KK Partizan 2021/22 - Sve za ljubav, sve za Partizan...

Sve o regionalnoj košarci.

Moderator: Moderator

Locked
boki111

Re: KK Partizan 2021/22 - Sve za ljubav, sve za Partizan...

Post by boki111 » Fri Dec 24, 2021. 11:17 pm

Tesko da se raspravljamo jer se ne slazemo u samom pocetku. Po meni Panter moze da igra to sto mu je namenjeno (samo mu fali konacno kontinuitet igranja) a po tebi bi trebao da bude neka catch&shoot opcija sto po meni apsolutno nema svrhe. Da sutnu znaju i Paige i Moore...

Uglavnom je nas problem bio sto nismo koristili dobru igru u napadu zbog igre u odbrani.
U prvom poluvremenu je dobro funkcionisala odbrana pika gde smo iskakali i vracali na svog coveka. Tu je dosta pomagao Zagorac kao treci covek i kada su pravili prednost:

Ali u dosta situacija nije bilo potrebe za toliko pomoci.

Jedna od situacija gde je dobro odigrana odbrana i od Pantera a i posle toga ni Smajliju ne moze da se zameri nista posebno, tezak sut pogodjen:

Ovde je Panter (a to inace cesto radi) prelako preuzeo i odmah su ga napali, a protiv Kida kada tu primi loptu nema realno nikakvu sansu da brani (ovo je sreca bila da je promasio zicer):

McCollum iz blokada kada izadje je mnogo zajeban igrac za branjenje, pogotovo sa tim bacanjem unapred gde iznudi mnogo faulova, a sutira mnogo brzo. Tu je Madar imao problemu prvoj cetvrtini, a u ovoj situaciji Panter:

Onda dolazimo do velikog problema, a toje Smajli na 5. Motli ga je konstantno ugurivao pod kos, sto zahteva veliku pomoc i pucanje odbrane, a i uzrokuje skokove u napadu zbog boljeg pozicioniranja.
U ovom primeru se vidi i jedno i drugo u istom napadu:

Jedan pozitivan primer. Avramovic zamalo krade loptu ali samo McCollum dobija prednost i tu se Avramovic sa Glasom odlicno snasao i preuzeo. I u preostalom delu napada je funkcionisala dobro odbrana sa iskakanjem i vracanjem.
Obratite paznju kako je Motli ponovo ugurao Smajlija pod kos u trenutku kada je McCollum dobio loptu od Kida. Srecom nije dobio pravovremen pas.

Ovde vidite Ledeja koji pomaze sa Vitingtona skroz sto je pametno, ali u tom slucaju nema potrebe da Zagorac pomaze sa prvog pasa i pusta sut za 3 poena.
U trenutku suta opet Motli ima idealno poziciju za skok.
Na kraju se lopta odbija skroz na liniju slobodnih bacanja a Glas losa reakcija.
Dekoncentracija kod vise igraca.

A onda potpuna dekoncentracija da posle pogodjene trojke pustis da ti covek istrci kao sto je ovde Kid istrcao Radetu:

Primer kada svi odrade sta treba ali Smajli kasni:

Na tu odbranu koja je bila solidna ali opet sa dosta gresaka i sa poblemima sa Motlijem i McCollumom, jos primis i trojku od Motlija na koju i Balsa i nije izasao (opravdano).

I jedan napad iz druge cetvrtine, identican prvom napadu na utakmici (tri bloka za Glasa). Manju prednost je sada napravio pa nije sutnuo, ali opet dobro resenje. Specifican je Glas psiholoski, odlicno igra kada se pozove za njega, dok je losiji kada se nadje u situaciji da sutira/resava. Napuni se samopouzdanjem kada se igra za njega, a sposoban je za mnogo toga.

