KK Partizan 2019/20

Arhiva.

Moderator: Moderator

Asterix

Re: KK Partizan 2019/20

Post by Asterix » Thu Jan 16, 2020. 6:09 pm

Čekićar wrote:
Thu Jan 16, 2020. 5:57 pm
Asterix wrote:
Thu Jan 16, 2020. 5:00 pm
Ja ne znam zasto se to potencira da smo favoriti za Ec ili Aba ligu i kao sve ostalo alibi price... To je klasicno proseravanje i nabijanje pritiska timu i obicno je kontraproduktivno da nas je zveknula Cedevita i onda Fmp i Trento cerali bi Trinkjerija svi ovdje... Preglupo momci za sada dobro igraju i treba podrska, korak po korak, a favoriti za Evrokup su Malaga,Virtus,Uniks,Galatasaraj,Darusafaka svi oni imaju duplo ili troduplo veci budzet od nas, ako neko od njih ne osvoji to su alibi price...
Evo kazi mi ko jos iz EC ima taj luksuz da koristi svih 12 igraca i to poprilicno ravnomerno...Mada i 13 ako racunamo i Trifu..

Nismo mi u ulozi trenera pa da razmisljamo o pritisku i ostalim stvarima,necemo se zavaravati i pricati o tome kako su ovo senzacionalne pobede iz pozicije underdoga...Kada je KKP poslovao na ovaj naci?Kada su se menjali stranci u toku sezone?...Sto se tice budzeta nisam bas siguran da mnogo zaostajemo ali nisam upoznat,evo neka Pavlaka kaze koju na tu temu...
Ajde ti meni kazi jednog legitimnog evroligaskog igraca u KK Partizan? a iz svih ovih timova cu ti ja reci... Pa kakve veze ima sto mijenjamo strance? Zvijezda je one sezone cini mi se sa Uvalinom 15 promijenila...Tomas,Volden,Mozli,Pejdz,Zagorac,Jaramaz,N Jankovic,Trifunovic,Bircevic, za njih je Evrokup vrhunac trenutne karijere to je 9 od ovih sto si naveo 13 a obojica cemo se sloziti da Novica je jedva na tom nivou.. i ostaje ti Gorda,Reding i ovaj Mekadu klasicni evrokup igraci....Presmijesne su te price sto bi rekao za Zvijezdu pored klupe sjede Derik Braun,Odzo,Perperoglu,Gist, dobro Gist,Odzo su sad bili u 12 imaju 19 registrovanih igraca od toga 15 legitimnih evroligasa... i sto mi sa svojim superstarovima iz Trsta,Sasarija,Izraela,Besiktasa,Buducnosti treba da ih pocistimo njihove igrace ispod radara iz Reala,Fenera,Olimpijakosa,Efesa,Himkija... A za Budzete ti je 100% tacno ne treba biti mnogo pametan i sabrati 1+1

Čekićar

Post by Čekićar » Thu Jan 16, 2020. 6:27 pm

Dobro sad ne treba biti pametan a raskida se ugovor sa centrom od pola milje,evo i Pejners od 300k na izlaznim vratima..a dovode se zamene i to sa americkim pasosem koje sigurno ne igraju za kikiriki...

Nije mi jasno zasto povlacis paralelu sa Zvezdom kada sam mislio na EC...Ovaj nacin poslovanja je poznat kod komsija,sprdali smo se kako oni zarade posle raskida,kako nismo isti-bome meni je ova nasa prica slicna ali rezultat zamaze sve...

Kakve veze ima ko je EL igrac a ko ne kada se takmicimo u EC,znaci trazi se igraci koji su sposobni da zadovolje i ispune ocekivanja u ligama u kojima nastupas...ali kada vec pitas to je sigurno Tomas kao i Mosley tip centra koji se trazi u EL,sposobnost preuzimanja nizih igraca i atleticnost...Takodje bome i Paige kako se zapalio sigurno moze imati svoju rolu i pored metiljavog tela ali treba spomenuti da je i odbranu bas popravio...

Da Mekadu ima 2 mba prstena,igrao za GSW nije bio mahac peskirom ali kada dodje u KKP onda je Fiba LS igrac,poznata prica...Moze da igra EL s po gasa i igrace...

