KK Partizan

Sve o regionalnoj košarci.

Moderator: Moderator

Irriducibili

Re: KK Partizan

Post by Irriducibili » Fri Dec 06, 2024. 1:14 pm

Par reči o duplom kolu, u kom smo doživeli potpunu transformaciju

Prvo i osnovno, konačno smo dobili pravog Želimira, nismo više predvidiva ekipa laka za skauting, vec puni iznenadjenja za rivala. Užitak je od meča sa Zvezdom gledati našu odbranu, koja je potpuno modifikovana i stvara ogromne probleme protivniku. Čak smo par puta stali i u zonu

Energetski momenat na vrhuncu, samo se pitsm možemo li biti takvi i izvan Arene. Sve smo stizali, PAO u drugom poluvremenu uglavnom nije ni video koš. Ataman je brzo video koliko je sati i dobrim delom presedeo

Carlik je doktor košarke, ima naravno boljih igrača, ali su retki sa takvom košarkaškom inteligencijom. Washington mi je ipak najprijatnije iznenadjenje, verujem da pleja nije igrao ni u pionirima, ali se sjajno snašao. Po mom mišljenju bolje vidi od Lundberga. Ogromna želja da se dokaže, nije ga kraj klupe ubedačio, čekao je i dočekao svoju priliku

Dobili smo ratničku ekipu, ostaje da se vidi hoce li i ostati na tom nivou. I za kraj, hvala Radi što je opako dirnula u Želimirovu sujetu
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Dec 07, 2024. 10:42 am

Kao što reče Irr od utakmice sa romuljagama odbrana je vrhunska. Sem par raspada kad su ubacili lake poene u nekoliko napada odbrana je bila top. I na lopti i od lopte. Gotovo na svakom šutu za 3 smo parirali što pokazuje i njihov % 8/29 za 3, u 2/4 i 3/4 su porađali svaki poen. Jedino što je u 1. poluvremenu bilo dosta njihovih ofanzivnih skokova, te su to kažnjavali.

Dobili smo Vanju sa one 3 trojke od kojih su 2. i 3. bile izuzetno teške, jedan šut iz kretnje i jedan šut sa 8.5 metara. Odbrana na Nanu odlična, Nan je imao tek 5/14 iz igre. Prosto fizikalac kakav je Vanja je nezgodan za svakoga kad želi da igra odbranu, što mu je bio problem u prvom mandatu.

Karlik :blue: Klasan igrač. Ne znam šta da dodam što već ne pišem svaku utakmicu, pregled igre i pas vrhunski, ulazi i završnica na obruču, poludistanca, sad su ulazile i trojke 3/3 za 3. Čak nije igrao ni previše minuta, kad ga je Želimir držao na klupi u 3/4. Odbrana :good: :good: Ima tu sposobnost da ostane ispred napadača, i pored toga što nije neki fizikalac igra izuzetnu odbranu što potvrđuje moju teoriju da su zalaganje i stav 50% odbrane, a ostalih 50% postavljanje, čitanje igre i fizikalije.

Braun opet šutira odlično, iako mi je nekad njegova selekcija šuta upitna zna da digne nešto što ne bi trebao. Odbrana na Slukasu izuzetna, Slukasu nikako nije prijala Braunova fizikalnost. Prosto Braun je veći i jači, Slukas nije uspevao da ga probije iako je pogodio neke dosta teške šuteve.

Vašingtonova odbrana me sve više prijatno iznenađuje. Kad čovek pogleda Vašingtonovu konstituciju rekao bi ovaj će u Evropi biti rupa a čovek ostaje ispred Nana na prodoru, parira na šutevima, juri za igračima kao lovački ker. Imao je 2 izgubljene lopte kao iznuđeni plejmejker mada kao što reče Irr nije se loše snašao, jer je igrač koji prvo gleda ka košu. Ima eksplozivnost, ima brzinu što mu omogućava da ode na prodor, videli smo i ono kucanje preko Vokera protiv Žalgirisa. Zvučaće čudno ali pozitivno je što mu ne ulazi šut za 3 a opet doprinosi itekako, što znači da može da bude još bolji ukoliko šut krene da ulazi. Sviđa mi se njegov stav, i kad je bio van 12, i kad je bilo 00:00, i kad je bila minutaža na kašičicu ćutao je i radio, kad god je ušao zalaganje je bilo maksimalno nije bilo onoga e sad neću namerno da igram kao kad ga je Želimir ubacivao na stoka razlike protiv Fenera i Barse.

