Liga Šampiona
Moderator: Moderator
Re: Liga Šampiona
Znači po tebi su Porto i Benfika daleko iznad kvaliteta Intera? I Inzaghi je to iznivelisao i doneo rezultat?
- Irriducibili
Benfika je eliminisala Juventus, Porto Atletiko, kvalitetnije timove od Intera
Ili da probam ovako, daleko je veca razlika u kvalitetu izmedju "najodvratnijeg kluba na svetu" i Intera, nego izmedju potonjeg i portugalskih velikana
Ili da probam ovako, daleko je veca razlika u kvalitetu izmedju "najodvratnijeg kluba na svetu" i Intera, nego izmedju potonjeg i portugalskih velikana
non mollare mai
to sto su ih izbacili nek vide sa sobom, izbacio je i Sporting Arsenala, pa nisu kvalitetniji od njih..
znaci ipak postoji razlika u kvalitetu
i naravno da je veca, kada City trosi milione i milione vec 10+ godina svake sezone, neobaziruci se na FIFA fair play ili bilo sta drugo.. rekao bi covek sa tolikim ulaganjima da ce do sada uzeti bar tri LS.. imaju 20 igraca koji bi glat mogli da igraju u bilo kom timu na svetu..
znaci ipak postoji razlika u kvalitetu
- Irriducibili
Eto, sam si konstatovao da ima puno slučajeva gde kvalitetniji ne prolazi, što Interov uspeh čini još vecim. Možeè maštati koliko hoceš o super mocnom Interu, ali realnost je da niste u istom rangu sa npr tim Arsenalom ili Atletikom
Da se ne ponavljam, naveo sam ti primere klubova koji mahnito troše, pa ne deluju ni približno dobro kao MC.
Finansijski fair play? Najgluplja stvar koju je neko mogao da smisli, zato tako i prolazi u praksi
Da se ne ponavljam, naveo sam ti primere klubova koji mahnito troše, pa ne deluju ni približno dobro kao MC.
Finansijski fair play? Najgluplja stvar koju je neko mogao da smisli, zato tako i prolazi u praksi
non mollare mai
Tako je, dešava se.. FKP je bio četvrti u ligi, jer desi se, ali to ne znači da smo bili drugi da bi mogli da kažemo da je to veliki uspeh..
- Irriducibili
Šteta, šteta, šteta....
Sa ovim je, nadam se, završena polemika oko Simonea, poništio je Pepa, vanzemaljci se nisu videli, jedino što nije mogao da sam udje i postigne gol
Lukaku? Ne znam postoji li veci maler u istoriji fudbala
Ono što je izvesno, ovaj meč i postavka Intera ce biti predmet ozbiljnih analiza i vrlo moguce recept kako se MC može neutralisati. Mašina je zaustavljena bez dekadencije i bunkera, malo je reci da sam iznenadjen
Još jednom, šteta
Sa ovim je, nadam se, završena polemika oko Simonea, poništio je Pepa, vanzemaljci se nisu videli, jedino što nije mogao da sam udje i postigne gol
Lukaku? Ne znam postoji li veci maler u istoriji fudbala
Ono što je izvesno, ovaj meč i postavka Intera ce biti predmet ozbiljnih analiza i vrlo moguce recept kako se MC može neutralisati. Mašina je zaustavljena bez dekadencije i bunkera, malo je reci da sam iznenadjen
Još jednom, šteta
non mollare mai
- Batica ubica
@Irr
Nije maler, nego debilčina. Ovo je preslikano kao protiv Hrvatske na SP gde je promašio 700 šansi u drugom poluvremenu. Centrala može da pogreši jednom...
Uze i Pep LŠ, sad ćemo zaboraviti da je 6 godina ispušavao najstrašnije...
Nije maler, nego debilčina. Ovo je preslikano kao protiv Hrvatske na SP gde je promašio 700 šansi u drugom poluvremenu. Centrala može da pogreši jednom...