U poslednjoj cetvrtini smo igrali kao i obicno na kraju meceva Switch odbranu.
Ovo je dekoncentracija Pantera koji nije znao da igramo switch:

Jos jedan katastrofalan primer dekoncentracije, prezivis slabiju reakciju Smajlija, i onda ti jedan McCollum od 188cm skoci medju Zagorcem, Panterom i Avramovicem:

Klasicna nasa boljka kada Smajli preuzme malog (nisu se ni ostali visoki u zadnje vreme pokazali ko zna kako, ali Smajli mora bas krvavo da radi na tome):

Posle toga odmah smo iskoristili sve male faulove pa su nam do kraja sutirali penale cesto.
Ovde smo im malo poremetili prenos i ostalo bi im manje vremena da resavaju ali dekoncentracija/neiskustvo Glasa i dva lagana penala:

Ovde McCollum opet kao i u celoj cetvrtini u mismecu, i Dangubic stoji skroz na liniji pomoci, predaleko od svog igraca.
I ocigledno je tada sve bilo usmereno na McColluma i nije Dangubic jedini tako stajao, videce se u sledecem primeru i Panter u identicnoj situaciji.
Znaci samo po sebi to nije greska nego je takva instrukcija, ali ovako lagano probijanje close-outa je bas nedopustivo:

Sledeci napad sve identicno samo je sada McCollum iskusno iznudio dva penala:

I pored svega ovoga gde napad jedan nismo mogli uzavrsnici da odbranimo, mi smo svo vreme u utakmici dobrim napadom.

Onda nam jedan sut curi iz obruca i u odbrani opet ista situacija samo sto sada branimo agresivnije sa „next“ odbranom gde je Avramovic i uspeo da izbije loptu ali u skoku Smajlija i McColluma ovaj manji uspeva da osvoji loptu, ide trojka i to je bio kraj utakmice:

Sve u svemu, ima tu puno toga za ispravljanje...od individualnih gresaka, klasicne dekoncentracije, timske odbrane...

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Dec 25, 2021. 12:37 am

Iako po pitanju nekih stvari nismo saglasni, zaista uživam u tvojim ilustrovanim analizama i zapažanjima. No, to su fragmenti, detalji, taktička rešenja, a moje su zamerke mahom strateške prirode. Ukoliko osnovna postavka nije kako valja, svako parcijalno rešenje može imati samo delimičan efekat

Vec sam napisao, naravno da Punter može igrati izolaciju, ali ne svo vreme i ne sa ovakvim saigračima. Upravo zato je ogromna razlika u kvalitetu i u ceni u odnosu na igrače kao što su Paige i Moore. Samo što ga eksploatišemo uzalud, što se i vidi po njegovom dosadašnjem učinku. Samo je trener Huventuda odlučio da brani preuzimanjem, ostali su pribegli konstantnom udvajanju, na koje mi očekivano nismo imali rešenje. Kvalitetan plej bi učinio kako njega samog, tako i ceo tim, neuporedivo efikasnijim

Motley je izdominirao protiv svakoga do sada, otuda ne mogu da zamerim bilo šta igračima koji silom prilika igraju peticu. Lessort ce tu doneti instant kvalitet

Ne mogu da se saglasim ni oko našeg dobrog napada, sve navodi na to da je mnogo više do Lokomotive, koja za sada ne igra odbranu. Njih je natrpao i jedan Trento, koji generalno radja mečku za svaki koš. Da je ostao Pashutin, tvrdim da bi mi ovo dobili, jer je konstantno branio preuzimanjem, koje nikako nije išlo sa izraženom kurcoboljom igrača. Maksa je u datom trenutku zaigrao zonu i tada i napravio razliku

Sve u svemu, nisi mi odgovorio na vrlo bitna pitanja, pa da ih ponovim:

- Koja je uloga Yama i Alekse, ako se vec ne očekuje od njih da kreiraju sa pozicije pleja?

- Zašto Želimir unosi revoluciju u košarci, pokušavajuci da igra bez pleja, kad su mu dominantni igrači na toj poziciji upravo i doneli sve te silne trofeje?
non mollare mai

boki111

Post by boki111 » Sat Dec 25, 2021. 3:44 pm

Za Pantera smo se vec slozili da se ne slazemo, po meni je on igrac koji zahteva loptu u rukama i ne zavisi mnogo od plejmejkera. Sigurno da ce nekog prilagodjavanja biti ali to se sve moze videti kada poveze (nadam se sada) mesec dana treninga i utakmica.

Za Motlija se slazem, nadam se da ce pomoci Lesor tu.