Nekoliko Dejvisovih odličnih odbrana na Lesoru koji mu nije dao nijedan koš. U napadu nije ni imao puno lopti, ono što je došlo do njega dao je. Tajrik isto tako vrhunska odbrana na Lesoru koga smo baš namučili, jedino je pravio razliku dok je Balša bio na terenu na samom početku. Tajrik opet ofanzivno odličan, niski post, pik igra, 4 ofanzivna skoka. Saradnja dva Džonsa koju je Čele još letos najavio :good: :good:

Voleo bih da vidim više minuta za Majka koji igra sa odličnim zalaganjem i stavom, uvek dobro u odbrani, uvek ide na skok u napadu, skočnost koja je možda i NBA nivo. Bongina vrhunska utakmica takođe, kad ulaze trojke to deluje odlično a odbrana nikad i nije bila upitna.

Imam utisak kao da je Nilikina postao instant napadač kod nas.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Dec 07, 2024. 2:03 pm

Vanja jeste igrao dobru odbranu, za razliku od niza prethodnih mečeva, ali ne treba gubiti iz vida ni da je Nunn promašio niz otvorenih šuteva. Baš mu nije bio dan

Ntilikina ima svoju ulogu, koja ce varirati od utakmice do utakmice. Njegovo je da pegla odbranu i da ubaci poneku otvorenu trojku

Ovaj meč je bio savršena ilustracija moje tvrdnje da imamo rupu na četvorci, koja za razliku od Virtusa nije bila kažnjena. Ataman na četvorci koristi Papu, Hernangomeza i Mitoglua, gde Mike gabaritima nema šta da traži. Jeste sve tačno kako ga Batica opisuje, ali se cm i kg nekada ne mogu nadoknaditi. Cenim da ce igrati više protiv ekipa sa lakšim i nižim četvorkama
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Dec 12, 2024. 1:18 pm

"Pripremali smo neke velike stvari, ovo je istorijski trenutak za nas. Postoji jasna dokumentacija kako se finansiramo i odakle se finansiramo. Svima je važno da vide gde novac završava i mi smo dužni da ovakve informacije iznesemo u javnosti. Garantujemo za ove podatke da su tačni. Ovde sam osam godina, uspeli smo da stabilizujemo klub, ne dugujemo nikome ništa. Ni prethodne zarade ni poreski dug. Navijači moraju da budu svesni da sve ide iz kluba i njihovog rada. Na kraju nas zanima naš proizvod, to je košarka. Nikada niko ne sme da dovede klub u situaciju koju sam ja zatekao. Mi smo plaćali titule iz 2010,11, 12 godine, to smo plaćali 2018. godine", rekao je Ostoja Mijailović.

Prva stavka na koju se osvrnuo Ostoja Mijailović je dug koji je zatekao koji je bio tačno 14.990.000. Od toga je dug prema državi, odnosno porez iznosio 8.500.000. Potom se dugovalo 3.115.000 evra bivšim igračima i stručnim štabovima. Agentima se dugovalo 800.000 evra...
"Kompletan budžet kluba 2017. godine je iznosio samo 2.685.000 evra. Država je tada obezbedila dva sponzora, NIS i Telekom koji su obezbedili 1.300.000 evra. To znači da je dug kluba bio 5,5 puta već od godišnjeg budžeta kluba", dodao je Mijailović.

Potom je otkrio prema kojim sve igračima su bila dugovanja. Bilo ih je preko 70.
"Određeni igrači su prihvatili da se dugovanja isplaćuju u ratama. Na platnom spisku je bilo preko 70 igrača. Delili smo 70 plata svakog meseca samo za igrače, a kada se pridodaju stručni štabovima, onda dolazimo do preko 90 plata. Jedini koji su oprostili dugovaranja Aleksandar Palvović i Predrag Drobnjak i to u celini. Još jednom i hvala. Pavlović je zaslužio mesto u upravi, zaista je pokazao da mu je Partizan preči od novca".

