KK Crvena zvezda

Sve o regionalnoj košarci.

Moderator: Moderator

Borca

Re: KK Crvena zvezda

Post by Borca » Tue Dec 22, 2020. 3:54 pm

Veceras drugi put u sezoni (prvi put je bio odmaran protiv Primorske) bez Loyd-a ali prvi put sa 2, a mozda i 3 pleja (ukoliko i Uskokovic bude u timu) sto nije bio slucaj sezonama unazad (ne samo ove sezone) posto se ta pozicija tradicionalno jos od tandema Vilijams/Jovic najsporije popunjava (ili je uglavnom lose popunjena) u ekipi tokom prelaznih rokova.

Odsustvo najboljeg igraca u sezoni do sada bi trebalo da znaci da ce Walden biti samo na poziciji 2 za ovu utakmicu te da ce biti oslobodjen organizacije igre sto mu definitivno "ne lezi" (moze da pokrije to povremeno kada nema ko drugi ali najbolje da to nije neki duzi vremenski period tokom utakmice).

Juce sam video podatak da Zvezda najbolje u EL brani suteve u i oko reketa ali to definitivno otvara suteve spolja pa verujem da je u tom segmentu medju najgorima u EL. Zenit svakako ima igrace koji spolja mogu da pogadjaju i videcemo kako ce se ekipa pokazati veceras u odbrani. Ako se nastavi sa fokusom na odbranu unutra mogli bi se raspucati Baron, Hollins, Rivers, Pangos i Ponitka.

Borca

Post by Borca » Tue Dec 22, 2020. 6:29 pm

"Horor" od prve cetvrtine, sutevi naravno otvoreni usli svi, probijanje odbrane i visak u svakom napadu, lagana polaganja i "flouter"-i. U napadu Zvezde gomila napada ili istekla ili sutnuto u zadnjim sekundama.
Uglavnom pocetak druge cetvrtine i +21 za Zenit, ostaje da vidimo kolika ce razlika biti na kraju utakmice.

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Tue Dec 22, 2020. 7:44 pm

Ovo boli... Kakvo tamburanje i bezidejnost.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Borca

Post by Borca » Tue Dec 22, 2020. 8:07 pm

Nastavak prethodnog upisa, posle pomenutih +21 Zenit dolazi i do maksimalnih +24 pocetkom druge cetvrtine, posle toga boljom odbranom (sem odbrana linije za 3 poena koja je celu utakmicu katastrofalna) i nekom smislenijom napadackom igrom Zvezda polako smanjuje razliku, igraci Zenita promasuju nekoliko suteva za 3 koji su opet bili potpuno otvoreni i na poluvreme se odlazi sa +11 za Zenit.

Treca cetvrtina pocinje trojkom Lazica koji ubacuje otvoren sut na asistenciju O'Bryant-a koji mu dodaje diagonalu posle udvajanja igraca Zenita na njemu, ali onda Walden 3 puta iz nepoznatih razloga pomaze u i oko reketa te ostavlja Riversa potpuno samog na sutu za 3 i svi upadaju "kao kap" sto bi rekao Edin. Razlika oped ide na oko 20 poena i posle toga do samog kraja je isla samo na gore.

Opet do kraja utakmice dosta otvorenih suteva za Zenit (u jednom trenutku u zadnjoj cetvrtini Kovacic rece da su bili na preko 60% suta za 3), izgubljene lopte Zvezde kojih je na kraju utakmice bilo 19 i podatak da je Zenit napravio prvi faul u zadnjem minutu u poslednjoj cetvrtini.

Na kraju 16/26 sut Zenita za 3, odlican sut i za 2, Zvezda nije imala nesto los sut (56% za 2 i 45% za 3) ali dosta manje suteva za 3 upucenih ka kosu Zenita u odnosu na domacina.

Na kraju najveci poraz ove sezone u EL 98:69.

stefan

Post by stefan » Tue Dec 22, 2020. 8:56 pm

Zvezda sve gora. Kao sto rekoh...Ovog puta samo nije bilo Lojda da iscupa Obradovica.
Totalno je pogubio konce nad ekipom.

