KK Partizan 2020/21

Arhiva.

Moderator: Moderator

Locked
Radena14th

Re: KK Partizan 2020/21

Post by Radena14th » Wed Oct 07, 2020. 4:55 pm

Prvo da čestitam igračima i Šćepi na prvencu!!! Kao što je dosta vas navelo, ovo je pobeda nad preslikanom Venecijom koja nas je pre samo pola godine rutinirala usred Arene sa ovom kombinovanom zonom...
Izgazili su ih u tranziciji, posle sam saznao da su već imali neko gostovanje i došli pravo u BG...

Ova Partizanova ekipa je po Radonjićevom hard difens end tranzišn ofens modelu kao riba u vodi predvođena CMMom i Jaramazom koji lome na tempo, dosta atletski spremna ekipa, ali u pozicionom napadu dosta zavisi od šuta za 3, ako im se lepo nakrivi taj dan, biće pakao od igre, u suprotnom bole oči i kidaju se živci u 5 na 5 pozicionoj igri jer nema adekvatnih akcija, pre svega za Pejdža, nema ni neke jasno izražene ideje...
Dobra stvar je što je iz te celokupne kaubojštine isplivao dugo očekivani (i fizički nikad spremniji) Rašon Tomas... Izgleda da mu i nije baš ležala Trinkijerijeva košarka, da bolje pliva u ovoj nerednoj napadačkoj igri, doduše sa svim njegovom poslovičnom dekoncentracijom i pizdarijama je dosta korisniji nego lani...

Doselekcija je fušarski odrađena, gomila igrača balast od štetnih ugovora, mekani Mika koji nije za tradicionalnu Partizanovu košarku, nešto poput Lendejla, ima svojih kvaliteta, ali nije mi za ovaj sistem, kakav god bio, Dangubić tradicionalno, odrađuje njegovu odbranu, u napadu igrač manje, CMM u navedenoj tranziciji ko riba u vodi, poziciona igra diskutabilna kao i 90% ekipe... Gordić standardno, nekad će ti rešiti utakmicu, nekad te vuče u živo blato...

Meni nije tu do kraja jasno ko je prva trojka, Angola bleji 2 tekme van 12, odigra mu dobro protiv Borca, Dangubić mi je backup u najboljem slučaju, Trifa uzima odgovornost u Badaloni, pa se kiseli na klupi protiv Venecije, Rade, ne znam šta da kažem, kod njega od sjaja preko malo više proseka, pa očaja pa do povrede i tako u krug, a sve zajedno da ih zbrojiš, teško da ćeš nahvatati poene u kontinuitetu od sva 4 SFa...

Što se tiče visokih, navedoh Rašona kao osveženje, SJ nije vredan nikakvog komentara, od crno-belog TVa nikad TV u boji... Valjda će Novica biti osposobljen da školuje u reketu kad bude gusto...
Mozli i ovako nabacan, je ovde prvi centar, ako već ne može da opizdi prvi tempo, promeni nekako šut, uspe da stigne nogama, da se postavi pravovremeno da max oteža šut, Janker standardno sa njim, nadamo se što manje gluposti, za Miku sam rekao već...

I na kraju Šćepa i celokupan utisak, kao što sam ranije navodio, malo ovde, malo na tnjiteru, trebaće tu jedno mesec, mesec i po dana minimum za neki rezime, još pogotovo što su ekipe još raštimovane, van takmičarskih utakmica, a ide težak raspored i prvi pravi ispit (možda čak i prelomi sezonu na ovu ili onu stranu), sačekaću da prođe ovo sve, da li je ovo sve bio samo sporiji ulazak u takmičarsku sezonu ili generalno promašaj.

Nemanjic

Post by Nemanjic » Wed Oct 07, 2020. 5:25 pm

Mika jeste mekan i mozda je samo po tome slican Lendejlu,ali Dzok je u napadu mnogo bolji i ne bi ih bas uporedjivao.

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Wed Oct 07, 2020. 5:47 pm

Naka wrote:
Wed Oct 07, 2020. 4:46 pm
Trifunovic... Njegova brzina fascinira. Njegovo kretanje igra... Da ga stave u onaj Borac on ni tamo ne bi imao vise od 5 minita.
Moram priznati, protiv Huventuda nisam gledao utakmicu, dok sam Borac gledao na preskoke, pa ne mogu suditi... Jedino što vidim je da je dosta radio u teretani.

