KK Partizan

Sve o regionalnoj košarci.

Moderator: Moderator

samig

Re: KK Partizan

Post by samig » Sat Dec 21, 2024. 8:49 am

Irriducibili wrote:
Fri Dec 20, 2024. 11:17 pm
Igrali smo koliko se moglo u ovakvim okolnostima, Efes se kompletirao i uhvatio ritam

Na sve to, pogadjali su sve šta su bacili, potrefilo se i da Osmani odigra meč karijere baš protiv nas

Valjalo bi se pozabaviti analizom ne samo zašto nemamo dovoljan fond EL košarkaša, vec i ozbiljnim promašajima u selekciji. Ali od toga naravno nece biti ništa, zavaravacemo se dok postoji teorija, a onda početi sa pričom o novoj sezoni. I tako, psi laju, karavani prolaze

Slede cigani i ugrožena komotna pozicija u ABA ligi. Možda nam opet okrenu niz. Možda....
Dade nam lik rekord karijere koji ima dva poteza finta suta i ulaz....

Ma da Zeljko nedavno rece Majk je planiran da bude startna cetvorka ma vazi.... Celo leto trazili startnu cetvorku i nista. Nikakva doselekcija, neki igraci potpuno nemaju ulogu u timu.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Dec 21, 2024. 1:48 pm

Kako stvari stoje, uskoro nam doselekcija nece ni biti potrebna, ostvarice se Radino prokletstvo da cemo igrati revijalne utakmice. Ovaj put ne zbog toga što igramo loše, vec zato što nemamo dovoljno kvalitetnih igrača
non mollare mai

Milorad

Post by Milorad » Sat Dec 21, 2024. 9:48 pm

Tvrdoglavost je najgora mana koju čovek može da ima, zbog nje smo prošle sezone bili tu gde jesmo i gubili sve što smo mogli. Ako svaki normalan poznavalac košarke vidi da treba doselekcija tvrdoglav čovek je neće namerno izvršiti samo kako bi na kraju on bio u pravu (ako može).
Prošle godine nisi imao pravog pleja ali si svakako držao Smitha na klupi iz razloga koga ni sam ne znaš.

Takodje želim da se dotaknem teme povređenih igrača. Naš trener kaže da posle povrede igraču treba minimum još 2 nedelje da bi uhvatio ritam, zato on nikada ne forsira sa vraćanjem. Želim mu samo da pogleda partiju Bolomboja protiv Makabija i taman da ga skautira jer će nam napraviti brdo problema u narednom derbiju.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Dec 23, 2024. 1:27 pm

Nije baš poželjno vaditi se protiv Efesa u gostima, to nije najzahvalnije mesto za vađenje. Elem, za razliku od Asvela kad se nekih 25' igrala dobra odbrana sad je sem prvih par minuta utakmice i 2/4 nije bilo. Efes je timski šutirao bacanja 1/3 i ubacio nam je 86 poena što dovoljno govori o našoj odbrani u toj utakmici. Trojke su šutirali 15/31 što je brutalan timski % ali smo im mi pomogli jer su većina trojki bile otvorene. Čak nisu imali ni brdo ofanzivnih skokova kao Asvel recimo što je imao 17 ofanzivnih skokova, Efes je imao 9 što jeste dosta ali nije preterano puno.

Šut je stao, samo 6/18 za 3. Čak smo ubacili dosta poena sa takvim šutem. Opet preterana zavisnost od Karlika kojeg malo stiže i umor a i skauting protivničkih ekipa, znaju odakle preti najveća opasnost. Nadam se da će se podići koliko večeras.

Tajrik najbolji naš igrač na utakmici :good: Čak su i bacanja ulazila 7/8 na 8/9 iz igre. Nema šta da se kaže čoveku koji u drugoj utakmici duplog kola odigra tako.

Braun isto odličan. Jedini je bio šuterski raspoložen, čak je i sekundarnu kreaciju odradio dobro što radi dobro cele sezone (što naravno ne znači da treba da glumi plejmejkera, ali bojim se da ćemo i to videti kod Želimira).

Pokuševski odličan, ne pamtim kad sam video 6 blokada na jednoj utakmici. Imao je i 5 asistencija, 2/2 iz igre momak zaslužuje veće minute pogotovo jer na 4 nemamo baš Garneta i Novickog pa da ne može do minuta.

