KK Partizan 2021/22 - Sve za ljubav, sve za Partizan...

Sve o regionalnoj košarci.

Moderator: Moderator

Locked
Batica ubica

Re: KK Partizan 2021/22 - Sve za ljubav, sve za Partizan...

Post by Batica ubica » Sat Feb 12, 2022. 9:23 pm

Ovaj Brajs Džons je držao čas našim plejmejkerima što se tiče kreiranja. Momak je imao 14 asistencija koliko smo mi imali mi kao tim.
Mur je radio ono što se od njega očekivalo kad je dovođen, instant poeni. Iako ga nije išao šut pravio je razliku brzinom, ispogađao odlučujuće šuteve na kraju. Čovek je pravi skorer, međutim pošto prvi plej (ili onaj koji igra prvog pleja) ne radi svoj posao i Mur ima drugačiju ulogu i minutažu.
Izuzetna rola Koprivice u 3/4, posle onih uzastopnih faulova i situacije gde ga je Izundu izgurao na skoku vratio se i prikucao 2 puta, lupao blokade, pokupio je dosta skokova i u napadu i u odbrani.
Druga dobra partija Trifunovića zaredom, bojim se da nas ne udari nešto gore od korone uskoro.
Od svega mi se najviše svidela minutaža kapetana.
Tradicionalno teška utakmica u Železniku, puno kontakta, tuče. Retko kad smo rutinirali ovde, pod Trinkijerijem 19/20 i možda prošle sezone da je bilo malo lakše.
Jedino ne razumem da se Panteru daje 35 minuta, cedimo čoveka ovde a Glas presedeo meč na klupi pa mogao je da uđe bar 5 minuta da odmori Pantera.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Feb 16, 2022. 11:50 am

Madar i Glas su otpali za kup.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun Feb 20, 2022. 10:42 am

Povreda Smajlija ne deluje dobro, mene je odmah podsetila na povredu Inglsa kad je pokidao prednje ukrštene ligamente.
Na kraju za malo da od gotovog napravimo veresiju, slično kao zvezda protiv nas u finalu kupa 2020. kad je Panter napravio faul u napadu.
Očekujem da izgubimo u finalu, nemamo plejmejkera i to će biti glavna razlika.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun Feb 20, 2022. 10:11 pm

Tužno je kako nas rutiniraju...

Reaper

Post by Reaper » Sun Feb 20, 2022. 10:37 pm

Jbg, umorniji smo, kraća rotacija, fali bitan igrač...

Houdini

Post by Houdini » Sun Feb 20, 2022. 11:11 pm

Zvezda je ozbiljan tim. Radonjić na klupi, ekipa puna iskusnih veterana koji tačno znaju šta treba da rade..

Mi sa druge strane na samom početku..

Kup ko kup, nebitno takmičenje, ali ne valja što su nas dva puta rutinirali.. Bar da smo se pobili, mada opet nema ni ko..

Reaper

Post by Reaper » Sun Feb 20, 2022. 11:49 pm

Ostaje nada u bolji april. Ali braćo, ove godine uz malo (više) sreće možemo da uzmemo možda Evrokup.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Feb 21, 2022. 9:32 am

I ja mislim da ćemo pre da uzmemo EK nego ABA jer se EK igra na jednu dobijenu, na više dobijenih nemamo šta da tražimo.

Opet, mislim da nećemo osvojiti ništa jer se debelo promašilo sa Madarom koji je trebao da bude prvi plejmejker i odatle kreću svi problemi. Avramović mora da igra ono što ne zna, na Pantera pada veliki teret što protivnici osećaju... Odabir stranaca u kupu je priznanje da se sa Madarom promašlo u proceni da može da nosi ekipu. Madar do završnice ABA i EK neće nabaciti 10 kg mišića što je preduslov da igra ozbiljnu košarku i neće se pretvoriti u Ronda iz Bostona.

Brine dosta što je Radonjić ugasio Željka dva puta zaredom. Na momente je izgledalo da igraju protiv kadeta, loptu nismo mogli da ubacimo. Energijom su nas pojeli. Takođe imaju više upotrebljivih igrača i svi su prepaljeni do maksimuma, a kod nas Željko dobar deo utakmice nije znao da ima više od 6 igrača.
Džikić je jebavao Radonjića sa onim krševima i mnogo manjim budžetom (Miloš Koprivica, Bane Ratkovica, Džamont Gordon, Miha Andrić) pa su morali da nas truju. Sad smo sa najvećim budžetom i šure nas po 20 razlike.

