Italijanska Serija A

Sve o evropskom fudbalu.

Moderator: Moderator

Tajler Darden

Re: Italijanska Serija A

Post by Tajler Darden » Mon Jan 01, 2024. 8:45 pm

Batica ubica wrote:
Sun Dec 31, 2023. 2:09 pm
Tajler Darden wrote:
Sun Dec 31, 2023. 11:17 am
[quote=Irriducibili post_id=39288 time=1703987972 user_id=73Poraženi su praktično svojim oružjem, u čemu ima puno pravde. Čim je Juve razbio bunker, povukli su se i zatvorili utakmicu

Lepo veče, :text-thankyouyellow: Juve
Više možeš da se zahvališ uništitelju na klupi Rome.

Dok je on tu igraćete sa Romom na bod manje. 😁
Uništitelj Rome :lol: :lol: :lol: Čovek doveo Romu do dva uzastopna evropska finala u dve sezone. Tajlere daj malo realnosti.
[/quote]

Verovatno zato ima ovaj tim... Da igra evropska takmičenja koja dobar deo ekipa igra na 30%.

Ekipa koja komotno ima snagu za top četiri tima u ligi je osma.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Jan 02, 2024. 10:10 am

Tajler Darden wrote:
Mon Jan 01, 2024. 8:45 pm
Batica ubica wrote:
Sun Dec 31, 2023. 2:09 pm
Tajler Darden wrote:
Sun Dec 31, 2023. 11:17 am
Više možeš da se zahvališ uništitelju na klupi Rome.

Dok je on tu igraćete sa Romom na bod manje. 😁
Uništitelj Rome :lol: :lol: :lol: Čovek doveo Romu do dva uzastopna evropska finala u dve sezone. Tajlere daj malo realnosti.
Verovatno zato ima ovaj tim... Da igra evropska takmičenja koja dobar deo ekipa igra na 30%.

Ekipa koja komotno ima snagu za top četiri tima u ligi je osma.
Od svih igrača Rome jedino se za Dibalu može reći da je vrhunski igrač. I Dibala to jeste po skoro svakom parametru, samo postoji jedan problem a to je što je prošle sezone propustio 19 utakmica zbog povreda a ove već 10. U prilog tome ide i činjenica da je, čini mi se, ceo jul mesec bila aktivna otkupna klauzula od 12 miliona evra što je realno bagatela pogotovo za velike klubove. Niko je nije aktivirao. Da je drugačije ne bi ni bio u Romi.

Za Lukakua si recimo sam rekao da je dovoljno upropastio Inter i da Juve sebi kopa raku ako ga dovede. I tu se slažem s tobom, posle jedne vrlo loše i jedne prosečne sezone ne može čovek ništa drugo ni da kaže. Eto ove sezone igra iznad očekivanja i svaka mu čast na tome, ali je daleko od vrhunskog igrača. Kao i kod Dibale, da je drugačije ne bi ni bio u Romi.

Rui Patrisio je prve sezone bio odličan, prošle je imao brdo kikseva a kikseva ima i ove sezone. Daleko od vrhunskog nivoa.

Rik Karsdorp je igrač kakvog ne bih poželeo u Partizanu.
Čelik je limitiran igrač što govori i njegova cena od 7 miliona evra.
Kristensen je ispao sa Lidsom prošle sezone ali mi on najbolje deluje od svih ovih.

Od Manćinija je Žoze napravio igrača. Najkonstantniji igrač Rome u poslednje 3 sezone. Opet, da li je to vrhunski nivo nisam siguran. Potencijal da bude vrhunski ima.
Ljorente u poslednje vreme igra solidno videćemo koliko će to održati.
Ndika niti smrdi niti miriše za sad.
Smoling je iz Junajteda isteran davnih dana. Samo treba pogledati 1/2 finale LE 20/21 Junajted 6:2 Roma i kako je Smoling izgledao na toj utakmici, a kako je igrao 2 sezone pod Murinjom u Romi, pogotovo prvu.
Nesrećnog Kumbulu ne bih komentarisao, on je nivo Svete Markovića.

Spinacola posle pokidane Ahilove tetive na EP više nije isti igrač. Odličan ofanzivac ali defanzivno je loš.
Zalevski i nije levi bek/krilni bek po meni, više je krilo po stilu igre. Slična priča kao i kod Spinacole, samo što je ovog Murinjo izmislio niotkuda.

