KK Partizan 2021/22 - Sve za ljubav, sve za Partizan...
Moderator: Moderator
-
Hiro Onoda
Re: KK Partizan 2021/22 - Sve za ljubav, sve za Partizan...
Jaci je samo na papiru.
- Irriducibili
Dobro, sačekajmo da vidimo taj papir sa najnovijim akvizicijama
Nismo oduševili, ali pobeda u Morači nosi dodatni kredit. Kad i ako uspemo da zategnemo odbranu, naše šanse rastu i pored problematičnog napada. Ne mogu da ne pomenem igrače koje stalno kritukujem, Aleksu sa silnom energijom (koju je često teško kanalisati) i Madara koji je, u ne baš valikoj konkurenciji, odigrao najbolji meč do sada. Kapiten je posebna priča, sa ovakvim ptistupom nam je od prilične koristi. Samo neka nastavi....
Nismo oduševili, ali pobeda u Morači nosi dodatni kredit. Kad i ako uspemo da zategnemo odbranu, naše šanse rastu i pored problematičnog napada. Ne mogu da ne pomenem igrače koje stalno kritukujem, Aleksu sa silnom energijom (koju je često teško kanalisati) i Madara koji je, u ne baš valikoj konkurenciji, odigrao najbolji meč do sada. Kapiten je posebna priča, sa ovakvim ptistupom nam je od prilične koristi. Samo neka nastavi....
non mollare mai
- Batica ubica
Kapiten po pravilu ovakav meč odigra jednom u 15 mečeva. Za zalaganje i pristup igri sinoć sve pohvale.
Mur se nametne kao prvi plej u pretodnih nekoliko utakmica i sinoć ne dobije ni minut, neke stvari nisu jasne što se tiče rotacije.
Madar dobar pre svega u odbrani, preživeo je Kobsa sa niskog posta i posle toga je bilo lakše.
Mur se nametne kao prvi plej u pretodnih nekoliko utakmica i sinoć ne dobije ni minut, neke stvari nisu jasne što se tiče rotacije.
Madar dobar pre svega u odbrani, preživeo je Kobsa sa niskog posta i posle toga je bilo lakše.
Nisam čiko, nisam čiko ja!
- Batica ubica
Trifunović ima dokaze da ja Ostoja seksualni prestupnik i zato je još uvek u Partizanu, ja nemam drugo objašnjenje. Čovek nije obruč pogodio na 4 šuta za 3 a a važi za nekog šutera.
- Irriducibili
Trifunovic ima višegodišnji ugovor, trebalo bi da mu ga placa onaj koji je doneo tu skandaloznu odluku
Balša napreduje ogromnom brzinom, šteta zbog protracenih godina u USA
Balša napreduje ogromnom brzinom, šteta zbog protracenih godina u USA
non mollare mai
- Batica ubica
Što se tiče Balše ja mislim da je situacija suprotna, da je za njega bolje što je u seniorsku košarku došao sa 21 godinom, formiran i fizički i psihički. Dečije bolesti je preležao tamo što ne moramo da trpimo. Njegova jedina mana je što igra u vremenu streč 5 i centara koji preuzimaju.
- Irriducibili
Jako čudno izgubljen meč, ali meni je ponovo glavni utisak famozni Aleksa. Tačno sam znao šta sledi posle odličnog poluvremena. Takva štetočina se retko radja, čovek je za 30 sekundi uspeo da izigrava čunj u odbrani, promaši dva bacanja i da prebaci loptu preko pola. Kontra za izjednačenje, kada dopušta da mu izbiju loptu s ledja, samo je šlag na torti
non mollare mai
- Batica ubica
Ne znam samo na koju foru je dosuđena mrtva lopta, ili je faul Omića ili je koš nema šta da se gleda. I kad je dosuđena mrtva lopta kako im je dato 14 sekundi za napad kad je do kraja napada bilo oko 3 sekunde.
Sto se tice Alekse, vec neko vreme je u uzlaznoj putanji, najvaznije je da je konacno podigao procente suta.Irriducibili wrote: ↑Sun Mar 27, 2022. 8:49 pmJako čudno izgubljen meč, ali meni je ponovo glavni utisak famozni Aleksa. Tačno sam znao šta sledi posle odličnog poluvremena. Takva štetočina se retko radja, čovek je za 30 sekundi uspeo da izigrava čunj u odbrani, promaši dva bacanja i da prebaci loptu preko pola. Kontra za izjednačenje, kada dopušta da mu izbiju loptu s ledja, samo je šlag na torti
Gresio je i gresice, konkretno u ovoj utakmici je najveca ona greska kada je lepo odlucio da ne zavrsava kontru nego da smiri ali je skocio i iz skoka naravno pogresio.
Cunj u odbrani naravno da nije izigravao.
