Evroliga

Sve o evropskoj košarci.

Moderator: Moderator

Tajler Darden

Re: Evroliga

Post by Tajler Darden » Thu Jul 02, 2020. 10:15 am

Piše se da je Šaras sledeći trener Barselone.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Borca

Post by Borca » Thu Jul 02, 2020. 1:51 pm

Potvrdjeno

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Thu Jul 02, 2020. 7:11 pm

Kokoškov blizu Fenera... Kakav bum Turaka.

Dobijaju najboljeg trenera u Evropi.

VPJTS

Asterix

Post by Asterix » Fri Jul 03, 2020. 4:37 pm

Tajler Darden wrote:
Thu Jul 02, 2020. 7:11 pm
Kokoškov blizu Fenera... Kakav bum Turaka.

Dobijaju najboljeg trenera u Evropi.
Pa bas se i ne slazem da je Kokoskov najbolji u evropi dje ces ga poredit sa Zeljkom,Mesinom,Itudisom,Lasom,Aitom,Paskvalom,Skarjolom pa i Sarunasom... Ima ih masu boljih jos... Kokoskova je talentovan trener ali za skoro 20 godina karijere je vjeciti asistent ima sezonu sa Finiksom kao prvi trener ali ne bas slavan skor 19:63... Svaka cast za ono zlato sa Slovencima ali se onamo i dosta kockica poklopilo imao si u timu i Dragica,Doncica,Rendolfa,Prepelica bas dobar tim,... Jos biti trener i selektor nije bas isto ono su eliminacione utakmice i sve se zavrsava u 15 dana a ovo cijela godina nema on bas iskustva u tome jos mu je ovo debi u Evroligi, a Evropska kosarka i Nba se poprilicno razlikuju ali ajde od srca mu zelim puno uspjeha

Bolkonski

Post by Bolkonski » Fri Jul 03, 2020. 7:47 pm

Itudis je trenutno najbolji trener Evrope.

dacolik

Post by dacolik » Fri Jul 03, 2020. 8:32 pm

Jedva cekam duele CSKA - Barcelona naredne godine :D
Vec Saras daje otkaze :D

Asterix

Post by Asterix » Fri Jul 03, 2020. 9:31 pm

Bolkonski wrote:
Fri Jul 03, 2020. 7:47 pm
Itudis je trenutno najbolji trener Evrope.
Ima tu dosta prostora za diskusiju Ataman je ove sezone bio najdominantniji trener odavno neka ekipa nije igrala onako dobru kosarku... Po meni Zeljko i sad i svih vremena.... Itudis odlican trener ali mislim da ce Barsa sa Jasikevicijusem biti nedodirljiva jos kada ih pojaca Kalates :bomb:

Bolkonski

Post by Bolkonski » Fri Jul 03, 2020. 10:34 pm

Ne može Željko da bude najbolji trener trenutno ni po jednom osnovu.
Čovek ima tim od 50 miliona, a vrlo moguće da ne bi ušao u 8, u 7 sezona uzeo jednu EL kad su mu je doneli u Istanbul, sa budzetima ciju polovinu nije imao ni jedan trener Fenera osim njega.
Itudis je u 5 godina uzeo 2 Evrolige, a i dalje se osporava.
Itudis je na kraju prošle sezone ostao bez dugogodisnjeg prvog igrača i bez prvog plejmejkera, improvizovao sa Dzejmsom koga su svi "stručnjaci" krstili čuvenim terminom "indijanac", povredio mu se najbolji igrač - Klajburn, a CSKA je sve vreme imao jasan sistem igre, jasnu ideju, potpuno prilagodjenu igračima koje ima, sa povećanom brzinom i intenzitetom, bržom igrom, traženjem sekundarnog kontranapada, više izolacija, i pored toga što im je većina, kad su ostali bez Nanda i Caca, prognozirala borbu za 8. mesto, oni su bili medju najboljim ekipama, uprkos povredi najboljeg igrača.
Da ne pominjem što je dobar broj ljudi, nakon odlaska čuvenog luzera Teodosica, prognozirao raspad, a Itudis uzeo Evroligu.

