Engleska Premijer Liga

Sve o evropskom fudbalu.

Moderator: Moderator

Irriducibili

Re: Engleska Premijer Liga

Post by Irriducibili » Thu Aug 10, 2023. 2:30 pm

Još loših vesti, acl epidemija
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Aug 10, 2023. 3:34 pm

Početak je sezone, vreme za prognoziranje :D

Top 4:
Iznenađenje sezone:
Razočarenje sezone:
Ko ispada:
Prvi otkaz:

Ajde da otvorim:
Top 4: 1. Liverpul 2. Siti 3. Junajted 4. Arsenal
Iznenađenje sezone: Aston Vila
Razočarenje sezone: Brajton
Ko ispada: Vulvsi, Luton, Bormut
Prvi otkaz: Rob Edvards (Luton)
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Aug 11, 2023. 1:03 am

PL počinje sutra, ali nece biti ista, odlazi ikona lige

Ne mogu da shvatim zašto je odlučio da mu Bajern bude klub u kom ce praktično završiti ozbiljnu karijeru
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Aug 11, 2023. 9:02 am

Liverpul je istresao 127 miliona evra za Kaiseda :lol: :lol: :lol:
Ovo postaje besmisleno. Dečko koji ima tek 45 PL utakmica i to je prošle sezone odigrao 37. Znači posle jedne dobre PL sezone vrediš minimum 50 miliona. Nije čudo onda što je Rajs koštao 116 miliona, a on se dokazao već 5 sezona u PL. A Kaisedo je koštao više i od njega :lol: :lol: :lol:
Brajtonu kapa dole, dok je ovaca biće i vune. 127 miliona za zadnjeg veznog koji igra ispred odbrane posle samo jedne PL sezone... Majstori posla. I tek će da deru kožu s leđa, po ovim cenama Mitoma ima da ode za 100 miliona, Estupinjan 50-60, Ivan Ferguson koji ima nepunih 19 godina ne verujem da će biti ispod 90 kad bude bilo vreme prodaje, Ensiso je još dao one golčine Čelsiju i Sitiju prošle sezone a ima tek 19 godina znači ode i on za 100+ miliona. Oni bi i Lalanu prodali za 10 miliona.
Ovo sve više kreće da podseća na NBA kad igrač posle samo jedne dobre sezone zabode dobar ugovor.

Što se tiče Kejna... Razumem ga, onakav igrač a trofeja nigde. A 30 godina je napunio. Sa Bajernom ima šansu za LŠ, a dupla kruna u Nemačkoj se podrazumeva. U Totenhemu nije ni konkurent za kupove realno. Ostaje žal što neće oboriti Širerov rekord.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Aug 14, 2023. 10:22 am

Čelsi je istresao 133 miliona evra za Kaiseda :lol: :lol: :lol:
I dalje ne mogu da verujem da zadnji vezni koji igra ispred odbrane, narodski rečeno trkač, koji ima samo jednu sezonu odigranu u PL košta 130 miliona evra...
Što reče Staridž juče Roj Kin bi danas koštao 150 miiiona funti. Ne smem da zamislim koliko bi danas vredeli Džerard i Lampard...

Inače gledajući utakmicu juče zapitao sam se zašto Čelsi uopšte dovodi Kaiseda pored Galagera. Verovatno i najbolji igrač Čelsija juče, u Palasu i prošle sezone u Čelsiju je igrao BTB zadnjeg veznog/osmicu a juče je igrao ispred odbrane i snašao se odlično protiv jake ekipe, pokazao je da može da igra i disciplinski zahtevniju ulogu. Nema mi rezona bacanje ovolikog novca na Kaiseda a potencijalno nije bolji igrač od Galagera.
Čelsi je lepo odigrao juče. Čilvel i Džejms odlični mada je ključno koliko će ostati zdravi, Enco je igrao ofanzivnije u odnosu na prošlu sezonu i deluje da mu to prija. Tijago Silva klasa i sa skoro 39 godina, kakav igrač :good: :good:

