KK Partizan 2021/22 - Sve za ljubav, sve za Partizan...

Sve o regionalnoj košarci.

Moderator: Moderator

dacolik

Re: KK Partizan 2021/22 - Sve za ljubav, sve za Partizan...

Post by dacolik » Mon May 20, 2024. 8:25 pm

dacolik wrote:
Thu May 16, 2024. 2:43 pm
Gledam neke postove poslije finala Aba lige 2021/22...
Irriducibili wrote:
Tue Jul 19, 2022. 3:36 pm
Tommen zna da sam guzonju branio do finalne serije, ali smo tada definitivno završili. U 8 utakmica sa ciganim, ni u jednoj praktično nije postojao, to ne može biti slučajno

Što se tiče impresivnog % šuta, postignut je bezmalo kao na treningu, po pravilu je bio potpuno sam. Niti može preko ruke, još manje da ga sam iskreira. Ofanzivno lak za skautiranje i defanzivna crna rupa. Žao mi je što je i dalje kod nas

Kakva je prevara debeli Zach LeDay to vidjeno nije na kosarkaskim terenima. 1.5 miliona eura kosta ona vreca govana a zajedno sa anoreksicnim bratom iz Bronxa 4m. Horor na sto smo pare spucali, ni u kojoj normalnoj ekipi ne bi ova dvojica mogli da budu glavni igraci. Minimum jedan treba da bude otjeran a spasili bismo se da obojica odu... Samo ne znam ko ce da uzme tolike ugovore.

Dejan Davidovac - 28p, 17sk, 4ast , sut iz igre 7/13 , ukupan index 48 za 74 minuta

Zach LeDay - 19p , 14sk, 1ast, sut iz igre 5/17 , ukupan index 21 za 73 minuta

Irriducibili

Post by Irriducibili » Tue May 21, 2024. 12:49 am

Ni mnogo bogatiji timovi od nas ne bi sebi mogli priuštiti teranje dva toliko placena igrača, a posle ove sezone im niko nece dati pare koje imaju ovde

Sinoc sam teška srca priznao da je Želimir polio govnima prvo sebe, pa potom sve nas. Sramota je njegova, bol naša. Teško je prihvatiti metlu od ovakvog Zvezdinog tima, a odstranjivanje Nanelija je skandal. Bio je spreman, samo ga je malo ruka bolela, ništa strašno. Očekivao sam od njega konačno komandu "za mnom", nije se desilo. U ovoj zemlji, sa takvim beskrupuloznim tipovima s druge strane, moraš im se svim sredstvima suprotstaviti. Ostoja neka se liže sa svojim drugarima s kojim pravi pare, a Želimir neka glumi mirotvorca negde po kafanama, na terenu mora biti rat

Batcica je pomenuo tri komunjare, koje su to ipak samo deklarativno. Jer potpuno je nespojivo sa komunističkom ideologijom ogromno lično bogatstvo. A najbogatiji medju njima je bio sve po potrebi i zadatku, ne samo komunjara

Jugonostalgičari i drugosrbijanci su najglasniji u odbrani fantomskog J, potpuno očekivano. Čak i da ostavimo po strani da su baš svi ex YU klubovi raskrstili odavno sa avetima prošlosti, a samo se nama namece kao nedodirljiva, zašto se sakriva činjenica da smo osnovani kao SD Partizan, a da nam je J privaljeno tek 1960.? Valjda zato što bi to obesmislilo pozivanje na istoriju i tradiciju

Ima li Real tradiciju? E pa pogledajte koliko puta je promenio izgled grba. I ne samo on, vec čitav niz velikana. Ime je nedodirljivo, grbovi su moda
non mollare mai

Kelsier

Post by Kelsier » Tue May 21, 2024. 8:49 am

Jugonostalgičari i drugosrbijanci su najglasniji u odbrani fantomskog J, potpuno očekivano.
Volio bih da mi neko objasni šta su to drugosrbijanci?
Čak i da ostavimo po strani da su baš svi ex YU klubovi raskrstili odavno sa avetima prošlosti,
Pozdravlja te Kroacija Zagreb, also known as HŠK Građanski.
zašto se sakriva činjenica da smo osnovani kao SD Partizan, a da nam je J privaljeno tek 1960.
Osnovani smo kao Fiskulturno Društvo Centralnog Doma Jugoslovenske Armije. Prva reorganizacija nakon 5 godina i počinje se koristiti (J)SD Partizan. J i zvanično od 1960.