Sto se tice napada, ima istine da nije neka kvalitetna odbrana u pitanju, ali neke stvari su nevezane za to. Ni protiv slabijih odbrana se nije videla ovakva konstantnost u napadu.
Deluje kao da je ova utakmica bila oznacena kao vrlo bitna i velika prilika da se osamimo na vrhu. Sa druge strane klupiranje Madara govori da se i nije bas toliko zagrizlo za tu pobedu.
Na zonu nisu dobilinista posebno, u prvi mah su odbranili nesto stekli malu prednost a onda smo odlicno resili to (uz nasu pristojnu odbranu se ne bi odlepili ni toliko).

Sto se tice Yama i Alekse, mislim da imaju jasnu ulogu.
Aleksa najagresivniji igrac spolja u odbrani, donosi energiju sa obe strane. Dok u napadu nisam rekao da ne kreira nista, ali je dosta to podeljeno i na ostale igrace. A vec sam rekao da sam ocekivao muvu bez glave (ja njega bas nista gledao nisam po Italijama i Spanijama, jedino oni prozori sa reprezentacijom koji ne znace nista) a nije tako...

Za Madara je jasno da se ocekuje da postane predvodnik u jednom momentu. Strasan potencijal, najveca prednost je sto ima mogucnost da izmislja poene u 1 na 1 a to se ne nalazi tako lako.
Vecina kritikuje da se ne dopunjuje sa Murom, ali on se bas dopunjuje sa Aleksom.
Protiv Olimpije prvo poluvreme se bas igrao sa njima, ono je bila milina za oci (uzivo, nisam gledao snimak a hteo sam...). Sada je vec napad mnogo bolji sa njim na terenu, ali jos pravi neke gluposti, ispada nekada u odbrani itd.
Madar je vec sada nebo izemlja sa Madarom u prvim utakmicama sezone, sto je i normalno obzirom na godine, kao sto i ti kazes nije on klinac od 18 godina. Ali zato i ide ubrzano i zato nije doveden plej kakvog je vecina ocekivala.
Bas je Madar taj plej koji treba da donosi trofeje, to ti je delimican odgovor na drugo pitanje.

Zeljko ne unosi nikakvu revoluciju (pogotovo sada kada i centri glume plejmejkere), sa Fenerom je osvojio Evroligu, a u ekipi su mu sa loptom u rukama kreirali Bogdanovic i Datome minimum koliko i plejmejkerski par Slukas-Dixon.
Kada imas Dijamantidisa u ekipi, naravno da ces koristiti to. Ali kada nemas, moras da trazis i druga resenja.

samig

Post by samig » Sat Dec 25, 2021. 5:06 pm

boki111 wrote:
Sat Dec 25, 2021. 3:44 pm
Za Pantera smo se vec slozili da se ne slazemo, po meni je on igrac koji zahteva loptu u rukama i ne zavisi mnogo od plejmejkera. Sigurno da ce nekog prilagodjavanja biti ali to se sve moze videti kada poveze (nadam se sada) mesec dana treninga i utakmica.

Za Motlija se slazem, nadam se da ce pomoci Lesor tu.

Sto se tice napada, ima istine da nije neka kvalitetna odbrana u pitanju, ali neke stvari su nevezane za to. Ni protiv slabijih odbrana se nije videla ovakva konstantnost u napadu.
Deluje kao da je ova utakmica bila oznacena kao vrlo bitna i velika prilika da se osamimo na vrhu. Sa druge strane klupiranje Madara govori da se i nije bas toliko zagrizlo za tu pobedu.
Na zonu nisu dobilinista posebno, u prvi mah su odbranili nesto stekli malu prednost a onda smo odlicno resili to (uz nasu pristojnu odbranu se ne bi odlepili ni toliko).

Sto se tice Yama i Alekse, mislim da imaju jasnu ulogu.
Aleksa najagresivniji igrac spolja u odbrani, donosi energiju sa obe strane. Dok u napadu nisam rekao da ne kreira nista, ali je dosta to podeljeno i na ostale igrace. A vec sam rekao da sam ocekivao muvu bez glave (ja njega bas nista gledao nisam po Italijama i Spanijama, jedino oni prozori sa reprezentacijom koji ne znace nista) a nije tako...

