Engleska Premijer Liga
Moderator: Moderator
Re: Engleska Premijer Liga
Pa ja se slazem sa ovim da se previse maksimizira ucinak trenera,svakako da je bitan veoma,ali ne kao da igra sah...
Ono sto sam ja hteo da kazem da mi smeta sto se Pepu zanima to sto je radio u vrhunskim klubovima,ja svakako ne mislim da je najbolji ali ga izuzetno postujem.Po meni to nije posteno,kao sto ti mislis da nije posteno da se gleda po rezultatima.
Jeste imao neogranicene budjete,ali nije dovodio igrace koji su u tom trenutku najbolji,nego je masno placao igrace koji ce u perspektivi biti dobri,da bi radio sa njim i razvijao ih.
Ono sto sam ja hteo da kazem da mi smeta sto se Pepu zanima to sto je radio u vrhunskim klubovima,ja svakako ne mislim da je najbolji ali ga izuzetno postujem.Po meni to nije posteno,kao sto ti mislis da nije posteno da se gleda po rezultatima.
Jeste imao neogranicene budjete,ali nije dovodio igrace koji su u tom trenutku najbolji,nego je masno placao igrace koji ce u perspektivi biti dobri,da bi radio sa njim i razvijao ih.
- Batica ubica
Evo recimo ovo šta De Zerbi radi sa Brajtonom, to je za poštovanje, prava anderdog priča. Limitirana ekipa, budžet nije neograničen i zavisi od direktno prodaje i čovek pravi rezultate uz odličan fudbal.
Pep nema to u karijeri, prvi posao trenira čovek Barsu u timu Valdez, Alves, Pujol, Rafa Markeš, Buskec, Jaja Ture, Ćavi, Inijesta, Mesi, Anri, Eto... Na ovaj tim došao je koga god je god Pep zatražio. Treba reći da je ta Barsa 2 godine pre njegovog dolaska bila prvak Evrope... Da je sezonu pre Pepa igrala polufinale protiv Junajteda.
Ode u najjači Bajern u istoriji koji je sezonu pre njega uzeo tripletu i razneo Barsu 7:0 u dvomeču u polufinalu, a u Bajernu Nojer, Lam, Boateng, Dante, Alaba, Havi Martinez, Švajnštajger, Tijago Alkantara, Kros, Miler, Gece, Roben, Riberi, Mandžukić... I na ovaj tim doveo je koga je hteo.
Odlazi u Siti koji je u 4 godine pre njega 2 puta bio prvak Engleske, 2 puta uzeo Liga kup, Siti koji je godinu pre njega igrao polufinale LŠ protiv Reala. A u timu Hart (u tom trenutku jedan od najboljih golmana sveta koga je lagano sklonio), Otamendi, Kompani, Jaja Ture, Fernandinjo, David Silva, De Brujne, Sterling, Aguero i na ovo je doveo koga je poželeo.
Dakle uvek najjači tim u ligi i najveći budžet u ligi, svuda je dobio vreme da radi... Naravno, treba i to voditi nije ni to lako al je lakše nego neki Brentford, Lids, Brajton gde nemaš najjači tim na svetu i najveći budžet na svetu.
Pep ne ide gde je tvrdo, u klub koji nema neograničen budžet i koji nema 17 vrhunskih igrača u timu. Ide samo tamo gde je sigurna priča i gde se oseća komforno, ne voli izazove jer zna da bi se tad pokazala druga strana medalje. Da li bi Pep preuzeo Liverpul koji je Klop preuzeo, Junajted ili Romu koje je preuzeo Žoze, Everton koji je preuzeo Anćeloti, Arsenal koji je preuzeo Arteta, Barsu koju je preuzeo Ćavi, Atletiko koji je preuzeo Čolo...
Pep nema to u karijeri, prvi posao trenira čovek Barsu u timu Valdez, Alves, Pujol, Rafa Markeš, Buskec, Jaja Ture, Ćavi, Inijesta, Mesi, Anri, Eto... Na ovaj tim došao je koga god je god Pep zatražio. Treba reći da je ta Barsa 2 godine pre njegovog dolaska bila prvak Evrope... Da je sezonu pre Pepa igrala polufinale protiv Junajteda.
Ode u najjači Bajern u istoriji koji je sezonu pre njega uzeo tripletu i razneo Barsu 7:0 u dvomeču u polufinalu, a u Bajernu Nojer, Lam, Boateng, Dante, Alaba, Havi Martinez, Švajnštajger, Tijago Alkantara, Kros, Miler, Gece, Roben, Riberi, Mandžukić... I na ovaj tim doveo je koga je hteo.