Druge ekipe mozda imaju 2,3 jaca igraca ali nemaju sirinu,nama je treca cetvorka reprezentativna cetvorka dok je Uniksu recimo treci centar taraba Klimenko koji ni ne ulazi,Galata ima ok strance ali domaci igraci teski krs,znaci sa 5,6 igraca igraju...Virtus takodje ima petorku ostalo tezak jad...Malaga ima sirinu ali mnogo nemaca pojma od narandzastog Diaza prego Guerera,Goruna do Suareza...

markovl12

Post by markovl12 » Thu Jan 16, 2020. 6:42 pm

Birca je reprezentativac koliko i Tomas. Ne bi video repku ove sezone, da se nije izdesavalo sve sto se izdesavalo.
„Partizan je dobar, toliko dobar da ne moramo mrzeti druge.“ – Duško Radović

Asterix

Post by Asterix » Thu Jan 16, 2020. 6:47 pm

Toliko je Mekadu bio bitan u GSW da je sledece godine nakon drugog prstena zavrsio u Torino aj ne zajebavaj me svega ti, ja nisam mislio kakavi su Mozli,Tomas,PEjdz,Volden sad, vec uoci sezone zato je svrha da je ovo trenutno vrhunac njihove karijere sto ne znaci da nece zavrsiti u nekoj evroligaskoj ekipi, ali ne mozes da tako favorizujes ekipu koja je napravila 60% tima ispod radara, za Bircu znamo svi kako je on reprezentativna cetvorka, ajde nadji mi jedan dokaz da je Parahuski pola milje i Pejners 300k ? Igrace kalibra Morgan, Mccalum, Tajus,Tiodor ili Markovic,Teodosic,Delija,Hanter... mi nemamo odlicno igramo za sada ali nismo prvi favoriti ni za osvajanje kupa radivoja koraca a kamo li evrokupa ili aba lige lako nas moze odvalit virtus tamo 20... treba ici redom pa boze zdravlja da vidimo dje smo

Withnail

Post by Withnail » Thu Jan 16, 2020. 10:32 pm

Čekićar wrote:
Thu Jan 16, 2020. 5:57 pm
Kada je KKP poslovao na ovaj naci?Kada su se menjali stranci u toku sezone?.
A to je zapisano da moramo da poslujemo sa mrvicama, da izmisljamo, da se bavimo alhemijom? sto je Dule kukao za pare? (jos pre fmpcz, covica, av)
Dule je imao svoj sistem i to je tad funkcionisalo. A on znao sta radi.
Sad imamo ovakvog protivnika kakvog imamo, drugaciju situaciju u okruzenju, regionu, tako da to ne bi proslo. A i tesko da bi u ovakvim formatima takmicenja, sa ovoliko utakmica i sa opterecenjima, fizickom kosarkom proslo i sa Duletom iz prajma da nemamo sirok roster, jaku osnovu.
I meni je super Alba, ali oni su iz Nemacke, mi prosto zahtevamo drugaciji pristup, ovde je drugaciji pritisak (ako razumes na sta mislim)

Poenta je da li je nama dozvoljeno da pobedimo cigane. I to je cela prica.
Zasto da se bunim ako imamo budzet da sklopimo dobru ekipu, jaku. Na treneru je da dobro selektira i donese rezultate, da jak budzet i roster ne znaci bandu kakve mozemo da vidimo i po EL sa astronomskim budzetima. Greske u selekciju su sasvim normalne, i isto tako je normalno da se vrse korekcije (to svako radi).
O selekciji, igri, igracima, treneru, rezultatima uvek moze da se prica. Ali ne kontam bunjenje sto imamo budzet.

Sto se tice minusa i dugova. Kad ovi odu znacemo da li su ista smanjili dug, ili su price. Trenutno ovu ekipu i sve troskove placaju redovno, da nije tako verovatno bi se brzo culo da se kasni, da se ne placa kao sto se culo svaki put i za nas i za cigane (sa sve AV iza sebe)

Hiro Onoda

Post by Hiro Onoda » Thu Jan 16, 2020. 11:24 pm

Mi svaki minus u budzetu moramo da platimo do zadnjeg centa a nekima drugima ce to da se obrise gumicom u tome je problem.Pogotovo sto Ostoja ne uliva bas veliko poverenje sa te strane.