Uze i Pep LŠ, sad ćemo zaboraviti da je 6 godina ispušavao najstrašnije...
Nisam čiko, nisam čiko ja!
- Irriducibili
Kad napisah maler, mislio sam pre svega na to što je nehotice odbranio Sitijev gol. Paradoks je što uopšte nije odigrao loše, ali....
Pep je ove sezone zaslužio LŠ, dominirali su na svim poljima. Ali je u finalu nadigran, nisu mogli da razviju svoju igru, imali su puno srece. Zaista me je Inter prijatno iznenadio, suprotstavili su se mašini bez trunke straha
Pep je ove sezone zaslužio LŠ, dominirali su na svim poljima. Ali je u finalu nadigran, nisu mogli da razviju svoju igru, imali su puno srece. Zaista me je Inter prijatno iznenadio, suprotstavili su se mašini bez trunke straha
non mollare mai
- Batica ubica
Ono što meni smeta oko Gvardiole je ceo taj hajp oko njega, kao da je on izmislio fudbal, kao da se fudbal pre njega igrao ne znam ni ja kako. I sad će ovo da se predstavlja kao neki vau uspeh, a čoveku 7 godina dovodili koga je hteo, slupao je milijardu i 200 miliona evra u pojačanja, uvek je imao najjači tim u Engleskoj a često i u Evropi i sad mi treba da se pravimo da je on neki genije i treba da zaboravimo onih 6 godina pušione pre toga, pa i one 3 sezone sa najmoćnijim Bajernom ikada.
Svaka čast za mentalitet, pobednik je i tu nema priče. Ali cela njegova trenerska karijera je napravljena na najjačim timovima u sve 3 lige u kojima je trenirao. Sastav Barse iz sezone 08/09 je da se zalediš, pogotovo što je gro tih igrača već osvojilo LŠ u sezoni 05/06. I posle je dovodio koga god je hteo.
Preuzeo je najmoćniji Bajern ikada koji je sezonu pre njega uzeo tripletu, obrukao se protiv Reala kad je izgubio 0:4 kući (Roman bi za to terao recimo). Protiv one Barse se nije moglo, al već protiv Atletika se opet obrukao (i protiv Juvea je bio na konopcima te sezone, do samog kraja meča je bilo 0:2). Ima 3 titule sa Bajernom ali takođe svaki (doslovno svaki) trener Bajerna od 2012 pa na ovamo je uzeo titulu...
Preuzeo je Siti koji je u 2/4 godine pre njega bio prvak Engleske, uzeo 2 Liga kupa i 1 FA Kup, igrao polufinale LŠ sezonu pre njega. Već je imao jaku bazu igrača Kompani, Otamendi, Zabaleta, Fernandinjo, Jaja Ture, De Brujne, David Silva, Sterling, Aguero... I na ovu bazu je dodao koga je hteo bukvalno, dao milijardu i 200 miliona (i plus plate) i uvek je imao najbolji tim u Engleskoj i jedan od 3 najbolja u Evropi sigurno. Ne znam šta je trebalo da se desi a da ne osvaja trofeje sa ovakvim timom i ovakvim poverenjem koje ima.
Posle izgubljenog finala LŠ dobije Griliša od 117 miliona evra, u sezoni gde onako ispadne od Reala (ne, nije sreća u pitanju već loša defanzivna organizacija) on dobije Halanda, Kalvina Filipsa, Akanđija...
Svaka čast za mentalitet, pobednik je i tu nema priče. Ali cela njegova trenerska karijera je napravljena na najjačim timovima u sve 3 lige u kojima je trenirao. Sastav Barse iz sezone 08/09 je da se zalediš, pogotovo što je gro tih igrača već osvojilo LŠ u sezoni 05/06. I posle je dovodio koga god je hteo.