Za Madara je jasno da se ocekuje da postane predvodnik u jednom momentu. Strasan potencijal, najveca prednost je sto ima mogucnost da izmislja poene u 1 na 1 a to se ne nalazi tako lako.
Vecina kritikuje da se ne dopunjuje sa Murom, ali on se bas dopunjuje sa Aleksom.
Protiv Olimpije prvo poluvreme se bas igrao sa njima, ono je bila milina za oci (uzivo, nisam gledao snimak a hteo sam...). Sada je vec napad mnogo bolji sa njim na terenu, ali jos pravi neke gluposti, ispada nekada u odbrani itd.
Madar je vec sada nebo izemlja sa Madarom u prvim utakmicama sezone, sto je i normalno obzirom na godine, kao sto i ti kazes nije on klinac od 18 godina. Ali zato i ide ubrzano i zato nije doveden plej kakvog je vecina ocekivala.
Bas je Madar taj plej koji treba da donosi trofeje, to ti je delimican odgovor na drugo pitanje.

Zeljko ne unosi nikakvu revoluciju (pogotovo sada kada i centri glume plejmejkere), sa Fenerom je osvojio Evroligu, a u ekipi su mu sa loptom u rukama kreirali Bogdanovic i Datome minimum koliko i plejmejkerski par Slukas-Dixon.
Kada imas Dijamantidisa u ekipi, naravno da ces koristiti to. Ali kada nemas, moras da trazis i druga resenja.
S obzirom da svi hvale tu defazivnu agresivnost Avramovica nesto ne vidim u poslednja 4 meca da nam je ta agresivnost donela nesto protiv igraca koje je on direktno cuvao:

- njegova odbrana je najkvalitetnija kad vrsi presing na prenosu lopte, gde mu dosta pomaze veliki raspon ruku i eksplozivnost.
- na pozicionu odbranu nije neki defanzivac: Videti pod primerom nasih par poslednjih utakmica. Krenuvsi od Ferela, Gordica, Mekoluma, sva trojica su se sa velikom lakocom oslobadjali Avramovica i poentirali.

Sto se tice njegovog napada:

- Najaci je na otvorenom terenu, to je njegova najbolja karakteristika.
- Na poziconom napadu se dosta muci, zatvoris mu levu stranu skoro si sve resio.
- Sut za 3 ga nikako ne sluzi ove sezone, samim tim mu je i kreiranje dosta otezano gde se on ukoliko ga nece sut za 3 (a to je precesto ove sezone) konstantno vrti u mestu i samim tim nista ne uradi.

Sa druge strane Madar:

- defazivno u nekim situacijama ne izgleda lose, odradi odlicne defazivne kretnje, odlicno procita napad protivnika. Ali dosta cesce mu se desava da se totalno pogubi u odbani (primer kos njegovog igraca Mekoluma za 3 sec na kraju poluvremna posle koga je dosta bio klupiran). Plus problem fizicke odbrane 1 na 1 gde ga protivnik na ulazu olako unosi u kos.

- napad od sjaja do ocaja. Ne odgovaraju mu nesto previse jake odbrane videti po mecu protiv Zvezde donekle i Juventud.
-Protiv Cedevie je usao bas dobro u mec (razlog Bred Stivens) ali u drugom poluvremnu je pao.
- Izgleda da se plasi da zavrsava oko reketa, kao da ima neku blokadu kad je tu, cesto je promasivao zicere odatle.

Meni ni Aleksa ni Madar ne bi bili par plemejkera u sezoni gde napadas sve trofeje sto ova sezona i jeste (potvrdjuje dolazak Lesora da su ambicije najvise).

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Dec 25, 2021. 5:48 pm

@boki111

@samig je manje vise sve objasnio po pitanju Alekse i Avrama, s tim što ja sad vec tvrdim da nijedan od njih dvojice nije plej, vec čisto Želimirovo silovanje i improvizacija. U pravu si da današnja košarka iziskuje plejmejkerske sposobnosti na bezmalo svakoj poziciji, ali nije nimalo slučajno što sve vrhunske ekipe imaju brutalne plejeve u sastavu. To je osnova, sve drugo je nadogradnja. Pomenuo si Fener, po pravilu je lopta bila kod Sloukasa, u ključnim trenucima su akcije počinjale od njega, on je bio taj koji je donosio odluke na terenu. Na kraju krajeva, on i dan danas ima lidersku poziciju kao klasičan plej, nije izumro poput dinosaurusa