Čekićar

Post by Čekićar » Fri Jan 17, 2020. 12:46 am

markovl12 wrote:
Thu Jan 16, 2020. 6:42 pm
Birca je reprezentativac koliko i Tomas. Ne bi video repku ove sezone, da se nije izdesavalo sve sto se izdesavalo.
To je tvoja pretpostavka,cinjenica je da je on bio deo reprezentacije sa minutazom kao sto je i vec dugi niz godina reprezentativac jedne Srbije koja je u samom vrhu reprezentativne kosarke...To je kao npr da je jedan Oriola treca cetvorka Malage...
Asterix wrote:
Thu Jan 16, 2020. 6:47 pm
Toliko je Mekadu bio bitan u GSW da je sledece godine nakon drugog prstena zavrsio u Torino aj ne zajebavaj me svega ti, ja nisam mislio kakavi su Mozli,Tomas,PEjdz,Volden sad, vec uoci sezone zato je svrha da je ovo trenutno vrhunac njihove karijere sto ne znaci da nece zavrsiti u nekoj evroligaskoj ekipi, ali ne mozes da tako favorizujes ekipu koja je napravila 60% tima ispod radara, za Bircu znamo svi kako je on reprezentativna cetvorka, ajde nadji mi jedan dokaz da je Parahuski pola milje i Pejners 300k ? Igrace kalibra Morgan, Mccalum, Tajus,Tiodor ili Markovic,Teodosic,Delija,Hanter... mi nemamo odlicno igramo za sada ali nismo prvi favoriti ni za osvajanje kupa radivoja koraca a kamo li evrokupa ili aba lige lako nas moze odvalit virtus tamo 20... treba ici redom pa boze zdravlja da vidimo dje smo
Pitanje je sta je "ispod radara" to zavisi od osobe do osobe i toga koliko je ko duboko u materiji...ali npr igrac iz prve Italijanske lige ne moze nikako biti "ispod radara" za mene...

Cifre za Parahuskog i Pejnersa je Pavlaka spominjao vise puta....Tacno je da nemamo killera u vidu McCalluma ali zato isto nemamo ni Klimenka ili Segeva..Njima su Kolesnikov i Palson u 5 o cemu pricamo,zato i spominjem sirinu i postavljam pitanje ko u EC ima sirinu kakvu Partizan ima?...budimo realni...
Postavljam i sledece pitanje koja je razlika recimo izmedju Tajusa i Mozlija ako zanemarimo CV?...Ostaje misterija kako je Mosley sve do sad boravio u drugoj italijanskoj i donjem domu prve...Moderna,undersized petica koja sve preuzima,lepi dandare i skace ko blesav sve ono sto traze evroligasi...Tajus je bolji samo u jednom segmentu a to je sut i zavrsnica ako zanemarimo kucanja gde su obojica naravno odlicni ali zna se sta je njihov primarni zadatak...u ostalom su vrlo slicnih karakteristika cak po meni Mosley je inteligentniji igrac,ne radi ono sto ne zna,i bolje preuzima nize igrace od Tajusa po mom skromnom misljenju...E sad sto su imali razlicit put u karijeri to je vec neka druga,daleko kompleksnija tema,ovde pricamo iskljucivo o igrackim karakteristikama i verovatno cemo se sloziti da je to slican kalup petice...

Za osvajanje kupa radivoja koraca mozda i nismo favoriti jer se tu takmici tim iz EL...

@Withnail

Naravno da ne moramo da poslujemo sa mrvicama i da se bavimo alhemijom ali da li je zabranjeno forsirati bar jednog mladog igraca ako imas "veci" budzet?...Kako Makabi uspeva pored silnih miliona da forsira svoja 2 mlada igraca cak i u EL a da pritom rezultat ne trpi,sta vise...bice da je do trenera ne?Ako se za Avdiju moze reci da je izabran sta cemo sa Zoosmanom?

A ovo sto si kvotovao sam napisao iz razloga sto se taj model poslovanja zemerio ciganima i nabijao na nos a sad se i kod nas prihvata od strane vecine jer davno je Cekicar rekao jos na drugom forumu da je rezultat sve...Prihvatili bi grobari i Covica sa dobrim rezultatima...Plus vam sada i smeta kada se spomene nacin poslovanja Partizana na nacin na koji posluje Zvezda godinama..a to je ove sezone jednostavno cinjenica a necemo da se pravimo slepi..

