KK Crvena zvezda

Sve o regionalnoj košarci.

Moderator: Moderator

dacolik

Re: KK Crvena zvezda

Post by dacolik » Thu Jul 02, 2020. 12:12 am

Tashawn Thomas novi igrac .

Borca

Post by Borca » Thu Jul 02, 2020. 1:40 pm

Ako dodje on mi se cini vise kao "osigurac" za poziciju 5 nego za nekog sa velikom minutazom na poziciji 4. On i Nnoko zajedno u igri veliki broj minuta ne izgleda kao dobra kombinacija pre svega zbog suta spolja koji ne poseduje ni jedan.

FKCZ

Post by FKCZ » Thu Jul 02, 2020. 4:54 pm

dacolik wrote:
Thu Jul 02, 2020. 12:12 am
Tashawn Thomas novi igrac .
Hvala na informaciji. Slican vasem Tomasu po mom skromnom misljenju.

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Thu Jul 02, 2020. 8:07 pm

Zvanično.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

FKCZ

Post by FKCZ » Thu Jul 02, 2020. 8:47 pm

Mnogo dobro pojacanje, narocito sto nece biti prva opcija makar na startu sezone.

Borca

Post by Borca » Fri Jul 03, 2020. 10:18 pm

Nastavlja se i "svetla" tradicija bitistvovanja u timu jednog odbrambenog (opis u prilogu ispod)
Spoiler!
Image
Stimac potpisao produzetak saradnje.

FKCZ

Post by FKCZ » Sat Jul 04, 2020. 12:59 am

Mislim da ce mnogo vise na 5 biti Nnoko, Rit pa i T. Thomas ako stvarno dodje.

Borca

Post by Borca » Sat Jul 04, 2020. 2:51 pm

Nemaju "lavlje srce" kao neki kojim kupuje navijace nasiroko, nema veze sto ka boli ... da se potrudi da odigra ista u odbrani, da proba da postavi blok u napadu (vec samo finta bloka bez dodira sa protivnickim igracem i spustanje ka ziceru za podizanje sopstvene statistike koja dobro dodje u CV-ju svako leto).

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Sat Jul 04, 2020. 3:17 pm

Borca wrote:
Fri Jul 03, 2020. 10:18 pm
Nastavlja se i "svetla" tradicija bitistvovanja u timu jednog odbrambenog (opis u prilogu ispod)
Spoiler!
Image
Stimac potpisao produzetak saradnje.
Pa za nešto između drugog i trećeg (pretežno trećeg) centra je Štimac svakako dobro rešenje.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Borca

Post by Borca » Sat Jul 04, 2020. 4:45 pm

On sigurno ne potpisuje ugovor da bi bio 3-ci centar posto nacinom potrosnje koji on ima (gde ga samo i jedino zanima da odradi u napadu sto vise sa sto manje cimanja i kretanja) planira da igra jos ko zna koliko sezona. Uloga 3-ceg centra mu to ne donosi (statistiku koja ga "prodaje" i dalje) i tesko da bi pristao na nju.

S druge strane, ako bi strucni stab njega i video kao 3-ceg centra sa svime sta ta pozicija nosi (a to nije velika minutaza i uloga) 11 godina mladja varijanta Stimca postoji u FMP-u, znaci poeni i skokovi zagarantovani, odbrana slaba do nepostojeca (gde bi to mozda moglo da se i popravlja posto je mlad igrac u pitanju). Razlika u ceni znacajna takodje.

I sada jos jedna vrlo zanimljiva stvar, danasnji intervju Obradovica u Zurnalu
http://www.zurnal.rs/kosarka/aba-liga/9 ... bas-voleli

Posebno zanimljiv deo
"Ноко је из године у годину био бољи у односу на оно што је показивао у НБДЛ лиги. Из Турске у Албу је дошао са статусом најбољег одбрамбеног играча. Направио је велики напредак. Његов атлетицизам и могућност прилагођавања су на веома високом нивоу. И сигурно да на позицији пет, може доста да помогне екипи и да буде велика претња на обе стране терена. Са својом атлетиком и вертикалношћу, Ноко мења шутеве. То је предуслов да би се играла кошарка по мом укусу, брза, са доста контранапада. Он је баш тај профил играча за систем који планирам да поставим. Тај систем је сличан са оним што је играла Алба, почев од начина одбране, до тог неког прилагођавања. На крају крајева, и то што је освојио титулу значи пуно за брзу адаптацију"

Kako se u ovaj sistem koji trener preferira (to smo znali i pre nego sto je dosao u Zvezdu) uklapa igrac koji najverovatnije ulazi u igru kada Nnoko izadje da odmori je pitanje od milion dolara.

Admiral

Post by Admiral » Sat Jul 04, 2020. 9:23 pm

Uvek sam za potpise igrača koji na EL nivou tek treba da se dokazuju. Zato sam zadovoljan potpisom Voldena i Noka. Takav je izmedju ostalog bio i Beron pre dolaska u BG.

Očekivao sam i nadao se da ćemo pojuriti Vona iz Igokee, ali on ode u Budućnost.
Dejan Todorović bi takodje bio odličan add ovom timu, pogotovo što Sale takve igrače gotivi poprilično, kao što mi se Pangos nikako ne uklapa sa njegovom filozofijom.

Najiskrenije se nadam da je Anderson medijska patka, jer je u njemu spakovano sve ono što nam ne treba.

Vidim i da se spekuliše o produžetku saradnje sa Stimetom. Dokle više jbt? :)
Na Kosovu božur cveta, ne damo te zemljo sveta!

Borca

Post by Borca » Wed Jul 08, 2020. 7:38 pm

Ovo je valjda taj jos jedan kombo (uz Walden-a) koji se pominjao.

Navodno ce bekovsku liniju ciniti jos Loyd i Radanov na poziciji 2 i trazi se jos prvi plejmejker (posto je zeljeni Pangos otisao u Zenit).

Asterix

Post by Asterix » Wed Jul 08, 2020. 7:51 pm

Pa i lojd je 1/2 isto kao i Volden, Radanov moze 1, Davidovac isto + Hol + koji dodje znaci potencijalnih 6 igraca koji mogu na 1... Mislim da ce Radanov tesko ostati u 12 obzirom da procitah nedje da i trojku dovodite? Cak i pored svih ovih potpisa sig ce i Lazic imati svoje minute tako da vjerovatno ce Dobric i ovu sezonu imati nekih 7-8 min ili je presjedjeti na klupi

Čekićar

Post by Čekićar » Wed Jul 08, 2020. 10:13 pm

Langston Hall je ocajan igrac,svetlosnim godinama je udaljen od EL kosarke..

Mislio sam da mu dizu cenu Pao i Zvezda...Nece preziveti do nove godine...

Borca

Post by Borca » Thu Jul 09, 2020. 11:52 am

Mislim da ce se igrati i sa 3-com koji "umeju sa loptom" zajedno u postavi u nekim delovima utakmice, bar kazu da novi trener to praktikuje (iskreno nisam pratio ekipe koje je vodio Obradovic zadnjih sezona).

Post Reply