KK Partizan 2021/22 - Sve za ljubav, sve za Partizan...

Sve o regionalnoj košarci.

Moderator: Moderator

stefan

Re: KK Partizan 2021/22 - Sve za ljubav, sve za Partizan...

Post by stefan » Fri Mar 29, 2024. 8:03 pm

Slazem se za Avrama.
Nema on sta da trazi na 1. Eventualno da prenese loptu, zbog brzine, ali da organizuje nesto - i najveci laici su shvatili da to ne ume. Tako da je sigurno i Zeljko posle 3 godine. Ne zna da napravi ugao dodavanja, ni tajming dodavanja, da prepozna situaciju, los pregled, nedisciplina da se odigra sta je predvidjeno... On cak ni kod kontri ne ide da uzme loptu i povuce istu, vec po difoltu gleda prvi da istrci i neko drugi da mu da loptu u istoj...

Ali zato kao back up nekome na dva, moze biti dobro resenje. Da unese energiju, sutne, probije prvu liniju, da ide na ulaz...

Milorad

Post by Milorad » Fri Mar 29, 2024. 11:44 pm

Da ga Željko planira na 2, već bi igrao do sada, ne planira ga i zato carini loptu i pravi greške koje pravi.
Ozbiljan plej uz Doziera na leto, a na 2 Panter i Vanja.

stefan

Post by stefan » Sat Mar 30, 2024. 1:51 am

Upravo si pobio sebe u dve recenice. Valjda je i Zeljko konacno shvatio da sa Aleksom ne moze na 1. Tako da, bas to, uz ostanak PJ-a sledece godine, jos jedan plej, ozbiljan.
Koliko god ga ne voleo kao igraca i coveka, mislim da bi ovaj tim bio znatno drugaciji uz Madara. Nema njemu povratka, naravno, ali neko umesto njega za sledecu godinu, mora.
Alekse se nece Zeljko tek tako odreci. Ima Vanja umesto koga da upadne, a to su Jare, Andjusic, pa i Trifa.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Mar 30, 2024. 2:36 pm

Poslednje što bih želeo je da letargični PJ ostane, totalni promašaj
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun Mar 31, 2024. 9:35 pm

Polivaj Zeče, nek opet pevaju da je umro Partizan.

Opet neke stvari oko minutaže nisu jasne, Panter pegla skoro cele 3/4. Onda početak 4/4 imamo +7 a kreće petorka koja ne bi ušla u plej-of ABA, kasni se sa uvođenjem PJa, Pantera i Nanelija. Predzadnji napad Future i to posle tajm auta branimo sa Kaminskim na terenu, Bruno ostao zakovan za klupu čak je i veseli Balša imao veću minutažu od njega.

Ako može trejd evo Jaramaz, Smit i Trifunović za Čeletovog brata Flečera Megija. Oduvek sam voleo ovakve igrače, može da pogodi iz kretnje, šutira iz teških položaja, šutira iz driblinga, naravno i iz mesta kad ga ostave kao jednom danas u prvom poluvremenu. Poremeti odbranu svakog protivnika.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

White Mamba

Post by White Mamba » Sun Mar 31, 2024. 10:24 pm

Utisak ove nedelje, koliko zapravo imamo neupotrebljivih igraca za svaki nivo..
Za pola rostera moraju uslovi da budu i de al ni..
Da bi bili iole upotrebljivi..
A nije to samo ove nedelje, nazalost. Bravo za pobedu

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sun Mar 31, 2024. 10:54 pm

Lepo je, za promenu, pobediti neki bitan meč, ali problemi ostaju, jer smo i večeras dobili na inspiraciju pojedinaca

Reče Želimir da se košarka ne igra sa pet igrača, što je naravno apsolutno tačno. Ni ovaj put nije rekao zašto je to tako, nece biti da je škart došao u KKP na svoju ruku, ili po Vučicevom nalogu. Sumnjam da ih je neko izabrao. I da jedu krvavo placeni budzet
non mollare mai

White Mamba

Post by White Mamba » Sun Mar 31, 2024. 11:10 pm

Jako se nadam da cemo konacno dobiti jedinicu za dogodine..dosta je ovog izmisljanja tople vode
I da cemo se resiti nekih domacih glupaka..stvarno vise nemam zivaca da izmisljam sinonime za ljude koji osnovne stvari ne kapiraju..
Smajlagic ide preko bloka na blokadi 4/5 u reketu ej...

stefan

Post by stefan » Thu Apr 04, 2024. 12:42 am

Irriducibili wrote:
Sat Mar 30, 2024. 2:36 pm
Poslednje što bih želeo je da letargični PJ ostane, totalni promašaj
Prva sezona u Evropi. Sledece ce biti mnogo bolji. ''Totalni promasaj'', a ubedljivo najpismeniji igrac u ekipi.