Potom je otkriven tačan budžet sadašnji budžet kluba. On prema podacima koje je otkrio Ostoja Mijailović - on iznosi 24.440.000 evra. Otkriveno je da Partizan od sopstvenih prihoda obezbeđuje 51% budžeta, do sponzora 27,4%, dok je od države Srbije dobio 21,6%, odnosno 5.280.000 evra.
"Ono što treba da znate da je državna pomoć sada četiri puta veća u odnosu na 2019. godinu. Država je prepoznala naš projekat i sve što radimo i važno je napomenuti da pomažu iako deo naših navijača ne voli kada se mi zahvaljujemo državi, ali ja želim svima da se zahvalim koji pomažu Partizanu. Nekada je pomoć države bila preko 50 posto našeg budžeta, a sada je nešto preko 20 posto", rekao je Mijailović.

Partizan je kažnjen na prethodne dve utakmce Evrolige čak 80.000 evra zbog ponašanja navijača.
"Ljudima pokušavamo da objasnimo, da je potrebna divovska snaga da se sve izvede. Kada se desi ova kaznena politika Evrolige, nema povlašćenih. To nas sputava da budemo jači klub. Molim navijače da se ne bave politike, da se ne bave prozivkama igrača, da ne ulaze na teren zbog čega smo kažnjeni. Naša disciplinska komisija je uklonila neke navijače. Mi možda igramo najbolju košarku trenutno u Evropi, imamo najboljeg trenera, ali ne smemo da budemo kažnjavani zbog naših grešaka. Imamo najbolju atmosferu u Evropi. Mi pobeđujemo najbolje ekipe u Evropi, na radaru smo svih zbog kako radimo. Transparenti nisu potrebni, bilo koje političke vrste na utakmicama Partizana. Imamo najbolji autobus u Evropi koji smo platili 500.000 evra. Imamo medicinsku opremu, teretanu, kada sam došao nije bilo ničega. Zato moramo da poštujemo sve, svako ko je dao novac, ko je kupio igraču. Da ne pevamo igračima koji su igrali za nas, koji su trebali da dođu kod nas, to nas odaljava od te licence koju svi želimo jer onda možemo da pravimo petogodišnji plan, da dovodimo bolje igrače. Željko Obradović je bio taj koji je želeo da napravimo akciju da se navija samo za Partizan, a da se niko ne proziva jer kada se navija za Partizan mi svakoga pobeđujemo. Navijači imaju veliku ulogu na rezultate Partizana".

Glavni cilj je jasan - evroligaška licenca.
"Evroliga zbog ovoga sada navedenog treba da zna da smo siguran partner. Za nas je trogodišnja licenca budućnost. Ovaj posao nije profitabilan, ali može da bude isplativ za sve navijače. Ovo je naučna fantastika jer jedno je gledati ove cifre, a drugo je napraviti ovo da traje. Mi prošle godine nismo ispunili planove kada su rezultati u pitanju, ali ove sezone smo ušli stabilni finansijski i veoma smo ambiciozni".

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Dec 13, 2024. 12:34 am

Ponekad je potrebno imati i srece, večeras smo je imali, ali mislim i zaslužili

Još jedno dokrorsko izdanje Jonesa, malo me brine što osim njega niko ne deluje baš voljno da se okuša kad je tvrdo. Osim Washingtona, ali on je priča za sebe, za sada može i da donese i da odnese

Alba iznenadila, bore se vrlo pošteno i do kraja. Nece ni protiv Asvela biti rutinski, nije to Asvel iz prošle sezone

Ostojino laprdanje i standardno samohvalisanje ne bih previše komentarisao, osim što mislim da smo jedinstven slučaj po ogromnom procentualnom učešcu prihoda od navijača u budzetu. I opet ne valjamo jer mu diramo predsednika
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Dec 14, 2024. 9:07 pm

Da se i ja osvrnem malo na utakmicu, sa malim zakašnjenjem imao sam nekih obaveza.

