KK Partizan 2021/22 - Sve za ljubav, sve za Partizan...
Moderator: Moderator
Re: KK Partizan 2021/22 - Sve za ljubav, sve za Partizan...
Oni posle ovog duplog kola (nadam se i poraza od nas, gde bi bili i psihicki u kanalu) idu u Ljubljanu. Njih ce CedOli dobiti ako ih zele dobiti.
Posle toga od tezih imaju tekmu sa nama, pa ako ih tu dobijemo, oni nemaju pravo na jos jedan poraz.
A zanimljivo, posle gradskog derbija sa nama u ABA, ide im duplo kolo krajem januara/pocetkom februara, doduse kod kuce gde igraju sa Valensijom i Barselonom (u najavi fizicki veoma zahtevne utakmice), a onda idu u Podgoricu da igraju sa KKB. Potencijalna mina. Tako da, nije da nema teorije.
Uz to naravno mi bi morali sve da dobijemo do kraja.
Takodje, ni malo ne treba potceniti faktor povreda, pa i onih sitnih. Njima recimo povreda Tea i na dve sedmice moze mnogo toga da poremeti i da sve okrene za 180 stepeni u nasu korist, kada o ABA pricamo.
Posle toga od tezih imaju tekmu sa nama, pa ako ih tu dobijemo, oni nemaju pravo na jos jedan poraz.
A zanimljivo, posle gradskog derbija sa nama u ABA, ide im duplo kolo krajem januara/pocetkom februara, doduse kod kuce gde igraju sa Valensijom i Barselonom (u najavi fizicki veoma zahtevne utakmice), a onda idu u Podgoricu da igraju sa KKB. Potencijalna mina. Tako da, nije da nema teorije.
Takodje, ni malo ne treba potceniti faktor povreda, pa i onih sitnih. Njima recimo povreda Tea i na dve sedmice moze mnogo toga da poremeti i da sve okrene za 180 stepeni u nasu korist, kada o ABA pricamo.
Poredis Cedevitu sa Prepelicem i sad trenuntnu bez njega, razlika je nebo i zemlja. Ne znam kako oni sa ovakvim kratkim sastavom mogu njih dobiti.stefan wrote: ↑Sat Dec 30, 2023. 2:52 amOni posle ovog duplog kola (nadam se i poraza od nas, gde bi bili i psihicki u kanalu) idu u Ljubljanu. Njih ce CedOli dobiti ako ih zele dobiti.
Plus se lako zaboravlja kako je Partizan delovao u Abi ove sezone, gde je dosta meceva izgubljeno samo zbog loseg ulaska u mec, bola u preponama i nezalaganja pojedinih igraca. Prosto deluje da pojedinci samo igraju EL ne i ABA ove sezone.
Nisam poredio. Ali imaju oni kvaliteta da dobiju tu utakmicu. Pa kad nas dobije Zadar, Mega, Igokea... Zasto njih ne bi mogli oni. Ne zaboravi da se Cz i od Mege izvukla. I to u bgu.
Cedoli ce biti odmorna, u Ec im je sledeca utakmica tek 9og januara. Pitanje je u sustini da li Blazic zeli da zapinje.
Cedoli ce biti odmorna, u Ec im je sledeca utakmica tek 9og januara. Pitanje je u sustini da li Blazic zeli da zapinje.
Pa ne moze Blazic sam da dobije njih...stefan wrote: ↑Sat Dec 30, 2023. 6:27 pmNisam poredio. Ali imaju oni kvaliteta da dobiju tu utakmicu. Pa kad nas dobije Zadar, Mega, Igokea... Zasto njih ne bi mogli oni. Ne zaboravi da se Cz i od Mege izvukla. I to u bgu.
