Delovalo mi je na prvo gledanje utakmice da do sada u sezoni nismo odigrali kontrolisaniji i kvalitetniji napad nego u prvoj cetvrtini protiv Lokomotive.
I uzeo da pogledam, i stvarno je bilo bas odlicno. Potpuna kontrola u napadu, tacno dobijali ono sto zelimo, koristili u solidnom procentu...
Pocetak utakmice i „krug za Gregora“
Glas je bio centralna figura na pocetku, vecinu napada je dobijao loptu iz izlazne kretnje i on bio taj koji igra pik sa visokim igracem i koji kreira.
Cesto se kritikuju Avramovic (i Mur) a u dobrim delovima utakmica su glavni kreatori Panter (i sve vise opravdano Glas).
Ovde se vidi pik Glasa sa Ledejom, a detalj koji upada u oci je kako Glas popravlja poziciju pre pika :okk:
Mis mec Madara, koji pravi cist visak. Plus sam ja jedva cekao ovaj njegov ofanzivni roling da gledam u nasem dresu (roling je defanzivna promena, a malo igraca je u stanju da pravi visak i da se kontrolise kao on posle rolinga). Nazalost, jos smo im i otvorili tranziciju iz naseg potpuno otvorenog suta:
Madar-Smajli pik, gde Smajli ide u pop, pravivisak i najvaznije bira najbolje i najlakse resenje. Retki momenti kada Zeljko aplaudira :biggrin:
Ovde je Madar malo solirao na agresivnu odbranu, srecom Glas ispratio fantasticnom kretnjom pa dobio dobar sut (na kraju promasen zicer Madara, koji se generalno slabije snalazi u blizini obruca, ima blokadu u glavi od rampi sto sam video u izraelu jos):
Pik Madara sa Ledejom, i fantasticna asistencija:
Odlican aut ispod kosa:
I kroz celu tu cetvrtinu smo jurili Zagorca i Ledeja na niskom postu ledjima (i nije bas niski post al ajde), koji su napadali ili kreirali iz tih pozicija, tih situacija je bilo vise i sve su resene sa dobrim resenjima, evo prvo sa Zagorcem:
I jedna od situacija sa Ledejom sa jednostavnim resenjem protiv skupljanja sa prvog pasa (voleo bih da je dobio Ledej nazad loptu,ali i ovo je dobar sut, pogotovo sto su ovo sutevi sa najvecim procentom, kada se lopta vraca sa posta):
Nisam 100% siguran ali sam prilicno siguran da nismo imali izgubljenu loptu do pred sam kraj cetvrtine kada smo pokusali da ubrzamo pa je prvo u tranziciji Kevinu ispala lopta a onda isto iz tranzicije Aleksa napada i pravi faul u napadu).
Dali smo 23 poena u cetvrtini gde se igralo dosta kontrolisano (sa nase strane, oni su malo i brzali), mislim da nijedan poen iz dobre odbrane i kontre nismo imali, sa nekim promasenim otvorenim sutevima+minimum jedan zicer.
Napadacki sigurno najbolja nasa cetvrtina u dosadasnjem delu sezone.
A nismo je iskoristili zbog lose odbrane na pocetku, onda par tezih ali za Mekoluma ipak normalnih suteva i pre svega zato sto smo im dopustili mnogo ofanzivnih skokova.