KK Partizan 2021/22 - Sve za ljubav, sve za Partizan...

Sve o regionalnoj košarci.

Moderator: Moderator

Batica ubica

Re: KK Partizan 2021/22 - Sve za ljubav, sve za Partizan...

Post by Batica ubica » Sun Sep 24, 2023. 6:57 pm

Milorad wrote:
Sun Sep 24, 2023. 6:50 pm
Ima li neko informacije u vezi slučaja "Madar" ?
Imaš na postovima od letos na ovoj temi pisao je Irr, a mislim da nešto ima i na temi bivših igrača KKPa.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

stefan

Post by stefan » Sun Sep 24, 2023. 7:57 pm

Bespotrebno ubacivanje Pantera i Ledeja u poslednjoj cetvrtini. Ako je vec planirao da proba, eksperimentise i ako rezultat nije u prvom planu, valjda je najbitnije da sa tim ''novim'' petorkama isproba u poslednjoj cetvrtini, da se vidi koliko mogu, kada je bitno, pod pritiskom.

Na osnovu svih pripremnih utakmica, nisam najzadovoljniji sto PJ nije igrao vise na pleju. Znamo koliko mozemo na kecu da ocekujemo od Alekse, koliko ne mozemo od Jaramaza, ali recimo u poslednjoj cetvrtini danas da Panter igra na pleju, a ne PJ... PJ je na celim pripremama delovao nesnadjeno i pogubljeno izmedju pozicija, a kada god je uzeo loptu da kreira, to je delovalo za x klasa bolje od Alekse i Jaramaza. Dobar pregled, brzo odlucivanje, jaki i precizni pasovi, nesebicnost... Jos kada se uzme u obzir da cemo izgleda u sezonu uci bez tog pojacanja na 1/2 i da ce PJ-u duze trebati da se prilagodi eu kosarci, a da bi sa loptom u rukama to mnogo brze islo... Smatram da je greska sto ga je Zoc sklonio sa pozicije organizatora.

Milorad

Post by Milorad » Sun Sep 24, 2023. 11:09 pm

Za Pantera i Ledeja se slažem u potpunosti, nepotreban ulazak i silovanje obojice tokom četvrtine jer su ušli da stignu rezultat...
Pj je dobar na pleju, ima te neke lob pasove koje prolaze dosta dobro, pogotovo prema centrima gde ih spoji sa obručem. Od lopte je dobar ali ne vidim što bi stalno ćošario i čekao otvorene pozicije kada bolje kreira. Ponitka je nedostajao a sigurno ga je Željko zamislio u određenim situacijama na poziciju jedan. Međutim, bolje što se organizacija pokazala kao loša strana barem nećemo mučiti Jaramaza a možda i dovedemo nekog na pleju...

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Sep 26, 2023. 3:48 pm

Lepo je slušati Želimira, pogotovo ovaj drugi deo gde se malo opustio.

stefan

Post by stefan » Tue Sep 26, 2023. 10:54 pm

Bas cudno sto se nigde ne pominje povreda Ponjitke i stanje oko iste. Kao da je nebitan, kao da se radi o povredi Djordjija...

Ili je meni promaklo. Zna li se sta hoce li poceti sezonu?

stefan

Post by stefan » Wed Sep 27, 2023. 6:31 pm

Milorad

Post by Milorad » Wed Sep 27, 2023. 6:48 pm

Željko kaže da se razmišlja samo još o jednom visokom igraču, o organizatoru izgleda nema ništa...

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Sep 27, 2023. 7:28 pm

Ako se gleda visoki onda mi je najlogičnije da Smajli pređe na 4 u tom slučaju.

Šteta ako se ne traži neki organizator, spremite se da gledamo Aleksu i Jaramaza kako kreiraju, a možda i Anđušića s njima :D :D

stefan

Post by stefan » Wed Sep 27, 2023. 10:45 pm

Ja sam tu Zeljkovu izjavu doziveo samo da nam je pozicija visokog hitnija. Prioritet.
Da se svakako gleda i jedan niski, ali da on nije bas pod moranjem, ako ne naleti nesto dobro. Sto je bilo i ocigledno po nekim stvarima koje su se desavale.

Čekićar

Post by Čekićar » Wed Sep 27, 2023. 11:27 pm

stefan wrote:
Wed Sep 27, 2023. 10:45 pm
Ja sam tu Zeljkovu izjavu doziveo samo da nam je pozicija visokog hitnija. Prioritet.
Bio bih jos konkretniji,pozicija C je goruca.....Jer sa ovim sto imamo necemo moci nista da odbranimo na EL nivou...Jednostavno nije dovedena zamena za Lessorta a covek ti je vukao kao magarac u EL,po 35min po mecu cesto...

stefan

Post by stefan » Wed Sep 27, 2023. 11:30 pm

Zan Mark Sisko ide u penziju sa 26 godina. :fool: Hoce da se bavi nekim drugim stvarima u zivotu.