Da, saglasili smo se da nismo saglasni, vreme ce pokazati može li se bez kvalitetnog pleja
non mollare mai

boki111

Post by boki111 » Sat Dec 25, 2021. 11:43 pm

Nije problem sto se ne slazemo, cak ima stvari koje je naveo @samig sa kojima sam saglasan (ne slazemo se pre svega oko sveukupnog ucinka), ali pisati nesto sto bas nema nikakve veze sa istinom...
samig wrote:
Sat Dec 25, 2021. 5:06 pm
- na pozicionu odbranu nije neki defanzivac: Videti pod primerom nasih par poslednjih utakmica. Krenuvsi od Ferela, Gordica, Mekoluma, sva trojica su se sa velikom lakocom oslobadjali Avramovica i poentirali.
Ovo si napisao posle utakmice sa Olimpijom kada sam napisao da je problem bio sto su probijali posle preuzimanja (Smajlija najvise). I precutao sam jer me mrzelo da pisem i da se objasnjavam.
Ali sada si napisao ovo, a prosto ne vidim nacin da ovo napise neko ko prati Partizan cak i povrsno. Jer kako da napises nesto da se desilo sto se nije desilo, nisi imao to gde da vidis.

Znao sam da ga nisu probijali, ali sam uzeo da pogledam celu utakmicu.

Ovo je jedna situacija, u kojoj sigurno snosi jedan deo odgovornosti. I Ledej je mogao da skupi malo vise sa Radovanovica, i Smajli je mogao da izadje na sut posto je Avram stizao na centra da zatvori pas. Ne znamo kakav je bio dogovor , ali da kazemo da je mogao bolje da reaguje na ovom piku:

I onda ide cela utakmica u kojoj ga niko nije probio NIJEDNOM. On njih jeste nekoliko puta,iako to nije tema:

Na kraju kada je utakmica prakticno resena i kada smo jurili loptu po terenu i pokusavali (bas lose) da ih nateramo da brze resavaju je bila ova situacija (da ti ne pricam koliko je on tada vec bio na terenu bez izlaska,ali nebitno je u svakom slucaju) :

Imas snimak cele utakmice na youtube-u, ako nadjes jos neku situaciju onda sam ja lazov a ne ti.
Za Mekoluma je isto laz, covek je konstantno probijao i resavao igrace koji ga preuzmu i u prvom poluvremenu uzimao suteve iz blokova.
Za Gordica necu da tvrdim nista jer sam utakmicu gledao u nekom kaficu pored gomile ljudi, tako da sam pratio samorezultat, ali ako nadjem vremena pogledacu i to.

samig

Post by samig » Sun Dec 26, 2021. 12:31 am

boki111 wrote:
Sat Dec 25, 2021. 11:43 pm
Nije problem sto se ne slazemo, cak ima stvari koje je naveo @samig sa kojima sam saglasan (ne slazemo se pre svega oko sveukupnog ucinka), ali pisati nesto sto bas nema nikakve veze sa istinom...
samig wrote:
Sat Dec 25, 2021. 5:06 pm
Ovo si napisao posle utakmice sa Olimpijom kada sam napisao da je problem bio sto su probijali posle preuzimanja (Smajlija najvise). I precutao sam jer me mrzelo da pisem i da se objasnjavam.
Ali sada si napisao ovo, a prosto ne vidim nacin da ovo napise neko ko prati Partizan cak i povrsno. Jer kako da napises nesto da se desilo sto se nije desilo, nisi imao to gde da vidis.

Znao sam da ga nisu probijali, ali sam uzeo da pogledam celu utakmicu.

Ovo je jedna situacija, u kojoj sigurno snosi jedan deo odgovornosti. I Ledej je mogao da skupi malo vise sa Radovanovica, i Smajli je mogao da izadje na sut posto je Avram stizao na centra da zatvori pas. Ne znamo kakav je bio dogovor , ali da kazemo da je mogao bolje da reaguje na ovom piku:

I onda ide cela utakmica u kojoj ga niko nije probio NIJEDNOM. On njih jeste nekoliko puta,iako to nije tema:

Na kraju kada je utakmica prakticno resena i kada smo jurili loptu po terenu i pokusavali (bas lose) da ih nateramo da brze resavaju je bila ova situacija (da ti ne pricam koliko je on tada vec bio na terenu bez izlaska,ali nebitno je u svakom slucaju) :

Imas snimak cele utakmice na youtube-u, ako nadjes jos neku situaciju onda sam ja lazov a ne ti.
Za Mekoluma je isto laz, covek je konstantno probijao i resavao igrace koji ga preuzmu i u prvom poluvremenu uzimao suteve iz blokova.
Za Gordica necu da tvrdim nista jer sam utakmicu gledao u nekom kaficu pored gomile ljudi, tako da sam pratio samorezultat, ali ako nadjem vremena pogledacu i to.
Ovde da ti detaljnije odgovorim.

