KK Partizan
Moderator: Moderator
- Batica ubica
KK Partizan
Posle neuspešne sezone na svim nivoima, Partizan se na čelu sa Želimirom odlučio na radikalne promene. U ABA nije osvojena titula i to ne da nije osvojena titula nego smo pometlani 3:0 (uz naravno dosta sumnjivih odluka u 1. utakmici), u EL smo bili dosta ispod očekivanja i nije dohvaćen ni top10 i kasniji plej-in. U ona dva najmanje bitna takmičenja a to su KRK i KLS zabeleženi su porazi u finalima, doduše onaj u finalu KLS je bio baš sramotan, čak mislim i za neke navijače zvezde. Nije se pogodilo sa pojačanjima. Kaminski je žestoko razočarao, najveći promašaj u istoriji kluba verovatno. Jaramazov dolazak nije bio jasan od samog starta, Ponitka je odigrao vrlo korektnu završnicu sezone kad su me izdefinisala uloga i dala minutaža, PJ je odigrao solidnu sezonu ali i njegova uloga nije bila jasno izdefinisana od starta. Kaboklo je odigrao vrlo korektnu sezonu ali je u završnici sezonu uradio to što je uradio. Došlo je kod osetnog pada kod Smailagića, Panter je odigrao solidnu ali ne i vrhunsku sezonu kao onu 22/23. Naneli i Ledej su držali nivo sve do kraja sezone kada je i Ledej pao.
Sve to je navelo i Želimira i klub da krenu u potpuni remont, ostavivši samo Koprivicu od igrača iz prošle sezone. Mada nije jasno zašto je i on ostajao kad se već ceo tim menjao. Dovedeni su plejmejkeri Karlik Džons, Frenk Nilikina i Arijan Lakić, bekovi Vanja Marinković, Ife Lundberg i Dvejn Vašington, krila Sterling Braun, Isak Bonga i Mario Nakić, krilni centri Ajzea Majk i Aleksej Pokuševski, centri Brendon Dejvis i Tajrik Džons. Oformljen je potpuno novi tim, bez nosilaca igre iz prethodnih sezona Kevina Pantera, Zeka Ledeja, Džejmsa Nanelija, Alekse Avramovića pre svih pa onda i Alena Smailagića.
Posle prošle sezone rekao bih da su očekivanja smanjena, jer su posle one čuvene serije sa Realom otišla u nebesa. Mnogi su videli top8 kao minimum, a dosta njih i F4 i potencijalnu titulu. Ipak, dobili smo otrežnjenje u vidu jedne od neuspešnijih sezona u istoriji kluba kad se pogleda odnos budžet-rezultat.
Želimir je ostao trener i to je bitno iz 1001 razloga. Iako više nije onaj trener koji je bio, iako pokušava da bude previše otvorenog uma i zaboravlja šta mu je donelo najveće uspehe, Partizan trenutno ne može da nađe boljeg trenera od njega.
KK Partizan 2024/25:
1: K. Džons, Nilikina, Lakić
2: Vašington, Marinković, Lundberg
3: Braun, Bonga, Nakić
4: Majk, Pokuševski
5: Dejvis, T. Džons, Koprivica
Sve to je navelo i Želimira i klub da krenu u potpuni remont, ostavivši samo Koprivicu od igrača iz prošle sezone. Mada nije jasno zašto je i on ostajao kad se već ceo tim menjao. Dovedeni su plejmejkeri Karlik Džons, Frenk Nilikina i Arijan Lakić, bekovi Vanja Marinković, Ife Lundberg i Dvejn Vašington, krila Sterling Braun, Isak Bonga i Mario Nakić, krilni centri Ajzea Majk i Aleksej Pokuševski, centri Brendon Dejvis i Tajrik Džons. Oformljen je potpuno novi tim, bez nosilaca igre iz prethodnih sezona Kevina Pantera, Zeka Ledeja, Džejmsa Nanelija, Alekse Avramovića pre svih pa onda i Alena Smailagića.
Posle prošle sezone rekao bih da su očekivanja smanjena, jer su posle one čuvene serije sa Realom otišla u nebesa. Mnogi su videli top8 kao minimum, a dosta njih i F4 i potencijalnu titulu. Ipak, dobili smo otrežnjenje u vidu jedne od neuspešnijih sezona u istoriji kluba kad se pogleda odnos budžet-rezultat.
Želimir je ostao trener i to je bitno iz 1001 razloga. Iako više nije onaj trener koji je bio, iako pokušava da bude previše otvorenog uma i zaboravlja šta mu je donelo najveće uspehe, Partizan trenutno ne može da nađe boljeg trenera od njega.