Pre svega ne znam da li mi se ikad desilo da promašim termin utakmice, iz nekog razloga sam mislio da je utakmica u 20:30 tek sam se uključio u 2/4 mada sam pogledao posle i 1/4. Koliko bitna pobeda! Mislim da skoro nisam gledao luđu zarvšnicu. Mi odigramo perfektnu odbranu, Tajrik napravi faul, oni šutnu 1/2 bacanja, Karlik poludistanca, pa onda nam prodaju akciju iz auta, dva bacanja prvo promašaj drugo čovek hteo da promaši ali ubaci i to od prvi obruč dobije onakvu rotaciju :D :D Onda Dejvis prvo kratko i drugo ne pogodi obruč ja ne znam kad sam to zadnji put video, u prvi mah sam se zbunio šta se događa jer sam zaboravio i kakva su pravila u tom slučaju.

Odbrana je bila privremeno-povremena, mada u našu odbranu Alba je specifična ran en gan ekipa, guraju brz tempo i dosta šuteva, dosta kretnje u napadu. Nije bila na nivou prethodne 4 utakmice gde je odbrana stvarno bila manje više elitna. Najviše mi je zasmetao veliki broj primljenih poena na obruču pogotovo u 1/4.

Više ne znam šta da napišem o Karliku što već nisam. Samo kapa dole majstoru košarke.

Vašingtona je krenuo šut za 3, odbrana je i dalje dobra, zalaganje odlično. Muči se kao plej.

Braun vrhunska utakmica. Opet je šutirao odlično, pogotovo u 3/4 kad je ubacio 13 poena čini mi se. Odlično koristi svoje telo na prodorima. Moram opet da pohvalim što je svaku odbranu u stavu, nema skrivanja u odbrani, agresivan je.

Tajrik slilčno kao i Karlik, nemam šta da napišem što već nisam više puta od starta sezone. Dejvis slab, mada opet imam utisak da je imao malo lopti. Videli smo kako to izgleda kad dobija lopte na niskom postu.

Pohvale za Želimira i za akciju iz tajm auta na 88:84 gde Vanja izlazi iz kretnje i pogađa za 3. Pohvale i za Karlika što je kao pravi plejmejker perfektno izveo akciju a i za Vanju što je imao muda da pogodi najbitniji šut na utakmici.

Idemo dalje, Budućnost je sledeća. Iako je ABA suštinski beznačajna ako više nema prohodnost ka EL, vrlo je bitno dobiti sve do ABA derbija i održati ovu prednost od 2 pobede. Očekujem ozbiljno zalaganje, fokus i stav naših igrača, nije bilo duplog kola, čak su neki momci imali i manje minutaže tipa Nilikina, Dejvis, Majk. U Laktašima prošle nedelje je bilo dobro ali je na momente padao fokus u odbrani gde su dozvoljavane neke lake serije, mada je na kraju dobijeno 80:107 ali opet 80 primljenih poena je mnogo za ABA iako je pobeda ubedljiva.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Dec 17, 2024. 1:20 pm

Da se osvrnem na utakmicu sa Budućnošću.

Utakmica slična onima prošle sezone protiv Mege, Igokee, Zadra, Splita, CedOli itd. Loša odbrana, mnogo otvorenih trojki, mnogo lakih poena na obruču, neke 2+1 situacije, dosta ofanzivnih skokova u 1. poluvremenu u 2. ih nije bilo toliko. Ovaj Sulajmon je ubacio 5 trojki mislim da su 4 bile otvorene. 1/4 sa najmanje primljenih poena bila je 4/4 gde smo primili 20 poena što je neprihvatljivo za domaću ABA utakmicu. Po četvrtinama 22, 32, 23, 20... Čak je bilo neke periodične odbrane u 3/4 i 4/4. Mislim da je glupo spominjati umor, Budućnost je u sredu igrala sa Gran Kanarijom u Las Palmasu što je oko 4500 km daleko od Podgorice, nekih 8.5 sati leta.

Napad čak nije bio uopšte loš, 90 datih poena sa ispodprosečnih 32% za 3. Opet se ponavlja ono dok Karlik igra igramo i mi, čim njega nema hvatanje za glavu iako Karlik nije odigrao preterano dobro.

Tajrikova najlošija utakmica otkad je kod nas, igrao je bez fokusa ovu utakmicu. Skok na fintu šuta prvo Kamenjašu posle čega primamo flouter od tablu, pa je skočio Rajtu na fintu šuta gde ga je ovaj navukao da napravi faul na šutu 2, 3 sekunde pre kraja napada. Njemu se ne može ni zameriti sa kakvom energijom čovek igra svaku utakmicu, mora da dođe i neka lošija.