Odakle tebi pravo da nekog nazivas lazovom?

Kao prvo ti si ovde vec izbacio 2 klipa gde ga je Ferel probio, iako ja nisam pricao samo o probijanju nego o poenima plemejkera koje je on cuvao.

Drugo pises ove je on njih probio, svaka cast na to s ozbirom da sa druge strane igra protiv Cedevite Olimpije (poznati po odlicnoj odbrani, jer ipak na toj poziciji imaju Pulena, Ferela odlicne defanzivce).

Kada se igrala jaka odbrana kao na primer protiv Zvezde, nije dao neki doprinos u napadu.

Moje je misljenje da Avramovic nije los igrac, da moze da bude koristan za ekipu u odredjenim segmentima.

Ali on meni nikako nije za prvog plemejkera Partizana koji juri sve trofeje.

boki111

Post by boki111 » Sun Dec 26, 2021. 12:45 am

Pa zato sto je laz, i to ponovljena. Postoji snimak utakmice, i rekao sam da sam ja lazov ako dokazes.

Izbacio sam jedan klip gde je Pulen (a ne Ferel) naskocio i sutirao i drugi gde je utakmica resena i ko je gledao utakmicu (ili pusti snimak da odgleda) je video da tada i nismo igrali odbranu nego jurili loptu po terenu.
Preuzmu Smailagic ili Ledej igraca (jer se igra Switch), ovi ih probiju, odbrana pukne i kriv Avramovic? Pa ko moze to uopste da pomisli?

Sto se tice napada, vec sam napisao da sam ubacio cisto da se vidi kada sam vec sekao zbog odbrane i Avrama. Ali i o napadu mozemo, ali argumentovano, a ne ovako da pise ko sta stigne (pa bih i ovo za odbranu samo preskocio jer se ne vredi objasnjavati, ali sam morao jer si ponovio opet isto i jos naveo igrace).

samig

Post by samig » Sun Dec 26, 2021. 1:14 am

Avramovic je protiv Cedevite igra samo 19 minuta, rano je usao u problem sa faulovima.

Nisam ja rekao samo da ga za Ferela vec i protivnicki plemejkeri gde spada i Pulen.

Izbacujes isecke gde je on uspesno probijao i izbacivao paseve ali sa druge strane ne izbacujes isecke njegovih izgubljenih lopti iz njegovih pokusaja asistencija. Ovo sto ti izbacujes samo isecke dobrih strana svako bi pravljenjem videa na taj nacin mogao da deluje kao Jordan.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sun Dec 26, 2021. 1:32 am

Igrač od koga Želimir želi da napravi plejmejkera ima prosečno u ABA 8 poena, 2,7 skoka, 3,2 asistencije, 2,2 izgubljene, a 1,2 osvojene lopte za 22 min. Šutira sramnih 20% za 3, ali se ni najmanje ne ustručava da pripali

U EC je nešto bolje, 9,8 poena, 3,1 skoka, 3,4 asistencije, 1,9 izgubljenih, a 2 osvojene lopte. Šut za 3 skandaloznih 18%

U kojoj meri su te brojke bedne, ilustrovacu statistikom prilično nepopularnog igrača medju navijačima Partizana. CMM ima u proseku 14,4 poena, 4,1 skok, 6,9 asista, 3,1 izgubljenu, 1,4 ukradenu. Iako ne baš dobar šuter, % za 3 mu je duplo bolji od Aleksinog, 36%. Nema potrebe da prenosim učinak onih još boljih plejmejkera u EC
non mollare mai

dacolik

Post by dacolik » Sun Dec 26, 2021. 1:48 am

Avramovic nema nikakav court vision na nasu zalost . Ima taj drive and kick koji moze solidno da se upotrijebi a sve ostalo je pretanko za ovaj nivo basketa.
Vrijeme je da se ili reaguje dovodjenjem nekog PG umjesto Mura ili da Madar dobije vise minuta i da mu se istrpe greske.

boki111

Post by boki111 » Sun Dec 26, 2021. 2:10 am

samig wrote:
Sun Dec 26, 2021. 1:14 am
Avramovic je protiv Cedevite igra samo 19 minuta, rano je usao u problem sa faulovima.

