Engleska Premijer Liga

Sve o evropskom fudbalu.

Moderator: Moderator

Tajler Darden

Re: Engleska Premijer Liga

Post by Tajler Darden » Sun Sep 17, 2023. 5:05 pm

Čelsi je u kalendarskoj godini dobio svega šest utakmica.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun Sep 17, 2023. 5:15 pm

Miloš Kerkez :good: :good:
Odličan stav na terenu, ne plaši se nikoga. Danas je sa Sterlingom igrao kao da je odigrao 100 utakmica protiv vrhunskih igrača. Dobro ga je markirao, bio je blizu, nije se plašio. Slično je igrao i protiv Salaha.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Sep 20, 2023. 3:01 pm

Brz oporavak Ivanu Perišiću!

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Sep 26, 2023. 10:20 am

Agerd iz Vest Hema... Gledao sam utakmicu protiv Sitija a onda i pregled utakmice protiv Liverpula a ni prošle sezone nisam imao neko lepo mišljenje o njemu. Loš štoper, jedan od predstavnika ove škole tehničkih štopera. Onakvo telo, visina, snaga, skočnost a da čovek beži od duela, namerno ili nenamerno ne zna da markira, loše čita igru. Ok, ima on odličnu levu nogu, može da pogodi onu dijagonalu, opasan je na ofanzivnom prekidu ali za štopera to je na kraju liste kvaliteta. Defanzivu koja mu je osnovni zadatak slabo igra.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Sep 26, 2023. 4:01 pm

Kako prenosi Skaj, Arsenal hoće da dovede Ivana Tonija. Ako je ovo istina mislim da kreću malo da gube kompas što se tiče transfera, prvo sa dovođenjem Haverca koji za sada nema ni gol ni asistenciju a čini mi se ni definisanu poziciju i ulogu, onda dovođenje Timbera na tim koji je pun sa štoperima, dovođenje Raje i naprasno sklanjanje Ramzdejla koji prethodne 2 sezone brani vrhunski. Prošle sezone su doveli Žesusa za kog je plaćeno 52 miliona evra da bi bio prvi špic, Nketija je pokazao da može da bude dobar rezervni špic i sad je odjednom Toni u priči. Rekao bih da ni oni ne znaju šta tačno hoće od želje da osvoje titulu te da iz panike dolaze ovakvi potezi.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Tue Sep 26, 2023. 4:54 pm

Toney je, za razliku od pomenutih, pravi i izuzetno kvalitetan špic. Mišljenja sam da bi Arsenalu puno doneo, ali nisu jedini zainteresovani
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Sep 29, 2023. 3:57 pm

Slažem se za Tonija da je dobar, ali bi prvo trebali da reše status Žesusa i Nketije, po meni je to nepotrebno gomilanje igrača.

Što se tiče Junajteda Antoni se vratio treninzima. Dalje što se tiče Junajteda jedna stvar mi je zapala za oko. Pominje se da će da upare Amrabata i Kazemira što mislim da bi funkcionisalo jer je Kazemiro u Junajtedu pokazao da može da igra i kao BTB, a Amrabat svakako igra ispred odbrane. Defanzivno i trkački teško da bi postojao bolji tandem zadnjih veznih. E sad, nije mi jasan Junajted koji je doveo Maunta letos a pored njega je na kraju doveo i Amrabata i čini mi se da malo ne znaju šta rade. Pored Eriksena Maunt im nije bio potreban, tim pre što Maunt nije ni 6 ni 8 već 10 a 10 je Bruno a i sa Brunom i sa Mauntom na terenu ekipa trpi defanzivno. A takođe smatram da je greota držati igrača kakav je Eriksen na 6/8, on je klasična 10 a u svom prajmu bolji igrač i od Bruna i od Maunta.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Sep 29, 2023. 6:35 pm

Batica ubica wrote:
Fri Sep 29, 2023. 3:57 pm
Slažem se za Tonija da je dobar, ali bi prvo trebali da reše status Žesusa i Nketije, po meni je to nepotrebno gomilanje igrača.
A kako može biti nepotrebno, kad je Toney potpuno različit špic od pomenute dvojice? Čak bi rekao i daleko potrebniji Arsenalu, jer bi ih klasična devetka učinila još ubojitijim
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Sep 29, 2023. 7:15 pm

Kad bi stigla sva trojica da igraju, ako nema težih povreda i ako se ne igra sa 2 žpica realno teško da sva 3 špica dobijaju šansu. A Nketija je partijama prošle a i ove sezone do sad pokazao da na njega može da se računa a i Arteta mu veruje. Jedino da njega utope pa da Toni i Žesus budu špicevi.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Sep 29, 2023. 7:52 pm

