Engleska Premijer Liga

Sve o evropskom fudbalu.

Moderator: Moderator

Irriducibili

Re: Engleska Premijer Liga

Post by Irriducibili » Sun Jan 15, 2023. 5:21 pm

Ne 70, vec 100m

Chelsea je u ozbiljnim problemima, pa sumanuto troši. Gde se ima, tu se i rasipa

Engleske sudije iznova potvrdile da su najgore na svetu, Fulham dobio sraman penal, koji je Mitar potom upropastio na krajnje bizaran način
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun Jan 15, 2023. 6:32 pm

Videh da su na transfermarktu stavili 70 miliona, nisam tražio detalje.
Videh samo Mitrov penal, stvarno bizarno šta se desilo.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Jan 19, 2023. 7:35 pm

30m su bonusi
non mollare mai

Houdini

Post by Houdini » Thu Jan 19, 2023. 8:24 pm

Svaka čast Arsenalu.. Ne ulaze u ove ratove sa preplaćivanjem igrača i onda dolaze do sasvim korektnih igrača..

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Jan 20, 2023. 4:28 pm

Vest Hem se baš zaigrao zadnjih sezona sa pojačanjima, ovo što rade već drugu sezonu gubi smisao. Čisto gomilanje ljudi bez preke potrebe, samo se pravi velika gužva džabe.
Sad su doveli Danija Ingsa iz Vile a već imaju 2 špica u timu, Antonija koji je legenda kluba i Skamaku kog su letos platili 36 miliona. Dovođenje trećeg igrača na mesto špica a pritom ne igraš u formaciji sa 2 špica... Bespotrebno tripliranje pozicije, samo se stvara gužva.
Pozicija prednjeg veznog gde imaju Fornalsa i Lanzinija i oni dovode još i Lukasa Paketu kog plaćaju skoro 43 miliona evra. Kad će svi oni da stignu da igraju pitanje je, a svi imaju kvalitet. Prošle sezone su pored Fornalsa i Lanzinija doveli Vlašića iz CSKA za 30 miliona evra koji je završio na pozajmici u Torinu jer je za celu prošlu sezonu dao jedan gol i dva namestio.
Letos su pored Zume koji je doveden prošle sezone za 30 miliona evra, Dosona koji je bio standardan prošle sezone i Ogbone koji je i dalje tu dovedeni Tilo Kerer i Ager za 12 i 35 miliona evra. Pored 3 štopera, od toga Zuma i Doson koji su solidno izneli sezonu, dovodiš dva štopera u najboljim godinama i praviš opet gužvu.
Mislim da se Mojes solidno pogubio sa ovolikim timom i sa ovoliko igrača. Jedan je od najuspešnijih trenera Vest Hema u istoriji i tu nema dileme ali mislim da ne zna baš da organizuje prelazni rok kako treba. Ne može se reći da nema para pošto su mu samo za ovu sezonu dali skoro 200 miliona evra za pojačanja. Uloge u timu nisu podeljene na pravi način, deluje kao da je po svaku cenu hteo da ima približno jednaka 22 igrača i da ih rotira. Samo što to retko kad tako funkcioniše, moraju da postoje uloge i hijerarhija.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Feb 06, 2023. 3:47 pm