Zašto ne promijenimo ime Partizan? Ne vuče li vam malo na komunizam? Ili su to bili borci kraljevske jugoslovenske vojske u otažbini? Ako već krećemo da jedemo govna, bar da jedemo kutlačom.
Ima li Real tradiciju? E pa pogledajte koliko puta je promenio izgled grba.
Real Madrid logo - pogledaj ti te dramatične promjene od 1920, pa na ovamo. :shok:
Image
Ime je nedodirljivo, grbovi su moda
Ova tvrdnja jednostavno ne može biti pogrešnija.
Logo je srce vizuelnog identiteta brenda, poboljšava ukupnu vidljivost i čini brend lakšim za prepoznavanje.
Ime je toliko nedodirljivo reče Partizan Igokea, a Partizan NIS se samo osmjehnu.
Uklanjanje buktinja i petokrake nije evolucija i mala modifikacija, to dovodi grb do neprepoznatljivosti.
Još gore ukoliko se to dogodi u eri ovih naprednih poČetnika i profesionalnih prekrajača istorije.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue May 21, 2024. 1:57 pm

Kelsier wrote:
Tue May 21, 2024. 8:49 am
Jugonostalgičari i drugosrbijanci su najglasniji u odbrani fantomskog J, potpuno očekivano.
Volio bih da mi neko objasni šta su to drugosrbijanci?
Čak i da ostavimo po strani da su baš svi ex YU klubovi raskrstili odavno sa avetima prošlosti,
Pozdravlja te Kroacija Zagreb, also known as HŠK Građanski.
zašto se sakriva činjenica da smo osnovani kao SD Partizan, a da nam je J privaljeno tek 1960.
Osnovani smo kao Fiskulturno Društvo Centralnog Doma Jugoslovenske Armije. Prva reorganizacija nakon 5 godina i počinje se koristiti (J)SD Partizan. J i zvanično od 1960.

Zašto ne promijenimo ime Partizan? Ne vuče li vam malo na komunizam? Ili su to bili borci kraljevske jugoslovenske vojske u otažbini? Ako već krećemo da jedemo govna, bar da jedemo kutlačom.
Ima li Real tradiciju? E pa pogledajte koliko puta je promenio izgled grba.
Real Madrid logo - pogledaj ti te dramatične promjene od 1920, pa na ovamo. :shok:
Image
Ime je nedodirljivo, grbovi su moda
Ova tvrdnja jednostavno ne može biti pogrešnija.
Logo je srce vizuelnog identiteta brenda, poboljšava ukupnu vidljivost i čini brend lakšim za prepoznavanje.
Ime je toliko nedodirljivo reče Partizan Igokea, a Partizan NIS se samo osmjehnu.
Uklanjanje buktinja i petokrake nije evolucija i mala modifikacija, to dovodi grb do neprepoznatljivosti.
Još gore ukoliko se to dogodi u eri ovih naprednih poČetnika i profesionalnih prekrajača istorije.
@Drugosrbijanci
Drugosrbijanci su Srbi koji to u stvari nisu, dakle može se reći i Srbi evropskih shvatanja. Pre će polivati govnima Srbe, priznavati genocide, osuđivati ljude koji su branili sopstveni narod itd itd nego što će se ponositi svojim poreklom, veličati znamenite ljude iz istorije. Nenad Čanak (ne košarkaški trener, već onaj što gostuje na proslavi godišnjice oluje), Kesić, Čeda Jovanović su samo neki od primera, lista je poduža. To ljudi koji pljuju po svemu srpskom a istovremeno su Srbi po nacionalnosti, koji često ismevaju SPC i njene vernike, ljude koji nose neku odeću sa nacionalnim simbolima itd itd. Prosto, "krindž" im je sve srpsko, stide se svog naroda, običaja, istorije, tradicije.

@Kroacija/Građanski
Ti nazivi upravo dokazuju Irrovu tezu da jedino mi nismo raskrstili sa avetima onog vremena. Dinamo je 1991. promenio ime u HAŠK Građanski, te je 1993. promenio ime u Kroacjia Zagreb koje je nosio sve do 2000. godine. Pa je danas puno ime kluba GNK Dinamo, opet je Građanski u imenu. Dakle, Hrvati su prvi krenuli u obračun sa avetima prošlog vremena.