Maksimalno skraćena rotacija, bez Nilikine, Lundberga i Marinkovića se nije moglo ipak. Trojica igrača u protokolu su imala 00:00, što je na ovako skraćenu rotaciju puno.

Da vidimo da li cigani mogu opet da pokrenu našu seriju pobeda, mada je teško očekivati da ćemo 2 puta da ih izjebemo na istu foru. Opet, činjenica je da im fizički ne odgovaramo nikako jer smo duži, skočniji i fizički jači.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Dec 23, 2024. 9:16 pm

Da prvi put gledam košarku mislio bih da je izvođenje auta najteža stvar u košarci. Dva puta gubimo loptu posle auta, i to oba puta iz tajm auta. Nemam neki pametan komentar.

Milorad

Post by Milorad » Mon Dec 23, 2024. 11:10 pm

I to će da se nauči, polako tek je četvrta godina...

Čekićar

Post by Čekićar » Tue Dec 24, 2024. 1:03 pm

Strasna otimacina sinoc al na to smo odavno navikli..

White Mamba

Post by White Mamba » Tue Dec 24, 2024. 8:52 pm

Čekićar wrote:
Tue Dec 24, 2024. 1:03 pm
Ovo
Ali, sa 7 igraca, uz sve nikolice i hordove, drzati ih za vrat 39 min u gostima, je skroz ok cu 2 greske na stetu kkp u zadnjem min :lol:
Tamburacemo ih kad se bude igralo za pare

Čekićar

Post by Čekićar » Wed Dec 25, 2024. 11:17 am

White Mamba wrote:
Tue Dec 24, 2024. 8:52 pm
Čekićar wrote:
Ovo
Ali, sa 7 igraca, uz sve nikolice i hordove, drzati ih za vrat 39 min u gostima, je skroz ok cu 2 greske na stetu kkp u zadnjem min :lol:
Sve zavisi od toga ko ce imati prednost domaceg terena jer su abaligaske sudije najvece picketine kada gledamo sve planetarne sportove.

Kosarka je sport gde sudije mogu laganini da te prckaju da masa kaze bilo korektno sudjenje al kad dovedes utakmicu na loptu onda mora krupno da se krade..

2 greske se posebno isticu,koje teraju na agresiju,na krivicno delo..

2+1 Kalinica umesto koraci,ono su i u rukometu koraci..Ono se na ulicnom basketu trazi,gde se nista ne trazi,jer je toliko ocigledno...

Izvodjenje auta Sterlinga gde je sudija duzan da i rukama pokazuje kako odbrojava,zasto?Zato da bi i publika mogla da vidi a i sam igrac u situacijama kada se igra u uzarenim atmosferama...On to nije radio sto nam jasno govori da je vec na timeout imao u glavi sta ce da uradi ako mu se ukaze prilika,samo nekako do 4. da se otegne...

Kosarka nije lagan sport za suditi,sve se brzo odvija,nekad nije lako videti da li se igrac na vreme postavio za faul u napadu ili nije ali ovo kad ti urade to je strasno...

Govna djubretarska,nandzarasta...Samo za vredjanje i jesu...

Irriducibili

Post by Irriducibili » Wed Dec 25, 2024. 3:04 pm

White Mamba wrote:
Ali, sa 7 igraca, uz sve nikolice i hordove
Meni se opet namece pitanje, zašto sa 7 igrača? Timovi sa ambicijama uglavnom nemaju taj problem, a ako se zbog dužeg odsustva pojavi rupa na poziciji, odmah reaguju na tržištu. Mi celu sezonu igramo sa jednim plejem i jednom (upitnom) četvorkom

Što se sramnog sudjenja tiče, po našem eminentnom sudiji, bili su koraci Bolomboja, nije bilo 5 sekundi, niti je Mike napravio faul nad krivoustim. Ujedno, nisu bili koraci dotičnog
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Dec 25, 2024. 3:28 pm

Čekićar wrote:
Wed Dec 25, 2024. 11:17 am
White Mamba wrote:
Čekićar wrote:
Ovo
Sve zavisi od toga ko ce imati prednost domaceg terena jer su abaligaske sudije najvece picketine kada gledamo sve planetarne sportove.

