KK Partizan 2019/20

Arhiva.

Moderator: Moderator

Tajler Darden

Re: KK Partizan 2019/20

Post by Tajler Darden » Wed Oct 30, 2019. 9:47 pm

Tačno.

Poraza u ABA više ne sme biti. FMP se mora shvatiti ozbiljno.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

dacolik

Post by dacolik » Wed Oct 30, 2019. 10:10 pm

Uzmi Trinki evro titulu!

markovl12

Post by markovl12 » Wed Oct 30, 2019. 10:12 pm

U subotu vesna ima da dobije +30 :D
„Partizan je dobar, toliko dobar da ne moramo mrzeti druge.“ – Duško Radović

Peskir

Post by Peskir » Wed Oct 30, 2019. 10:22 pm

Još bez Voldena danas.

CikaZika

Post by CikaZika » Wed Oct 30, 2019. 10:24 pm

Kapa dole za Andreu. To je jeste kritikovana selekcija, ali 5-0 EC. Bravo, svaka cast! Druga stvar, apsolutno je shvatio nebitnost takmičenja zvanog Aba liga i sve karte bacio na EC. Da mi neko ponudi skor CO ili nas, apsolutno bih nase prihvatio.

Svi abaligasi 1 pobeda u Evropi ukupno, Partizan 5, valjda i to nesto govori...
Nije uvek lako, al' je uvek lepo!

kizami88

Post by kizami88 » Thu Oct 31, 2019. 8:35 am

Doda wrote:
Wed Oct 30, 2019. 9:00 pm
Ukoliko je neko gledao prenos na hrvatskom SK, komentator je najavio moguću rotaciju u našem sastavu Pejners - Dzejms Bel.

Navodno je Bell želja Lončara
Ovo mi nikada nece biti jasno.

Sta koji kurac ima neko drugi da bira igrace, izuzev trenera. Pa on covek ih trenira, pravi taktiku i zna sta mu treba i na kojoj poziciji.

To isto kao kada bi vam neko drugi birao devojku. Ti ces da je j...s, volis, zenis, a ja cu da ti je izaberem.

I posle kada se kiksne, kriv tener.

Misa Baksuz

Post by Misa Baksuz » Thu Oct 31, 2019. 9:16 am

Najveća besmislenost u sportu je da neko ko nije glavni trener slaže ekipu i dovodi igrače u tim. To je priprema za neuspjeh.
to die by your side is such a heavenly way to die

Pavlaka

Post by Pavlaka » Thu Oct 31, 2019. 9:56 am

Sve igrače - od prvog do poslednjeg od kad je stigao u klub je birao Andrea Trinkijeri. Sve ostalo nije istina i deluje mi kao priprema terena za oslobađanje od odgovornosti na konto toga što navijači i inače "ne vole" Lončara.

Trinkijeri je birao i one koji nisu stigli iz različitih razloga. Prosto trener se postavio kao autoritet i po tom pitanju u Partizanu, te je to zatvorena priča. Ovde ima onih koji mnogo bolje od mene znaju šta se dešavalo u klubu kad nije stigao Goudelock, pa neka pričaju o tome ako žele.

A da li bi trener trebalo da ima tu ulogu ili ne, mislim da ne. Trebalo bi da se trener uvek konsultuje i da se njegove želje za profilom igrača ispoštuju ukoliko su objektivne i realne. Ali da samo trener odlučuje i u isto vreme vodi ekipu i prati tržište nije dobro. Uostalom, to pokazuju i primeri sledećih klubova gde ulogu sastavljanja ekipe ima primarno GM: Olimpijakos (do ove godine, GM otišao u Milano), PAO, CSKA Moskva, Real Madrid, Milano od ove godine, Bajern (ranije Bamberg, Trinkijeri najveće uspehe imao kad je taj GM bio u klubu. U prvoj samostalnoj sezoni doživeo teški debakl od kog se klub i dalje oporavlja), ASVEL, Alba Berlin, Promitheas Patras, Barcelona (novi GM i Pešić rade u saglasju), Fenerbahce (bez obzira na dominantnu ulogu Željka, ljudi iz košarke još bolje znaju ko je Maurizio Gherardini), Anadolu Efes, Baskonia a eto pored Patrasa, a van Evrolige naveo bih i sledeće: Unics (čuveni Coldebella), Iberostar Tenerife, neke nemačke klubove, Sassari itd. Iz mog okruženja, Oldenburg i Teksut gde opet GM ima dominantnu ulogu... Prosto krem evropskih klubova funkcioniše tako i mislim da je time dat odgovor ko bi trebalo da bude dominantna figura u građenju ekipe. U NBA je to još izraženije...