Houdini

Post by Houdini » Mon Feb 21, 2022. 10:43 am

kada je dosao Zeljko i Panter i Ledej ljudi su mislili da je to sasvim dovoljno da uzmemo sve i odmah.. medjutim to ne ide bas tako lako..

pre svega ova Zvezda je ozbilja ekipa, sa bazom domacih igraca poniklih u klubu, koji znaju sta treba da rade i kako.. plus nadogradjena sa jos par domacih igraca koji su osvajali titule i stranicima pazljivo odabranim, od kojih su dvojica i igrali u Zvezdi vec.. fajterska ekipa, koja ne izlazi iz sablona i koja kaznjava sve mismeceve..

sa druge strane mi smo tim koji krece od bukvalno nule, jer sve sto je ostalo je manje vise nula i kom treba vreme da nesto napravi.. tim koji nazalost bas lezi Zvezdi jer nema fajtere u ekipi, jer nema nekog ko ce da se pobije.. igracu ti polome nos, a niko ni da se pomeri od citavog tima.. fali mnogo stvari, ali jedna od najvecih su iskusni igraci koji shvataju gde su, tipa Novica ili Pera i oni bi sigurno mogli da povuku i neke sa sobom..

konkretno se pogresilo u proceni za Madara, pogresilo se sa Murom, to nije igrac za Partizan, pogresilo se sa zadrzavanjem Dangubica i Zagorca, pogotovo davanjem trake, pogresilo se i sa Kurucom kako god da je odigrao juce..

ipak ekipa ovakva kakva je ima vece sanse u EK, i tu bih se slozio..

medjutim ono sto je najbitnije ti sledecu sezonu ulazis najverovatnije kosturom od 7-8 igraca i na to je vec mnogo lakse nadograditi nego sada..

kada imas vrhunskog trenera samo ti treba strpljenje.. a kad imas prosecnog, cak i u seriji dobrih rezultata ti znas da je to sve na staklenim nogama.. mi na svu srecu imamo vrhunskog..

Irriducibili

Post by Irriducibili » Wed Feb 23, 2022. 8:27 pm

Vrhunska analiza naših muka
non mollare mai

Houdini

Post by Houdini » Mon Feb 28, 2022. 6:52 pm

Izgleda Željko ne zna da koristi Aleksu..

Hiro Onoda

Post by Hiro Onoda » Wed Mar 02, 2022. 10:24 am

Mozda je Aleksi lakse da igra protiv Slovaka nego protiv ovih iz ABA i EK?

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun Mar 06, 2022. 8:38 pm

Ne skidajte mu masku :D :D :D

Irriducibili

Post by Irriducibili » Mon Mar 07, 2022. 1:36 am

Trebalo bi da budem zadovoljan, a nisam...

Skandalozno odigranih zadnjih 35 sekundi me je iznerviralo, prelako izgubljena mogucnost borbe za prednost domaceg terena

Super je što smo ih dobili, ali je sporan način na koji smo to učinili. Organizacija igre i dalje ne postoji, korišcen je Lessort sa niskog posta, što oni ne mogu da brane i to je regularno, uz žal što nemamo igrača da sa njim zavrti p'n'r

Ostalo se svelo na Puntera u prvom, te Aleksu u drugom, sa nestvarnom šuterskom večeri. Problem je što on to naravno nece moci da ponovi, a tek ce sada da uzima divlje i nerezonske šuteve. S druge strane, oni su konstantno pravili višak i srecom promašivali. Ne bih smeo da se kladim da ce i u narednim mečevima promašivati otvorene šuteve
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Mar 07, 2022. 9:48 am

Ova pobeda je nerealna, pre svega zbog Avramovića koji ovo više nikad neće ponoviti. On je napravio razliku.
Što reče Irr puštali smo dosta otvorenih šuteva koje nisu kaznili, dopustili smo i dosta skokova pogotovo ona situacija gde su dva puta uzastopno na bacanjima hvatali skok.
Davidovac nam je pravio probleme kao i većinu derbija godinama unazad, pogotovo iz pik en popa gde je imao otvorene šuteve.
Organizacija je problem koji se nažalost svih nas neće rešiti sem ako se Madar naglo ne pretvori u Ronda iz 2010.. U jakim utakmicama bićemo osuđeni na to da cedimo Pantera na nenormalnom broju minuta, gde se rizikuju i faulovi. Panter nam je pola tima.
Malo upotrebljivih igrača imamo, Madar i Glas neke minimalne minutaže, Radmila bez minuta (što potpuno podržavam). Ne znam šta je sa Dangubićem koji u ovakvim utakmicama može da se koristi.
Solidna rola Mura, skroz je izbacio Madara. Nije kreator ali je pretnja po koš, a Madar nije ni jedno ni drugo.
Da pohvalim energiju igrača i želju da se pokaže karakter posle poraza u kupu, pogotovo energiju Ledeja i Avramovića oni su bili najviše naprženi.

Locked