Vašingtonova partija mi se najviše svidela iako je isključivo gledao koš, bio je baš agresivan na ulazu, iznudio dosta bacanja, služio ga je i šut. Trudio se u odbrani najviše od svih što mi se sviđa, nije se krio protiv eksplozivnih i brzih igrača kao što su Ferel i Rajt. Čak nije imao neku veliku minutažu 16', moj je utisak bio da je igrao više.

Braun je morao da igra skoro celu utakmicu, to će se verovatno odraziti na utakmice na Žalgirisom i Efesom. Pojavio se na utakmici, dao je 23 poena na 50% iz igre, još je podelio 3 asistencije što nije primarno njegov posao.

Nije mi jasno zašto Pokuševski je igrao samo ovih 10'. Pogotovo jer je protiv Albe bilo 00:00, Budućnost kući je idealna utakmica za njega. Momak je do ove sezone igrao NBA, pa valjda može da odigra nešto protiv Budućnosti ako već još uvek nije sposoban za EL nivo mada je i tamo imao solidnih utakmica. Plus što je vrlo lepo otvorio utakmicu, posle u 3/4 i 4/4 nije ni ulazio kao da ga je Želimir zaboravio na klupi. A rotacija je svakako bila kratka. Čak mislim da je Bošnjaković morao da počne u petorci ovde, svakako je u Berlinu igrao malo a on bi doneo taj intenzitet u odbrani jer je željan dokazivanja. Pa i nek ispadne sa 5 faulova posle 10'-12', doneo bi intenzitet, ne bi nam se šetali onako lako 54 poena za poluvreme.

Sad ide duplo kolo a problema nikad više. Nilikina i Dejvis izgleda neće moći večeras zbog bolesti, Vanju muči Ahilova tetiva što je sigurno bar nedelju-dve mirovanja, Ife se vraća tek u januaru a nema još ni Nakića. Sreća da je ova utakmica protiv Asvela i da nije neko jači te uz navijanje imamo šanse da uzmemo vrlo bitnu pobedu. Protiv Efesa očekujem odlazak na ekskurziju i da bude 20 za njih, što zbog povreda/bolesti što zbog umora kojeg će svakako biti.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Dec 17, 2024. 7:27 pm

Ne volim što će Marinković igrati sa povredom Ahilove tetive, nadam se da znaju šta rade.

samig

Post by samig » Tue Dec 17, 2024. 11:00 pm

Ocajna nasa treća utakmica za redom....

Ocajna odbrana, ocajan skok, ocajna selekcija šuta.

Sada kada ce svaka pobeda biti bitna.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Dec 18, 2024. 11:18 am

Ne bih rekao očajna. Odbrana jeste bila loša 1/4 i početkom 2/4, onda smo se kao i dosta puta setili da možemo da je igramo. Odbrana u 3/4 je bila jako dobra ali su oni ispogađali šleper teških šuteva, samo možeš da im skineš kapu. Maledon i De Kolo pre svih onim šutevima, pa je bilo i par teških završnica na obruču. Ja sam prvi kritičan kad se ne igra odbrana ali nekad i ne možeš da odigraš bolju odbranu a protivnik ubaci, to je dokaz klase napadača.

Vašington :blue: Kako je odigrao čovek, za razliku od utakmice sa Futurom gde je isključivo gledao koš sinoć je podelio 8 asistencija i to asistencija kojih se ni pravi plejmejkeri ne bi postideli. Ima bolji i pregled igre i pas od Lundberga. Plus je većinu poena ubacio na obruču polaganjem ili flouterima, kad deluje da se zaleteo bez ideje on je samo prisloni na tablu. I opet se nije krio u odbrani, jako pošten igrač.

Tajrik je krenuo bez fokusa, 2 promašena zicera a onda se posle klupiranja vratio na svoj nivo. Imao odličnu saradnju sa Vašingtonom ali i dosta promašenih bacanja 2/6...

