KK Partizan 2021/22 - Sve za ljubav, sve za Partizan...

Sve o regionalnoj košarci.

Moderator: Moderator

Batica ubica

Re: KK Partizan 2021/22 - Sve za ljubav, sve za Partizan...

Post by Batica ubica » Mon Jul 31, 2023. 12:59 pm

Strengths: Queta is the tallest player in the draft, has the longest wingspan, and was a top five finisher among centers in the max vertical leap, standing vertical leap, lane agility and three-quarter sprint test at the combine…Those impressive rankings help show why Queta is such an impactful player near the basket…The Utah State product averaged 14.9 points, 10.1 rebounds, and 2.7 assists per game, while hitting almost 56% of his attempts. The 7’0 Portuguese center is also a violent shot blocker, tied for third in the country with 2.4 rejections per contest…He is extremely physical around the rim on both ends of the court, and loves for punish smaller defenders inside with dunks and layups…He has a couple good post moves that he can score with when matched up on bigger defenders…Isn’t very fast, but runs the floor well and can use his length to deter quicker guards and forwards…With an improving free throw percentage up to 71, the former Aggie shows potential of being able to step farther out from the rim to score…You can’t teach his size and athleticism combo, and he could make for a useful defensive piece on the interior, or to punish a team inside for going small.

Weaknesses: Queta is a traditional center, a position that has become exponentially less valuable as the three-point look and analytics continue to transform the NBA…Queta is not a threat from three, and isn’t much of a shooter outside of the paint, limiting his offensive effectiveness…His strength on offense is his size, post moves and rebounding, but all of those have become less necessary as teams have become toying with the idea of smaller players who are capable of switching, hitting threes and defending numerous positions…Queta simply doesn’t fit that mold, as he really can only defend the interior, and won’t be able to switch anything…Teams might attach him consistently with the pick and roll, as his lack of speed covering guards could create easy chances if they can get the big man in space…Real questions about the lack of competition for the Utah State junior, as the Mountain West Conference does not have many elite options to slow down the tallest player in the draft…As the centers are closer to his size and strength, he will need to have more finesse and post moves to create separation.
Evo ga neki skauting od pre 2 godine vezan za Kvetu... Po ovome nije centar koji je sposoban da preuzima a mi već imamo dva takva, nema brzinu što limitira opcije u odbrani ali je dobar zaštitnik obruča. Kako ovde kažu u napadu je solidan na postu ali van reketa nije pretnja, mada ni Lesor nije bio pretnja u šutu tu imamo Smailagića kao streč opciju.
Čekamo Čeleta da da koju informaciju više ako je upoznat sa likom i delom Kvete...
Nisam čiko, nisam čiko ja!

White Mamba

Post by White Mamba » Mon Jul 31, 2023. 5:21 pm

Cele se verovatno roknuo prosli vikend zbog instaca odredjene idividue

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Jul 31, 2023. 6:06 pm

Nema Kalatesa na spisku Grčke za SP znači da se sprema jako za sezonu, nek se sprene i obruči Štark arene :D :D

Noctrune

Post by Noctrune » Mon Jul 31, 2023. 8:35 pm

Irriducibili wrote:
Mon Jul 31, 2023. 1:49 am
Prvi je u Realu, druga dvojica u Megi = ništa od njih
Partizan da ih stvarno želi našao bi rešenje da ih uzmu od zalizanog, sve se brzo izdešavalo zadnjih 2-3 godine gde Partizan nije imao vremena da razmišlja o mlađim kategorijama al polako već ove i sledeće treba krenuti u jači rad, takođe nadam se da će Savo imati minutažu, veliki potencijal kao i Topić

White Mamba

Post by White Mamba » Mon Jul 31, 2023. 8:51 pm

Batica ubica wrote:
Mon Jul 31, 2023. 6:06 pm
Nema Kalatesa na spisku Grčke za SP znači da se sprema jako za sezonu, nek se sprene i obruči Štark arene :D :D
Stvarno ce jedini panter znati da sutne :lol:
S druge strane mozda i odbranimo nesto :D

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Jul 31, 2023. 9:04 pm

Noctrune wrote:
Mon Jul 31, 2023. 8:35 pm
Irriducibili wrote:
Mon Jul 31, 2023. 1:49 am
Prvi je u Realu, druga dvojica u Megi = ništa od njih
Partizan da ih stvarno želi našao bi rešenje da ih uzmu od zalizanog, sve se brzo izdešavalo zadnjih 2-3 godine gde Partizan nije imao vremena da razmišlja o mlađim kategorijama al polako već ove i sledeće treba krenuti u jači rad, takođe nadam se da će Savo imati minutažu, veliki potencijal kao i Topić
Vrlo teško da Partizan ili bilo ko drugi može da otme nekog klinca od Miška jer Miško ima jednu stvar koju Partizan ne može da ponudi a to je ozbiljna minutaža u ozbiljnoj seniorskoj košarci. Prosto, mladi igrači idu tamo gde će što pre dobiti ulogu i minute u seniorskoj košarci, ne bi li što pre došli do Amerike. Tek ako se do Amerike ne dođe, onda se razmatraju ostale opcije. Dok je Miška i Mege mi tu nema šta da tražimo, imaju reklamu a i nude ono što Partizan trenutno ne može.