Da napišem koju pametnu i o PL nisam dugo...
Poraz Arsenala od Barnli... pardon Evertona u subotu. Još jedan dokaz da je termin subota 13:30 termin gde se gotovo uvek godađaju iznenađenja, dokazano više puta ove sezone a i prethodnih. Ko se kladi na utakmice u tom terminu nek mu je sretnje.
Poraz Arsenala koji je bio negde očekivan, drže ljudi odličnu formu već mesecima moralo je negde da stane. Ovde se baš potrefilo, Dajšova prva utakmica, nova energija pun Gudison naloženih navijača. Evertonova trkački moćna sredina terena sa Onanom, Gejom i Dukureom je bila pravi motor ekipe, agresivni, fizički moćni. Odlično su ugušili Odegarda koji maltene nije ništa uradio, čak je i zamenjen pre kraja meča.
Mikolenko je imao određenih defanzivnih problema, videćemo koliko će biti standardan kod Dajša. Tarkovski-Koudi je jako dobar štoperski tandem, čak jedan od boljih u PL. Obojica su fizički dobri, dobro čitaju igru, odlična skok igra, markacija, postavljanje. Jedino što ni jedan ni drugi nisu preterano brzi.
Korner Meknila nakon kojeg Tarkovski daje gol na debiju Šona Dajša, onako baš poetično. Meknil i Ivobi još dva trkački moćna igrača, sposobni da dobro pokriju bokove. Ovo je tim kao nacrtan za Dajša, ima gore i Kalvert-Luina koji je jedan od boljih špiceva u PL kad je zdrav. Doneo je Dajš energiju, agresivni su, igraju direktno. Napravili su Arsenalu probleme. Mislim da za opstanak ne moraju da brinu pogotovo kad je tu Dajš, ovo je tim za sredinu tabele ne za borbu za opstanak.

Totenhem je maltene rutinirao Siti. Gvardiola kreće opet utakmicu bez De Brujnea, posle odlaska Kansela sumanjm da su odnosi unutar ekipe tamo na mestu. Sem prečke Mareza slabo. Da stvar bude još gora po njih mogli su da popiju još 3 gola iz kontra napada, toliko je Totenhem imao prostora. U jednom delu utakmice činilo se da svaka osvojena lopta Totenhema na sredini otvara gol šansu.
Totenhem fokusiran, bez nekih kikseva i gluposti kao u prošloj utakmici sa Sitijem. Uspeli su da drže fokus i da budu discplinovani celu utakmicu :good:
Romero je pojeo Halanda koji se nije video, ne znam da li je imao slabiju utakmicu. Od dolaska Halanda većina štopera ga se boji, beže od duela sa njim. Romero je juče bio suprotnost toga. Ni Alvarez se nije naigrao pored Dejvisa. Dajer je igrao kao neki libero.
Hojbjerg možda i igrač utakmice sad već standardno protiv Sitija uvek odličan. Jedan od najboljih zadnjih veznih na svetu, kompletan igrač. Bentakur isto dobra utakmica, Hojbjerg i on su odličan tandem. Kejn rekorder Totenhema i bilo bi tužno ako karijeru završi bez ijednog trofeja sa Totenhemom.
Siti je pokušavao preko Griliša koji je išao na Emersona x puta 1v1 ne znam dal je jednom probio Emersona koji nije top defanzivac. Gvardiola vadi Mareza koji je najbolji igrač Sitija u poslednje vreme... Deluje mi da je Ćelavom ovo poslednja sezona u Sitiju, mislim da je došlo do zasićenja. Pogotovo ako ne uzme PL ili LŠ.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Feb 27, 2023. 11:57 am

Mora se odati priznanje Ten Hagu. Preuzeo je ovu grupu građana bez mentaliteta i karaktera i pretvorio ih je u tim koji je sposoban da osvoji trofej. Od Rašforda koji je bio izgubljen slučaj napravio je jednog od najboljih krila u PL, čoveka koji puca od samopouzdanja. Situaciju sa Ronaldom je vodio savršeno. Sklonio je Megvajera koji je kapiten i najskuplji defanzivac na svetu.
Kazemiro je trenutno najbolji zadnji vezni na svetu. Kompletan igrač, nema karakteristike koju nema.
Lisandro za sad dobro maskira nedostatak visine.
Ten Hag je posle 2 utakmice shvatio da mora da bude pragmatičan i da će mu jedino to doneti rezultat trenutno. Napravio je organizovanu i defanzivno stabilnu ekipu. Ostaju još 2 takmičenja gde mogu da se bore za trofej i PL gde je top 4 trenutno realan.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun Mar 05, 2023. 9:43 pm

Kakav masakr na Enfildu :chores-mop: :chores-mop:
Tomene gde si Tomene :D :D

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun Apr 02, 2023. 9:51 pm

Poter oteran iz Čelsija :lol: :lol: :lol: :lol:
Gazda Boli nema pojma gde udara, posle Tuhela smenio je i čoveka kog su planirali da bude trener za naredni period.
Nek opet oteraju Tuhela posle 7 utakmica.