Nekad mi stvarno nije jasan raspored utakmica u PL, u subotu 8 utakmica od toga 6 u terminu od 4, u nedelju jedna jedina i u ponedeljak jedna... Pa majku mu zar nisu mogle još 2 da se prebace za nedelju.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Sep 30, 2023. 2:13 am

Batica ubica wrote:
Fri Sep 29, 2023. 7:15 pm
Kad bi stigla sva trojica da igraju, ako nema težih povreda i ako se ne igra sa 2 žpica realno teško da sva 3 špica dobijaju šansu. A Nketija je partijama prošle a i ove sezone do sad pokazao da na njega može da se računa a i Arteta mu veruje. Jedino da njega utope pa da Toni i Žesus budu špicevi.
Surovi profesionalizam i ogromna ulaganja. Ako mogu da kupe boljeg, nece to propustiti zbog toga što vec imaju igrače na toj poziciji. Nema tu sentimentalnosti, na kraju krajeva tako je Jesus i dospeo u Arsenal
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Sep 30, 2023. 8:56 pm

Ne zna se da li je Vila više ubila Brajton ili je komentator više ubio gledaoce sa rečju dvoboj. Ko da igraju ruski rulet sunce ti poljubim, svaka treća reč mu je bila dvoboj. Užasan komentator, mrtvak kao i onaj Minja sa Arene dva najmrtvija komentatora na planeti. Brajton je platio danas zbog stila fudbala, ovaj stil igre im je mnogo dao ali zna mnogo i da uzme. Videćemo kako će reagovati na Evropu, Brajton kao klub je nikad nije igrao a De Zerbi je vodio samo jednu sezonu u Evropi. Daglas Luiz - kompletan vezni igrač.

Kiks Sitija. Moj brat Pedro Neto i danas napravio razliku. Lemina je vrhunski igrač, sazreo je baš. Haland je udario na Krega Dosona koji fizički itekako može da mu parira a i nije ga se uplašio, markirao ga je dobro, ulazio je u meso. Kakav slobodnjak Alvareza :bomb:

Kako je Liverpul pobedio sam sebe. Crveni Džonsa, pa onda i Žote mada ono nije za drugi žuti i autogol Matipa u zadnjoj sekundi maltene. Kako rekoše na Mocartu Medison je krađa PRa i može se reći da jeste stvarno, ako je Kaisedo plaćen 130+ miliona evra ovih 46 miliona za Madersa deluje kao bagatela. Ej Kaisedo je skuplji skoro 100 miliona evra od ovakvog majstora fudbala :shok: :shok: Džo Gomez je bivši igrač pogotovo na desnom beku, defanzivno manje više ništa bolji od Trenta, eventualno bolja igra 1v1. Do povrede prednjih ukrštenih 2020. je igrao odlično ali sve posle toga je slabo. Alison je samo dokazao da je najbolji golman na svetu. Hojbjerg mora da napusti Totenhem u januaru, greota je da ovakav igrač sedi na klupi. Baš gledam Liverpulu bi legao kao budali šamar, Mekalister je odličan igrač ali nije 6 vidi se da se muči.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Oct 02, 2023. 1:36 pm

Koliko je sudijskih grešaka napravljeno u PL od početka sezone, ubedljivo najbolja liga i ubedljivo najgore suđenje. I to nema ništa tendenciozno, jedno kolo jednog oštete sledeće kolo ga nagrade.

Da se ne prizna čist gol, nisu ni nacrtali linije :lol: :lol: Meni je u prenosu izgledalo da nije ofsajd kad su zaledili kadar i baš sam se začudio kad nije bio priznat gol. Baš reče Andros Tauzent u studiju Skaja posle utakmice kako je PL pred ovu sezonu odbila poluautomatski ofsajd :lol: :lol: Užasno kako se VAR (ne) koristi u PL...

Irriducibili

Post by Irriducibili » Mon Oct 02, 2023. 1:48 pm

Da, sudjenje u PL poprima razmere skandala, ne postoji kriterijum, a uspeli su i VAR da obesmisle, čak i u delu gde ne bi trebalo da bude prisutan ljudski faktor, kao što je pitanje ofsajda. Preti opasnost da liga postane potpuno neregularna
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Oct 03, 2023. 5:12 pm

Bruno Gimaraeš produžio ugovor sa Njukom do 2028. godine, uz otkupnu klauzulu oko 100 miliona funti.

Čilvel povredio zadnju ložu, pauza 2 meseca. Zanimljivo da je Čilvel i prošle sezone povredio ložu, tad je skroz pukla i bio je povređen 3 meseca, propustio i SP.

Post Reply