Takođe, generacije su sve slabije i slabije što se vidi već jedno 4 godine i sada kad se pogleda spisak reprezentacije to se najbolje oslikava. U situaciji kada neki nosioci ne igraju nema nijednog mladog igrača koji može da popuni njihovo mesto. Nema više ekstra talentovanih generacija.
Takođe, klub odlično postupa sa mladim igračima zadnjih 4/5 godina jer svaki koji je ucenjivao klub i koji je hteo leba preko pogače nije napravio. Karapandžić, Pažin, Pecarski, Tadija Tadić, braća Tanaskovići, Sani Aranitović i ostali. Jedino je opstao Trifunović, ali on je izrazito igrač uloge, nije bitan faktor. Da ima kvalitetnih mladih igrača igrali bi, i kod nas i kod cigana. Ovako...

@Mambole
Tu je i Naneli snajper, Zek, nesrećni Rej Anđušić, Smajli. Avramović može da pogodi, Jaramaz malo manje :D :D Ja se nadam jednom strečeru na 4 kao rezervu Zeku. Brine me jedino što nećemo dovoditi 2 pleja, reče Savić da je Jaramaz doveden na Madarovo mesto...

White Mamba

Post by White Mamba » Mon Jul 31, 2023. 9:22 pm

Lose sam se odrazio mislio sam od bekova :D
Od maximovicke ocekujem da zagrli klupu oberucke :D

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Jul 31, 2023. 9:55 pm

Prangijaće Rej u ABA :D :D
Kontam da će Trifa i on da se menjaju kao prekobrojni u EL

Tommen
Site Admin

Post by Tommen » Tue Aug 01, 2023. 12:01 pm

Nadam se da nas Big Z laze oko 3 pojacanja, u tom slucaju padaju sve price o prosirenju rostera a ta kratka rotacija nas je upravo kostala evropske titule jer smo najbolji kosarku igrali dok smo bili u punom sastavu. Nismo spremni bili za bilo koji nepredvidjen scenario kao sto su suspenzije Pantera i Lesora i naravno vrhovni nesrecnik Aleksa polomi saku na pocetku 3. utakmice…

Irriducibili

Post by Irriducibili » Tue Aug 01, 2023. 12:40 pm

Polako nosioče pehara (za 2. mesto), duga je sezona. A nije još ni počela, možda bude još dolazaka. Kako god, da prvo mi rešimo trojicu prioritetnih, pa da "novinari" prestanu da nam poturaju sve i svašta
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Aug 01, 2023. 12:51 pm

Mene najviše brine rečenica Savića da smo na mesto Madara doveli Jaramaza... Indirektno je poručio da tražimo samo jednog plejmejkera.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Tue Aug 01, 2023. 3:41 pm

Batica ubica wrote:
Tue Aug 01, 2023. 12:51 pm
Mene najviše brine rečenica Savića da smo na mesto Madara doveli Jaramaza... Indirektno je poručio da tražimo samo jednog plejmejkera.
Pa hipotetički smo puni na bekovskim pozicijama, Djuša je pod ugovorom, a tu je i mali Drezgic. Mi nemamo taj luksuz da možemo da placamo igrače koji sede u civilu
non mollare mai

Tommen
Site Admin

Post by Tommen » Tue Aug 01, 2023. 3:53 pm

Svaki put kad neko pomene Drezgica vene bih prerezao.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Aug 01, 2023. 3:55 pm

@Irr
Slažem se, o tome sam pisao više puta kad je došao Jaramaz. Jaramaz nije rešenje za pleja ali sa 2 pleja napravila bi se gužva spolja...
Drezgić može na neku pozajmicu jedino, tek mu je 17 godina.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Tue Aug 01, 2023. 4:05 pm

Tommen wrote:
Tue Aug 01, 2023. 3:53 pm
Svaki put kad neko pomene Drezgica vene bih prerezao.
Dečko je član ekipe, ali nije on nikakav problem, bez njega, a sa pojačanjem, imacemo 5 igrača na bekovskim pozicijama

@Batica

Jaramaz nije rešenje za pleja, nije ni Aleksa. I slažem se ja sa obojicom, i sam bih rado doveo 2 pleja. Ali sagledavam stvari realno, a i iskustvo iz prethodnih sezona mi ukazuje da ne bi trebalo da gajimo lažne nade

Prokleta grobarska sudbina, uvek nam je falio taj jedan kvalitetan igrač
non mollare mai

Locked