ABA liga je sve samo ne regularna, vidite sta se sve izdesavalo sto se transfera tice. Studentski centar daje najboljeg igraca Buducnosti, Zvezda salje u Fmp, Igokea koja je bila druga do skoro u ligi daje svoja 2 najbolja igraca, jednog protivniku a drugi otisao u Spansku ligu. I oni veceras igrali protiv Zvezde a ekipa slabija 60% nego ona sto je sa nama igrala (iako smo mi bili glavni krivci za poraz ne osporavam).
Ispade da samo 4 kluba igraju normalno ligu bez kalkulacija, a ostalih 10 klubova ima cilj samo da opstane u ligi i da razigrava igrace protivnicima.
Zanimljivo deluje Smit. Bas obecava da ce nam pomoci.
Jos kad se Aleksa vrati...
Jos kad se Aleksa vrati...
-
OnlineBatica ubica
Zek zbog udarca u kuk, koji je dobio još na utakmici u Kaunasu, večeras nije u sastavu.
Nisam čiko, nisam čiko ja!
- Tajler Darden
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.
VPJTS
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.
VPJTS
-
OnlineBatica ubica
Sve do 4/4 dobra odbrana na lopti, od lopte, malo je bilo problema sa defanzivnim skokom ali je na kraju bilo 8 ofanzivnih za njih što je podnošljivo. Samo 45 primljenih poena za 3/4 ali zato 32 poena u 4/4... Neobjašnjiv pad fokusa, utakmica se igra do kraja. Neke petorke tipa Balša i Kaminski zajedno, onda Kaminski i Tristan pa to je sporije od Juga 45. Delovalo je da Tristan igra defanzivno najbolju utakmicu od dolaska u Partizan ali je onda u 4/4 pokazao da ipak nije tako
Nikako se ne smeju uparavati Kaminski i Tristan, Balša i Tristan ili Kaminski i Balša jer to vodi užasno sporoj odbrani koju je čak i Asvel iskažnjavao.
Sviđa mi se raspodela minutaže samo smatram da je Naneli mogao ranije na odmor a da je Ponitka mogao da dobije više minuta. Na kraju je Naneli imao onaj faul u napadu i izgubljene lopte, da li mu je pao fokus ili je umor u pitanju a možda i oba jer vuče mnogo minuta od početka sezone.
Panter doktorska utakmica, sam šut 9/14 iz igre govori za sebe.
Nadam se da će Smit igrati ovakvu odbranu, sinoćna odbrana je bila odlična.
Pohvale za Jaramaza iako je u drugom poluvremenu bio lošiji, s obzirom kako je igrao do sad ovo je bilo pristojno. Anđušićeva utakmica tačno kako treba da igra, bez izgubljene lopte, fokus na šut, solidna odbrana a još je uhvatio i 4 skoka.
Nadam se da će Ledej biti spreman za derbi, svi znamo koliko nam znači.
Sviđa mi se raspodela minutaže samo smatram da je Naneli mogao ranije na odmor a da je Ponitka mogao da dobije više minuta. Na kraju je Naneli imao onaj faul u napadu i izgubljene lopte, da li mu je pao fokus ili je umor u pitanju a možda i oba jer vuče mnogo minuta od početka sezone.
Panter doktorska utakmica, sam šut 9/14 iz igre govori za sebe.
Nadam se da će Smit igrati ovakvu odbranu, sinoćna odbrana je bila odlična.
Pohvale za Jaramaza iako je u drugom poluvremenu bio lošiji, s obzirom kako je igrao do sad ovo je bilo pristojno. Anđušićeva utakmica tačno kako treba da igra, bez izgubljene lopte, fokus na šut, solidna odbrana a još je uhvatio i 4 skoka.
Nadam se da će Ledej biti spreman za derbi, svi znamo koliko nam znači.