Borca

Post by Borca » Tue Dec 22, 2020. 9:15 pm

Sve sem jednog dela druge cetvrtine je izgledalo amaterski, sa naglaskom naravno na odbranu linije za 3 poena.

Borca

Post by Borca » Wed Dec 23, 2020. 5:37 pm

Navodno je Nnoko potpisao ugovor i valjda treba uskoro da bude predstavljen po drugi put, sada valjda posle medicinskih pregleda koje je prosao.

Ako je on novi igrac moram da kazem da nemam neka nerealna ocekivanja od Nnoko-a posto znam da je u Albi imao Sivu na pleju i najboljeg moguceg saigraca koga svaki centar (5-ca) moze pozeleti na 4-ci (Sikmu), u prevodu imao je ko da mu "doturi" loptu na vreme i u najboljoj poziciji, a svakako je imao ko to i da osmisli na klupi (ono sto me u utakmici protiv Albe najvise odusevilo kod protivnika su kretnje u napadu i gomila opcija koje se otvaraju iz toga).

Sto se nase igre tice, barem ove do sada, Nnoko moze da ocekuje da dobije neku loptu na niskom postu pa da proba da igra nesto ledjima iako mu to sigurno nije najjaca strana igre, ali dobija lopte O'Bryant pa ce verovatno i on.
Pick and roll "nije u modi" kod naseg trenera i nek se ne nada previse oko toga.

Naka

Post by Naka » Wed Dec 23, 2020. 8:44 pm

Ja bih samo voleo kako se to tako brzo lece srcani problemi?

Borca

Post by Borca » Wed Dec 23, 2020. 9:10 pm

Naka wrote:
Wed Dec 23, 2020. 8:44 pm
Ja bih samo voleo kako se to tako brzo lece srcani problemi?
Ne znam kako i ne znam ni kakvi su problemi bili u pitanju, spominjan je neki zahvat da je uradjen te da je u Americi dobio zeleno svetlo da moze da igra.

Naka

Post by Naka » Thu Dec 24, 2020. 12:16 am

Nisam doktor, ali zaista sumnjive su te meni okolnosti i to ozdravljenje. Nadam se samo da nece biti Odzo scenario.

Borca

Post by Borca » Thu Dec 24, 2020. 11:42 am

Naka wrote:
Thu Dec 24, 2020. 12:16 am
Nisam doktor, ali zaista sumnjive su te meni okolnosti i to ozdravljenje. Nadam se samo da nece biti Odzo scenario.
Ovo je sigurno primarni razlog zasto je Nnoko i "otpao" letos, a on je te probleme ili zadobio u par meseci od prekida sezone do dolaska u Zvezdu ili ih je imao i ranje pa je igrao kosarku normalno.
Doduse on je posle pauze i pre letosnjeg potpisa za Zvezdu igrao i zavrsnicu Nemacke lige gde je osvojio titulu sa Albom.

Kakve su sve testove radili ovde ja ne znam ali izgleda da mu to nije pre nadjeno na medicinskim pregledima u Turskoj i Nemackoj gde je igrao u zadnjim sezonama ili mozda pregledi nisu bili toliko detaljni.

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Thu Dec 24, 2020. 4:56 pm

Radonjić novi trener Zvezde.

VPJTS

FKCZ

Post by FKCZ » Thu Dec 24, 2020. 5:30 pm

Prevarant iz kafića s Vračara se vratio.
Dobar čovek loš trener.
Proklet klub i isfrustrirani tastatura navijači.

Koliko je fudbalska publika bolja od kvazi elite iz Pionira. Fuj.

Borca

Post by Borca » Thu Dec 24, 2020. 6:38 pm

Neocekivan rasplet za mene ako je istina.

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Thu Dec 24, 2020. 7:00 pm

Radonju od epizode u Bajernu ni Miško nije imao gde da postavi.

Mada, biće ovde dobar... Osvojiće šta treba, u EL se već ne pitate mnogo.

VPJTS

Post Reply