Penale ne bih komentarisao sem da timski moramo da se stabilizujemo, a najveci problem nam trenutno moze napraviti Lesor sa penalima, a u buducnosti Smajli (pogadja sasvim solidno procentualno, ali su uvek problem zavrsnice meceva).
I da, za Aleksu se nadam da ce sto pre skinuti masku.
A nevezano za ovo, zanima me kako sada, kada je prosao veci deo sezone, vidis koriscenje Pantera?
Ja i dalje stojim pri svom stavu da je najubojitiji sa loptom u rukama, a ne kao spot-up i suter iz kretnje.
Igramo u poslednje vreme za njega „elevator“
On je vrhunski igrac, i ne bunim se kada se dobije ovakav sut za njega naravno, ali je ubojitiji iz driblinga, kao na primer u ovoj situaciji kada nije dobio takav sut (zahvaljujuci VRHUNSKOM prepoznavanju situacije Murica koji mu je „zatvorio vrata“) pa je onda iz driblinga resio:
U nekim situacijama kada se zapali je prakticno nezaustavljiv iz ovog napada:
Jos jedna situacija sa loptom u rukama iz ove utakmice:
Naravno, najubojitiji je kada primi loptu na poudistanci a ima vremena da sutne, ovo je vrhunska situacija pre svega zbog spejsinga ostalih igraca, odigrali smo ovo dva puta u Ljubljani:
Pozdrav za Bokija, interesantno kao i uvekboki111 wrote: ↑Tue Mar 29, 2022. 7:22 pmSto se tice Alekse, vec neko vreme je u uzlaznoj putanji, najvaznije je da je konacno podigao procente suta.Irriducibili wrote: ↑Sun Mar 27, 2022. 8:49 pmJako čudno izgubljen meč, ali meni je ponovo glavni utisak famozni Aleksa. Tačno sam znao šta sledi posle odličnog poluvremena. Takva štetočina se retko radja, čovek je za 30 sekundi uspeo da izigrava čunj u odbrani, promaši dva bacanja i da prebaci loptu preko pola. Kontra za izjednačenje, kada dopušta da mu izbiju loptu s ledja, samo je šlag na torti
Gresio je i gresice, konkretno u ovoj utakmici je najveca ona greska kada je lepo odlucio da ne zavrsava kontru nego da smiri ali je skocio i iz skoka naravno pogresio.
Cunj u odbrani naravno da nije izigravao.
Penale ne bih komentarisao sem da timski moramo da se stabilizujemo, a najveci problem nam trenutno moze napraviti Lesor sa penalima, a u buducnosti Smajli (pogadja sasvim solidno procentualno, ali su uvek problem zavrsnice meceva).
I da, za Aleksu se nadam da ce sto pre skinuti masku.
A nevezano za ovo, zanima me kako sada, kada je prosao veci deo sezone, vidis koriscenje Pantera?
Ja i dalje stojim pri svom stavu da je najubojitiji sa loptom u rukama, a ne kao spot-up i suter iz kretnje.
Igramo u poslednje vreme za njega „elevator“
On je vrhunski igrac, i ne bunim se kada se dobije ovakav sut za njega naravno, ali je ubojitiji iz driblinga, kao na primer u ovoj situaciji kada nije dobio takav sut (zahvaljujuci VRHUNSKOM prepoznavanju situacije Murica koji mu je „zatvorio vrata“) pa je onda iz driblinga resio:
U nekim situacijama kada se zapali je prakticno nezaustavljiv iz ovog napada:
Jos jedna situacija sa loptom u rukama iz ove utakmice:
Naravno, najubojitiji je kada primi loptu na poudistanci a ima vremena da sutne, ovo je vrhunska situacija pre svega zbog spejsinga ostalih igraca, odigrali smo ovo dva puta u Ljubljani:
Evo i protiv Mornara primer koliko se komfornije oseca kada ulazi u sut iz driblinga:
I jos ocigledniji primer iako je promasen sut (bespotreban dribling ali je on sigurniji jednostavno tako):
I protiv Mornara ima gomila identicnih situacija kao u Ljubljani, da se ne ponavljam sada, nego su mi ove dve situacije bile zanimljive.
I jos ocigledniji primer iako je promasen sut (bespotreban dribling ali je on sigurniji jednostavno tako):
I protiv Mornara ima gomila identicnih situacija kao u Ljubljani, da se ne ponavljam sada, nego su mi ove dve situacije bile zanimljive.
- Batica ubica
Voli Panter izolacije, kad sa puno driblinga uvede sebe u komfornu zonu. I dalje mislim da bi još bolji bio kad bi mu se dala kompletna sloboda kao skoreru, da ima razigravača iza sebe i da ne mora da brine oko kreiranja.