Mislim da će sad Lester da pojuri Potera pošto su danas smenili Brendana Rodžersa. Iskreno čudo je kako je Brendan do sad izdržao, odlično je vodio Lester 2 sezone ali videlo se prošle da je iscedio maksimum iz ove ekipe i da je došlo do zasićenja. Dva finiša u top5 i jedan FA Kup. Šteta što nije završio u top4 nijednom a mogao je.

Poter je dobar trener ali nije isto voditi Brajton gde
se uloži 45 miliona evra i gde je 10. mesto uspeh i Čelsi gde se uloži skoro 330 miliona evra samo za zimski PR i gde su cilj isključivo trofeji. Mislim da je morao drugi klub da odabere i da će ovo da mu unazadi karijeru.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Mon Apr 03, 2023. 12:43 pm

Mnogi su sjajni kad vode underdog ekipu, ali padaju kad preuzmu tim sa velikim ambicijama. Ipak su to dva sveta, PSG je jos drasticniji primer
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Apr 26, 2023. 12:04 pm

Dan D za Arsenal, ukoliko ne dobiju mogu da se pozdrave sa titulom.

Čekićar

Post by Čekićar » Wed Apr 26, 2023. 7:42 pm

Batica ubica wrote:
Wed Apr 26, 2023. 12:04 pm
Dan D za Arsenal, ukoliko ne dobiju mogu da se pozdrave sa titulom.
Nije ni realno da uzmu titulu i situacija da su u prici za titulu je puna kapa..
Treba da nastave da se razvijaju..

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Apr 26, 2023. 8:34 pm

Ako je ne uzmu pitanje je kako će se vratiti naredne sezone, pogotovo jer sledeće sezone se igra i LŠ. Realno gledano to bi bio drugi neuspeh u PL za 2 sezone, prošle sezone ispušten top 4 i ove sezone ako se ne osvoji titula teško da će sezona biti zavedena kao uspešna posle svog ovog hajpa i loženja od septembra/oktobra.
Arteta radi vrhunski posao bez obzira na titulu ove sezone.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Apr 29, 2023. 12:03 am

Kako da osvoje titulu protiv ovakvog Sitija, koji se poigrao s njima, bukvalno ih razneo?
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Apr 29, 2023. 9:23 am

Nisu oni titulu izgubili protiv Sitija, nego na 3 vezane utakmice koje nisu dobili. Liverpul vodili su 0:2 i na kraju je bilo 2:2 spašavali su bod, Vest Hem vodili su 0:2, na 1:2 su imali i penal i na kraju 2:2, onda dolazi ti kući Sautempton koji je zadnji na tabeli i primaš gol posle 20 sekundi, na kraju jedva čupaš bod. Da su te 3 dobili stav protiv Sitija bi bio drugačiji, ovako su izgledali kao da ih je neko puškom uterao u teren.

Ponavljam, bojim se da se ovo ne odrazi loše na ovu grupu igrača i na Artetu jer su prošle sezone ispali iz top 4 gde su bili cele sezone, sada su bili prvi većinu sezone i sad ostaju bez titule. Ovo im je bila zlatna prilika da uzmu titulu, Siti je dosta kiksirao, Liverpul se raspao, Junajted je u prelaznom periodu, Čelsi se raspao, Totenhem je ipak Totenhem njima niko ne pomaže. Sledeće sezone imaš još jači Siti, verovatno pojačani Liverpul, Junajted koji će biti bolji, Čelsi ako se poslože svi ovi igrači... Još Arsenal igra i LŠ gde sigurno neće ići da budu turisti.

Post Reply