Kosarka je sport gde sudije mogu laganini da te prckaju da masa kaze bilo korektno sudjenje al kad dovedes utakmicu na loptu onda mora krupno da se krade..

2 greske se posebno isticu,koje teraju na agresiju,na krivicno delo..

2+1 Kalinica umesto koraci,ono su i u rukometu koraci..Ono se na ulicnom basketu trazi,gde se nista ne trazi,jer je toliko ocigledno...

Izvodjenje auta Sterlinga gde je sudija duzan da i rukama pokazuje kako odbrojava,zasto?Zato da bi i publika mogla da vidi a i sam igrac u situacijama kada se igra u uzarenim atmosferama...On to nije radio sto nam jasno govori da je vec na timeout imao u glavi sta ce da uradi ako mu se ukaze prilika,samo nekako do 4. da se otegne...

Kosarka nije lagan sport za suditi,sve se brzo odvija,nekad nije lako videti da li se igrac na vreme postavio za faul u napadu ili nije ali ovo kad ti urade to je strasno...

Govna djubretarska,nandzarasta...Samo za vredjanje i jesu...
Ne kaže se džabe bolje ćerka kurva nego sin sudija :D :D

Meni upada u oči ponovo prevelika zavisnost od Karlika, u 4/4 je isforsirao nekoliko šuteva jer su se ostali sakrili. Dobra stvar je što je posle 3 poenterski slabije utakmice odigrao jako dobro u tom segmentu pored kreacije gde je maltene uvek odličan (7 asistencija).

Partija Majka ponovo odlična, baš ne odgovara ovom timu zvezde. 3/4 za 3, ono kucanje iz ali upa kako je uhvatio :shok: Kao što sam još jednom napisao njegova skočnost je NBA nivo.

Braun igra odlično negde od EL derbija kad je odigrao loše. Opet je tu bilo sekundarne kreacije, podelio je čak 5 asistencija. Šut je opet bio odličan 4/6 za 3. Samo slabo koristi prodor za moj ukus pogotovo kad ga ide šut, mora bolje da koristi snagu koju ima kao što je radio protiv Albe recimo. Ko će zadržati na prodoru čoveka njegove snage kad pogodi 2 trojke recimo, kad moraš da mu izađeš na šut.

Dejvisova odlična utakmica posle virusa i udaranja u nos što Smailagića što protiv Efesa. Služila ga je poludistanca mislim da je 3 poludistance ubacio, šteta što ga nismo bolje nalazili u mismeč situacijama protiv Davidovca koji dole ne može da ga brani. Od one utakmica sa Armanijem izgleda mnogo bolje.

Pokuševski samo minut u dovoljno skraćenoj rotaciji, mogao je malo više pogotovo posle dobre utakmice protiv Efesa. Imao je onu jednu situaciju gde je morao da šutne sa poludistance posle dobre finte šute a on je pokušao da podvali pas za Tajrika a već je bio kraj napada.

Vašington samo jedna šutnuta trojka morao je da digne još koju, mada su ga faulovi isekli treba i to reći. Imao je onu sekvencu kad je udario rampu Jagu na šutu za 3 pa je otišao do kraja u kontri. Pogodio i 2 poludistance što dodatno širi njegov repertoar u napadu. Volim to što se ne plaši, igra bez straha.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Wed Dec 25, 2024. 6:59 pm

Batica ubica wrote:
Wed Dec 25, 2024. 3:28 pm
Vašington samo jedna šutnuta trojka morao je da digne još koju, mada su ga faulovi isekli treba i to reći. Imao je onu sekvencu kad je udario rampu Jagu na šutu za 3 pa je otišao do kraja u kontri. Pogodio i 2 poludistance što dodatno širi njegov repertoar u napadu. Volim to što se ne plaši, igra bez straha.
Ja naprotiv smatram da igra sa puno straha.....od trenera. Vidno je u grču, non stop gleda ka klupi, evidentno je da od svih bekova prema njemu najmanja tolerancija. Otuda samo jedan šut za 3. Valjda ce i to vremenom doci na svoje, igrač je koga treba pustiti da malo i izdivlja
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Dec 28, 2024. 2:54 pm

Po meni naša ofanzivno najbolja utakmica ove sezone. Jeste, šutirali smo loše 5/18 za 3 ali ovoliki doprinos ovolikog broja igrača u napadu je retko videti. Vašington, Karlik, Tajrik, Majk, Pokuševski, Braun pa i Dejvis svako je dao neki doprinos u napadu, Nilikina u kreiranju treba i to spomenuti. Prava timska pobeda. Jedino što mogu da zamerim je selekcija šuta gde smo bar 5 trojki podigli u ranom napadu bez ikakve potrebe pogotovo kad smo imali prednost. Nema potrebe da se dižu šutevi tako rano.