Ne bunim se sto imamo budzet vec mi smeta sto se nijedan nas mladi igrac ne forsira....Nemoj samo Trifu da navodis za primer jer ne bi video terena da je Reding bio spreman da igra...

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Jan 17, 2020. 1:01 am

Puno puta sam pitao, da probam još jednom, ko od mladih igrača zaslužuje da bude forsiran, koji nam to talenat trune u zapecku?
non mollare mai

Asterix

Post by Asterix » Fri Jan 17, 2020. 1:03 am

@Cekicar Taj isti Mozli je bio rezerva u Trstu dok Tajus kojega pominjes prosle sezone bio igrac mjeseca u Evroligi glupo ih je porediti... Moglo bi da se polemise sta je 'ispod radara' ... Ciganima je Lorenco Braun po njima ispod radara :) a nama Mozli nije :D

Asterix

Post by Asterix » Fri Jan 17, 2020. 1:05 am

Irriducibili wrote:
Fri Jan 17, 2020. 1:01 am
Puno puta sam pitao, da probam još jednom, ko od mladih igrača zaslužuje da bude forsiran, koji nam to talenat trune u zapecku?
Niko

Withnail

Post by Withnail » Fri Jan 17, 2020. 1:16 am

nije zabranjeno, voleo bih i ja...ali od trenutnih mladjih nasih koje videh (Pecarski, Pazin, Tanaskovic) niko mi nije izgledao da moze da igra u tim godinama
cak generalno u Srbiji od te neke generacije ne vidim nekog ko moze/treba...Avdija, Garuba, Maledon kad igraju, igra nista ne trpi drasticno ili uopste

retko kad da se bavim ciganima, u smislu da se prozivam sa njima i sl...komentarisem ono sto mi svidi ili ne...ne bi (svi) prihvatili Covica, mi smo za svakog zivog podeljeni, za sve moguce smo podeljeni :D

markovl12

Post by markovl12 » Fri Jan 17, 2020. 1:49 am

Moze i neko ko prati prvu ligu tadzikistana da kaze da igraci od tamo nisu ispod radara... Bar za mene liga nema nikakve veze sa tim. Igrac ispod radara je onaj igrac koji donosi mnogo vise i igra iznad nekih procena, a promakao je platezno mocnijim klubovima, koji su doveli na istoj poziciji losijeg igraca za isti ili veci novac.

Poredjenje Tajusa i Mozlija je smesno. Da ste letos imali pravi da birate izmedju njih dvojice, niko ziv ne bi odabrao Mozlija.

Ne samo kod nas, nego i u ostalim Aba klubovima ja ne vidim mladog igraca koji zasluzuje sansu, cast izuzecima. Drago mi je sto Trifa dobija sansu, ali on mene nije ubedio nijednim potezom da zasluzuje vise minuta nego sto ih trenutno dobija. U ovom trenutku je ispodprosecan Aba igrac.
„Partizan je dobar, toliko dobar da ne moramo mrzeti druge.“ – Duško Radović

Naka

Post by Naka » Fri Jan 17, 2020. 3:04 am

Irriducibili wrote:
Fri Jan 17, 2020. 1:01 am
Mislim da su Radovanovic i Tanaskovic talenti na koje zaista treba obratiti paznju.
Ali ne zasluzuje nijedan da se forsira u toj meri kada imamo visoke prioritete.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Jan 17, 2020. 3:45 am

Da imamo Nakica ili Avdiju, ne treba ni sumnjati da bi bili forsirani čak i više nego u njihovim sadašnjim klubovima. Ali je realnost da ih nemamo i ne možemo ih na silu stvoriti
non mollare mai

Nemanjic

Post by Nemanjic » Fri Jan 17, 2020. 8:33 am

Ne mislim da su ove pobede senzacionalne uopste,ali sigurno nije ni alibi prica ako ne osvojimo EC,po meni ima nekoliko ekipa slicnog kvaliteta i nema nekog izrazitog favorita.Kladionice za sad kazu da smo drugi favoriti.

Inace poceli smo da igramo dosta ozbiljniju kosarku u prethodne tri utakmice i to daje nadu.Nadam se da ce i McAdu doneti nesto vise pod kosem,a cini mi se da ce nam mozda najvise znaciti u tranziciji.

Locked