Italijanska Serija A

Sve o evropskom fudbalu.

Moderator: Moderator

Irriducibili

Re: Italijanska Serija A

Post by Irriducibili » Sun Jan 14, 2024. 10:43 pm

Dobro kolo, sa prelepim završetkom u Milanu :clap:
non mollare mai

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Sun Jan 14, 2024. 10:48 pm

Ako se gleda broj osvojenih bodova Specijalni je bliži poslednjem nego prvom mestu.

Šta ostade od onakvog trenera...
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Tue Jan 16, 2024. 10:07 am

Izgleda da Romu ne zadovoljava sredina tabele, pa su odlučili da pronađu novog trenera.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Houdini

Post by Houdini » Tue Jan 16, 2024. 11:10 am

Daj Murinja, nosi Inzagija.. Možda osvojimo neki trofej koji nije superkup..

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Jan 16, 2024. 12:01 pm

Ne pravi se pita od govana. Mogu na klupi da sede 3 Murinja ako nema igrača džabe. Ostaće zapisano da je čovek doveo Romu do dva uzastopna evropska finala sa Smolingom, Ibanjezom, Ljorenteom, Kumbulom, Karsdorpom, Čelikom, Zalevskim, Vinjom, Boveom, Kamarom, Tahirovićem, Volpatom, Mejtland-Najlsom, El Šaravijem, Šomurodovim, Belotijem... Čovek sa ovim krševima nije izgubio evropski dvomeč 2 sezone. Takođe, ostaće zapisano da je u sezoni 23/24 Barak Obama u Crvenoj zvezdi potrošio više novca (12.4 miliona evra) za pojačanja od Žozea Murinja u Romi u sezoni 23/24 (9.95 miliona evra) a i u sezoni 22/23 (9 miliona evra). Pojačanja poput Renata Sančeza, Auara, Kristensena, Ndike pa na kraju i izvesnog Hujsena :rofl: :rofl: :rofl: Sramno je da klub izdvoji malo manje od 19 miliona evra za 2 sezone a da pritom cilja top 4 u obe sezone.

Videćemo koliko će Roma uraditi u LE sa novim trenerom...
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Irriducibili

Post by Irriducibili » Tue Jan 16, 2024. 12:27 pm

Houdini wrote:
Tue Jan 16, 2024. 11:10 am
Daj Murinja, nosi Inzagija.. Možda osvojimo neki trofej koji nije superkup..
Prosto čovek da ti poželi nove uspehe sa parkiranim autobusom

@Batica

Stalno potenciraš obeštecenja, a ignorišeš plate i bonuse za dolazak igrača
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Jan 16, 2024. 1:00 pm

@Irr
Ako želiš da napraviš uspeh moraš da kupiš igrača a ne da loviš slobodne igrače kao lešinar, pa onda u fazonu kao dali smo pare... To radi i Vazura. I baš je sličnu stvar izjavio, u fazonu ljudi misle da slobodni igrači ništa ne koštaju ali oni traže veće plate. Pa to ih manje košta nego da plate obeštećenje + platu. A koliko sam skontao ni tvoj brat Lotito nije mnogo bolji :D :D
Prethodnih dana spekulisalo se o interesovanju Bešiktaša i Malmea za Mateusa Saldanju, ali Vazura smiruje navijače i uverava da Brazilac ove zime ne ide nigde. I ne samo on...

"Partizan je uložio dosta para u julu, kupio je par igrača, ali i kad dođu besplatno, to nije besplatno, pošto traže veće plate"
Dok ne platiš obeštećenje za igrača nema ništa. Ok tu i tamo ulove veliki timovi nekog slobodnog ali to je retko, niko ne zasniva PR na slobodnim igračima i pozajmicama a da pritom cilja ulazak u LŠ, to je neozbiljno. Pogledaj najjače timove, ko još posluje kao Roma? Ajde i da zaboravimo evropske okvire i Siti, PSŽ, Bajern, Junajted, Liverpul, Real, Arsenal itd. Da govorimo samo o Italiji, Roma skoro 2 godine nije bila konkurentna kad su u pitanju transferi. Ok, došao je Dibala i to je ozbiljan posao ali je i Dibala došao kad su mu propali transferi sa Interom i Milanom, pa je morao da spusti zahteve. Roma mu je bila poslednja opcija. Koliko Rominih transfera je propalo jer nisu ponudili odgovarajuće obeštećenje? Evo koliko se centarforova spominjalo letos, na kraju je došao Lukaku na pozajmicu na samom kraju PRa i to Lukaku kojeg nije hteo niko sem Saudijaca. I tu je bilo natezanja jer Roma nije mogla da mu plaća celu platu nego je Čelsi pristao da plati deo. Roma je poslednja opcija za jače igrače. Koliko su se samo natezali sa PSŽom za Vajnalduma oko plate, da su imali toliko love valjda bi ga otkupili i dali bi mu platu približnu koju je imao u PSŽu, ne bi se ciganisali da plaćaju pola plate.