Balša je imao lepu rolu, to je ono u napadu će dati ono što može da zakuca a u odbrani je faktor u zaštiti reketa i obruča. To sam pisao i na početku sezone, ako može ovako da odigra 5'-10' dovoljno je. Ne kao protiv Budućnosti da šutira poludistancu i da pametuje nešto s niskog posta.

Karlik loša utakmica poenterski. Kreiranje je bilo odlično dosta asistencija je podelio, odbrana kao i uvek dobra ali šut je stao 2 poludistance ali nije bilo ulaza kojima je pravio prednost i nije šutnuo nijedno bacanje.

Sterlingu može da se zameri jedino ona dignuta trojka u 4/4 na početku napada to voli da uradi više nego išta izgleda.

Bonga je odigrao onu njegovu utakmicu, odlična odbrana i 2 trojke.

Sem odbrane u prvih 14' otprilike nemam šta mnogo da zamerim. De Kolo je i dalje klasan igrač, Maledon je pogodio teške šuteve, Lovernj nas je uništio sa niskog posta. Čudno je gledati kad protiv tebe igra igrač koji ima tetovažu tvog kluba. Opet, ponavljaju se ofanzivni skokovi Asvel je imao 10 u 1. poluvremenu 17 na kraju što je previše.

Nažalost mislim da će Efes da nas istambura, zato je ova utakmica bila mnogo bitna...

Irriducibili

Post by Irriducibili » Wed Dec 18, 2024. 2:05 pm

Od početka sezone ukazujem na manjak igrača, sada to stiže na naplatu

Ostoja je izjavio da novca za pojačanja ima, što samo potvrdjuje da je do trenera

Bojim se da ce ipak Rada na kraju biti u pravu i da cemo igrati revijalne utakmice, jer smo ovako osakaceni potpuno nemocni

I još nešto što me konstantno žulja, KKP nije i ne sme biti Mega, da se bavi razvojem igrača. Bitno je samo ono šta možeš da pružiš danas, imperativ mora biti rezultat tima, a ne školovanje pojedinca
non mollare mai

samig

Post by samig » Wed Dec 18, 2024. 2:29 pm

Batica ubica wrote:
Wed Dec 18, 2024. 11:18 am
Ne bih rekao očajna. Odbrana jeste bila loša 1/4 i početkom 2/4, onda smo se kao i dosta puta setili da možemo da je igramo. Odbrana u 3/4 je bila jako dobra ali su oni ispogađali šleper teških šuteva, samo možeš da im skineš kapu. Maledon i De Kolo pre svih onim šutevima, pa je bilo i par teških završnica na obruču. Ja sam prvi kritičan kad se ne igra odbrana ali nekad i ne možeš da odigraš bolju odbranu a protivnik ubaci, to je dokaz klase napadača.

Vašington :blue: Kako je odigrao čovek, za razliku od utakmice sa Futurom gde je isključivo gledao koš sinoć je podelio 8 asistencija i to asistencija kojih se ni pravi plejmejkeri ne bi postideli. Ima bolji i pregled igre i pas od Lundberga. Plus je većinu poena ubacio na obruču polaganjem ili flouterima, kad deluje da se zaleteo bez ideje on je samo prisloni na tablu. I opet se nije krio u odbrani, jako pošten igrač.

Tajrik je krenuo bez fokusa, 2 promašena zicera a onda se posle klupiranja vratio na svoj nivo. Imao odličnu saradnju sa Vašingtonom ali i dosta promašenih bacanja 2/6...

Balša je imao lepu rolu, to je ono u napadu će dati ono što može da zakuca a u odbrani je faktor u zaštiti reketa i obruča. To sam pisao i na početku sezone, ako može ovako da odigra 5'-10' dovoljno je. Ne kao protiv Budućnosti da šutira poludistancu i da pametuje nešto s niskog posta.

Karlik loša utakmica poenterski. Kreiranje je bilo odlično dosta asistencija je podelio, odbrana kao i uvek dobra ali šut je stao 2 poludistance ali nije bilo ulaza kojima je pravio prednost i nije šutnuo nijedno bacanje.

Sterlingu može da se zameri jedino ona dignuta trojka u 4/4 na početku napada to voli da uradi više nego išta izgleda.

Bonga je odigrao onu njegovu utakmicu, odlična odbrana i 2 trojke.