@LogoReala
Sam sebe pobijaš ovom slikom, samo pogledaj koliko se grb Reala promenio od osnovnog grba pa do dan danas. Pa i grb u periodu 1931-1941 nije imao krunu iz nekog razloga, to je promena jednaka uklanjanju petokrake ili buktinja. Menjan je i grb Partizana i to više puta, te ako pogledaš izvorni grb Partizana u periodu 1945-1947 ni malo ne liči na današnji grb Partizana. Pa i boje grba posle 1947. nikako nemaju veze sa današnjim grbom. Zašto ne pomenuti i Juventus koji je potpuno promenio svoj grb, Mančester Siti?

Image

@Partizan Igokea/Partizan NIS
Ime sponzora koje je potpuno nebitno, može da stoji i Partizan Univereksport suština se ne menja jer ostaje Partizan. Mega svake godine ima novog sponzora u imenu, Mega Bemaks, Mega Leks, Mega Ishrana, Mega MIS, Mega Vizura, Mega Sokerbet, Mega Mocart itd itd.

@Prekrajanje istorije
Što se tiče prekrajanja istorije, nju su vršili jedino oni čije simbole braniš. O tome postoje razni dokumenti, dokumentarci, knjige. Toplo preporučujem jutjub kanal Pogledi Kragujevac svakom koga zanima istorija 2. svetskog rata na ovim prostorima, brdo dokumentaraca na dosta tema o drugom svetskom ratu. Postoje i knjige koje izdaju Pogledi, ali jutjub kanal je ipak jeftinija opcija. Opet, otišli smo ipak u neku drugu temu.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Kelsier

Post by Kelsier » Tue May 21, 2024. 3:06 pm

@Drugosrbijanci
Drugosrbijanci su Srbi koji to u stvari nisu, dakle može se reći i Srbi evropskih shvatanja. Pre će polivati govnima Srbe, priznavati genocide, osuđivati ljude koji su branili sopstveni narod itd itd nego što će se ponositi svojim poreklom, veličati znamenite ljude iz istorije. Nenad Čanak (ne košarkaški trener, već onaj što gostuje na proslavi godišnjice oluje), Kesić, Čeda Jovanović su samo neki od primera, lista je poduža. To ljudi koji pljuju po svemu srpskom a istovremeno su Srbi po nacionalnosti, koji često ismevaju SPC i njene vernike, ljude koji nose neku odeću sa nacionalnim simbolima itd itd. Prosto, "krindž" im je sve srpsko, stide se svog naroda, običaja, istorije, tradicije.
Ne mogu reći da nisam očekivao ovakav odgovor.
Ti nazivi upravo dokazuju Irrovu tezu da jedino mi nismo raskrstili sa avetima onog vremena. Dinamo je 1991. promenio ime u HAŠK Građanski, te je 1993. promenio ime u Kroacjia Zagreb koje je nosio sve do 2000. godine. Pa je danas puno ime kluba GNK Dinamo, opet je Građanski u imenu. Dakle, Hrvati su prvi krenuli u obračun sa avetima prošlog vremena.
Dinamo im je ime dodijeljeno 1945. I sada su Dinamo. Sa GNK ili bey GNK, oni su Dinamo.
Sam sebe pobijaš ovom slikom, samo pogledaj koliko se grb Reala promenio od osnovnog grba pa do dan danas. Pa i grb u periodu 1931-1941 nije imao krunu iz nekog razloga, to je promena jednaka uklanjanju petokrake ili buktinja. Menjan je i grb Partizana i to više puta, te ako pogledaš izvorni grb Partizana u periodu 1945-1947 ni malo ne liči na današnji grb Partizana. Pa i boje grba posle 1947. nikako nemaju veze sa današnjim grbom. Zašto ne pomenuti i Juventus koji je potpuno promenio svoj grb, Mančester Siti?
Logo Reala je bukvalno zadržao sve ključne elemente. Inače, 1931-1941 je vrijeme Druge Španske Republike, Kralj je izbjegao vani, zato je i uklonjena kruna.
Ime sponzora koje je potpuno nebitno, može da stoji i Partizan Univereksport suština se ne menja jer ostaje Partizan. Mega svake godine ima novog sponzora u imenu, Mega Bemaks, Mega Leks, Mega Ishrana, Mega MIS, Mega Vizura, Mega Sokerbet, Mega Mocart itd itd.