Steta generalno. Bas je nedorecen ostao, a mogao je on da kaze jos dosta i na el nivou. Sta vise i nama uopste ''ne bi bio visak''.

Media day.

Houdini

Post by Houdini » Thu Sep 28, 2023. 11:09 am

i ja se nadam da se traze jos dva igraca.. jer nam je i plej potreban za nesto konkretnije..

Aleksa i PJ je bas tanko na dva fronta, pogotovo imajuci u vidu da ce PJ-u trebati vremena da se adaptira na Evropu i da nije klasican organizator, kao uostalom i Aleksa..

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Sep 28, 2023. 1:15 pm

Ostao sam dužan informaciju u vezi našeg nesudjenog brutalnog pojačanja, pošto je konačno našao tim, red je i da ga otkrijem

Kelly Oubre Jr

Bukvalno je bio na korak od potpisa, u poslednjem trenutku je odustao i odlučio da čeka dalje. Stvar je bila u propisima nba lige, gde bi on ugrozio svoja buduca primanja, da je prihvatio manje ugovore koji su mu tamo nudjeni

Šteta, kakvu smo košarku mogli da gledamo
non mollare mai

Čekićar

Post by Čekićar » Thu Sep 28, 2023. 1:38 pm

Houdini wrote:
Thu Sep 28, 2023. 11:09 am
i ja se nadam da se traze jos dva igraca.. jer nam je i plej potreban za nesto konkretnije..

Aleksa i PJ je bas tanko na dva fronta, pogotovo imajuci u vidu da ce PJ-u trebati vremena da se adaptira na Evropu i da nije klasican organizator, kao uostalom i Aleksa..
Zeljko je vise puta menjao kosarku,konstantno je menja,tako isto u poslednje vreme namece trend bez klasicnih PG igraca....I on to radi tako sto napad ne da ne trpi vec je najbolji na EL nivou..
Combo guard igraci i drive and kick igra sa mnogo handoff setova za sta ti ni ne treba PG first pass....
A samim tim dobija mnogo u odbrani gde su svi spoljni igraci u stanju da odgovore na preuzimanje visih igraca,visinom ili cvrstiom....Iz ovog rostera jedino je Andjusic covek koji ne moze ni na koji nacin da odgovori na to..
Tako da uopste ne vidim problem sto se tice naseg napada,cak sta vise,ocekujem da bude opet u vrhu EL jer je Obra strasan ofanzivni um.Ono od cega ce nam zavisiti sezona je svakako nivo nase odbrane a moje misljenje je da je pitanje samo koliko ce losa biti sa nadom da nece biti katastrofalna i to iskljucivo zbog nasih visokih igraca,vidim tu nesklad izmedju spoljasnje i unutrasnje linije...C defanzivnih karakteristika je pod obavezno..

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Sep 28, 2023. 2:26 pm

@Čele
Takav napad je krenuo da radi kad je došao Dante i doneo je koliko toliko organizacije iako ni on nije igrač koji prvo gleda da doda ali ima solidan pregled igre i pas, čak sam mišljenja da smo morali još više da ga eksploatišemo u piku sa Lesorom. U prvoj sezoni nam je napad izgledao tužno, Madar nije kreator, Mur je šuter te je kreacija padala na Pantera i Aleksu kojima to nisu primarni poslovi. Dolaskom Dantea rasterećeni su bili i Madar i Aleksa, Panter je napredovao u kreiranju a došao je i Naneli koji je imao utakmica gde je iskreirao nešto za druge. Pokušaje Anđušića da glumi plejmejkera neću komentarisati.

Sad, Jaramazova kreacija može da se uporedi sa Madarovom, mislim da tu nismo izgubili na kreaciji ali smo izgubili na šutu i to znatno. Čak bih se usudio da kažem da je Štene bolji defanzivac od Jaramaza, ali je Jaramaz neuporedivo bolji fizikalac i ima bolji ulaz. Dakle, dosta toga će zavisiti od PJa i kako se on prilagodi na novi zadatak. Ukoliko on ne postane Dante kreiranje napada pada na Aleksu i Jaramaza a svi ćemo se složiti da to nije rešenje, te će Panter, koji je odličan sekundarni kreator ali ne i primarni, morati da uzima deo posla koji nije njegov a da pritom zabatali svoje trpačke sposobnosti koje svi duboko cenimo :D :D

@Irr
Ubre bi baš bio bomba, ne znam ni kako je došao do toga da uđe u priču sa nama.

Locked