Misa Baksuz

Post by Misa Baksuz » Thu Oct 31, 2019. 10:23 am

Naravno apsolutno se ne slažem s tim
to die by your side is such a heavenly way to die

Pavlaka

Post by Pavlaka » Thu Oct 31, 2019. 10:59 am

Poštujem tvoje mišljenje, ali ovo su činjenice kako funkcionišu najbolji klubovi i najorganizovaniji klubovi u Evropi danas.

Još je veći paradoks ako uzmemo i druge primere, a to su klubovi gde nije GM glavni. U velikoj većini slučajeva to opet nije trener taj glavni, nego predsednik kluba... Venecija, Himki, Lokomotiv Kuban, Rytas, Besiktas, AEK...

Sundjer Bob

Post by Sundjer Bob » Thu Oct 31, 2019. 1:31 pm

Pa hoce li Bel na kraju doci, zna li ko?

Tommen
Site Admin

Post by Tommen » Thu Oct 31, 2019. 1:41 pm

Sundjer Bob wrote:
Thu Oct 31, 2019. 1:31 pm
Pa hoce li Bel na kraju doci, zna li ko?
Cekamo Pavlaku prosvetioca

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Thu Oct 31, 2019. 1:47 pm

Ako ko bude dolazio, bićete obavešteni.

Do tada, sve ostalo su nagađanja.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Kazandžija

Post by Kazandžija » Thu Oct 31, 2019. 5:08 pm

Meni su efes(do prosle sezone),milano i uniks prva asocijacija kako klubovi ne treba da rade. Brdo nabacanih, preplacenih, nekompatibilnih igraca, bez jasne vizije i plana. Milioni i milioni baceni bukvalno ni u sta. Rezultata nigde. Bilo je tu i dobrih trenera, i dobrih igraca ali su se nekako utapali u luzerski prosek i otaljavanje ugovora.
Po meni bi najlogicnije i najpametnije da menadment kluba napravi visegodisnji plan, odluci sta zeli, kakvu kosarku zele da igraju i spram toga dovedu trenera koji to moze da iznese. To je prvi i osnovni korak. Vidite gosn treneru mi bismo zeleli to i to. Ok moze. Pa onda krenu zajedno da planiraju i prave okosnicu tima koja ce nositi veci deo posla nekoliko sezona unapred. Zatim popunjavaju roster igracima koji ako se budu uklopili ostaju duze. Trener kaze hocu tog i tog, GM treba da ga dovede. Ako ne moze, kaze ne moze taj ali moze neki od ovih, pa trener prihvati ili trazi dalje. Mislim da je jako vazno da glavne igrace, okosnicu bira trener, a role plejere, prospekte i ove sto odradjuju posao na jednu sezonu moze da predlozi menadzment, al opet je na treneru da odluci. U svakom slucaju tim bi trebalo da prave zajednicki, ali da je trenerova poslednja. Ovo je samo moje misljenje, da li je ovo i ostvarivo u praksi i da li tako stvari funkcionisu, nemam pojma.
Recimo oly je ranijih godina jako pametno radio, real vec duze vreme, ranije makabi...

Pavlaka

Post by Pavlaka » Thu Oct 31, 2019. 5:34 pm

@kazandzija

U tome i jeste stvar. Efes je pred prošlu sezonu doveo jednog od najboljih GM iz Turske, Milano pred ovu sezonu doveo GM Olimpijakosa, a Unics je pred prošlu sezonu potpisao Coldebellu na 2 godine... I svuda se vidi napredak i pečat GM. Unics možda još me rezultatski, ali je smanjio troškove za 6 miliona evra... Nije malo.

Olympiacos se sad raspada u građenju ekipe, dobrim delom jer se ostao bez GM.

Locked