Košarkaški radar

Sve o regionalnoj košarci.

Moderator: Moderator

jagoda3

Re: Košarkaški radar

Post by jagoda3 » Sun Aug 11, 2019. 2:32 pm

U poslednjih 8 sezona za Zvezdu Lazić šutira trice 369/1013 ili 36,43%. Nije to neka klasa al korektni postotki šuta i ja bi ga dao u kategoriju 3&D igrača.

Nije poenta 3&D igrača da je opasan šuter i da trči kroz blokove, to može da radi Klay Thompson koji je daleko najbolji u tome, nego da pegla obranu i čoškari u napadu pa ako je sam stavi onu otvorenu tricu. Ne treba 3&D igraču nikakav ball handling, brz release, samo obrana i solidan šut za 3.

Akeem Vargas je u BBL sličan igrač ko Lazić. Klasičan 3&D.

Čekićar

Post by Čekićar » Sun Aug 11, 2019. 3:07 pm

Asterix wrote:
Sun Aug 11, 2019. 2:08 pm
Sto misle Cekicar i Pavlaka o Luki Bozicu?
Mislim da je steta sto je jutjuber i sto ima podstanare u glavi :D

Dobro telo,dobar na niskom postu,aktivan na skoku,voli coast to coast,cesto povlaci do kraja posle def skoka...Losa mehanika suta i sut generalno,mada ga je popravio,posebno penale..

Zanimljiv igrac...ali glava definitivno pod velikim znakom pitanja😂

Tommen
Site Admin

Post by Tommen » Sun Aug 11, 2019. 3:30 pm

Lazicevih 36% su otvorene trojke. Pravog 3&D igraca ne smes da ostavis na sutu niti da razmisljas da skupljas sa njega. Robert Kovington primer.

Admiral

Post by Admiral » Sun Aug 11, 2019. 3:36 pm

Pa da, ali ako imas Oja, Zirbesa, Kuzmica, logicno je da ces da uvuces sa Lazica i da pomazes u reketu.

Drugi par cipela je sto zvezda konstantno kuburi sa 4-kama koji mogu da pogadjaju za 3 u kontinuitetu.
Na Kosovu božur cveta, ne damo te zemljo sveta!

Bolkonski

Post by Bolkonski » Sun Aug 11, 2019. 7:06 pm

Jebiga bas ako je Branko Lazic 3D igrac ...
Dzef Tejlor jeste 3D igrac jer je popravio trojke, narocito trojke iz kornera, zna da probije i ode na ulaz, ume da iskoristi skoncentrisanost protivnicke odbrane na Kerola, Ljulja, Rendolfa itd. O odbrani je izlisno pricati.
Branko Lazic ne moze da bude 3D iz prostog razloga sto je decko napadacki impotentan do te mere da mu je problem da spusti loptu u dribling, napadacki ne zna apsolutno nista osim suta iz kornera iz spot up-a, sut iz kretnje, driblinga ili pika za njega je apstraktni pojam.
On cak nije ni 1D igrac, neki 0,5D igrac :D Jedino sto zna je jaka odbrana na igracu i na lopti, neka mogucnost deenay odbrane i to je to, a cak su i ti kvaliteti upitni van jakog defanzivnog sistema kakav je bio kod Radonjica.

jagoda3

Post by jagoda3 » Sun Aug 11, 2019. 8:39 pm

Bolkonski wrote:
Sun Aug 11, 2019. 7:06 pm
Dzef Tejlor jeste 3D igrac jer je popravio trojke, narocito trojke iz kornera, zna da probije i ode na ulaz, ume da iskoristi skoncentrisanost protivnicke odbrane na Kerola, Ljulja, Rendolfa itd. O odbrani je izlisno pricati.
Branko Lazic ne moze da bude 3D iz prostog razloga sto je decko napadacki impotentan do te mere da mu je problem da spusti loptu u dribling, napadacki ne zna apsolutno nista osim suta iz kornera iz spot up-a, sut iz kretnje, driblinga ili pika za njega je apstraktni pojam.
On cak nije ni 1D igrac, neki 0,5D igrac :D Jedino sto zna je jaka odbrana na igracu i na lopti, neka mogucnost deenay odbrane i to je to, a cak su i ti kvaliteti upitni van jakog defanzivnog sistema kakav je bio kod Radonjica.
Pa to su i karakteristike 3&D igrača. Nije 3D trodimenzionalan igrač, nego "three point and defense" :D

Nisam reko da je Lazić top igrač, nego mi prvi pao na pamet iz ABA lige. Naravno ima u svetu košarke stotine boljih 3&D igrača al težko je neke stavit u ovu kategoriju jer mogu radit i puno drugih stvari.