Sem odbrane u prvih 14' otprilike nemam šta mnogo da zamerim. De Kolo je i dalje klasan igrač, Maledon je pogodio teške šuteve, Lovernj nas je uništio sa niskog posta. Čudno je gledati kad protiv tebe igra igrač koji ima tetovažu tvog kluba. Opet, ponavljaju se ofanzivni skokovi Asvel je imao 10 u 1. poluvremenu 17 na kraju što je previše.

Nažalost mislim da će Efes da nas istambura, zato je ova utakmica bila mnogo bitna...
Sve je to lepo sto si napisao ali losa nasa utakmica to i dalje stoji.

Imali su 10 vise skokova od nas, nase odluke na terenu amaterske, selekcija suta gde su oni skoro celu cetvrtu cetvrtinu bili u bonusu a mi slabo to koristili.
Pobedila nas ekipa bez pobede u gostima u El ove sezone.

Jeste da smo osakaceni sada i to bez nagovestaja da se ekipa pojaca ali opet je mogla da se dobije pogotovo sto sada ides ovakav na gostovanje Efesu.

Nekako se predsednik mnogo hvali budzetom a mi od letos trazimo startnu cetvorku i niko nije dosao od tada.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Dec 18, 2024. 3:14 pm

@Samig
Slažem se, nije utakmica bila vrhunska pogotovo prvih 14' dok nismo krenuli da igramo odbranu, posle i neke odluke u napadu pri kraju, promašena 3 bacanja Tajrika i Majka te prevelika zavisnost od Karlika.

@Doselekcija
Da bi neko došao mora neko i da ode. Kad se svi budu vratili ne vidim gde bismo mogli da se pojačamo a da ne napravimo gužvu. Ja bih opet pitao zašto je doveden Lakić, nema Nilikine, nema Lundberga, Vanja igra sa povredom a Lakić na 00:00. Eto jednog uzalud potrošenog mesta u timu koje se moglo bolje iskoristiti. Za poziciju 4 se slažem još pre nego što je sezona počela, opšte je poznato da nisam bio za Pokuševskog a kao što je Irr više puta pisao Majku fali i cm i kg za poziciju 4 na EL nivou mada bih ja rekao da su tu više kg problem nego cm.

@Irr i razvoj mladih
Što je najgore svi imaju neku sliku Partizana od pre 15-20 godina gde su generacije bile osetno talentovanije pa je bilo razloga da se razvije mlad igrač. Danas nije takva situacija, prvo nema više takvih talenata jedino da se neko razvija na silu a drugo ciljevi i budžet su znatno viši nego pre. Davno sam rekao da je razvijanje mladih u sportu veliki alibi trenera koji nemaju rezultate, to se dosta zloupotrebljava. To prolazi u razvojnim klubovima kao Mega i u mlađim kategorijama. Mislim da nije problem da Bošnjaković počne 4'-5' utakmice čak i u EL, ono protiv Albe već nije bilo pametno da uđe kad se utakmica već zahuktala.

Čekićar

Post by Čekićar » Wed Dec 18, 2024. 6:45 pm

Polovina je sezone,imamo veliki uzorak utakmica tako da se mogu izvlaciti odredjeni zakljucci..

Ovaj tim ima visok plafon i duboko dno,totalno nepredvidljivi,u stanju demolirati prvaka evrope i provlaciti se na guzove protiv ubedljivo najgore ekipe,gubiti na domacem terenu tekme koje se ne smeju gubiti...
Sve to je mozda i ocekivano,da ce neka konstanta izostati s obzirom na promenu celog sastava...Sledece sezone treba ocekivati nesto vise,ove ce se iskristalisati uloge i uz par korekcija u rosteru,trebali bismo biti stabilniji...Sve ovo pod uslovom da neki nba tim ne aktivira Karlikovu klauzulu..
Jednostavno vec smo previse puta izgubili domaci teren da bismo nesto konkretnije napravili..