Izgleda dosta bolje nego Dante u Barsi prve godine.

dacolik

Post by dacolik » Thu Apr 04, 2024. 4:26 am

+1 Stefane
Ne moze to svako da vidi. Dozier je najbolji two way igrac u nasoj ekipi bez ikakve dileme. Samo mu se treba modifikovati malo uloga i dovesti jedan dobar PG.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Apr 04, 2024. 11:05 am

dacolik wrote:
Thu Apr 04, 2024. 4:26 am
+1 Stefane
Ne moze to svako da vidi. Dozier je najbolji two way igrac u nasoj ekipi bez ikakve dileme. Samo mu se treba modifikovati malo uloga i dovesti jedan dobar PG.
Ovo zavisi od utakmice do utakmice, ima i onih utakmica kad mu se baš i ne igra odbrana. Više puta sam pisao da onakav fizikalac mora da igra odbranu svaku utakmicu, da je ozbiljno defanzivn oružje. U napadu je u dosta navrata loše korišćen jer je igrao od lopte gde je maltene minus igrač, on je igrač koji igra isključivo sa loptom u rukama. Nije, bar ne još uvek, takav šuter da bi mogao da ćoškari.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Apr 05, 2024. 6:21 pm

Ne znam samo što se navijači Albe onoliko nerviraju, oni su zakucani za dno pa su zakucani njima spasa nema :D :D Suđenje skoro nije bilo bolje, pustili su kontakt za sve pare.

Opet, pokazane su neke slabosti u odbrani, par brzopletih odluka u napadu ali pobeđena je psihološki teška utakmica, nismo se uplašili i idemo dalje. Navijamo za Šarasa večeras pa da sledeće nedelje dobijemo Valensiju u Areni i da obezbedimo plej-in. A možda čak i 9. mesto ko zna.

Naneli doktorska utakmica :good: Najbolji igrač sinoć. Panter tata poludistance.

Za ove nepune 3 sezone koliko je kod nas ja mislim da bi mogla da se napravi kompilacija od jedno pola sata Smailagićevih glupih poteza u odbrani. Glupi faulovi, preagresivno iskakanje, nezagrađivanje, igranje nečega što nije dogovoreno, loše postavljanje, loša anticipacija. Ali najviše od svega mi smeta faul kad protivnički igrač uhvati defanzivni skok pod svojih košem, najgluplji faul koji igrač može da napravi pored faula u postavljanju bloka. Neko će reći da je mlad ali ima skoro 24 godine, a ovo mu je već treća sezona saradnje sa Želimirom. Plus, ima iskustvo (kakvo takvo) iz NBA, dakle on je sve samo ne mlad igrač više. I ovo ga deli od statusa vrhunskog igrača jer sve ostalo ima.

Milorad

Post by Milorad » Fri Apr 05, 2024. 10:35 pm

Željko, otkaži trening ipak su igrači preumorni od bola u predelu prepona da se cimaju previše. Najveća odgovornost treneru jer ono što su njegovi igrači radili treba da se izučava. Sad ganjamo tu Abu i ako tu kiksnemo biće molba za wildcard.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Apr 06, 2024. 1:31 pm

stefan wrote:
Thu Apr 04, 2024. 12:42 am
Prva sezona u Evropi. Sledece ce biti mnogo bolji. ''Totalni promasaj'', a ubedljivo najpismeniji igrac u ekipi.

Izgleda dosta bolje nego Dante u Barsi prve godine.
Nisam tvrdio da nije dobar igrač, vec da nije ono šta nama treba. Nije kadar da rastereti Puntera, napravi višak, donese brdo poena, na sve to idu i nedopustiva ispadanja u odbrani. Lično me najviše iritira stav, čovek do dana današnjeg nije svestan da ovo nije regularni deo nba lige

Sledeca sezona? Ako to radimo sa domacim škartom, cenim da nemamo luksuz da školujemo nba pojačanja. Naše nesudjeno pojačanje Nunn je osetno posle njega stigao i doneo zelenima sve ono što PJ nije nama, poene i preuzimanje odgovornosti

Ako nam je takvo bilo glavno pojačanje, sinocni epilog je potpuno logična posledica, drugi nam nisu završili posao, koji smo mi morali x puta pre. Na naplatu je došla užasna selekcija tima i niz prodatih mečeva u finišu. Ostala je još aba, gde su naši odmah skidali gace prilikom svakog gostovanja ciganima. A sada bi morali i protiv sudija, koje tradicionalno donose prednost domaceg terena
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Apr 08, 2024. 10:12 am

Nažalost, došli smo u situaciju da zavisimo od onih koji nas najviše mrze tako da je stvar završena. Okrenuti se plej-ofu ABA da se tu osvoji titula i da se obezbedi EL dogodine.

Prošla sezona je bila iznenađujuće dobra jer smo prevazišli očekivanja, ova je ipak iznenađujuće loša jer su očekivanja bila velika. Olimpijakos 2x, Virtus 2x, Armani u gostima, Baskonija u gostima, Efes u gostima, Bajern kući. 8 utakmica koje smo mogli i morali da dobijemo a nismo. I da stvar bude gora skoro sve te utakmice smo imali u našim rukama, sem možda Virtusa kući mada i tu smo imali šut za pobedu. Kad takve utakmice ne dobiješ onda nemaš šta da tražiš, dođeš u situaciju da zavisiš od najgoreg neprijatelja.

Locked