KK Partizan 2024/25:
1: K. Džons, Nilikina, Lakić
2: Vašington, Marinković, Lundberg
3: Braun, Bonga, Nakić
4: Majk, Pokuševski
5: Dejvis, T. Džons, Koprivica
Nisam čiko, nisam čiko ja!
- Irriducibili
Re: KK Partizan
Lično mi je tim jako zanimljiv, konačno imamo pleja i pun roster, te necemo padati kada nosioci nemaju dan ili jednostavno izadju iz igre. No, kao i obično, postoji ono ali...
Trenutno je sastav nedorečen, ogromna rupa je nedostatak startne četvorke, a u slučaju da ostanemo ovako nedorečeni, sav ovaj trud u prelaznom roku ce biti uzaludan. Pored fantazija i potrebe da u poznim trenerskim godinama izmisli nešto revolucionarno, Želimir ima i tu osobinu da je vrlo zadrt po pitanju tipa igrača koga dovodi, nije dovoljno da je kvalitetan, vec mora da odgovara i njegovim zamislima, a to je izuzetno teško da se preklopi na ovako oskudnom tržištu. Bojim se da opet ne bude da mu ne treba niko
Trenutno je sastav nedorečen, ogromna rupa je nedostatak startne četvorke, a u slučaju da ostanemo ovako nedorečeni, sav ovaj trud u prelaznom roku ce biti uzaludan. Pored fantazija i potrebe da u poznim trenerskim godinama izmisli nešto revolucionarno, Želimir ima i tu osobinu da je vrlo zadrt po pitanju tipa igrača koga dovodi, nije dovoljno da je kvalitetan, vec mora da odgovara i njegovim zamislima, a to je izuzetno teško da se preklopi na ovako oskudnom tržištu. Bojim se da opet ne bude da mu ne treba niko
non mollare mai
- Batica ubica
Četvorka jeste problem, Majk je prvi put na EL nivou a ima već 27 godina dok Pokuševski realno nije igrao ozbiljnu košarku do sad. Pisao sam više puta o njegovoj karijeri u Oklahomi koja je 3 sezone štekala pare i gurala mlade igrače. Kao relativno visok pik je imao 3 sezone da se nametne u sredini idealnoj za mladog igrača, u prvoj sezoni u kojoj su imali ambicije dobio je pedalu pa potom još jednu u Šarlotu. A opet dovođenje još jedne četvorke bi samo nagomilalo kadar i stvorilo gužvu.
- Irriducibili
Stalno apostrofiram, to što je Mike bio četvorka u EC, ne znači ništa. Jedva da ima 2m, a nema ni 100kg u sebi. Jako tanko za EL
Ne bih se baš saglasio oko Pokuševskog u OKC. Oni su mi delovali kao Mega, svi kao igraju, ali se zna ko su prospekti i oko koga se sve vrti. Ostali su vodonoše. Pritom su ga stalno sekle povrede. Na sve to, on u ovoj fazi karijere nije četvorka, ni on nema 100kg. Zapravo trenutno ni nema poziciju, što mu je ozbiljan problem
Tek oko gužve se necemo saglasiti, imamo ogroman broj utakmica, bice i povreda, nismo ni blizu viška. Samo pogledaj koliko igrača imaju timovi sa velikim ambicijama u EL
Ne bih se baš saglasio oko Pokuševskog u OKC. Oni su mi delovali kao Mega, svi kao igraju, ali se zna ko su prospekti i oko koga se sve vrti. Ostali su vodonoše. Pritom su ga stalno sekle povrede. Na sve to, on u ovoj fazi karijere nije četvorka, ni on nema 100kg. Zapravo trenutno ni nema poziciju, što mu je ozbiljan problem
Tek oko gužve se necemo saglasiti, imamo ogroman broj utakmica, bice i povreda, nismo ni blizu viška. Samo pogledaj koliko igrača imaju timovi sa velikim ambicijama u EL
non mollare mai
- Batica ubica
To je to, realno je spor i previsok za 3 (Jan Veseli čita i smeje se, mada je jedan Jan) a za 4 fali snage i kilaže. Zamisli kad ga dohvate na postu Šengelija ili Ledej, da ga unesu u koš zajedno sa loptom. Plus tu je i faktor građenja, obično visoki a mršavi igrači beže od kontakta.Irriducibili wrote: ↑Thu Sep 12, 2024. 2:54 pmStalno apostrofiram, to što je Mike bio četvorka u EC, ne znači ništa. Jedva da ima 2m, a nema ni 100kg u sebi. Jako tanko za EL
Što se tiče rotacije, mislim da mora da se zna hijerarhija pre svega. Ok je veći broj igrača i lepo je tu urađeno ove sezone, recimo jasno je da će Lakić i Nakić verovatno biti opcije za ABA i verujem da će često ispadati iz 12 u EL. Ovde se nekako ne zna ko će biti startna 4 a već smo konstatovali da je veliko pitanje da li su i Majk i Pokuševski spremni da budu startne 4. Dovođenjem još jedne 4 bismo jednog od njih ugasili, zato sam ja navijao da na 4 dođe neko jači a da Majk bude rezerva.