Apsolutno objasnjiv pad fokusa na stoka razlike kada je dupli program u EL u pitanju+derbi,treba ostaviti goriva,idealna tekma iz nase perspektive vs Asvel.Batica ubica wrote: ↑Wed Jan 03, 2024. 10:20 amSve do 4/4 dobra odbrana na lopti, od lopte, malo je bilo problema sa defanzivnim skokom ali je na kraju bilo 8 ofanzivnih za njih što je podnošljivo. Samo 45 primljenih poena za 3/4 ali zato 32 poena u 4/4... Neobjašnjiv pad fokusa, utakmica se igra do kraja. Neke petorke tipa Balša i Kaminski zajedno, onda Kaminski i Tristan pa to je sporije od Juga 45. Delovalo je da Tristan igra defanzivno najbolju utakmicu od dolaska u Partizan ali je onda u 4/4 pokazao da ipak nije tako![]()
Nikako se ne smeju uparavati Kaminski i Tristan, Balša i Tristan ili Kaminski i Balša jer to vodi užasno sporoj odbrani koju je čak i Asvel iskažnjavao.
Toliko sam kosarkaskih utakmica pogledao da slobodno mogu reci da sam penzioner kada je broj utakmica u pitanju i nikada mi neke stvari nece biti jasne.Batica ubica wrote: ↑Wed Jan 03, 2024. 10:20 amPanter doktorska utakmica, sam šut 9/14 iz igre govori za sebe.
Kreces sa neboderom Folom na 5,naravno u drop odbrani,vs KP....Gde je tu logika bilo kakva,u startu serviras rivalu da te nabije stoka razlike.
Ok,neko ce reci Poceko je tanak trener i vrhunski motivator,kratkoprugas,sprint a ne maraton,repke a ne klubovi ali brate mili radi se o coveku koji je bio vrhunski igrac,koji je ceo zivot u kosarci i da ne prepozna tako ociglednu stvar,ne treba ti za to neko trenersko znanje,laik vidi da je to put u smrt...
Na KP se mora igrati hard hedge,eventualno switch ako imas jako undersized centra....Drop je samoubistvo..
Izmedju ostalog je i zato KP lagano natrpao...Najjaca poludistanca u EL...evropski Demar DeGrozan
-
OnlineBatica ubica
To je velika mana ogromnih centara sa sporim bočnim kretnjama u današnjoj košarci... I Tavares koji je sila u reketu ima probleme defanzivno kad ga izvuku iz reketa, kako mu je samo Smajli vadio dušu na pamuk u plej-ofu prošle sezone. Zato uvek andersajz centar >>> centar od 215+, prošlo je vreme grdosija.Čekićar wrote: ↑Wed Jan 03, 2024. 12:52 pmApsolutno objasnjiv pad fokusa na stoka razlike kada je dupli program u EL u pitanju+derbi,treba ostaviti goriva,idealna tekma iz nase perspektive vs Asvel.Batica ubica wrote: ↑Wed Jan 03, 2024. 10:20 amSve do 4/4 dobra odbrana na lopti, od lopte, malo je bilo problema sa defanzivnim skokom ali je na kraju bilo 8 ofanzivnih za njih što je podnošljivo. Samo 45 primljenih poena za 3/4 ali zato 32 poena u 4/4... Neobjašnjiv pad fokusa, utakmica se igra do kraja. Neke petorke tipa Balša i Kaminski zajedno, onda Kaminski i Tristan pa to je sporije od Juga 45. Delovalo je da Tristan igra defanzivno najbolju utakmicu od dolaska u Partizan ali je onda u 4/4 pokazao da ipak nije tako![]()
Toliko sam kosarkaskih utakmica pogledao da slobodno mogu reci da sam penzioner kada je broj utakmica u pitanju i nikada mi neke stvari nece biti jasne.Batica ubica wrote: ↑Wed Jan 03, 2024. 10:20 amPanter doktorska utakmica, sam šut 9/14 iz igre govori za sebe.
Kreces sa neboderom Folom na 5,naravno u drop odbrani,vs KP....Gde je tu logika bilo kakva,u startu serviras rivalu da te nabije stoka razlike.
