KK Partizan 2021/22 - Sve za ljubav, sve za Partizan...

Sve o regionalnoj košarci.

Moderator: Moderator

stefan

Re: KK Partizan 2021/22 - Sve za ljubav, sve za Partizan...

Post by stefan » Thu Mar 14, 2024. 10:26 pm

Kevin Panter je kancer ove ekipe.

Kriminalan je lik u oba pravca. Konstantno ekipu vuce u kontra ritam.

Milorad

Post by Milorad » Thu Mar 14, 2024. 10:45 pm

Ali zato nisu kriminalna 2.5m. Zato nikad nije dobio hlađenje, dreku, viku od trenera, navijača. Što bi ga išta pogadjalo? Lagan je on, ide prvi kad dodje ponuda za 30k veća.

stefan

Post by stefan » Thu Mar 14, 2024. 10:49 pm

I ovi Grobari jebeno da odjebu od gostovanja. :D

Svaki put probude domacu publiku, koja prenese dodatnu energiju na njihove igrace na terenu i svaka ekipa sa kojom igramo u gostima odigra na 100+ posto. Svi su najmotivisaniji kada igraju protiv nas.

Milorad

Post by Milorad » Thu Mar 14, 2024. 11:02 pm

Polako, tek će dolaziti razočarenja u ovu ekipu.
Redom: Budućnost, Baskonija, Valensija

White Mamba

Post by White Mamba » Thu Mar 14, 2024. 11:05 pm

Sistemski problemi braco..to je tako ocigledno..i nedostatak pameti
Ovamo carski rez za svaki kos kad protivnik stegne, jer prosto samo iso i samo sut, nema pika nema utrcavanja, nema ko..
Druga strana je tek horor..
Sort rol nismo odbranili od nikoljdana, skok, koncentracija za rotaciju za mali faul..
Previse takticki nezrelih, neodgovornih igraca
A slicnih..
Jedan igrac moze da napadne prodorom i to samo u levo..pa ko to sastavi..
To je sto je jbg..

Milorad

Post by Milorad » Mon Mar 18, 2024. 1:39 pm

https://www.instagram.com/reel/C4p-EuaI ... NvajdoeWxz
Ne rešavaju se problemi koje imamo sa ubacivanjem auta, završetkom poslednjih napada, odbranom ali zato se drži predavanje trenerima iz akademije Evrolige, pa jbg braćo sami ste krivi za celu sezonu...

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Mar 20, 2024. 3:21 pm

Vrlo bitna pobeda, uz naravno dramu na kraju ali izgleda da bez toga ne može kad smo mi u pitanju. Napadački odlična utakmica kao i dosta njih ove sezone. U odbrani smo krenuli odlično, pa smo u 2/4 imali loše periode, pa opet period dobre odbrane u 3/4. Kad je Kaminski na terenu to protivnici koriste.

Velike pohvale Ponitki za čuvanje Hauvarda. Disciplinovano, sa stavom, bez ikakvog straha. Vrhunska odbrana od lopte, skoro nisam video bolju. Iako je Hauvard dao 26 poena i odigrao dobru utakmicu ko zna koliko bi to bilo da ga Ponitka nije čuvao. Dve vrlo bitne trojke je pogodio takođe, jedino što ostaje upečatljivo da svako malo promaši neki zicer, kao da ima problem u glavi.

Panter se pojavio kad je to bilo najbitnije. 18 poena na 7/10 iz igre i još 6 asistencija iako to nije primarno njegov posao naravno. Razigrao je Bruna u prvom poluvremenu.

Bruno je peglao maltene celu utakmicu i napravio samo 2 faula što je veliki pomak. Odlično napadački, pogađao je na više načina. U odbrani u pojedinim momentima podsetio na Bruna sa početka mandata kod nas.

Mora da se pohvali Kaminski za igru u napadu. Što se tiče odbrane sve smo već videli mnogo puta.

PJ prosto mora da igra bolju odbranu, neko sa onakvim telom mora da bude ker i da se spusti u stav. Vanja ga oduva na skoku, prolaze ga 1v1 više puta a on sila što se tiče fizikalija. Hoćemo onog PJa u stavu koji grize kakav je bio na par utakmica. Ofanzivno odlična utakmica, odlično je razigravao ekipu pogotovo u 3/4. Tačno se videla razlika kad je izašao on a ušao Jaramaz, onda smo videli trejdmark Jaramaza i Avramovića hoblovanje parketa 22 sekunde i trojka iz step beka.

I to mi nikad neće biti jasno, prvo zašto imamo i Jaramaza i Avramovića a drugo zašto se i jedan i drugi forisraju kao plejmejkeri. Avramović je kralj iracionalne košarke, čovek kad ubaci jednu podizao bi svaki sledeći napad pa čekaj legendo nisi ti Durent. A kad je plejmejker on prevodi loptu i ima svu slobodu ovog sveta. Jaramaz kad kreira napade izgleda kao bi ja ušao da igram plejmejkera. Sinoć najlaganije diže 3 trojke. Koliko god je Avramović dobar zbog zalaganja i stava koji donosi na teren što izuzetno poštujem, toliko mora da mu se smanji sloboda u igri i broj uzetih šuteva pogotovo kad mu se da da bude plejmejker.

Smailagić kralj glupih faulova, 5:10 na terenu a 4 faula...
Nisam čiko, nisam čiko ja!

stefan

Post by stefan » Wed Mar 20, 2024. 11:57 pm

Bravo za pobedu.