Svakako bih pre i njega držao kao 12-og igrača, ako je spreman da radi, kako bi postajao bolji, nego nekog Pecarskog.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Radena14th

Post by Radena14th » Wed Oct 07, 2020. 6:10 pm

Nemanjic wrote:
Wed Oct 07, 2020. 5:25 pm
Mika jeste mekan i mozda je samo po tome slican Lendejlu,ali Dzok je u napadu mnogo bolji i ne bi ih bas uporedjivao.
Zbilja jeste bolji u napadu, ima doprinosa u napadu, ali u odbrani obojica ne mogu da isprate ni mog dedu ni licem ni leđima ni trčanjem nazad...

Nemanjic

Post by Nemanjic » Wed Oct 07, 2020. 6:31 pm

Radena14th wrote:
Wed Oct 07, 2020. 6:10 pm
Nemanjic wrote:
Zbilja jeste bolji u napadu, ima doprinosa u napadu, ali u odbrani obojica ne mogu da isprate ni mog dedu ni licem ni leđima ni trčanjem nazad...
Ma slazemo se za odbranu,ali priznaces da mnogo znaci kada neko ima mogucnosti da tu manu ispravi barem u napadu :-)

drmisa

Post by drmisa » Wed Oct 07, 2020. 6:44 pm

mika je promasaj, sto se i moglo pretpostaviti
cini mi se da je neko odavde pisao za reed-a na twiteru , koji je neuporedivo bolja opcija od mike
na krilu nagomilani sa zagorom, dangubicem, angolom , trifunovicem
obestecenje + plata i lik je van 12...
stefan jankovic je najveca greska, tolika greska da nikola jankovic igra na 4 zbog toga
mislim da je pitbull izvlacio statistiku za proslu sezonu koja je pokazivala da sa tomasom/mozlijem najmanje poena primamo
mozli prve 2 tekme 8 i 13 min , mi pukli , sledecu tekmu 25 min , veliki uticaj ima mozli sto se tice odbrane

Naka

Post by Naka » Wed Oct 07, 2020. 7:20 pm

Tajler Darden wrote:
Wed Oct 07, 2020. 5:47 pm
Naka wrote:
Trifunovic... Njegova brzina fascinira. Njegovo kretanje igra... Da ga stave u onaj Borac on ni tamo ne bi imao vise od 5 minita.
Moram priznati, protiv Huventuda nisam gledao utakmicu, dok sam Borac gledao na preskoke, pa ne mogu suditi... Jedino što vidim je da je dosta radio u teretani.

Svakako bih pre i njega držao kao 12-og igrača, ako je spreman da radi, kako bi postajao bolji, nego nekog Pecarskog.
E Trifunovic je Pecarski na poziciji beka. Sinovi poznatih kosarkasa kojima je omoguceno da se smucaju po skuoim kampovima.
Ja sam ga gledao u vise navrata. Previse spor, nema sut. Ulaz upitan. Ima dobar raspon ruku i defanzivno ume da se postavi. To je sve. Ali on vise nije decak od 18 vec kosarkas iza koga su 3 seniorske sezone i ima 20. Meni on ne uliva poverenje. Spor je, prespor.
Angola je ozbiljniji potencijal, cak abnormalno veci potencijal od Trifunovica.

Sto se tice Mike i Rida, razlika je nekih 400/500 hiljada. Sada je vidljiva, jer Rid je ozbiljan oformljen igrac. Mika mora da shvati da je ovo ozbiljna seniorska kosarka. Kontakt i samo kontakt. Ima on telo, nije neko od 60kg.

Radena14th

Post by Radena14th » Wed Oct 07, 2020. 7:52 pm

Nemanjic wrote:
Wed Oct 07, 2020. 6:31 pm
Radena14th wrote:
Wed Oct 07, 2020. 6:10 pm
Nemanjic wrote:
Ma slazemo se za odbranu,ali priznaces da mnogo znaci kada neko ima mogucnosti da tu manu ispravi barem u napadu :-)
Htedoh da napišem ali sam ispustio, ili budi razbijač u reketu i raznosi ko Pekmen ili Aleks Marić, ili zatvaraj ono tamo sve ko Mozli, Air Slavkan, Danston, ovo što igra sada Mika, to je mogao opušteno da igra Miletić, bez zezanja, slažemo se za doprinos u napadu :dirol:

Hiro Onoda

Post by Hiro Onoda » Wed Oct 07, 2020. 8:42 pm

Mika je Lendejl za sirotinju.