Nisam ja rekao samo da ga za Ferela vec i protivnicki plemejkeri gde spada i Pulen.

Izbacujes isecke gde je on uspesno probijao i izbacivao paseve ali sa druge strane ne izbacujes isecke njegovih izgubljenih lopti iz njegovih pokusaja asistencija. Ovo sto ti izbacujes samo isecke dobrih strana svako bi pravljenjem videa na taj nacin mogao da deluje kao Jordan.
Prosecna minutaza mu je 21 minut.
Upetljao si se oko odbrane njegove. Mogli su Ferel i Pulen da daju zbirno 100 poena, dzabe kada nije preko njega, a o tome smo diskutovali.

I opet se hvatas za njegov napad, a o tome nismo ni pricali niti sam ja napisao bilo sta pohvalno oko toga (napisao sam da vidi na terenu vise nego sto sam ja ocekivao, a ocekivao sam muvu bez glave).

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sun Dec 26, 2021. 3:39 am

Najbolje još da, takav kakav jeste, ima još vecu minutažu. Svaka čast na borbenosti i energiji, ali je sve ostalo tanko

Meni je i njegova odbrana sporna, mada ti to drugačije vidiš. Moracu da pokušam da beležim svaki put kad ga igrač probije, koliko god to bilo teško uživo iz Arene

A ne vidi ništa, retko košarkaški neinteligentan igrač, raritet na poziciji koju mu je Želimir namenio u zrelim igračkim godinama

Svo vreme braniš žalosne brojke i učinak dvojca koji iz za mene neobjašnjivih razloga izigravaju plejmejkere Partizana, a nikako da dobijem odgovor na ključno pitanje, zašto nemamo kvalitetnog plejmejkera poput svih naših konkurenata? Svi su valjda ludi, samo smo mi avangardni
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun Dec 26, 2021. 10:38 am

Mislim da treba poći od toga da Avramović uopšte i nije plejmejker. Momak se u napadu trudi koliko može i koliko zna ali se vidi da to nije to. Slično je bilo i u većem delu prošle sezone kad je Jaramaz morao da glumi plejmejkera. Avramović je kombo bek, može nekad da kreira ali ne može da bude prva opcija.
Problem je što Madar i Mur nisu kompatibilni jedan sa drugim pa se često dešava da zajedno sede na klupi dobar deo utakmice jer ni jedan ni drugi bez dobrog kreatora pored sebe ne mogu da daju svoj doprinos. Madar trenutno ne može da bude prvi plej baš kao ni Mur.
Nije mi jasno šta je plan, ako je to da Madar do aprila izraste u startnog plejmejkera onda ne vidim logiku da se klupira po celo drugo poluvreme. Ako su cilj rezultati, morao bi da se nađe izlaz iz ugovora sa Murom i da se dovede startni plejmejker a da Madar pređe na drugog plejmejkera što je u ovom trenutku dosta bolje i po njega i po nas.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Houdini

Post by Houdini » Sun Dec 26, 2021. 1:22 pm

Pretpostavljam da je Madar klupiran zbog nekih kikseva u odbrani, pogotovo onaj u poslednjim sekundama.. Takozvano kakenje..

Moje mišljenje je da je Madar tu da bi bio apsolutno prva opcija sledeće godine, a da bi to bio mora da preleži dečje bolesti kako sad, tako i u baš bitnim utakmicama.. A kakenje je sastavni deo procesa..

Mur je problem jer ne isporučuje ništa.. Ali verovatno u tom momentu nije bilo bolje opcije, jer nema šanse da ne bi uzeli, pa nije Željko amater..

Isto tako sam siguran da ako se pojavi opcija u backcourtu odmah ćemo reagovati i to kakav god tip igrača bio, a ostalo će se adaptirati prema njemu..

Locked