Bio je odgovor na tvrdnju da je ime bitno, a grb moda.
@Prekrajanje istorije
Što se tiče prekrajanja istorije, nju su vršili jedino oni čije simbole braniš. O tome postoje razni dokumenti, dokumentarci, knjige. Toplo preporučujem jutjub kanal Pogledi Kragujevac svakom koga zanima istorija 2. svetskog rata na ovim prostorima, brdo dokumentaraca na dosta tema o drugom svetskom ratu. Postoje i knjige koje izdaju Pogledi, ali jutjub kanal je ipak jeftinija opcija. Opet, otišli smo ipak u neku drugu temu.
Huh, koji su to moji? Izgleda da si me stavio u koš sa Nenadom Čankom, ali ne trenerom. :D
Razni dokumenti, dokumentarci, knjige postoji o svakoj mogućoj temi na ovom planetu. Tako je Vlado Georgijev upao u taj bunar, pa sada misli da je Zemlja ravna ploča i da ga zaprašuju iz vazduha...

Postoji dokumenti, dokumentarci, knjige, a postoje i fakti.
Stvarno odsmo preširoko, niti ću ja tebe ubijediti, niti ti mene.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue May 21, 2024. 3:25 pm

Kelsier wrote:
Tue May 21, 2024. 3:06 pm
@Drugosrbijanci
Ne mogu reći da nisam očekivao ovakav odgovor.
Dinamo im je ime dodijeljeno 1945. I sada su Dinamo. Sa GNK ili bey GNK, oni su Dinamo.
Logo Reala je bukvalno zadržao sve ključne elemente. Inače, 1931-1941 je vrijeme Druge Španske Republike, Kralj je izbjegao vani, zato je i uklonjena kruna.

Bio je odgovor na tvrdnju da je ime bitno, a grb moda.
@Prekrajanje istorije
Huh, koji su to moji? Izgleda da si me stavio u koš sa Nenadom Čankom, ali ne trenerom. :D
Razni dokumenti, dokumentarci, knjige postoji o svakoj mogućoj temi na ovom planetu. Tako je Vlado Georgijev upao u taj bunar, pa sada misli da je Zemlja ravna ploča i da ga zaprašuju iz vazduha...

Postoji dokumenti, dokumentarci, knjige, a postoje i fakti.
Stvarno odsmo preširoko, niti ću ja tebe ubijediti, niti ti mene.
Čitaj pažljivije, nisam ni rekao tvoji nego oni čije simbole braniš.

samig

Post by samig » Tue May 21, 2024. 4:32 pm

Irriducibili wrote:
Tue May 21, 2024. 12:49 am
Ni mnogo bogatiji timovi od nas ne bi sebi mogli priuštiti teranje dva toliko placena igrača, a posle ove sezone im niko nece dati pare koje imaju ovde

Sinoc sam teška srca priznao da je Želimir polio govnima prvo sebe, pa potom sve nas. Sramota je njegova, bol naša. Teško je prihvatiti metlu od ovakvog Zvezdinog tima, a odstranjivanje Nanelija je skandal. Bio je spreman, samo ga je malo ruka bolela, ništa strašno. Očekivao sam od njega konačno komandu "za mnom", nije se desilo. U ovoj zemlji, sa takvim beskrupuloznim tipovima s druge strane, moraš im se svim sredstvima suprotstaviti. Ostoja neka se liže sa svojim drugarima s kojim pravi pare, a Želimir neka glumi mirotvorca negde po kafanama, na terenu mora biti rat

Batcica je pomenuo tri komunjare, koje su to ipak samo deklarativno. Jer potpuno je nespojivo sa komunističkom ideologijom ogromno lično bogatstvo. A najbogatiji medju njima je bio sve po potrebi i zadatku, ne samo komunjara

Jugonostalgičari i drugosrbijanci su najglasniji u odbrani fantomskog J, potpuno očekivano. Čak i da ostavimo po strani da su baš svi ex YU klubovi raskrstili odavno sa avetima prošlosti, a samo se nama namece kao nedodirljiva, zašto se sakriva činjenica da smo osnovani kao SD Partizan, a da nam je J privaljeno tek 1960.? Valjda zato što bi to obesmislilo pozivanje na istoriju i tradiciju

Ima li Real tradiciju? E pa pogledajte koliko puta je promenio izgled grba. I ne samo on, vec čitav niz velikana. Ime je nedodirljivo, grbovi su moda
Nije ni treneru lako kad mu dva igraca u koje najvise veruje i koji su ubedljivo najjplaceniji u ekipi odigraju finale na onaj nacin na koji su odigrali....