Košarkaški gledano ne sviđa mi se ono što su cigani uradili, oni su prepunili tim jako dobrim igračima sličnog kvaliteta i nema šanse da ne bude nezadovoljnih kad krene EL jer će dobri igrači ostajati van 12 a svima je primarno da igraju EL.
Bukvalno sve ovo što je Irr napisao je ono sto ja mislim. Mislim da bi nas i Papapetru na 4 dobro zakrpio
- Irriducibili
Kad je vec pomenut Veseli, mislim da odredjena paralela postoji, Jan je spletom okolnosti u KKP počeo kao trojka, u ovoj fazi karijere je čista petica. Imao je nestvaran skok i sjajne defanzivne karakteristike, Pokuševski ima bolju tehniku i šut. Ne bi me iznenadilo da vremenom i on postane petica, ojačace i dobice kilažu. Problem je što mu trenutno ne vidim ulogu, teško da može bitno da doprinese, a minuti su mu neophodni
non mollare mai
- Batica ubica
Utakmicom protiv Borca u 1. kolu ABA lige počinje nova sezona. Biće zanimiljvo videti koga će Želimir ostaviti van 12 i kakva će biti raspodela minuta i uloga na poziciji 2. Gubljenjem prohodnosti ABA lige ka EL po meni se itekako gubi smisao iste. ABA liga je osnovana zbog toga što nijedna od nacionalnih liga u kojima se igra ABA ne bi imala prohodnost ka EL. Bez prohodnosti ka EL ABA gubi smisao.
U evropskom sportu nagrada šampionske titule i nacionalnog kupa je pored trofeja i plasman u evropske kupove. ABA više to ne nudi što dovodi u pitanje njen legitimitet. Nacionalna prvenstva su marginalizovana upravo zbog ABA lige i prohodnosti ka EL, svako nacionalno prvenstvo je izgubilo svoj značaj.
Ostoja reče da je dug prema bivšim igračima, trenerima, zaposlenima i dobavljačima izmiren u potpunosti, kao i to da je ovosezonski budžet malo veći od prošlosezonskog.
U evropskom sportu nagrada šampionske titule i nacionalnog kupa je pored trofeja i plasman u evropske kupove. ABA više to ne nudi što dovodi u pitanje njen legitimitet. Nacionalna prvenstva su marginalizovana upravo zbog ABA lige i prohodnosti ka EL, svako nacionalno prvenstvo je izgubilo svoj značaj.
Ostoja reče da je dug prema bivšim igračima, trenerima, zaposlenima i dobavljačima izmiren u potpunosti, kao i to da je ovosezonski budžet malo veći od prošlosezonskog.
- Irriducibili
E upravo zbog takvog stava prema ABA ligi, Čovic i dolazi da lično zajaše KSS. Nad ABA nemaju punu kontrolu, stoga je treba uništiti i vratiti sve u sopstveno dvorište, gde važe druga pravila igre. Vidimo u fudbalu kako to izgleda
Kažeš da je ABA izgubila smisao. Ne znam koji bi smisao imao ciganski KLS, koji takodje ne bi imao prohodnost. Ako ništa drugo, ABA ima neku kompetitivnost, koju KLS nema. Samo bi imali neko "takmičenje", u kom protiv jednog tima niko ne bi smeo da igra na pobedu, a nad jedinim rivalom bi se iživljavale ucenjene sudije. Hvala lepo, nije moj izbor
Kažeš da je ABA izgubila smisao. Ne znam koji bi smisao imao ciganski KLS, koji takodje ne bi imao prohodnost. Ako ništa drugo, ABA ima neku kompetitivnost, koju KLS nema. Samo bi imali neko "takmičenje", u kom protiv jednog tima niko ne bi smeo da igra na pobedu, a nad jedinim rivalom bi se iživljavale ucenjene sudije. Hvala lepo, nije moj izbor
non mollare mai
- Batica ubica
Nisam ni rekao da bi KLS bio rešenje, samo konstatujem da ABA kao ovakva nema neki smisao. Kakva je sad ambicija Budućnosti recimo, i da osvoje ABA to im donosi tek EK koji imaju svakako koji god da budu. Pitanje kompetitivnosti je donekle relevantno, svakako kompetitivnije nego KLS (pogotovo sa sinom Đoke Štangle kao predsednikom KSSa) ali 3 sezone zaredom su se znali finalisti. Evo sad je ušao Dubai mada je pitanje koliko dugo i koliko para će ulagati ukoliko im se ne omogući ulazak u EL, jer njih ABA i eventualni EK ne zanimaju preterano.Irriducibili wrote: ↑Wed Sep 25, 2024. 2:58 pmE upravo zbog takvog stava prema ABA ligi, Čovic i dolazi da lično zajaše KSS. Nad ABA nemaju punu kontrolu, stoga je treba uništiti i vratiti sve u sopstveno dvorište, gde važe druga pravila igre. Vidimo u fudbalu kako to izgleda
I to je najveći problem sa EL, otkako je postala privatna liga plasman u nacionalnom prvenstvu više nije bitan. Npr. Alba može da završi 6-28 u EL i da ispadne iz nemačke lige i opet će igrati EL jer ima licencu.