Trent opet luta defanzivno, njega igranje beka ne zanima puno. Potpuno nejasan potez Liverpula da dovede dve desetke a da ne dovede desnog beka. Ovo leto je bilo idealno da se Trent prekomanduje u vezu.
Mekalister se fino snašao kao zadnji vezni, ali nije to njegova pozicija jasno je svima. Salah i Dijaz deluju odlično, samo da vidimo koliko će Dijaz uspeti da ostane zdrav. Van Dajk i Robertson su odigrali dobre utakmice takođe.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Aug 15, 2023. 9:01 am

Kakav penal ne sviraše za Vulvse sinoć :lol: :lol: :lol:
Onana je promašio sve sem Kalajdžića, uleteo u njega sa obe ruke asfaltirao ga i majstori iz VARa kažu nije ništa :rofl: :rofl: :rofl:

Vukovi iznad očekivanja, zaslužili su i pobedu po igri. Lemina izuzetan zadnji vezni. Kunja odličan igrač takođe, Pedro Neto je pre povrede bio dobar videćemo kako će se sad snaći. Otišli su Vulvsima Neveš, Mutinjo, Himenez, Adama to su sve bili bitni igrači godinama.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Tue Aug 15, 2023. 12:12 pm

Nestvarno je da nije svirao penal, još nestvarnije da iz var sobe nisu reagovali. Ovo vec u prvom kolu stavlja upitnik nad regularnošcu prvenstva, te iznova ukazuje da var u Engleskoj ima smisla samo kad je u pitanju ofsajd. Zato što tu ne postoji ljudski faktor
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Aug 15, 2023. 12:45 pm

Tumačenje penala je glavni problem. Ono sinoć je najveći mogući primer penala.
Čelsi Liverpul nije sviran penal za Liverpul a Džekson igrao rukom i to ne može očiglednije da bude, ruka odvojena od tela, blokira šut rukom. Nije sviran penal za Fulam protiv Evertona kad je Tarkovski isto blokirao šut rukom. A recimo sviran je penal za Luton gde je Dank igrao rukom u padu, čovek je uklizao na centaršut i pritom nije imao gde da skloni ruku a namere nema nigde... Najbolja liga i ubedljivo najgore sudije.
Ne znam šta čekaju sa uvođenjem poluautomatskog ofsajda umesto što crtaju linije. Brže i preciznije je.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Aug 16, 2023. 2:00 pm

Kako prenosi Fabricio, Bernardo Silva potpisuje novi ugovor sa Sitijem.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Aug 17, 2023. 3:52 am

I posle Pep troši...
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Aug 17, 2023. 9:07 am

Liverpul doveo Vataru Enda iz Študgarta za 18 miliona evra. U pitanju je zadnji vezni, ali koliko vidim jure i Amrabata što bi bilo top pojačanje jer bi koštao mnogo manje nego Kaisedo tako da je odlazak Kaiseda u Čelsi odlična stvar za Liverpul. Potrošiće manje para a ako dođe Amrabat dolazi kompletan igrač.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Aug 17, 2023. 12:28 pm

Mambole ispunila ti se želja, dovodi Njuka levog beka Luis Hol iz Čelsija za 40 miliona :D :D :D

Čekićar

Post by Čekićar » Thu Aug 17, 2023. 5:15 pm

Batica ubica wrote:
Thu Aug 17, 2023. 9:07 am
Liverpul doveo Vataru Enda iz Študgarta za 18 miliona evra. U pitanju je zadnji vezni, ali koliko vidim jure i Amrabata što bi bilo top pojačanje jer bi koštao mnogo manje nego Kaisedo tako da je odlazak Kaiseda u Čelsi odlična stvar za Liverpul. Potrošiće manje para a ako dođe Amrabat dolazi kompletan igrač.
Dovodjenje Enda mi deluje kao ocajnicki potez nakon sto su ih svi odjebali,hoce ljudi da zive u Londonu sto je razumljivo...

Amrabat bi vec bio posao dostojan Liverpula..

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Aug 17, 2023. 5:20 pm

Slažem se, ovo je čisto da ne ostanu samo sa Bajčetićem na zadnjem veznom. Tijago to u ovim godinama ipak ne može da igra.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Aug 17, 2023. 5:27 pm

Amrabata želi i MU, ne bih se baš kladio na LFC
non mollare mai

Post Reply