Houdini

Post by Houdini » Tue Jan 16, 2024. 1:50 pm

Irriducibili wrote:
Tue Jan 16, 2024. 12:27 pm
Prosto čovek da ti poželi nove uspehe sa parkiranim autobusom

Hvala
Image

Ali mrka kapa bojim se, mi smo se zarobili sa gospodinom superkupom :cray:

Čekićar

Post by Čekićar » Tue Jan 16, 2024. 1:51 pm

Naaaajzad,to je to batice sto smo gledali muku od fudbala na cizmi gledali smo :D

Irriducibili

Post by Irriducibili » Tue Jan 16, 2024. 3:59 pm

@Batica

Pa upravo je Bajern do skora bio poznat po tome da ne žele da placaju basnoslovna obeštecenja, vec da dovode slobodne igrače. Juve i dan danas lešinari. Lotita pominjati nema smisla, on ni dobre plate ne daje, a kamoli obeštecenje. Otuda je sve što vredi oni što još imaju ugovor, pa nisu utekli. A da je Lukaku toliko bevredan, ne bi bio toliko omražen kad ode u Milano ili Torino

@Houdini

Uzeo taj pehar najsramnijom igrom u istoriji fudbala, 10 igrača parkiranih u 2 reda na 20m od gola. U kakvo se vec tada jaje pretvorio čovek koji je s Portom osvojio nadigravajuci se sa svima. I grande Simone je napao i nadigrao najbolji tim na svetu, samo mu fortuna nije bila naklonjena
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Jan 16, 2024. 5:32 pm

Irriducibili wrote:
Tue Jan 16, 2024. 3:59 pm
@Batica

Pa upravo je Bajern do skora bio poznat po tome da ne žele da placaju basnoslovna obeštecenja, vec da dovode slobodne igrače. Juve i dan danas lešinari. Lotita pominjati nema smisla, on ni dobre plate ne daje, a kamoli obeštecenje. Otuda je sve što vredi oni što još imaju ugovor, pa nisu utekli. A da je Lukaku toliko bevredan, ne bi bio toliko omražen kad ode u Milano ili Torino

@Houdini

Uzeo taj pehar najsramnijom igrom u istoriji fudbala, 10 igrača parkiranih u 2 reda na 20m od gola. U kakvo se vec tada jaje pretvorio čovek koji je s Portom osvojio nadigravajuci se sa svima. I grande Simone je napao i nadigrao najbolji tim na svetu, samo mu fortuna nije bila naklonjena
Da, ali Bajern iskešira 80 miliona evra za Lukasa Ernandesa recimo, samo ovaj PR 95 miliona evra za Kejna i 50 miliona za Kima, pa neke prošle PRove 67 miliona za De Lihta, skoro 49 miliona za Sanea, 42 za Upamekana itd itd. Ne bazira im se PR na dovođenju slobodnih igrača i igrača na pozajmice, nego glavninu PRa iskeširaju. Juve je i u prajmu lešinarenja davao 90 miliona za Iguaina, 117 miliona za Ronalda, 85 miliona za De Lihta, pa ne znam 40 za Bernardeskog, 40 za Daglasa Kostu, 35 da vrati Bonućija posle jedne sezone, 31.5 milion za Romera koji nije odigrao utakmicu. Pametni rukovodioci lešinare ali im se ne zasniva PR na tome, već plate šta treba da plate.

