Sampionske ekipe,koje nemaju brutalan roster,extra kvalitet na svim pozicijama,rastu kroz sezonu...Da bi rastao,moras da ostavis prostor za tako nesto..Mozda zvuci suludo ali ne bih voleo da smo ih osurili 20 razlike
Ocigledan je problem na poziciji 5 iz prostog razloga sto nam prvog centra igra momak koji je projektovan za treceg,koji ce se razvijati i napredovati...Postojali su problemi na defanzivnom skoku,cesto nismo uspeli da iskontrolisemo,sa Mozlijem ili takvim tipom centra ova utakmica bi se mnogo ranije zatvorila..
Na trenerskom seminaru-Liburnia Kup gde je Zoc drzao predavanje na temu handoff napada imao je zanimljivo izlaganje o razlici medju igracima na osnovu citanja,prepoznavanja,primanja informacija pa je spomenuo da ima problem i danas u Partizanu da nekim igracima objasni odredjene stvari,moze se pretpostaviti o kome se radi

...Ne drzite me za rec oko brojkei jer slusam dosta toga pa mi se mozda pomesalo ali bitna je sustina,u Feneru je imao 120 akcija,sada u KKP je na 15 i vec neki imaju problem da pohvataju sve,isto tako treba objasniti onima koji kapiraju sve iz prve zasto mora da se ponavlja do besvesti....
Tek smo se okupili,kosarka je umetnost,kako ja volim da kazem timski sah...Da bi ekipa igrala 120 akcija potrebno je mnogo mnogo vremena i da svaka postane automatizam..Nase je da uzivamo u svakom trenutku...ne treba sumnjati u rad i napredak....Ljudi misle dovedes top igrace i to je to,daj da kidamo sve 20+...polako,da bi jednu akciju usavrsio,potrebno je mnogo vremena...
Mura moram spomenuti...Igrac koji je klasican skorer,koji je pre KKP trpao 30+ bez problema,gledao u svakom napadu na kos...dolazi,maksimalno se podredjuje ekipi,gotovo da ne gleda na kos,prihvata ulogu,tim ispred pojedinca...ali kada istice napad a lopta je kod njega,instinkt ubice je tu jer se sa tim radjas...zadnja promena + stepbek,pretezak sut na 69-69 kada Zadar ima momentum i BOOM..prelomni trenutak utakmice....
Dallas Moore ce mnogo utakmica resiti ove sezone,bitnim sutevima...Nakon sto je napustio USA samo je u prvoj sezoni u Italiji imao ispod 40% za 3 na velikom uzorku...
Samo polako,bice Moore nas Bobi
Da ne bude da samo hvalim,licno mi se ne svidjaju petorke u kojima su zajedno na parketu Trifa,Rade i Danguba...Pokusavam da skapiram sta Zoc vidi u tome,sta pokusava ili sta zeli...ali nisam taj kapacitet....Mislim da se trenutno nesto pokusava ali da to necemo gledati kada bude bitno,da ce drugacije rotacije biti..
Nase je da uzivamo u svakom trenutku...i da ne zaboravimo kada se dele kaputi