Asterix

Post by Asterix » Fri Jul 03, 2020. 11:14 pm

Bolkonski wrote:
Fri Jul 03, 2020. 10:34 pm
Ne može Željko da bude najbolji trener trenutno ni po jednom osnovu.
Čovek ima tim od 50 miliona, a vrlo moguće da ne bi ušao u 8, u 7 sezona uzeo jednu EL kad su mu je doneli u Istanbul, sa budzetima ciju polovinu nije imao ni jedan trener Fenera osim njega.
Itudis je u 5 godina uzeo 2 Evrolige, a i dalje se osporava.
Itudis je na kraju prošle sezone ostao bez dugogodisnjeg prvog igrača i bez prvog plejmejkera, improvizovao sa Dzejmsom koga su svi "stručnjaci" krstili čuvenim terminom "indijanac", povredio mu se najbolji igrač - Klajburn, a CSKA je sve vreme imao jasan sistem igre, jasnu ideju, potpuno prilagodjenu igračima koje ima, sa povećanom brzinom i intenzitetom, bržom igrom, traženjem sekundarnog kontranapada, više izolacija, i pored toga što im je većina, kad su ostali bez Nanda i Caca, prognozirala borbu za 8. mesto, oni su bili medju najboljim ekipama, uprkos povredi najboljeg igrača.
Da ne pominjem što je dobar broj ljudi, nakon odlaska čuvenog luzera Teodosica, prognozirao raspad, a Itudis uzeo Evroligu.
Racunas 7 a ova je ponistena tako da nije ni mogao uzeti titulu ne on nego bilo ko :D Prije svega Zeljko je tvorac mocnog Fenera na neki nacin, tesko je napraviti dobar tim nije sve u novcu, koliko ima para Monako i Mancester siti? pa nisu uzeli nista 0 ili Celzi uzeo svega 1. ligu sampiona... Ne mozes da poredis Real,Cska,Pao, sa npr Fenerom, Efesom, ko jos ulaze Zenitom... ovo su klubovi koji su stalno u vrhu dobro Pao je sada u krizi od kada se Zeljko makao... Ali Cska je i prije Itudisa ili osvajao ili igrao finala, Teo i Dekolo su bili dugo najbolji bekovski par u Evropi... Ovo sto je Zeljko uradio je fenomen... kkoliko god ti osporavao to... Covjek ih je odveo na 5 f4 sto nije ni malo lako, 3 puta je bio 2 u Evropi i 1 sampio donio im nesto sto Turska nikad nije imala koliko Monako,Siti, Celsi imaju finla lige sampiona ? Monako 0, Siti 0, Celzi 2 a koliko je tu ne stotina miliona nego milijardi ulozeno... glup ti je argument Zeljko nije imao nikad najvece zvijezde ove igrace je mahom preplacivao, Bogdana je sa 21 gurnuo od duleta, on jeste sada zvijezda tada nije bio .. Datome i Veseli su imali ozbiljne padove u karijeri u Nba ligi, u Fenerbahceu su se igraci zestoko preplacivali sam Zeljko je dosao do plate od 3,5 miliona evra.... Ali je zbog njega sam Fenerbahce postao brend i svii su polako poceli da ga se plase i da ga svrstavaju u velikane, Zeljko je sa 5 timova razlicitih bio sampion evrope znaci gradio je 5 sistema i uspio je da ih podigne na najveci vrh... Kao sto kaze Edin Avdic nekad i jedna lopta odlucuje neko jednnostavno nema srece nekad eto godinu prije istanbula su zamalo bili sampioni Evrope... Jesi li se ti ikada bavio nekim sportom? Trenirao nesto? jesi li se takmicio? Da znas da ovo nije video igrica i izaberes Fener imam najveci budzet ja sam sampion Evrope... Dugi niz tih godina isti Itudis je imao mozda jos veci budzet od Zeljka...Ali svako nekad dozivi neki blagi pad... Sam odllazak Zeljka iz fenera obrati paznju kako ga igraci dozivljavaju... Evo pazi kako ce ove sezone ako se uopste bude igrala da Itudisa pocisti Jasikevicijus sa Barsom, ove bi mu to vjerovatno u uradio Ataman... I usao bi u 8 vec se odlijepio 2 pobjede na 6 kola do kraaja

Bolkonski

Post by Bolkonski » Sat Jul 04, 2020. 12:57 am

Mislim da svi znamo da ne bi imao gram sanse da osvoji EL, coveka su timovi koji su kandidati za titulu razvaljivali 20 razlike,

Ovo da je Obradovic tvorac mocnog Fenera je takodje u polovicnoj meri, forumskim recnikom, spin. Koji trener pre Obradovica je imao bar dve trecine njegovog budzeta ? Ni jedan. Covek je imao budzete kakve ni jedan prethodni trener nije mogao da sanja.