dacolik

Post by dacolik » Wed Oct 07, 2020. 11:06 pm

Naka wrote:
Wed Oct 07, 2020. 7:20 pm
Tajler Darden wrote:
Wed Oct 07, 2020. 5:47 pm
Naka wrote:

E Trifunovic je Pecarski na poziciji beka. Sinovi poznatih kosarkasa kojima je omoguceno da se smucaju po skuoim kampovima.
Ja sam ga gledao u vise navrata. Previse spor, nema sut. Ulaz upitan. Ima dobar raspon ruku i defanzivno ume da se postavi. To je sve. Ali on vise nije decak od 18 vec kosarkas iza koga su 3 seniorske sezone i ima 20. Meni on ne uliva poverenje. Spor je, prespor.
Angola je ozbiljniji potencijal, cak abnormalno veci potencijal od Trifunovica.

Sto se tice Mike i Rida, razlika je nekih 400/500 hiljada. Sada je vidljiva, jer Rid je ozbiljan oformljen igrac. Mika mora da shvati da je ovo ozbiljna seniorska kosarka. Kontakt i samo kontakt. Ima on telo, nije neko od 60kg.
Ne znam ti odakle ti ovo ali jednostavno nije tacno. Samo cu ti reci da ako smo imali za Miku novca, imali smo i za Reeda.

Naka

Post by Naka » Wed Oct 07, 2020. 11:36 pm

Rid je prosle godine zaradio skoro 1 milion eura u Oli. Pre toga igrao za oko 1,5 miliona u americi.
On u Buducnosti ne igra ispod 700 hiljada.

drmisa

Post by drmisa » Thu Oct 08, 2020. 12:43 am

svakako je velika steta sto petrusev nije obukao nas dres
mika mi se ne svidja, al se nadam da moze da demantuje , dok sam od stefana jankovica odustao bas veliki problem pozicija 4
msm da angola moze da ima svoju ulogu u ovom timu, pogotovu sto je placeno obestecenje za takvog coveka al covek jedino moze da upadne u 12 ako se neko povredi ili trifa izvisi...

Nemanjic

Post by Nemanjic » Thu Oct 08, 2020. 6:38 am

Kada neki put citam sta pise Naka nisam siguran dal nas troluje ili je ozbiljan :-)

Prvo ono sa Dzekirijem da ne moze da nadje klub,sad ovo sa Reedom...daj bre kojih 700.000 nemoj da se zezamo.Siguran sam da to nema ni Lojd u komisluku,a trenutno je igrac sa najvecom trzisnom cenom u regionu.

Ja polazim od toga da svi mi ovde zelimo dobro Partizanu i kada kazemo nesto sto nije dobro,to je iz dobre namere,a ne da navijam da se desi nesto lose da bih posle mogao da kazem kako sam bio u pravu.

Sa tim u vezi deluje da se Scepa za pocetak nije najbolje snasao u ovoj ulozi.Da smo omasili sa Mikom kao pojacanjem,sa njegovom ulogom da bude prvi centar.Ja bih voleo da me demantuju i jedan i drugi i od mene imaju podrsku uvek dok daju sve od sebe na terenu.

Naka

Post by Naka » Thu Oct 08, 2020. 11:40 am

Ne, igraci igraju za 1000 eura mesecno. Vi zivite u nekim bajkama da su plate kosarkasa smesne. Rid ne igra za sicu i znatno je skuplji od Mike. Prosle godine je u Oliju zaradjivao (nasao sam podatak) oko 800k eura. A Koti Klark u istoj toj Buducnosti je imao ugovor na 730k sa bonusima.
A sto se tice Dzekirija, videcemo tokom sezone sta ce biti sa njim. Kao sto se i evropski klubovi satrase da dovedu Vilijamsa.
A sto se tice Lojda, pa da on je dosao u Zvezdu kao najbolji igrac Valensije iz ljubavi prema Vesni.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Oct 08, 2020. 1:45 pm

Reed je svakako osetno skuplji od Mike, mada ne verujem da je baš toliko. Što nas svakako ne opravdava, bolje je dati više za pravo pojačanje, nego baciti pare na igrača koji ti nikakvu prednost ne donosi

Jekiri je EL igrač, nije nam ni bio dostupan

Williams je money hunter, zacepio je cenu koju u Evropi nije niko hteo da plati. U Kini jeste
non mollare mai

Locked