Odlazi u Siti koji je u 4 godine pre njega 2 puta bio prvak Engleske, 2 puta uzeo Liga kup, Siti koji je godinu pre njega igrao polufinale LŠ protiv Reala. A u timu Hart (u tom trenutku jedan od najboljih golmana sveta koga je lagano sklonio), Otamendi, Kompani, Jaja Ture, Fernandinjo, David Silva, De Brujne, Sterling, Aguero i na ovo je doveo koga je poželeo.
Dakle uvek najjači tim u ligi i najveći budžet u ligi, svuda je dobio vreme da radi... Naravno, treba i to voditi nije ni to lako al je lakše nego neki Brentford, Lids, Brajton gde nemaš najjači tim na svetu i najveći budžet na svetu.
Pep ne ide gde je tvrdo, u klub koji nema neograničen budžet i koji nema 17 vrhunskih igrača u timu. Ide samo tamo gde je sigurna priča i gde se oseća komforno, ne voli izazove jer zna da bi se tad pokazala druga strana medalje. Da li bi Pep preuzeo Liverpul koji je Klop preuzeo, Junajted ili Romu koje je preuzeo Žoze, Everton koji je preuzeo Anćeloti, Arsenal koji je preuzeo Arteta, Barsu koju je preuzeo Ćavi, Atletiko koji je preuzeo Čolo...
Nisam čiko, nisam čiko ja!
Ja mislim da smo svi ovde dovoljno godina pratili fudbal,da znamo da to sto radi Gvardiola nije lako,jer da je tako RM bi imao mnogo vise LS nego sto ima,PSG bi bio dominantan godinama,plus sto Pep sa svim ekipama igra fudbal,prepoznatljiv fudbal.
Druga stvar,ovo sto si rekao za Harta da je bio jedan od najboljih golmana i on ga je sklonio jer mu se moze jednostavno nije tako.Hart nikada nije bio vrhunski golman i to pokazuje njegova karijera.
Druga stvar,ovo sto si rekao za Harta da je bio jedan od najboljih golmana i on ga je sklonio jer mu se moze jednostavno nije tako.Hart nikada nije bio vrhunski golman i to pokazuje njegova karijera.
- Batica ubica
Hart je u periodu 2010-2015 4 puta dobijao zlatnu rukavicu u PL, koja se dodeljuje za najviše zadržanih nula u sezoni. U te 4 sezone kad je osvojio zlatne rukavice propustio je samo 2 utakmice u PL, samo 180' minuta fudbala. Bio je prvi golman Sitija u 2 osvojene PL 11/12 i 13/14. Za reprezentaciju Engleske je imao 75 nastupa. Ok, nije imao igru nogom što je u suštini najmanje bitno za golmana. Sem igre nogom, čovek je bio izuzetan golman u tom periodu.
A takođe i kad je sklonio Harta, Pep je doveo Klaudija Brava iz Barse pa mu se ni on nije svideo i posle godinu dana je doveo Edersona.
Moramo ustanoviti neke kriterijume,u raspravi za Harta se uzimaju u obzir rezultati,a za Pepa se to odbija.
- Batica ubica
Sad već skrećeš sa teme.
Nema i verovatno nikad neće ni imati anderdog priču kao Klop, Tuhel, Žoze, Čolo, Benitez, Arteta, Konte koji je gulio Seriu B godinama gde ima preko 130 utakmica, Alegri koji ima skoro 100 utakmica u Seriji C... Nije ni Anćeloti odmah uzeo Juventus i Milan, krenuo je od Ređine, Parme, posle je išao korak unazad i uzimao Napoli i Everton. Sari kojeg nešto ne gotivim je napravio ozbiljnu karijeru iz nižih liga čak. Ferguson je krenuo iz izvesnog istočnog Stirlinga i Sent Mirena, pa je tek onda uzeo Aberdin pa Junajted.
A ovom prvi trenerski posao Barsa sa Mesije, Inijestom, Ćavijem, Etoom, Anrijem, Tureom itd itd.
Ovo su lako proverive činjenice. Za rezultate svaka čast, jeste on dobar trener ali da je to što on radi neki mega giga galaktički uspeh kao što se reklamira svuda... Nije. Stvara se atmosfera kao da je vodio Pamplonu, Ingloštad i Česterfild pa je sad on napravio revoluciju, a čovek gde god da je došao imao je najjači tim u ligi i najveći budžet u ligi, apsolutnu slobodu u odabiru i dovođenju igrača. Da li bi on ovo isto mogao sa timom gde nema 17 vrhunskih igrača i neograničen budžet? Jako teško, kao što je jednom i sam rekao.Batica ubica wrote: ↑Mon Jul 17, 2023. 10:27 amEvo recimo ovo šta De Zerbi radi sa Brajtonom, to je za poštovanje, prava anderdog priča. Limitirana ekipa, budžet nije neograničen i zavisi od direktno prodaje i čovek pravi rezultate uz odličan fudbal.