Poredjenje sa Monakom, Sitijem i Celsijem je pogresno, prvo iz razloga sto je hiljadu puta teze osvojiti LS, nego EL. Drugo, gde nadje Monako :D U EL imas 3-4 tima koja mogu da se bore za titulu, od ostalih unapred znas da ce u TOP 8 biti rutinirani od kontendera ili biti van top8.
U fudbalu dodje Roma i izbaci Barselonu.
Drugo, za formiranje konkurenta u fudbalu treba 400 miliona. Jak tim u kosarci, uz kvalitetan sakuting, mozes da napravis za 10-12 miliona.
Uz to, osvojiti PL je teze nego osvojiti EL, a Siti je uzeo PL cim je poceo sa ulaze, isto vazi i za Celsi. Murinjo je dosao u Celsi i prve sezone uzeo titulu ispred Junajteda koji je imao “ ime “ i “ sistem “.
Lepa je ta romanticarska prica - “ novac ne osvaja trofeje “, ali je potpuno netacna, lazna i samozavaravajuca. Pricamo o Evroligi, navedi mi ko je osvajao EL u proteklih 15 godina ? CSKA, Makabi, PAO, Oly, Fener, Real, Barsa. Bukvalno sve najbogatiji klubovi Evrope. Cak ni neka Baskonija ili neki Himki nisu mogli da se umesaju iako imaju velike budzete, iz prostog razloga, sto su ovi imali vece.
Jedina dva presedana u 20 godina, jesu Duletov Partizan i Sarasov Zaligirs, a ni oni nisu osvojili, vec su osvojili bogati.
Ko osvaja LS u fudbalu unazad 20 godina ? Milan, Bajern, Liverpul Junajted, Barselona, Real, Liverpul, Celsi, Inter. Sve klubovi koji su u momentu osvajanja bili u top najbogatijih klubova sveta, izuzev Benitezovog Liverpula.
Jedina dva presedana jesu Murinjov Porto i Rafin Liverpul, sve ostalo, iskljucivo bogataski krem.
Kad novac ne osvaja trofeje, kako to da do LS-a ne dodje neka Roma, Valensija, Sevilja, Arsenal, Fiorentina, Atalanta itd. ?
Kako EL ne osvoji Valensija, Asvel, Bajern, cak ni Baskonija, ili ranije Montepaski, nego Real, Barsa, CSKA, Fener... ?

Nije imao najvece zvezde ?
Kad je Bogdan dosao u Fener, on je bio formiran igrac, Zvezda u usponu Evrolige, igrac koji tovari 20+ u Evroligi, daje Zvezdi 130 poena u 4 utakmice finala.
Slukas je bio, posle Spanulisa, najpouzdaniji igrac Olimpijakosa, koga je Obradovic uzeo jer jedan Olimpijakos nije mogao da parira ponudi.
Datome i Judo su igraci koji su dosli direktno iz NBA lige.
Veseli takodje dosao direktno iz NBA, i posle Sveda je najskuplji igrac Evrolige.
Antic direktno iz NBA lige.
Govoris o timu koji je imao 4 igraca direktno iz NBA, najboljeg mladog igraca Evrope, drugog najboljeg igraca Olimpijakosa. O cemu dalje da pricam ? Pa i taj Dikson je dosao kao najbolji igrac turskog play off-a u kome je razbijao Fener i Efes.

Fenerbahce je postao brend i poceli su da ga se plase jer je povecao budzet u rang Reala, Barse i CSKA.
A vidimo kako je Obradovic prvi zbrisao jer su mu smanjili budzet, pa bi sada imao “ pisljivih “ 15-20 miliona za pojacanja.
Kad pare ne osvajaju trofeje, zasto je pobegao zbog smanjenja budzeta ? Malo je 20 miliona ?

Da ne pominjemo sto u Partizanu nije imao veze sa gradjenjem sistema.

Trenirao sam kosarku 10 godina :D

Pises o tome kako ce Saras i Ataman da pociste Itudisa ?
Pa zar nije Itudis pocistio tog Atamana u finalu prosle godine ?
Zar nije Ataman odvaljivao bas tog Obradovica gde god ga je video ?
Last edited by Bolkonski on Sat Jul 04, 2020. 1:26 am, edited 1 time in total.