Bolkonski

Post by Bolkonski » Sun Aug 11, 2019. 9:00 pm

Pa dobro, three point and defense “ , ali ti si tu navodio Dzefa Tejlora, pa cak i Kleja Tompsona :D
Po tim karakteristikama, meni se igrac koji ne moze da spusti loptu u dribling tu nikako ne uklapa.
Ali, dobro, ako pod 3D podrazumevas sut za tri i odbranu, onda mozes da stavis i Branka, samo sto se njegov sut svodi iskljucivo na spot up bez ikakve mogucnosti suta iz driblinga, bloka ili kretnje.

bogotac licno

Post by bogotac licno » Mon Aug 12, 2019. 12:26 am

Asterix wrote:
Sun Aug 11, 2019. 2:08 pm
Sto misle Cekicar i Pavlaka o Luki Bozicu?
ja dogovorio transfer sa njegovim menagerom u partizan za pare sitne ,dzilo tadasnji glavni zamalo trener ,kaze necu "imam boljeg" dovede pota stefana , :shout: a luka bozic ko iz inata postane ne samo najbolji mladi igrac lige aba vec i mvp :yahoo:

Bolkonski wrote:
Sun Aug 11, 2019. 7:06 pm
mit je da je lazic 3d igrac ,tj on ima visinu za malo kratkog beka kratkih ruku ,krilo igra zato sto ne zna za dva, tri igra iako na niski post ne zna ,al coskari sto bi vi rekli
ne moze jedan igrac biti 3d igrac ako igra samo jedan vid obrane to je fizicki pritisak na igraca branko lazic ,poznatiji kao 4 faula u 4 sekunde ,druga stvar denial je samo jedan vid obrane ,lazic je npr jak i cvrst u noge ali vrv najlosiji defanzivac na niskom postu iako je fizicki nabijen krut je i nepokretan ja bi ga rolo kao niko
sto znaci on moze da pritiska po celom terenu masom na pleju i da pokusa da odigra denial obranu ,sad davno nekad je mogao i to bi bilo to ,timska obrana na perimetru je imenica upitna,doduse popravio je pomoc u obrani strane ,zna da skupi al to je cist trening taj vid obrane je posvecenost treningu ne i talenat

branko lazic ,je jedan od legendarnih igraca zvezde,kolko je dugo tu i sta je sve osvojio a ja na treningu gledo kako on ne moze vese 3 slobodna bacanja jer bo mu majku jebem tri cu da dam bez gledanja ,ja gledo ono i nisam veroovo kolko ne moze da pogodi u seriji ,dokaz zero talent

npr jef tejler je bio ozbiljan mamojeb pre dolaska u real bio napadacki orjentisan ,posle povrede propo

3d je da ,ariza,deni grin ,nekad son merion il shejn batier ,onaj stivenson iz dalasa,il brus boven iz sparsa

Bolkonski

Post by Bolkonski » Mon Aug 12, 2019. 1:14 am

Lazic da ne suruje sa Covicima imao bi karijeru FMP-MZT-Igokea, Borac Cacak.
Niski post nema sanse da odbrani, Bogdanovic i Pavlovic su ga urnisali preko niskog posta u nekim utakmicama.
Njegova defanziva se pre svega odnosi na pritisak na plejmejkeru, bek/trojka koji ima snagu, cvrstinu i masu tako da ovaj ne moze snagom da ga izbacuje iz tezista ga urnise u svakoj utakmici.
Ja sam tvrdio da je u Radonjicevoj Zvezdi najbolji defanzivac bio Dangubic, ubedljivo najbolji, kad se pravio mit oko Lazica kao Brusa Bovena, verovatno zato sto nista drugo ne zna, a morao se oko necega praviti hajp.

Dodaj tu i Tejsona Prinsa :D

Pavlaka

Post by Pavlaka » Mon Aug 12, 2019. 12:31 pm

Luka Božić dok god šutira ovako loše, biće ekstremno limitiran... A nije ni u glavi najbolji.

Admiral

Post by Admiral » Wed Aug 14, 2019. 11:08 pm

Ne znam da li je neko napisao, Nemanja Krstic je potposao za Sonlok.

Steta, sezona ispod svih ocekivanja.

bogotac licno

Post by bogotac licno » Thu Aug 15, 2019. 11:33 am

Admiral wrote:
Wed Aug 14, 2019. 11:08 pm
Ne znam da li je neko napisao, Nemanja Krstic je potposao za Sonlok.

Steta, sezona ispod svih ocekivanja.
ko je ozbiljan ikad i ista od njega ocekivo :shok:

Admiral

Post by Admiral » Thu Aug 15, 2019. 5:07 pm

Zavisi sta smatras ozbiljnim.

U juniorskom periodu krov mu je bio mnogo visi od Solnoka za koji je sada potpisao.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Aug 16, 2019. 2:08 am

Nastavlja se sramna anarhija u radu sa mladjim kategorijama KKP, dopustili smo da nam najbolji klinac generacije 2006, MVP F4 turnira, lider ekipe koja cele sezone nije izgubila utakmicu, ode kod Cokija. Da crnjak bude veci, cela porodica je grobarska do srzi
non mollare mai

CikaZika

Post by CikaZika » Fri Aug 16, 2019. 2:10 am

Irriducibili wrote:
Fri Aug 16, 2019. 2:08 am
Nastavlja se sramna anarhija u radu sa mladjim kategorijama KKP, dopustili smo da nam najbolji klinac generacije 2006, MVP F4 turnira, lider ekipe koja cele sezone nije izgubila utakmicu, ode kod Cokija. Da crnjak bude veci, cela porodica je grobarska do srzi
Pa u cemu je bio problem? Sta nudi Coki sto mi ne nudimo?
Nije uvek lako, al' je uvek lepo!

Post Reply