by Vasilij Zajcev » Sat Aug 28, 2021. 12:43 am
u jednoj recenici - nisam video naspanovaniji KK na pocetku sezone ikad. isao sam u Pionir na zatvorene tekme, kad se igraci tradicionalno dokazuju treneru ali ovo je druga dimenzija, cak je iz Zagor, bobe mi oprosti, pokazao neki voljni momenat
igracki utisci, Smajli, Letonac i Trifa Jr. tim redosledom, a pocecu od poslednjeg - vec sad legitiman igrac za ABA i EC. izgleda je radio dodatno na telu, a nije izgubio na brzini. ukrade, pokupi loptu i vuce je u driblingu da ga niko ni od nasih ne pretrci. inteligentno bira resenja, bas je sazreo ovo leto, izgleda.
ova dvojica prvo sto vidis su ta nagruvana tela, gde sam za Kotez i znao da ima zesce radne navike ali od ovog Letonca to nisam ocekivao. on je trenutno najbolje izdefinisan igrac i to puca u kontakt igri.. neko je pitao da li je ovaj Zek igrao peticu - nije, on je sve vreme bio na 4, a ova dvojica su zonirali prijem i ozbiljno se sibala sa respektabilnim misicima Zlatibora (Joksimovic, niki crnja, jos dva neka dinaroida). Letonca je taj crnac jednom lepo otresao o parket u nekom gradjenju po nasim kosem, ovaj pao na rame (mozda bude neka povreda sutra) ali je ovaj u bolovima otisao u napad i nastavio agresivno. svidelo mi se sto mu nije uzvratio kosku jer se ovaj izvinjavao (a vidno ga je otresao s namerom). opet, nije hteo ni da vraca, sto mladi igraci znaju da potonu u licni duel.
Smajli, savovi, krvarenje kroz savove, kroz calmu, voljni momenat sky high. vrlo agilan u odbrani, sto sam i ocekivao, ali i legitimna opcija u napadu. u utrcavanju, da se razumemo, nije kreator, ali stalno prisutan. evidentno je da je dosao u top formi
Zek je malo debeljuskast, cini mi se. i cudan neki sut, i iz naskoka, i iz rolinga, jako rano preuzme celu loptu u jednu ruku. ali pogadja. nije demonstrirao neku igru licem ali to moze da bude i samo iskustvo, da bira tekme na kojima ce da se dokazuje
Izraelac je sagoreo u zelji, napaljen je kao zver i dosta ga vuce lopta u velikoj zelji da presece, pa ce morati malo da se smiri. ako je to trener Zlatibora eksplatisao, iskusniji ce tek. inace, solidna kontrola lopte ali ritam plej koji se slabije snalazi u pozicionom. kad ulazi s klupe odlicno odigra taj prvi napad, posle ga povuce tranzicija.. dobio je dva dobra ribanja od Robije da se sve orilo
izribani su i Miletic, i Kopriva Jr, koji je bas klinja. mislim, jako su malo igrali da bih imao neki utisak, a to sto su igrali srljali su iz greske u gresku. po meni ovom drugom treba odrediti neki centarski program i tek na prolece ga uvoditi kroz garbage time u ABA, on sad nije nije ni druga opcija na petici. mislim da je Petrusev mladji od njega ali na terenu deluje bar 5-6 godina zrelije. stvarno nisu za poredjenje
Avramovic ima solidne noge i ulaz, ali trazi prvenstveno pass. i ta levica, koja uvek treba, moze da predje na desno bar kod desnog ulaza i polaganja. ali ne, i tu zavrsava levom. deluje zrelije i stabilnije od Izraelca, a igrali su par puta i zajedno.
mislim da se na spoljnim pozicijama necemo dovoditi vise nikoga. nisu igrala dvojica na pozicijama crnaca, kao i Danguba, tu su Jam i Aleksa, Trifa i Zagor, i to pod uslovom da spustamo Letonca na 4.
Stepanovic, ako se tako preziva taj klinac koji mi je prosle sezone pozitivno skrenuo paznju, je bio prilicno neprimetan ali mislim da ima mesto u ovom rosteru. imamo krater na petici ali gledajuci ovaj roster tu mislim da ce se vise ici na nekog rim protektora, nego na guzonju. ovaj tim ce dosta trcati i napadati licem uglavnom, naravno prethodno prebivsi suparnicku petorku u odbrani
suma sumarum - svidza mi se i nek nam je sa srecom sezona!