Asterix

Post by Asterix » Sat Jul 04, 2020. 1:26 am

Izvrces malo nije bas tako evo ti Cska u zadnjih 50 godina uzeo 4 Evrolige mi smo ih 98 dobili u cetvrtfinale pa nas je rijesio Kinder sa Danilovicem i Savicem ili Real u zadnjih 30 godina 2 kako moze jedan kraljevski klub da uzme svega 2 evrolige u 30 godina? a puni su para Pa eto i Taukeramika je svojevremeno imala bolesno velike budzete mozda i najvece u Spaniji u jednom trenutku pa je uspjela samo par puta da zagrize finale, Evo ti Barsa u zadnjih 20 godina jednu pardon 2 bila je ona sa Pesicem a kakve su timove imali i koliko su ulagali, dobro bilo je pauza od 2-3 sezone dje su imali manji budzet ali opet truba ili Zeljko sa Panatenikosom u 10 godina 5 evropskih titula....Evroliga je iz godine u godinu sve slabija to stoji nekada je Italijanska liga 90ih imala bolje igrace nego sadasnja Evroliga... Stoji da je lakse osvojiti titulu Evropsku u kosarci nego u fudbalu, ali to sto su ga dobijali po 15-20 nista ne znaci vec vidjeno masu puta ekipa se dize vremenom a nije da nisu mogli da osvoje nas su cigani znali da oderu na kup koraca pa ih Dule digne pa u kls ih pocistimo 3;0 lagano... Sto se tice Bogdana dosao je kao veliki potencijal ali ga je Zeljko nadogradio nije isto doc iz Aba lige i doc kao MVP evrolige aludiram na transfer Teodosica iz Olimpijakosa koji je tada igrao finale Evrolige u CSKA... Novica je bio najbolji mladi igrac i gazio i Mvp Aba Mvp Kls Mvp kKRk pa posao u Real, velika je razlika poci iz kluba dje si glavni igrac nedje dje imas 3-4 bolja od sebe to valjda znas... Ja sam mislio da bi Ataman pocistio Itudisa ove sezone koja je ponistena zbog korone, jer ona Efesova kosaraka je bila nesto sto se dugo nije vidjelo u Evropi,... Malo skakucem sa teeme na temu ali evo da se samo vratim Veseli se nije bas proslavio u NBA dozivljavao je blamove tipa da nije uspijevao da dobaci bacanje vise puta mu se to desavalo a i utakmice su mu bile bas lose Zeljko ga je bukvalno preporodio... Tek Judo koji je imao 3 poena po mecu u Nba ligi nemoj me zajebavat pa evo sam Bogdan kaze da niko nije ocekivao da ce on onako da odigra,... Pao nakon odlaska Zeljka nije usao na f4 da udeje nije ni Barsa od Paskvalove titule deceniju bez fajnal 4 , Evo Bajern je imao 25 milina budzet dvije godine za redom pa je debelo od 8 mjesta zavrsio... Himki isto.. A i ovaj Fener to sam jos tokom sezone pisao je bio prepun veterana, ne kazem da nema ni Zeljkove krivice u selekciji ili podjeli uloga ali veoma je tesko osporit da covjek sa 12 evropskih trofeja 9 Evroliga sa 5 razlicitih timova i 3 Saporta danasnja Evrokupa nije najbolji.... Opet kazem sl sezone po meni Jasikevicijus rutiniraa svakoga a nije da Itudisu nisu doveli Milutinova i Sengeliju ;) Naravno Itudis je jedan od najboljih trenera danasnjice to niko ne moze da ospori....
Edit : Sad vidim ovo za Monako mislio sam na Psz :D jebem li ga a i ne pratim fudbal kao ranije samo polufinala i finala

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Sat Jul 04, 2020. 6:08 pm

Zvanično je.

VPJTS

Borca

Post by Borca » Thu Jul 09, 2020. 3:51 pm

Borca

Post by Borca » Thu Jul 09, 2020. 6:56 pm

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Fri Jul 10, 2020. 2:56 pm

Dva super pojačanja Fenera.

Baš mi se dopada kako Kokoškov razmišlja.

VPJTS

Post Reply