Preuzeo je najmoćniji Bajern ikada koji je sezonu pre njega uzeo tripletu, obrukao se protiv Reala kad je izgubio 0:4 kući (Roman bi za to terao recimo). Protiv one Barse se nije moglo, al već protiv Atletika se opet obrukao (i protiv Juvea je bio na konopcima te sezone, do samog kraja meča je bilo 0:2). Ima 3 titule sa Bajernom ali takođe svaki (doslovno svaki) trener Bajerna od 2012 pa na ovamo je uzeo titulu...
Preuzeo je Siti koji je u 2/4 godine pre njega bio prvak Engleske, uzeo 2 Liga kupa i 1 FA Kup, igrao polufinale LŠ sezonu pre njega. Već je imao jaku bazu igrača Kompani, Otamendi, Zabaleta, Fernandinjo, Jaja Ture, De Brujne, David Silva, Sterling, Aguero... I na ovu bazu je dodao koga je hteo bukvalno, dao milijardu i 200 miliona (i plus plate) i uvek je imao najbolji tim u Engleskoj i jedan od 3 najbolja u Evropi sigurno. Ne znam šta je trebalo da se desi a da ne osvaja trofeje sa ovakvim timom i ovakvim poverenjem koje ima.
Posle izgubljenog finala LŠ dobije Griliša od 117 miliona evra, u sezoni gde onako ispadne od Reala (ne, nije sreća u pitanju već loša defanzivna organizacija) on dobije Halanda, Kalvina Filipsa, Akanđija...
polemika oko Inzagija ce biti zavrsena onda kada uzme titulu sa najjacom ekipom u Italiji..
ali svaka mu cast na poslednjih mesec i po i pogotovo na ovom finalu i citavoj ekipi.. ponistio je ovaj plasticno silikonski skup arapskih zvezda u koji su se pare ubacivale bez ikakvog obaziranja na fifa fer plej i ostalo.. kada sve stane na jedan mec vidi se koliko je Pep precenjen trener i da nema 20 ekstra kvalitetnih igraca, ne bi bilo ovoliko ni titula u ligi..
ukratko Inzagi ga unistio i Siti potpuno nezasluzeno uzeo titulu..
nakon Mesija, i drugi najodvratniji tim na svetu uzeo nezasluzeno LS.. kakva godina za fudbal..
ali svaka mu cast na poslednjih mesec i po i pogotovo na ovom finalu i citavoj ekipi.. ponistio je ovaj plasticno silikonski skup arapskih zvezda u koji su se pare ubacivale bez ikakvog obaziranja na fifa fer plej i ostalo.. kada sve stane na jedan mec vidi se koliko je Pep precenjen trener i da nema 20 ekstra kvalitetnih igraca, ne bi bilo ovoliko ni titula u ligi..
ukratko Inzagi ga unistio i Siti potpuno nezasluzeno uzeo titulu..
nakon Mesija, i drugi najodvratniji tim na svetu uzeo nezasluzeno LS.. kakva godina za fudbal..
Koji god kriterijum da uzmemo Klop je iznad Gvardiole ali jednostavno nema tu medijsku masineriju iza sebe..Batica ubica wrote: ↑Mon Jun 12, 2023. 9:22 amOno što meni smeta oko Gvardiole je ceo taj hajp oko njega, kao da je on izmislio fudbal, kao da se fudbal pre njega igrao ne znam ni ja kako. I sad će ovo da se predstavlja kao neki vau uspeh, a čoveku 7 godina dovodili koga je hteo, slupao je milijardu i 200 miliona evra u pojačanja, uvek je imao najjači tim u Engleskoj a često i u Evropi i sad mi treba da se pravimo da je on neki genije i treba da zaboravimo onih 6 godina pušione pre toga, pa i one 3 sezone sa najmoćnijim Bajernom ikada.
