COVID19
Moderator: Moderator
- Tajler Darden
Re: COVID19
Španija po broju obolelih/preminulih nastavlja stopama Italije.
Ako nekome one scene iz Italije, gde kamionima voze leševe nije dovoljno da shvati šta se dešava, onda jebiga... Taj neko ima manjak inteligencije i svega ostaloga.
Inače, ovaj je juče na konferenciji (to je kasnije ponovljeno u Dnevniku) kazao da je bilo onih koji su znali da su zaraženi i opet su se vraćali ovde. Šta tek reći o takvima?
Ako nekome one scene iz Italije, gde kamionima voze leševe nije dovoljno da shvati šta se dešava, onda jebiga... Taj neko ima manjak inteligencije i svega ostaloga.
Inače, ovaj je juče na konferenciji (to je kasnije ponovljeno u Dnevniku) kazao da je bilo onih koji su znali da su zaraženi i opet su se vraćali ovde. Šta tek reći o takvima?
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.
VPJTS
VPJTS
Koliko se kenja o kaficima, nerealno...kao sto rece Irr sedelo se na pristojnoj udaljenosti, nista spektakularno...svaka odluka donesena do sada je pogresna ili zakasnela, strasno sta se dogadja.
Treba i to sve zatvoriti. Sve stoji, ali pazi, ako je neko imao virus, pa se zarzao na stolu, stolici, soljici, itd, svakako ga niko nije terao da tu sedi, kao sto ovi mucenici moraju da rade da mogu da jedu sutra.Irriducibili wrote: ↑Sun Mar 22, 2020. 12:50 pmMoram i ovde, pošto ste mi dali šlagvort, moje neposredno.iskustvo...
Činjenica je da su do juče radili kafici i da su oni sa baštama bili solidno popunjeni. Ljudi su mahom sedeli na pristojnoj udaljenosti jedni od drugih. Istovremeno je samo na jednom velikom gradilištu bilo prisutno nekoliko desetina radnika, podrazumeva se bez ikakvih mera zaštite. Oni jedu, piju, spavaju zajedno, svako malo odšetaju u obližnji Maxi. Kafici su danas zatvoreni, gradilišta nisu. Srecno nam bilo sa takvom selekcijom
Kevi mojoj u banci su svakakvi dolazili, neki koji su pozitivni, ali sta ces, mora da se bude, srecom sad je redukovano.
Hocu reci, da to jeste problem, ali samo se mora razdvojiti kad moraju i kad neko bez potrebe stvara rizik. Slicno je i sa onima koji su pikali basket po ceo dan...
Nije uvek lako, al' je uvek lepo!
- Irriducibili
Samo ukazujem da je svako gradilište praktično rezervoar zaraze, a i dalje nesmetano rade. Kažeš da moraju da rade, rekao bih da moraju i konobari. No, šta očekivati od vlasti kojoj je priritet bio da zatvori skupštinu, a kafane ostaviše da rade punom parom
non mollare mai
-
Hiro Onoda
Bilo koja fabrika je vece potencijalno zariste nego lokali,sreca pa su ih vecinu zatvorili odavno.
https://www.zanimljivozavas24h.site/wha ... user=ivanx Ne znam koliko su relevantni
-
Hiro Onoda
Ako berza padne to ce biti zbog panike ne zbog ekonomskih indikatora jer da zavisi od statistike pala bi odavno.
Do sad u Srbiji zarazeno 222 osobe...procenat pozitivnih na Korona virus raste iz dana u dan,trenutno je 29% pozitivno od broja testiranih,verujem da smo po tome u vrhu.Danas epidemiolozi rekose da je kao neka realna brojka kod nas oko 2000 zarazenih.
-
Hiro Onoda
U svakoj zemlji mozes da pomnozis broj zarazenih sa 10,nije taj podatak taj koji treba da upasi ljude.
- Tajler Darden
Kazala je doktorka (zaboravio sam ime i prezime) da je realna brojka 5-10 puta više zaraženih. Dakle, te 2000 su plafon.
Italija danas broji oko 150 mrtvih manje.
VPJTS
VPJTS
Kinesski strucnjaci kazu da je Srbija na dobrom putu da zaustavi epidemiju https://www.intermagazin.rs/oglasili-se ... A3tqbv6bwo
U Americi je danas oboren rekord po broju ljudi u jednom danu kod kojih je potvrđen virus, ukupno 13 957.
Svi smo mi radosni, samo je Jan Veseli.
Cini se da to nije konacan broj, stalno dopunjuju.
Nadam se da necemo imati neki veliki rast nagli, da cemo izdrzati i razvuci ovaj virus i time spasiii sistem.
Nije uvek lako, al' je uvek lepo!
- Tajler Darden
Puštajte RTS... Struka gostuje.
VPJTS
VPJTS
Prvi smrtni slucaj u Crnoj Gori