Nema i verovatno nikad neće ni imati anderdog priču kao Klop, Tuhel, Žoze, Čolo, Benitez, Arteta, Konte koji je gulio Seriu B godinama gde ima preko 130 utakmica, Alegri koji ima skoro 100 utakmica u Seriji C... Nije ni Anćeloti odmah uzeo Juventus i Milan, krenuo je od Ređine, Parme, posle je išao korak unazad i uzimao Napoli i Everton. Sari kojeg nešto ne gotivim je napravio ozbiljnu karijeru iz nižih liga čak. Ferguson je krenuo iz izvesnog istočnog Stirlinga i Sent Mirena, pa je tek onda uzeo Aberdin pa Junajted.
A ovom prvi trenerski posao Barsa sa Mesije, Inijestom, Ćavijem, Etoom, Anrijem, Tureom itd itd.
- Irriducibili
Pep je prvi insistirao na tome da golman mora da zna da igra fudbal, kasnije su to manje više svi prihvatili. Revolucionaran potez u fudbalu. Otuda je Hart bio višak
non mollare mai
To je toliko uzelo maha da se bolesno preuvelicava...Irriducibili wrote: ↑Mon Jul 17, 2023. 5:52 pmPep je prvi insistirao na tome da golman mora da zna da igra fudbal, kasnije su to manje više svi prihvatili. Revolucionaran potez u fudbalu. Otuda je Hart bio višak
Sta to konkretno znaci da golman zna da igra fudbal?...Da ume da doda loptu beku ili stoperu WTF....To ume svaki samo je problem u samopouzdanju,mnogi panice pa nabijaju na palac...
Koliko puta u toku sezone vidimo od golmana vrhunski dugi pas?...jako retko...
Ono sto moze biti revolucionarno je da se golman popne na poziciju stopera i tako napravi visak u zacetku akcije a to Onana voli da radi samo nema jos uvek tog revolucionara
- Irriducibili
Imaš igrača više kad imaš loptu, nije preuveličavanje
Ne bi listom prihvatili novinu da ne donosi prednost
Ne bi listom prihvatili novinu da ne donosi prednost
non mollare mai
Tacno ali samo ako ce protivnicki spic napasti tog istog golmana....Ako ga kuliraju donosi tacno nista..Irriducibili wrote: ↑Mon Jul 17, 2023. 5:56 pmImaš igrača više kad imaš loptu, nije preuveličavanje
A ako bi golman sa loptom zauzeo poziciju stopera e onda dobijas igraca vise u polju....ali za to trebaju muda otprilike kao Miroticeva
- Irriducibili
- Batica ubica
Meni taj koncept sa golmanom i igranjem nije jasan i nikad neće biti, mnogo više odnosi nego što donese.
To šta će golman uraditi sa loptom na 90 metara od protivničkog gola je dosta irelevantno. Jako retke su golmanske asistencije.
Rizik je preveliki a nagrada je realno dosta mala. Pominjao je Rafa Benitez u nekom intervjuu prošle godine kako ima statistika da je % datih golova kada krećeš akcije sa golmanom 1.9% ili 1.09% (Rafa nije bio siguran), a da je rizik od primanja gola 12%. Dakle veća dara nego mera.
Golman prvo treba da zna mnogo stvari pa tek onda da uči da gradi igru.
To šta će golman uraditi sa loptom na 90 metara od protivničkog gola je dosta irelevantno. Jako retke su golmanske asistencije.
Rizik je preveliki a nagrada je realno dosta mala. Pominjao je Rafa Benitez u nekom intervjuu prošle godine kako ima statistika da je % datih golova kada krećeš akcije sa golmanom 1.9% ili 1.09% (Rafa nije bio siguran), a da je rizik od primanja gola 12%. Dakle veća dara nego mera.
Golman prvo treba da zna mnogo stvari pa tek onda da uči da gradi igru.
- Batica ubica
Kad je bata na SP u prvom kolu protiv Švajcarske na svoju ruku izlazio na 30 metara od svog gola i kretao da kreira igru, terao ove ispred sebe da idu napred

Posle toga ga isterali sa prvenstva

Posle toga ga isterali sa prvenstva
Lud je brat mnogo,evo jos malo doktorata za Tajlera i Tomenica
Samo covek ovde jako cesto ima stopere iza sebe,poenta je da izadje na mesto jednog od stopera sa loptom a da taj stoper popuni neko drugo mesto i da imaju visak...Inace nema smisla
Samo covek ovde jako cesto ima stopere iza sebe,poenta je da izadje na mesto jednog od stopera sa loptom a da taj stoper popuni neko drugo mesto i da imaju visak...Inace nema smisla