Kristante je u prvoj sezoni bio loš, od prošle igra odlično i tako je i danas. Još jedan od koga je Murinjo napravio igrača. Mislim da bi mogao da ode u Inter/Juve/Milan pa čak i u PL u jedan od boljih klubova.
Paredesa je PSŽ pustio za 2.5 miliona evra... Ipak igra sasvim solidno. Da je vrhunski igrač - nije.
Renato Sančez - pisao sam letos povrede su ga unakazile.
Auar me za sad nije ubedio da je vrhunski igrač.
Bove je Murinjov izum. Dobar doprinos defanzivno, solidan čak i ofanzivno, ima potencijal da bude dobra osmica. Opet, tek je na početku karijere i daleko od nivoa vrhunskog igrača.
Pelegrini je vrlo zahvalan igrač, odličan tehnički, sposoban da reši utakmicu. Prošle sezone me vrlo iznenadio igrom u defanzivi, pre svega zalaganjem. Prepustio Dibali mesto glavnog bez pogovora. Može da bude vrhunski igrač.

El Šaraviju je Murinjo spasio karijeru, našao mu ulogu.
Beloti nije igrač za velike klubove. Fali mu kvaliteta. Za zalaganje svaka čast.
Azmun deluje kao solidan igrač i ništa više od toga.
Abraham je povređen, ne znam kada će se vratiti. Prošla sezona je bila loša, prva je bila top. Pre Rome je pravio razliku u PL dakle potencijala ima, kako će to izgledati posle povrede veliko je pitanje.

Dakle, Roma ima jednog vrhunskog igrača - Dibala, trojicu koji to potencijalno mogu da budu - Kristante, Manćini, Pelegrini, i jednog nekada vrhunskog - Lukaku. Ostalo ili potencijali kao Bove ili Zalevski, ili prosečni igrači. To baš i nije tim koji bi trebao "komotno" da završi u top 4, pogotovo kad je Dibala povređen jer su previše zavisni od njega.

Iz nekog razloga stvara se slika kako Roma ima tim za titulu ali je Murinjo vuče ka dole :lol: :lol: :lol:

Igranje Evrope sa 30%... Tajlere ozbiljan si čovek.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Irriducibili

Post by Irriducibili » Tue Jan 02, 2024. 4:06 pm

Houdini wrote:
Mon Jan 01, 2024. 10:56 am
Murinjo ima back to back finala evropskih takmičenja, sa vrlo prosečnim timom, samo ispušene muštikle daju zvučnosti pa deluje da je dobar..
:rofl: :rofl: :rofl:

Svakim novim upisom pomeraš granice neobjektivnosti, posle Alegrija koji ima krš, sada i Murinjo ima prosečan tim, kolekcionar papreno skupih muštikli :rofl:

Naravno, samo mrski Inzagi ima tim vanzemaljaca, od kog se s pravom očekuje da osvoji skudeto, LŠ i svemir. Podrazumeva se, bez poraza
non mollare mai

Houdini

Post by Houdini » Wed Jan 03, 2024. 10:51 am

Reprezentativac Italije Davide Fratesi nema mesta u sredini Intera.. Za to vreme pogledaj sredinu Juventusa.. Tri igrača koja nešto vrede, od toga najbolji onaj kom je Alegri resetovao karijeru..

Kostić i Vea na krilima.. Osamnaestogodišnjak u napadu..

U Interu svaka pozicija duplirana, majstorskim odlukama Marote..

Čekićar

Post by Čekićar » Wed Jan 03, 2024. 1:00 pm

Irr pise o Rominim finansijama kao da su u najmanju ruku City a stvarnost je ta da ne mogu da kupe nikog,ili nemaju za kiflu il jednostavno nisu dovoljno ambiciozni.
Od kad je Mou tu najmanje je 20 transfera propalo jer npr Roma nudi 18 a klub sa kojim pregovaraju trazi 20 i transfer propada sto je presmesno za danasnji fudbal.
Sve sto dovedu to je na neku pozajmicu u smiraj prelaznog roka....Ok ni plate nekih igraca koji se dovedu na taj nacin nisu male ali Roma kroz transfere trosi minimalno..