Ok,neko ce reci Poceko je tanak trener i vrhunski motivator,kratkoprugas,sprint a ne maraton,repke a ne klubovi ali brate mili radi se o coveku koji je bio vrhunski igrac,koji je ceo zivot u kosarci i da ne prepozna tako ociglednu stvar,ne treba ti za to neko trenersko znanje,laik vidi da je to put u smrt...
Na KP se mora igrati hard hedge,eventualno switch ako imas jako undersized centra....Drop je samoubistvo..
Izmedju ostalog je i zato KP lagano natrpao...Najjaca poludistanca u EL...evropski Demar DeGrozan![]()
Iako nije za ovu temu ali kad već pomenu Demara, postavlja se pitanje ko je najbolja poludistanca sveta, Demar ili Durent?
- Irriducibili
SGABatica ubica wrote: ↑Wed Jan 03, 2024. 1:59 pmpostavlja se pitanje ko je najbolja poludistanca sveta, Demar ili Durent?
non mollare mai
Za mene Demar bez konkurencije iz razloga sto je doktorirao te suteve,covek skoro da ne uzima trojke sto je raritet,samo mid range...Ubedjen sam da je igrac sa najmanje sutnutih trojki u istoriji NBA lige ako uzmemo u obzir takvu klasu igraca..KD u startu ima ogromnu prednost zbog fizickih predispozicija,ima visinu centra i ogroman raspon ruku,visok izbacaj,gotovo ga je nemoguce lepiti i mnogo mu je lakse da uzima te suteve,spusti loptu jednom i udri.Irriducibili wrote: ↑Wed Jan 03, 2024. 2:14 pmSGABatica ubica wrote: ↑Wed Jan 03, 2024. 1:59 pmpostavlja se pitanje ko je najbolja poludistanca sveta, Demar ili Durent?
Demar je bas sminka sa tih distanci...Side step back,pa ono kad naskoci na 2 noge pa fintira,igrac ispred njega mislis gotovo propalo sve,mora da doda a on je opali tako da ni ne dira obruc,cistac kao kap:)
Ok i on je sad u poslednje vreme u padu,godine stizu al generalno posmatrajuci celu karijeru NO1...
-
OnlineBatica ubica
Kakav profesionalac, kakva glava. Lagano najbolji stranac kojeg smo imali, uz veliko poštovanje prema ostalima.
@Čele
Rad nogu Demara je poseban, kako lagano pivotira, pa onda šut oko levog ramena oko desnog ramena sa obe strane. Godinama je postala automatika, nekad mi se čini da ne mora ni da vidi gde je koš toliko je uvežbano. Još je s godinama popravio pregled igre i pas što daje novu dimenziju.
@Irr
Svaka čast Šeju, vrhunski je ali ipak su ova dvojica stari majstori što se tiče poludistance
Interesantno kod Šeja je što, slično kao i Demar, ne diže mnogo trojki za današnje standarde. Desi se često puta da pripali jednu ili dve u toku utakmice.
@Čele
Rad nogu Demara je poseban, kako lagano pivotira, pa onda šut oko levog ramena oko desnog ramena sa obe strane. Godinama je postala automatika, nekad mi se čini da ne mora ni da vidi gde je koš toliko je uvežbano. Još je s godinama popravio pregled igre i pas što daje novu dimenziju.
@Irr
Svaka čast Šeju, vrhunski je ali ipak su ova dvojica stari majstori što se tiče poludistance
- Irriducibili
SGA je pojam elegancije, kako samo diže u ogromnim % preko viših i jačih igrača, a šut za 3 retko uzima, iako i tu ima visok % realizacije. Prednost mu dajem zbog tog "umetničkog dojma", mada mislim da bi i sama statistika potvrdila (nagadjam, ako nekome nije mrsko, neka proveri)
non mollare mai
-
OnlineBatica ubica
Kako javlja naš beting partner Ledej neće igrati derbi.