KK Partizan 2019/20
Moderator: Moderator
Re: KK Partizan 2019/20
Iskreno, nije mi bas najjasnija ova klasifikacija igraca na EL i one koji to nisu. Po meni, to je sve vezano za ekipu u kojoj igraci igraju. Toliko faktora moze da utice na partije igraca, da je bzvz posmatrati ih kroz subjektivni osecaj. Hemija u ekipi, saigraci, trener, publika...Mosley sigurno drasticno igra bolje u Partizanu, nego sto bi igrao u recimo Barci. Paige takodje. Primera radi, Lawrence Roberts je u zvezdi bio go k, a u Partizanu bitna karika u ekipi, koja nam je skoro donela EL. Sta tek reci o Vranesu?
-
Hiro Onoda
To nije do ekipe i takmicenja to je do trenera pogotovo u sluicaju Vranesa i Robertsa.Apropo price o mladim igracima sa njima mora da se radi a mi trenutno ocekujemo da igrac od 18 godina udje u prvi tim i pocne da postize 30 po mecu,od toga nema nista.
Da smo tako gledali prije 10-15 godina Novica ni meca ne bi odigrao za Partizan,izgleda cekaju nekog Doncica da bi mu dali sansu.
Da smo tako gledali prije 10-15 godina Novica ni meca ne bi odigrao za Partizan,izgleda cekaju nekog Doncica da bi mu dali sansu.
PecarskiIrriducibili wrote: ↑Fri Jan 17, 2020. 1:01 amPuno puta sam pitao, da probam još jednom, ko od mladih igrača zaslužuje da bude forsiran, koji nam to talenat trune u zapecku?
Ako pricamo o Dusanu Tanaskovicu, mislim da je on jos uvek dosta daleko od kkp.Naka wrote: ↑Fri Jan 17, 2020. 3:04 amMislim da su Radovanovic i Tanaskovic talenti na koje zaista treba obratiti paznju.Irriducibili wrote: ↑Fri Jan 17, 2020. 1:01 amPuno puta sam pitao, da probam još jednom, ko od mladih igrača zaslužuje da bude forsiran, koji nam to talenat trune u zapecku?
Ali ne zasluzuje nijedan da se forsira u toj meri kada imamo visoke prioritete.
Osim gradje i fizike, on ni malo ne odskace ni u prvoj ligi, gde mnoge ekipe i nemaju klasicnu peticu...
Mada, verujem da ozbiljnim radom moze biti u sastavu za dve-tri godine i da ce imati sta da pokaze.
Da o Dusanu... On ima potencijal, ali se ocito ne radi kako treba sa njim i tu dolazimo do jednog velikog problema koji imaml godinama, a to je relacija mladje kategorije (ili drugi timovi u ligi poput Mladosti ili Vrsca) i seniorskog nam kluba.
Prosle godine sa onim nestrucnjakom na klupi (koji je svo svoje znanje pokazao u Igokei na pocetku sezone) nijedan mladi igrac nije napredovao, niti se kristalisalo sta ko moze. Shodno tome misljenja sam da su to bacene godine... Dokaz je i Miletic koji je dosao kao totalna neznalica i (sa brojkama daleko ispod Tanaskovica) i ne bas neki talenat, a napredovao je neuporedivo vise za samo pola godine rada sa prvim timom kluba.
Prosle godine sa onim nestrucnjakom na klupi (koji je svo svoje znanje pokazao u Igokei na pocetku sezone) nijedan mladi igrac nije napredovao, niti se kristalisalo sta ko moze. Shodno tome misljenja sam da su to bacene godine... Dokaz je i Miletic koji je dosao kao totalna neznalica i (sa brojkama daleko ispod Tanaskovica) i ne bas neki talenat, a napredovao je neuporedivo vise za samo pola godine rada sa prvim timom kluba.
Ima li 5 mladih igraca u Evropi da mogu igrati za KKP?
Nije uvek lako, al' je uvek lepo!
Pa ekipu koja 6 godina nije videla finale Aba lige i EL i najveci uspeh top16 EC, deluje da su nam ocekivanja malo velika...
Nije uvek lako, al' je uvek lepo!
Dosli smo do toga da nam nijedan klinac ne valja,kako to da niko ne zadovoljava kriterijume Partizana?
Pa ne mora taj klinac da ima 20ppg u rukama moze da bude i odlican role player sa odredjenom ulogom...
Nisam ljubitelj Trife ali evo recimo zasto on ne bi mogao standardno da ima desetak minuta?..A Pejners je mogao sa svojih 300 kila...
Poenta svega oko mladih igraca je do trenera a Trinkijeri nije neko ko razvija i pravi igrace vec radi sa gotovim proizvodom i mozemo da se pozdravimo sa mladim igracima dok je Andrea tu ali fino nam je upakovao pricu oko klinaca kada je dosao alal mu vera,lisica iz Milana
Pogodio je u srz grobare...Odlican skauting
Prosto... Mi uzimamo treci etalon klinaca. Prvi zgrabi Misko, drugi Covic.
Takodje, u klubu se postavljaju visoki ciljevi, pa mesta za puno eksperimenata nema. A u mladjim selekcijama ocajan rad, sa forsiranjem tatinih sinova na ustrb boljih mladih igraca.
A i kod nas jedan bitan faktor... Sve je manje zainteresovanih za sport... Primer rukomet.
Takodje, u klubu se postavljaju visoki ciljevi, pa mesta za puno eksperimenata nema. A u mladjim selekcijama ocajan rad, sa forsiranjem tatinih sinova na ustrb boljih mladih igraca.
A i kod nas jedan bitan faktor... Sve je manje zainteresovanih za sport... Primer rukomet.
Dobar potez KKP je otkup vlasnistva nad Partizan tv. Problem je sto JSDP nema centrali medijski nastup ma kolikonse uprave klubova (ne)volele.
- Tajler Darden
Bogami... Ko je talentovaniji od Tanaskovića u oba kluba?Naka wrote: ↑Fri Jan 17, 2020. 3:58 pmProsto... Mi uzimamo treci etalon klinaca. Prvi zgrabi Misko, drugi Covic.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.
VPJTS
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.
VPJTS
-
Hiro Onoda
Rad u nasim mladjim kategorijama je uzas a to nije od skoro vec odavno jer i u doba Vujosevica nije valjao nista nego je Dule to nadoknadjivao u prvom timu svojim radom.
Mladje kategorije treba da sluze samo za pravljenje igraca ne rezultata a kod nas je obrnuto.
Mladje kategorije treba da sluze samo za pravljenje igraca ne rezultata a kod nas je obrnuto.
Jakovljevic je penio na Sosu godinama o mladim igracima...Otisao u Zemun i ameri mu tabaju preko 30min i uzimaju bilion loptiHiro Onoda wrote: ↑Fri Jan 17, 2020. 4:56 pmRad u nasim mladjim kategorijama je uzas a to nije od skoro vec odavno jer i u doba Vujosevica nije valjao nista nego je Dule to nadoknadjivao u prvom timu svojim radom.
- White Mamba
Napravio Bogdana od njega dosta