NBA

Sve o američkoj košarci.

Moderator: Moderator

Batica ubica

Re: NBA

Post by Batica ubica » Sat Feb 04, 2023. 8:43 pm

Pada mi na pamet jedino neki trejd više timova pa da smuljaju nešto slično kao kad su doveli Hardena. Opet, pitanje je kakav interes imaju da ostavljaju nezadovoljnog Kajrija kome evidentno neće produžiti ugovor. Baš ih je stavio u nezavidnu situaciju. Videćemo kako će sve ovo uticati na Durenta...
Što bi rekli Kajriju je bilo dosta Simonsa :D :D :D
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Tommen
Site Admin

Post by Tommen » Sun Feb 05, 2023. 11:59 pm

Evo Kajrija u Dalasu, uzese ga ispod cene tako da se isplati rizik.

Kari povredjen na duze izgleda, rip gsw :( denver autoput do finala

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Feb 06, 2023. 9:08 am

Baš me zanima kako će se uklopiti Kajri sa Dončićem. Dončić je neko ko celu svoju NBA karijeru igra sa loptom u rukama maltene svaki napad, od njega kreće apsolutno sve. Kako će on prihvatiti to da deli loptu sa Kajrijem i da igra malo od lopte... Pitanje je da li može Dončić da igra bez lopte u rukama. Opet, ne verujem da će Kajri prihvatiti ulogu Dinvidija da ćoškari i čeka Dončića da mu izbaci pas na šut za 3. Ipak je Kajri igrač na Dončićevom nivou.
Plus još jedna stvar, ostaje veliko pitanje odbrane u plej ofu sa njima dvojicom na terenu. Rekoše da je Kid insistirao na Kajriju, videćemo da li će moći to da hendluje.
Mislim da bi za Kajrija bio najbolji Majami, da bi tamo dobio najveću slobodu.

Što se tiče Karija, kolko sam skontao delimično je pokidao neke ligamente u cevanici i još neku membranu. Ako je odsutan na duže GS teško da će u plej of ući. Na zapadu je Denver prvi favorit i bez povrede Karija, GS nema klupu kao što je imao prošle godine. Finiks je svoju šansu propustio 2021. Klipersi su igrački najjači tim na zapadu kad su zdravi ali je veliko pitanje kada su zdravi. Lejkersi uz eventualni trejd Kamenog i zdravlje junačko Dejvisa postaju konkurenti za zapad.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Mon Feb 06, 2023. 2:17 pm

Ozbiljna licitacija je bila za Irvinga, pored Dalasa i LAL, LAC i Sunsi. Neki su po mom mišljenju davali i više, ne znam šta je presudilo
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Feb 06, 2023. 2:57 pm

Ne čudi, Kajri je vrhunski igrač i to apsolutno nikad nije ni dolazilo u pitanje. U pitanju je jedino njegova luda glava.
Na leto postaje slobodan igrač, videćemo šta će se onda dešavati.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Feb 08, 2023. 1:25 pm

Veliki uspeh možda i najvećeg koji je dodirnuo košarkašku loptu. 20 sezona gde i dalje igra preko 30 minuta, daje 30 poena u proseku sa 51% šuta, 7 asistencija po utakmici... Sa 38 godina i 20 godina karijere i dalje bez ozbiljnije povrede, a odigrao je 90% ukupnog broja utakmica u karijeri. Sinonim za spremnost i disciplinu. 4. u istoriji po broju asistencija, 9. po broju pogođenih trojki i po broju ukradenih lopti i od sinoć najbolji strelac svih vremena. Sumnjam da će svet ikada više videti čoveka sposobnog da uradi apsolutno sve na košarkaškom terenu i da uz to traje 20 godina, da sa 38 i dalje bude ozbiljan faktor.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Feb 09, 2023. 9:06 am

Šta se sve izdešavalo au...
Durent u Sansima za Bridžisa, Kraudera, Kema Džonsona i 4 buduća pika! Praktično Sansi su dali dobar deo svoje dubine za Durenta. Verujem da će CP da se podredi timu maksimalno a da će Buker i Durent da uzimaju veliku većinu šuteva ekipe. Za razliku od Irvinga u Dalasu ovo je trejd koji potencijalno može da donese titulu.

Nije to sve, Lejkersi su uspeli da se reše Vestbruka. Vestbruk ide u Jutu, Malik Bizli, Vanderbilt i Dianđelo Rasel u Lejkerse a Majk Konli ide u Minesotu.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Mar 03, 2023. 1:44 pm

Mislim da ovoliki vid nepoštovanja skoro nisam video :lol: :lol: :lol: Grin mu se odmakao 6 metara i ovaj i dalje ne gleda ka košu :lol: :lol:
Zanima me kako bi tek branio Simonsa

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun Mar 05, 2023. 5:01 pm

Kako upropastiti sopstvenu karijeru ukratko. Ne znam zaista šta ovaj dečko umišlja da je, neki opasni gangster iz geta... Ima čovek sve predispozicije da postane veliki igrač a ponaša se kao uličar (svaka slučajnost sa Draganom Bajićem je slučajna :D :D).
Prvo ono kad se kačio sa Šenonom Šarpom, pa sa onima iz Indijane gde je pogledom tražio saigrače da ga zaštite pa je posle utakmice uperivao pištolj iz kola, izjave kako im na zapadu niko ne može ništa, pa pre neki dan optužbe da je istuko nekog klinca od 17 godina i da je potezao pištolj na njega... Sad u striptiz baru maše pištoljem, glumi nekog mudonju, mangupa... Sve to u roku od 2/3 meseca. Sam će svoju karijeru usrati.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Apr 08, 2023. 1:47 pm