Željko sve više koristi petorke gde je Smajli na 3, Ledej na 4 a Lesor/Balša na 5. Protiv Mornara u 4/4 je bilo nekoliko akcija za Smajlija na niskom postu, po meni trebalo bi to češće da se vrti za njega pogotovo u petorkama gde igra na 3 i ima prednost u odnosu na čuvara.
Madar je podigao formu od utakmice sa Futurom. Šut sa poludistance mu je postao konstantan, generalno slobodnije uzima šuteve. Opet, ostaje upitno njegovo kreiranje, situacije gde ne vidi najbolje rešenje.
Kuruc i Dangubić su nešto dobro usrali kad je raspali Trifunović ispred njih. Kapetan je povezao par utakmica sa dobrom energijom, da vidimo dokle će to da traje.
Mislim da nikad u zadnjih 10ak godina nismo imali ovolike promene u rotaciji kao ove sezone. Jedino su Panter i Ledej bili konstantno u timu i imali minute, ostali su varirali od dosta dobrih uloga i minuta do klupiranja ili čak sedenja sa Novicom i Tegeltijom.
Željko sve više koristi petorke gde je Smajli na 3, Ledej na 4 a Lesor/Balša na 5. Protiv Mornara u 4/4 je bilo nekoliko akcija za Smajlija na niskom postu, po meni trebalo bi to češće da se vrti za njega pogotovo u petorkama gde igra na 3 i ima prednost u odnosu na čuvara.
Madar je podigao formu od utakmice sa Futurom. Šut sa poludistance mu je postao konstantan, generalno slobodnije uzima šuteve. Opet, ostaje upitno njegovo kreiranje, situacije gde ne vidi najbolje rešenje.
Kuruc i Dangubić su nešto dobro usrali kad je raspali Trifunović ispred njih. Kapetan je povezao par utakmica sa dobrom energijom, da vidimo dokle će to da traje.
Mislim da nikad u zadnjih 10ak godina nismo imali ovolike promene u rotaciji kao ove sezone. Jedino su Panter i Ledej bili konstantno u timu i imali minute, ostali su varirali od dosta dobrih uloga i minuta do klupiranja ili čak sedenja sa Novicom i Tegeltijom.
Kumela Panter natrpava 30 do kraja sezone kome hoce, daj da vidimo sta cemo na 3 ako letonskog radeta nije prosao ojed
- Irriducibili
@boki111
Saglasicu se da je Aleksa bolji nego što je bio, ali nikada nece opravdati platu koju ima. Tempirana bomba na obe strane terena, nikad ne znaš da li ce upropastiti rivala ili nas. Srecom te je štene (by Tommen) počelo da pokazuje zube, te je Aleksina minutaža svedena na podnošljivu. Kad sam napisao čunj u odbrani, mislio sam na detalj u vremenu Aleksinog pomračenja, kada čini mi se Dragic, prolazi uz čeonu liniju kao da ga nema. Čunj bi tu više zasmetao
Stojim bez ikakve dileme iza konstatacije za Puntera, mnogo bi konstantniji bio da ima asistenta, da do šuta dolazi izlaskom iz blokova. Nema masu da jako prodre, oslanja se isključivo na šut i to kod jake odbrane po pravilu dovodi do problema. Izvukao si primere kad je bio uspešan, koliko je onih kada je driblao samoga sebe (na njegove finte malo ko pada), te na isteku napada uzeo divlji šut? No, vreme ce pokazati
Trenutno mi je ključni problem Lessortt, pogubljen i ofanzivno i defanzivno. Nadam se da ce se konačno stabilizovati
Saglasicu se da je Aleksa bolji nego što je bio, ali nikada nece opravdati platu koju ima. Tempirana bomba na obe strane terena, nikad ne znaš da li ce upropastiti rivala ili nas. Srecom te je štene (by Tommen) počelo da pokazuje zube, te je Aleksina minutaža svedena na podnošljivu. Kad sam napisao čunj u odbrani, mislio sam na detalj u vremenu Aleksinog pomračenja, kada čini mi se Dragic, prolazi uz čeonu liniju kao da ga nema. Čunj bi tu više zasmetao
Stojim bez ikakve dileme iza konstatacije za Puntera, mnogo bi konstantniji bio da ima asistenta, da do šuta dolazi izlaskom iz blokova. Nema masu da jako prodre, oslanja se isključivo na šut i to kod jake odbrane po pravilu dovodi do problema. Izvukao si primere kad je bio uspešan, koliko je onih kada je driblao samoga sebe (na njegove finte malo ko pada), te na isteku napada uzeo divlji šut? No, vreme ce pokazati
Trenutno mi je ključni problem Lessortt, pogubljen i ofanzivno i defanzivno. Nadam se da ce se konačno stabilizovati
non mollare mai
- Batica ubica
Za sva vremena.