Vašington! 27 poena i skoro sve iz prodora, samo jedna poludistanca i jedna trojka. Ulaz mu je za sad neodbranjiv, eksplozivnost, brzina, završnica na obruču a Boga mi i skočnost šteta što su mu sudije poništile ono kucanje. Mnogo mi je drago da se posle klupiranja i onih minimalnih minutaža izborio za veliku ulogu, vrlo pošten igrač.

Karlik odličan takođe. Poludistance, trojke, odlično kreiranje za druge.

Tajrik sjajan. Sve što je dao je zakucao, igrao je iz pika nije ni dobijao loptu na postu. Jedino što su ga isekli oni faulovi, mada se sačuvao na kraju. Kakvo je bilo ono kucanje na kraju kad mu je Majk nabacio od tablu. I to je odigrao tek 13'.

Majk X faktor, presekao je onu loptu i zakucao u kontri kad su prišli na 2 razlike, onda i ona bitna trojka iz kontre kad mu je Karlik ostavio loptu, neke odlične odbrane od kojih neke na Hejs-Dejvisu.

Drago mi je zbog Pokuševskog da je dobio više minuta i da je odigrao dobru utakmicu. Čak se i na 5 pristojno snašao kad su Dejvis i Tajrik ušli u problem sa faulovima. Jedino mora da bude hrabriji u situacijama na obruču, čoveče imaš 214 cm unesi ih.

Nilikina je odlično kreirao u 2/4, one dve odlične asistencije za Tajrika posle i povratna za Karlika za šut za 3. Dobra njegova odbrana takođe.

Pozitivno je što smo dobili utakmicu a da Braun nije morao da pegla 35' i da ubaci sve živo. Čak je šutirao loše ali je dao doprinos se bacanja i 2 asistencije. Čak smo dobili i bez Bonge, što je još jedna pozitivna stvar.

Odbrana je bila dobra na momente, jeste tu bilo nekih pogođenih trojki preko ruke tipa Mahmutoglu dve, Biberović onu sa 9 m u zadnjoj sekundi, Majs je pogodio preko ruke isto. Al je bilo i otvorenih šuteva, Šanli je pogodio 2 trojke kad je Balša ušao tu su nas raširili. Nije to bila odbrana kao protiv Olimpijakosa, Žalgirisa i li Panatinaikosa, ali stegli smo ih malo u 2/4 i 3/4. Onako igrali smo odbranu u serijama, bilo je nekih situacija tipa Hejs-Dejvis ostane sam na ziceru to ne sme da se dešava. Pozitivna stvar je samo 7 ofanzivnih skokova Fenera a znali smo često da dopustimo i 15+. Velika pozitivna stvar je što smo kontrolisali utakmicu rezultatski, i kad su prilazili 2 puta u 3/4 Majk ih je presekao prvo kucanjem iz ukradene a onda i trojkom iz dotrčavanja. Ok, njima nije bilo Boldvina ali i nama nisu igrali Ife, Vanja i Bonga.

Čekićar

Post by Čekićar » Sat Dec 28, 2024. 4:56 pm

Wash je zverka...Trebalo mu je par meseci da nauci sta znaci pojam rezon jer je to nepoznato preko bare(tamo vazi pravilo,imas loptu-pucaj,inace je neces dobiti nazad)...i sad ga je uzivanje gledati kako pravi prednost na razlicite nacine...

Bice zanimljivo videti kako ce rasporediti minutazu Zoc povratkom Ifea...Licno ne bih remetio Washingtona,dao bih mu minute od Sterlinga,Ntlikine,Bonge,svih po malo....

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Dec 28, 2024. 5:59 pm

Ne mogu da se otmem utisku, da bi sada imali neku pobedu više, da Washington nije bio skrajnut iz meni neobjašnjivih razloga
non mollare mai

Post Reply