Batica ubica wrote:
Mon Feb 06, 2023. 9:08 am
Baš me zanima kako će se uklopiti Kajri sa Dončićem. Dončić je neko ko celu svoju NBA karijeru igra sa loptom u rukama maltene svaki napad, od njega kreće apsolutno sve. Kako će on prihvatiti to da deli loptu sa Kajrijem i da igra malo od lopte... Pitanje je da li može Dončić da igra bez lopte u rukama. Opet, ne verujem da će Kajri prihvatiti ulogu Dinvidija da ćoškari i čeka Dončića da mu izbaci pas na šut za 3. Ipak je Kajri igrač na Dončićevom nivou.
Plus još jedna stvar, ostaje veliko pitanje odbrane u plej ofu sa njima dvojicom na terenu. Rekoše da je Kid insistirao na Kajriju, videćemo da li će moći to da hendluje.
Mislim da bi za Kajrija bio najbolji Majami, da bi tamo dobio najveću slobodu.
I ipak je pušiona, Dalas je 11. i ne može ni u plej in! Baš je čudno izgledao trejd u trenutku kad je napravljen, Kajri i Dončić nisu nikako kompatibilni jer su obojica igrači koji mogu da igraju samo sa loptom u rukama i nikako drugačije, a defanzivno ni jedan ni drugi nisu preterano dobri. Praktično ispada da su dali Dinvidija i Fini Smita (2 bitna igrača) za 2 meseca rentovanja Kajrija koji je na leto neograničen slobodan igrač i pitanje je da li će ostati, izbacili sebe iz plej of zone u kojoj su bili i verovatno ugrozili status Dončića u budućnosti koji im ovo neće zaboraviti. Loš i nepromišljen potez Dalasa, ne znam kako niko nije video da Dončić i Kajri ne mogu da funkcionišu zajedno ni napadački ni defanzivno.
Tek ovaj cirkus na kraju kao ne daju Dončiću i Kajriju da igraju do kraja sezone, bore se za 10. pik na draftu kako god :lol: :lol: :lol: :lol:

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Apr 08, 2023. 10:49 pm

Sraman postupak Dalasa, sad su i pod istragom....

NBA mora naci rešenje za sve moguce vrste tankovanja, koji obesmišljavaju ligu
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun Apr 09, 2023. 8:58 am

Jadno i tužno je to šta su uradili. Videćemo kako će se ovo odraziti na Dončića i njegov status u narednom periodu, ne verujem da je ok sa ovom brukom. Svako ko je takmičar i profesionalac bi bio razočaran ovakvom odlukom kluba.

S druge strane Klipersi su dobili prežaljeni Portland i osigurali plej-of, videćemo sada da li će eventualno namestiti GS da bude 5. i da ide na Finiks a oni da budu 6. i da idu na Sakramento :D :D Već vidim kako Klipersi večeras u zadnjoj utakmici odmaraju Kavaja i ostale i gube od Finiksa a GS mora da dobije Portland da ne bi pao u plej-in, jer su Lejkersi samo pobedu iza i imaju bolji međusobni a igraju sa Jutom koja je odavno digla ruke. A takođe i Lejkersi moraju da dobiju Jutu jer je njima Nju Orleans odmah iza i imaju isto pobeda i samo bolji međusobni od njih, a u eventualnom plej-inu bi kao 7. imali prednost domaćeg terena. Već vidim cirkus i Kliperse kako izlaze sa anonimusima iz G lige a GS dobija Portland :lol: :lol: :lol:

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sun Apr 09, 2023. 1:17 pm

Vec se pominje da ce Luka biti strpljiv samo još naredne sezone

Što se Klipana tiče, navodno ce igrati danas svi, a LAL ce lagano preko preostale grupe gradjana iz Jute
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Apr 10, 2023. 8:50 am

Klipersi ipak pošteno, mada kad se pogleda sad Pelikani su izgubili a GS je dobio tako da su lagano mogli da puste utakmicu i odu na Sakramento. Ovako Finiks-Klipersi, biće jako zanimljivo ako Džordž i Kavaj budu zdravi biće opasnih duela sa Durentom i Bukerom. Ako neko može da uspori Durenta (sem braće iz Bostona koji su ga ugasili :D) to je Kavaj.
GS na Sakramento to mi miriše na lak posao za GS i pored njihove lošije sezone a Sakramentove najbolje u zadnjih x godina.

U plej inu Lejkersi idu na Minesotu koja je dobila Pelikane sinoć i obezbedila 8. mesto i eventualnu duplu šansu. Mislim da će tu Lebron da upali plej of mod i da će Lejkersi na sedmo mesto i na duel sa Memfisom gde počistili Memfis ako bi bili zdravi. Pelikani i Oklahoma su drugi par, tu su mi Pelikani favoriti ipak.

Na istoku Majami Atlanta za sedmo mislim da će Majami to odraditi i da ide na Boston a da će Atlanta igrati za osmo mesto protiv Toronta/Čikaga i mislim da Čikago ulazi kao osmi i opet ispada od Milvokija kao prošle godine.

Judonis Hezlem je sinoć imao oproštajnu utakmicu protiv Orlanda kući, dao je 24 poena, 3/7 za 3, 6/10 za 2 čak i jedno kucanje iz ali upa. Sa 43 godine je dao 24 poena ne verujem da je iko sa toliko godina dao toliko poena. Dao je više poena nego zadnjih 6, 7 sezona zajedno :D :D

Irriducibili

Post by Irriducibili » Tue Apr 11, 2023. 3:32 pm

Nije baš do poštenja, Klipani su mogli da ispadnu u play in
non mollare mai

Post Reply