Sto se tice sinocne utakmice,nemam zamerki na vodjenje i ovaj poraz nosi jednu jaku pouku....Nijedan igrac,kako god igrao ne sme uzimati Karlikove minute jer on je lider ovog tima i kad on igra dobro,kad je u ritmu mi mozemo svakog dobiti a isto tako bez njega i pobeda protiv Albe se dovodi u pitanje.
Nemamo mi taj luksuz da u cugu Karlik presedi 15min,to je ogroman period,ohladis ga totalno i izbacis iz ritma....Igrao je svega 21min kao i na pocetku sezone gde smo pogubili sve zivo i u trenutku kada mu se minutaza popela na 33,34min mi smo poceli i da pobedjujemo..

E sad zasto ne zameram vec izvlacim pouku,zato sto vidim rezon kod Obradovica...Washington je odigrao brutalnu 2/4,bili smo u naletu i ispostovao ga je i na startu 3/4...nesto slicno kao i vs PAO samo sto je Karlik odigrao 16min u prvom a ne 10. i sto su znatno vise bili zajedno na parketu....Postavlja se pitanje zasto ih nije ranije upario odgovor je jednostavan,skok je bio kriminalno los i pokusavao je to da zakrpi pa samo imali postave sa 1 bekom +Bonga,Pokusevski,Mike,Jones...i ni to nije pomoglo,da pocupas kosu sa glave,totalna nemoc,nemas vise sta da napravis ...i tek posle tih pokusaja da se skok uravnotezi kada je uvideo da je dzaba sve je upario Karlik+Wash krajem 3/4 ali do tad je Karlik vec zamrznut i nije to to...
Washington jeste imao 8 asistencija ali on je igrac koji primarno gleda sebe,napada u ranoj fazi,agresivan je,eventualno moze uposliti centra ali generalno je bila simultanka...Dok sa druge strane Karlik sve svoje saigrace cini boljim,homogenizuje ekipu,cini je kompaktnijom,svi dobiju prostor,i otvorene pozicije...

Washington je odigrao sjajno,i najzad imamo ono sto i treba da imamo od njega,a to je da kao 6. igrac u kratkom vremenskom intervalu isporuci poene u seriji....ali po mom misljenju ni u najboljem izdanju ne sme uzimati minute Karliku vec Sterlingu koji se previse oslanja na sut,gotovo i da ne probija sto nije bio slucaj u Albi.
Izostanak svakog igraca iz ovog rostera moze da se zakrpi osim Karlika,tu nastupa game over...

Postoji i razmisljanje da je duplo kolo pa je neophodno rasporediti minutazu....Saglasan sam sa tim ali zavisi i od rasporeda,u situaciji gde imas Asvel kod kuce i Efes u gostima,moras dati sve od sebe da uzmes Asvel jer na gostovanju u Istanbulu i sa Karlikom u fulu nemas garancije da ces dobiti,posebno u situaciji gde je Larkin IN...

Takodje treba napomenuti i da ovaj Asvel nije Asvel koji znamo godinama unazad,ovo je daleko bolji tim...Imaju Maledona koji igra brutalno,MVP kandidat regularnog dela sezone...ali opet protiv nas su upisali 1. pobedu u gostima iako su bili jako blizu toga i u Pireju gde su na kraju 3/4 imali dvocifrenu prednost,u Milanu su izgubili u neizvesnoj zavrsnici...
Narednog leta je Parker na potezu,da li ce Asvel rasti ili ce opet na dno EL....Mora se otvoriti za Maledona jer ce ga svi zivi traziti...

Bice jos neocekivanih pobeda i poraza ove sezone...tako da ne treba ici iz krajnosti u krajnost posle svake utakmice u zavisnosti od rezultata.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Dec 20, 2024. 11:17 pm

Igrali smo koliko se moglo u ovakvim okolnostima, Efes se kompletirao i uhvatio ritam

Na sve to, pogadjali su sve šta su bacili, potrefilo se i da Osmani odigra meč karijere baš protiv nas

Valjalo bi se pozabaviti analizom ne samo zašto nemamo dovoljan fond EL košarkaša, vec i ozbiljnim promašajima u selekciji. Ali od toga naravno nece biti ništa, zavaravacemo se dok postoji teorija, a onda početi sa pričom o novoj sezoni. I tako, psi laju, karavani prolaze

Slede cigani i ugrožena komotna pozicija u ABA ligi. Možda nam opet okrenu niz. Možda....
non mollare mai

Post Reply