Smisao Aba lige je da se igraju jace utakmice, plus ovo sto Irr kaze. Sasvim dovoljno da KKP zivotom brani takvu ligu u odnosu na Covicev profesionalni KLS.
Doduse, bojim se da je samo pitanje vremena kad ce nasa uprava da bude ucijenjena i popusti.
Jedini je spas da se sledece ljeto dobije EL licenca.
Doduse, bojim se da je samo pitanje vremena kad ce nasa uprava da bude ucijenjena i popusti.
Jedini je spas da se sledece ljeto dobije EL licenca.
- Irriducibili
Nisu nam baš jake pozicije, sve i da preživimo nekako potencijalno povlačenje državnih sponzora, ko bi dalje finansirao ABA ligu? Možda Dubai bude li imao interesa, pošto oni još vagaju šta im je činiti. Pametno su odlučili da ove sezone igraju samo ABA i kupili sebi vreme
Kako god, mi smo bez ABA u nebranom groždju. Batica konstatuje da se tu unapred znaju finalisti, što je tačno. Ali je i dalje neuporedivo bolje od neke lige u kojoj se unapred zna šampion. A upravo je to alternativa
Kako god, mi smo bez ABA u nebranom groždju. Batica konstatuje da se tu unapred znaju finalisti, što je tačno. Ali je i dalje neuporedivo bolje od neke lige u kojoj se unapred zna šampion. A upravo je to alternativa
non mollare mai
- Batica ubica
Lepa pobeda, na pravi način je otvorena sezona. 30 razlika uz samo 66 primljenih poena, skoro 100 datih, odličan % šuta za 3. Naravno Borac nije nikakav reper, ali je ovo silovito izgledalo.
Od Nilikine sam mislio da je Panter u prvih nekoliko minuta, toliko je dugo čovek bio kod nas da mi se priviđao
Naravno tek je ovo prva utakmica i ne mora ništa da znači, ali su mi se zalaganje i odbrana jako svideli. Komplet ekipa se sputila u stav, na čelu sa Tajrikom, Bongom, Nilikinom, onda i Braun i Lundberg sa nekim dobrim odbranama. Tajrik je pokazao da zna da napadne i licem ka košu. Dejvisu će trebati malo vremena da se pohvata.
Svidelo mi se što smo imali malo organizovanije petorke, npr. Nilikina i Karlik su bili na terenu u različito vreme, Vašington i Lundberg takođe. Kad je tako uloge su jasnije podeljene, nema kao prošle sezone PJ danas kreira i ima loptu u rukama dok sutra stoji u ćošku i gleda Jaramaza kako hobluje parket.
Sa ovim defanzivcima i nadam se Želimirom vraćenim na svoje osnove retko će ko preći 70 poena u punoj Areni.
Od Nilikine sam mislio da je Panter u prvih nekoliko minuta, toliko je dugo čovek bio kod nas da mi se priviđao
Svidelo mi se što smo imali malo organizovanije petorke, npr. Nilikina i Karlik su bili na terenu u različito vreme, Vašington i Lundberg takođe. Kad je tako uloge su jasnije podeljene, nema kao prošle sezone PJ danas kreira i ima loptu u rukama dok sutra stoji u ćošku i gleda Jaramaza kako hobluje parket.
Sa ovim defanzivcima i nadam se Želimirom vraćenim na svoje osnove retko će ko preći 70 poena u punoj Areni.
- Irriducibili
Meni najviše bode oči 3/4 i jezivi pad kada su ušli famozni domaci igrači. Nedopustivo je da crnci sa masnim platama grizu kao da im život zavisi od toga, a onda se pojave domaci sa drastično manjom energijom. Sve ostalo nije vredno analize jer je Borac jako skroman
non mollare mai
- Tajler Darden
Po kladionicama smo blagi favorit u Španiji.
Baskonija 2,05
Partizan 1,80.
Baskonija 2,05
Partizan 1,80.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.
VPJTS
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.
VPJTS