To sto Lotito postavlja neke nove standarde jajarenja ne znaci da kod komsije preliva :D

Irriducibili

Post by Irriducibili » Wed Jan 03, 2024. 2:36 pm

Houdini wrote:
Wed Jan 03, 2024. 10:51 am
Reprezentativac Italije Davide Fratesi nema mesta u sredini Intera.. Za to vreme pogledaj sredinu Juventusa.. Tri igrača koja nešto vrede, od toga najbolji onaj kom je Alegri resetovao karijeru..

Kostić i Vea na krilima.. Osamnaestogodišnjak u napadu..

U Interu svaka pozicija duplirana, majstorskim odlukama Marote..
O čemu da polemišemo kad tendenciozno postavljaš stvari? Ponavljaš 18-godišnjak u špicu, potpuno zanemarujuci da su Chiesa i Milik na klupi, a Kean povredjen

Ili da dete PSG-a, kome je nudjeno bogatstvo da ostane, koji je pritom odličan fudbaler, najednom nece niko. To što su osakaceni povredama i suspenzijama i dalje ne znači da su loši

@Čekic

Dovoljno je pogledati, ne samo imena, vec i tržišnu vrednost igrača koji su Murinju na raspolaganju, te nece biti teško doci do zaključka da su bogataši za italijanske prilike
non mollare mai

Houdini

Post by Houdini » Wed Jan 03, 2024. 5:39 pm

Kada kažem krš, ne mislim krš da se bore za opstanak.. Ali Inter, Napoli i Milan imaju bolje ekipe..

Nekoliko dobrih igrača, nekoliko mladih talenata, par prosečnih igrača i pretanka rotacija..

Uporedi recimo Interovu drugu postavu, gde je ne znam na beku reprezentativac Brazila, u odbrani mladi kapiten Nemačke reprezentacije i štoper holandske, u sredini standardan reprezentivac Italije, u napadu 1 Arnautović..

Alegri je napravio tim koji je iznad mesta koje mu na papiru pripada.. Dva boda iza Intera sa daleko boljim i širim timom..

Mislim verujem da će osvojiti Inter na kraju jer su daleko iznad konkurencije, ali svaka čast Alegriju..

Irriducibili

Post by Irriducibili » Wed Jan 03, 2024. 6:02 pm

Saglasicu se isključivo oko toga da Inter ima bolji tim, ali ne i oko ostalog. Samo što kvalitet tima sam po sebi nije garancija ničega, posebno ne da se bez greške gura na dva jaka fronta. Svaka čast Inzagiju
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Jan 04, 2024. 3:11 pm

Derbi dela kapitale u 1/4 finalu Kupa Italije.

Čekićar

Post by Čekićar » Thu Jan 04, 2024. 3:41 pm

Ovog kanadjanina sto je Inter doveo se secam sa SP,brutalan je bio..world class u nastajanju

Houdini

Post by Houdini » Sat Jan 06, 2024. 2:32 pm

Daj Stankovića ako nema ko drugi, ovaj će opet titulu da izgubi..

Odmorni, kući, protiv ekipe koja se bori za opstanak i srećno dolazimo do pobede..

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Jan 06, 2024. 4:53 pm

Takvi nezahvalnici poput tebe i zaslužuju Stankovica
non mollare mai

Houdini

Post by Houdini » Sat Jan 06, 2024. 5:13 pm

Daj i Stankovića, čak može i Duljaj..

Nek niko ne brani.. I bez trenera ovaj tim bi se prošetao do titule..

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun Jan 07, 2024. 1:35 pm

Prebogata Roma je dovela na pozajmicu izvesnog Hujsena koji ima 18 godina i koji je inače šesti štoper Juventusa i upisao je celih 12' za Juve na jednoj jedinoj utakmici u seniorskom fudbalu. U pitanju je pozajmica do kraja sezone bez prava otkupa. Ovo je kao da su doveli Svetu Prevaru ili Ilića otprilike, da je ovaj dečko neki talenat ne bi ga Juve tek tako puštao na pozajmicu.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sun Jan 07, 2024. 1:37 pm

Moglo bi se postaviti i drugačije, da nije talenat, postojala bi opcija otkupa

Ako dobije priliku, vidim ga kao alternativu Lukakuu, u skladu sa šefovim stilom igre
non mollare mai

Post Reply