1.Klop krenuo iz Majnca,Gvardiola iz Barselone...Dakle prvi se probio iz manje sredine,bez world class igraca dok je drugi odmah imao najmocniji tim na planeti i dalji to karijere mu je ostao u tom opsegu,uvek world class igraci i neogranicen budzet...Postavlja se pitanje kako bi Gvardiola izlgedao sa jednom Almerijom?..Verovatno nikako jer njegov fudbal zahteva tehnicki brutalne igrace u svim linijama...Da li bi se probio preko Almerije do samog vrha?...Pitanje je..
2.Klop sa Liverulom uzeo LS za mnogo manje vremena nego Gvardiola sto je sa plavim Mancesterom,uz to ovo mu je prva titula od one Barce a vodio je i mocni Bayern.
3.Klop je dovodio igrace koji nisu world class,iz Sautemptona,Rome,Hofenhajma,Hala....i pod njegovom palicom su rasli i postajali world class...dok je Gvardiola dovodio igrace koje zeli i Real,Bayern,Barca,UTD..dakle sami krem de la krem..
4. Jedina tacka koja moze biti upitna jer je subjektivna jeste nacin igre jer je lepota u oku posmatraca..
Postavljam pitanje,da li je lepsi fudbal koji se bazira na 80% poseda,znaci visoki presing i kada dobijes loptu dodavas se do iznemoglosti,milion nebitnih pasova dok se ne pronadje rupa...davljenje rivala..viktorije na jednoj polovini....
ili,takodje visoka zadnja linija,presing,teznja za posedom ali nakon sto se oduzme lopta odmah ide konkretizacija i na taj nacin utakmica dobija na tempu,posebno kada imamo i drugu kvalitetnu ekipu e onda dobijemo ono da seva na obe strane...Atomski fudbal..
- Irriducibili
Da bi imao milion dodavanja, tražio rupu, davio rivala i igrao viktorije, uslov je da se protivnik pasivizira i da mu jedino opredeljenje bude odbrana svog gola. Inzagi i njegovi igrači su pokazali da to ne mora tako
Drugo, iz tog opisa proizilazi da MC nije konkretan, a radi se o ekipi koja je postigla ubedljivo najviše golova u PL i uopšte u ligama petice. Ne znam šta može konkretnije od toga, koji bi to bio kriterijum?
Drugo, iz tog opisa proizilazi da MC nije konkretan, a radi se o ekipi koja je postigla ubedljivo najviše golova u PL i uopšte u ligama petice. Ne znam šta može konkretnije od toga, koji bi to bio kriterijum?
non mollare mai
A realnost je da ce se 90% protivnika pasivizirati sto je i razumno ako nece da prime 5 komada zbog drasticno slabijeg individualnog kvaliteta...Mnogi prime 5 i tako,inace bi 10.Irriducibili wrote: ↑Thu Jun 15, 2023. 5:48 pmDa bi imao milion dodavanja, tražio rupu, davio rivala i igrao viktorije, uslov je da se protivnik pasivizira i da mu jedino opredeljenje bude odbrana svog gola. Inzagi i njegovi igrači su pokazali da to ne mora tako
Imas argument za kontra tvrdju ali uhvatio si se jedine tacke koja je subjektivna,meni je dosadan fudbal gde jedna ekipa samo igra a druga gleda da sto manje primi,meni je najzanimljiviji,najgledljiviji fudbal koji se bazira na tempu,gde seva na sve strane a to nudi Klop i ta nemacka skola pocevsi od Rangnika,cuveni ggpress...Irriducibili wrote: ↑Thu Jun 15, 2023. 5:48 pmDrugo, iz tog opisa proizilazi da MC nije konkretan, a radi se o ekipi koja je postigla ubedljivo najviše golova u PL i uopšte u ligama petice. Ne znam šta može konkretnije od toga, koji bi to bio kriterijum?