U Milanu je omražen zato što je pobegao u Čelsi a rekao je da ostaje, pa se onda posle 4.5 meseca javno izivnjavao i patetično nudio Interu kao poslednja kurva. Čak ga ni tada navijači nisu u potpunosti prihvatilim sećam se da je bilo saopštenja tipa nećemo mu zviždati ali nek ne očekuje neku ljubav od nas. Pa se onda iza leđa Interu, koji ga je primio kad je zasrao u Čelsiju, dogovarao sa Juventusom. A u Juventusu ga valjda ne vole jer je igrao za Inter, ipak je to najveće rivalstvo u Italiji. Takođe treba napomenuti da je od njega odustao Čelsi koji je leta 2021. platio za njega 113 miliona evra, iako je Tuhel, koji je bio problem, davno otišao. Na kraju, tom Interu je samo oduzeo potencijalne produžetke a možda i pobedu svojim intervencijama i promašajima u finalu. Šatro jak mentalitet koji nestane u jakim utakmicama, čovek od 190 cm i 100 kg preko noći postane čovek od 175 cm i 71 kg. Igrač za male timove i male utakmice.

Zaboravljaš da je sa Realom prekinuo Barsinu dominaciju, da je postavio rekord po broju golova u jednoj sezoni Primere koji ni dan danas nije oboren a u pitanju je 121 gol i pride 100 bodova što je rekord (Barsa deli rekord u sezoni odmah nakon, osvojili takođe 100 bodova). Takođe, Real je 6 uzastopnih sezona pre Murinja svaki put ispadao u 1/8 finala LŠ ili u prvoj nokaut fazi. Murinjo je potom došao do 3 uzastopna polufinala i udario temelje Realove kasnije dominacije u LŠ. Pa je sa Čelsijem bio prvi od prvog do poslednjeg kola u PL (jedini put u istoriji PL) a pride je uzeo i Liga kup. Sa Junajtedovim krševima pravio čuda 2 sezone, pisao sam o tome skoro. Greška mu je što je uopšte išao u Totenhem, pored Levija će se teško šta napraviti čovek ga smeni 6 dana pred finale Liga kupa... Iako je Levi ove sezone lepo odrešio kesu mora se reći al to je već druga tema.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Tue Jan 16, 2024. 5:57 pm

To što je Bajern spreman da plati nekoga ko im je baš neophodan, ne znači da su odstupili od svoje javno deklarisane politike da ne žele da učestvuju na licitacijama. A para im ne nedostaje

Zbog stila igre je i došlo do razlaza sa Realom, njihova publika ne podnosi defanzivan fudbal. Porto sam pomenuo kao suštu suprotnost onoga što je potom radio u vecim klubovima, potpuno je promenio stil koji ga je proslavio. Ne volim Barselonu, otuda mi je bio drag rezultat sa Hudinijevcima, ali mislim da do dana današnjeg dekadentniju postavku nisam video

Znači, ipak je bilo interesovanje za Lukakua na čizmi? Mora da je iz ljubavi odabrao baš Romu
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Jan 16, 2024. 6:07 pm

Irriducibili wrote:
Tue Jan 16, 2024. 5:57 pm
To što je Bajern spreman da plati nekoga ko im je baš neophodan, ne znači da su odstupili od svoje javno deklarisane politike da ne žele da učestvuju na licitacijama. A para im ne nedostaje

Zbog stila igre je i došlo do razlaza sa Realom, njihova publika ne podnosi defanzivan fudbal. Porto sam pomenuo kao suštu suprotnost onoga što je potom radio u vecim klubovima, potpuno je promenio stil koji ga je proslavio. Ne volim Barselonu, otuda mi je bio drag rezultat sa Hudinijevcima, ali mislim da do dana današnjeg dekadentniju postavku nisam video

Znači, ipak je bilo interesovanje za Lukakua na čizmi? Mora da je iz ljubavi odabrao baš Romu
Da, samo što je 30. avgust dočekao u pat poziciji, otuda iznuđeno rešenje i za njega i za Romu. Obojica znamo da ne bi završio u Romi da je imao neko drugo rešenje.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Tue Jan 16, 2024. 6:31 pm

Možda su zahtevi bili problem....

Da li je i Dibala bio u pat poziciji, te je redom odbijao sve ponude?

U medjuvremenu....

non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Jan 16, 2024. 6:51 pm

Irriducibili wrote:
Tue Jan 16, 2024. 6:31 pm
Možda su zahtevi bili problem....

Da li je i Dibala bio u pat poziciji, te je redom odbijao sve ponude?

U medjuvremenu....

Verovatno da jeste, čim nije mogao da se dogovori prvo sa Juventusom oko produžetka ugovora, pa onda Interom i Milanom pre Rome. Kad te odbije više klubova moraš da spustiš zahteve, nije kao da je Roma od početka bila prva opcija. Sećam se i da je u to vreme naš brat Hudini maštao o napadu Dibala-Lautaro-Lukaku...

Post Reply