Delovalo mi je da smo toliko bolji, a opet tesno. Koliko je samo Hauard zajeban. Kao gledas i zakljucujes da ga je Ponjitka dobro cuvao, a on opet dao 26p.

Odlicno deluje kombinacija sa Kaminskim i Kaboklom na 4 i 5. Pokriva ga Bruno dosta u odbrani, sto Zek i nije nikad umeo. Pre svega sto Bruno ima dosta bolje fizicke predispozicije. Odlicna partija za obojicu.

Neverovatno mi je da Zeljko i dalje daje Naneliju i Panteru da prevode loptu, posebno kada je tesno. Gledam ih, samo je pitanje kako ce da zabrljaju, prodaju loptu, ne prevedu za 8... posebno Panter koji ima ocajan pregled, slab, kontrola na prenosu katastrofa...Pored zivog PJ-a koji je jos u igri.

Jaramaz decko, ne znam sta je umislio da je. Smajli standardno katastrofalan.
Ponjitka bas koristan.

Dobra stvar sto je Valensija dobila Bajern, da nam ih barem malo skinu sa vrata.

Ajmo sad po Real!

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Mar 21, 2024. 10:23 am

Real večeras bez Rudija, Ljulja i Ćaća. Odlično jer sva trojica mogu da imaju veliku ulogu, osetili smo to na svojoj koži. Takođe upitan je nastup Muse usled stomačnog virusa, prošlu je propustio tako da ne verujem da će ga forsirati.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Mar 21, 2024. 1:50 pm

Problem je što Real ima toliko igrača, da se svačije odsustvo lagano amortizuje. Šta je tu je, verovatno su i ciljno oborili formu, nismo bez šanse
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Mar 28, 2024. 10:30 pm

E ovo se zove epski raspad.

stefan

Post by stefan » Thu Mar 28, 2024. 11:36 pm

Da nam na klupi nije Zeljko, bio bih ubedjen da je trener odigrao kladionicu za protivnika.

Po ko zna koji put losa rotacija, tj. nepostojanje iste. Covek cedi igrace do iznemoglosti. Na ovakvu odbranu Olimpijakosa. Na ovakav kriterijum sudjenja. I jos mu to nije dosta, nego stavi Pantera na prenosu u poslednjoj cetvrtini, da bude siguran da ce nestati goriva i pre zavrsnice.

Ocajno vodjenje.

Covek ima 10-11 miliona budzet za tim i ne moze da napravi ni 8 upotrebljivih igraca.

Ako ne udjemo u 10, moze se reci vec tad da je sezona neuspesna.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Mar 29, 2024. 9:04 am

3/4 vrhunski. Odbrana odlična, od lopte, na lopti, odlično zagrađivanje nije im dopuštan ofanzivni skok. Za 3/4 spustili smo ekipu kao što je Olimpijakos na 46 poena. I onda kao da je neko iščupao kabl iz utičnice. Mnogo lakih poena je dozovljeno, napravili su seriju 12:0 prelako. Tu je već bila voda u ušima. Odbrana pred kraj gde nam Fal ostaje sam u reketu i zakucava...

Prevelika zavisnost od Pantera!!! Ne znam kako to Želimir ne vidi. Prvo što čovek pegla 36' i od starta utakmice krećeš da ga eksploatišeš maksimalno, pa naravno da će doći do pada i umora. Ne može svaki napad da ide kroz jednog igrača, pa da je Lebron mnogo je. Pogotovo jer se od Pantera traži i da bude prva napadačka opcija i da bude glavni kreator. Druga stvar što je Gos igrao elitnu odbranu od lopte na Panteru, nije mu dao da primi loptu u nekim posedima. Tu je bio i Vokap koji je takođe igrao dobru odbranu na Panteru. I tačno se videlo u 4/4 nema druge ideje sem uručenja Kaminskog za Pantera i znalo se da tu nema sreće, previše smo providni.

Velika šteta za 3/4 možda i najbolje odbrane ove sezone. Ovo sa Kaminskim i Brunom zajedno deluje dosta korektno, čak je Kaminski odigrao svoju verovatno najbolju utakmicu što se tiče defanzive, odlično je gradio.

Još jedna stvar, dok je igrao PJ igrali smo i mi, napad je funkcionisao. Na početku 4/4 PJ na klupi, ne možemo da kupimo koš a Želimir ubacuje Avramovića koji ima 3 izgubljene lopte u prvom poluvremenu dok PJ ostaje na klupi i ulazi tek kasnije. Zašto Smailagić nije imao minutažu u drugom poluvremenu kad je prvo odigrao vrlo korektno?

Slažem se sa Stefanom, ne uđe li se u top 10 ova sezona je neuspešna što se tiče EL, dok je u ABA izgubljeno prvo mesto i prednost domaćeg terena koja znamo koliko znači. Valjda ćemo sledeće sezone dovesti još jednog plejmejkera, valjda nećemo od bekova praviti plejmejkere.

Milorad

Post by Milorad » Fri Mar 29, 2024. 6:38 pm

Ja sam lično da ode, dosta mi je njegovih gluposti za ove 3 godine...

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Mar 29, 2024. 7:47 pm

Avramović sa ograničenom ulogom koji ulazi sa klupe i isključivo na poziciji dva - da. Avramović sa svom slobodom ovog sveta i na poziciji pleja - nikako.

Locked