Oglasi se povod ostalih
- Batica ubica
Apsolutno se slažem sa Čeletom za Klopa i Gvardiolu. Klop je krenuo iz Majnca iz druge lige, doveo ga do Evrope, Borusiji doneo 2 uzastopne titule (jedna dupla kruna) i finale LŠ pored moćnog Bajerna u to vreme (da podsetim da je Bajern u periodu 2009-2013 igrao 3 finala LŠ).
Liverpul preuzeo kad je bio 10. na tabeli i kad je igrao LE, a tim Liverpula nije bio baš neki. Takav tim je doveo do finala LE i finala Liga kupa, u LE je bila Sevilja u Liga kupu Siti na penale. Za 2.5 sezone je doveo Liverpul do finala LŠ koje je izgubljeno od Reala na jedan od najbizarnijih načina.
Klop je u Liverpulu potrošio 500 miliona manje od Gvardiole... Klop je stvarao klubove iz nikakve pozicije i sa ograničenim budžetima, Gvardiola preuzimao igrački i finansijski najjače klubove u datim trenucima. Zaključak je da Gvardiola bez no limit budžeta i vrhunskih igrača ne može da bude ni 10% uspešan kao sad sa ovim stilom fudbala, dok će Klop sa manje para i slabijim timom da izvlači maksimum i pravi rezultate. Slika kako bi Gvardiola prošao sa slabijim timom je Marselo Bijelsa u Lidsu.
Liverpul preuzeo kad je bio 10. na tabeli i kad je igrao LE, a tim Liverpula nije bio baš neki. Takav tim je doveo do finala LE i finala Liga kupa, u LE je bila Sevilja u Liga kupu Siti na penale. Za 2.5 sezone je doveo Liverpul do finala LŠ koje je izgubljeno od Reala na jedan od najbizarnijih načina.
Klop je u Liverpulu potrošio 500 miliona manje od Gvardiole... Klop je stvarao klubove iz nikakve pozicije i sa ograničenim budžetima, Gvardiola preuzimao igrački i finansijski najjače klubove u datim trenucima. Zaključak je da Gvardiola bez no limit budžeta i vrhunskih igrača ne može da bude ni 10% uspešan kao sad sa ovim stilom fudbala, dok će Klop sa manje para i slabijim timom da izvlači maksimum i pravi rezultate. Slika kako bi Gvardiola prošao sa slabijim timom je Marselo Bijelsa u Lidsu.
- Irriducibili
Da ne bude zabune, nisam ja neki Pepov fan, niti mi se dopada selekcija u kojoj se skup promašaj, ispravlja kupovinom novog igrača. Ali mu ne mogu osporiti superiornost koju je konačno postigao, načinom igre koji je potpuno jedinstven
Ne svidja mi se poredjenje trenera, čija je možda jedina dodirna tačka, profesija kojom se bave. Pep nije imao potrebu da stvara igrače i ne možemo znati kako bi se snašao u toj ulozi, baš kao što nema garancije da bi se Klop perfektno snašao na njegovom mestu. Činjenica je ipak da je sistem potonjeg limitiran, te da prestaje da bude konkurentan. Nije moguce pronaci dovoljno kvaliteta ispod radara, a vlasnici ne žele da odreše kesu, sve više izazivajuci bes navijača. Brajton može da funkcioniše po tom sistemu, ali ne i LFC, od njih se uvek traži više
Ne svidja mi se poredjenje trenera, čija je možda jedina dodirna tačka, profesija kojom se bave. Pep nije imao potrebu da stvara igrače i ne možemo znati kako bi se snašao u toj ulozi, baš kao što nema garancije da bi se Klop perfektno snašao na njegovom mestu. Činjenica je ipak da je sistem potonjeg limitiran, te da prestaje da bude konkurentan. Nije moguce pronaci dovoljno kvaliteta ispod radara, a vlasnici ne žele da odreše kesu, sve više izazivajuci bes navijača. Brajton može da funkcioniše po tom sistemu, ali ne i LFC, od njih se uvek traži više
non mollare mai