Ali ono za Nanelija je za svaku osudu.

dacolik

Post by dacolik » Tue May 21, 2024. 4:40 pm

Dobru je kosku bacio Ostoja, nema sto.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Tue May 21, 2024. 5:38 pm

@Kelsier

Drugosrbijance ceš lako prepoznati, nisam siguran koliko ih ima, ali su vrlo glasni i svuda prisutni kad im dirneš u bolno mesto. A ono je sve što vuče na Srbiju i srpsko. Odmah se odaju jer za Srbe iz Srbije koriste termin Srbijanci, otuda njima kao predstavnicima neke druge Srbije, pripada drugosrbijanci. Preziru celu istoriju Srbije, gnušaju se SPC, za njih postoje samo srpski zločini, nikada im nije dosta zamišljenog samokažnjavanja nacije, žestoko se bore za "evropske vrednosti", što predstavlja lgbt ideologiju kao najvece civilizacijsko dostignuce i po pravilu su debelo placeni za svoja (ne)dela. Onako na brzinu, medju našim navijačima predstavnici te grupacije su Pavle Grbovic, Sergej Trifunovic, Dragan Bjelogrlic, Nebojša Rujevic itd

Rašcišcavanje s prošlošcu ne podrazumeva nasilno i nikad uspelo menjanje imena, ali je petokraka ustupila mesto šahovnici, dok je klub kog su osnovali Srbi, dobio jedno H ispred NK. Sva ideološka obeležja bivše države i režima su odstanjena, niko ih nije tretirao kao deo neke tradicije. U suprotnom bi nemački klubovi i danas igrali sa kukastim krstovima

Dakle, saglasili smo se da nismo osnovani kao JSD, čemu onda borba za J, koje je umetnuto tek kasnije?

Ime, kao što napisah, je nešto što se po pravilu ne menja. Čak i da vuče na komunizam, a ne vuče jer su partizani znatno stariji termin od Brozovih koljača. Dodavanje sponzora imenu je vec sasvim uobičajeno, to i danas svaki čas radimo. Ali Partizan ostaje

Ime se retko menja, ali to ne važi za grbove. Evo jedan lep spisak velikih klubova koji su to radili. I mi smo, nego mrziteljima svega srpskog iz prvog pasusa, naročito prirasle za srce buktinje i crvena petokraka

https://lobsport.me/fudbal/foto-revoluc ... h-klubova/

Za kraj da pitam, ako ne može da bude srpski, ima li Partizan pravo da se poslednji od svih makar oslobodi jugoslovenstva?
non mollare mai

White Mamba

Post by White Mamba » Tue May 21, 2024. 8:58 pm

Invalid je stvarno otiso. Glasom anice dobre, zbogom i da se vise nikad ne vidimo

Houdini

Post by Houdini » Tue May 21, 2024. 9:58 pm

Ostoja neka prvo obezbedi uslove da imamo makar sličnu polaznu tačku u finalu ABA, a ne da Ćoki briše pod sa njim..

A onda u slobodno vreme nek se bavi populizmom poput obećavanja F4, dovođenja ozbiljnog igrača u KKP, brisanjem J..

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue May 21, 2024. 9:59 pm

Što bi rekao Edin u podkastu mogao je i u oktobru... Smem da potpišem da u Crnokosi ne bi pravio razliku defanzivno. Učinak u napadu je bio solidan na nekim utakmicama, ali već sam pisao da bi bio koristan na EL nivou to mora da bude 20+ poena, 7/8 skokova i 3/4 asistencije da bi se pokrila tužna odbrana.

Veći promašaj ne pamtim, možda Parahovski ali pretpostavljam da su tad bar duplo manje pare bile u pitanju, koliko se sećam Parahovski je za ono vreme imao solidnih 600k+evra. Bolji je utisak ostavio ludi Samardo Samjuels kome Muta nije dao da vodi kera na gostovanje...

Kelsier

Post by Kelsier » Tue May 21, 2024. 10:25 pm

Irriducibili wrote:
Tue May 21, 2024. 5:38 pm
@Kelsier

Drugosrbijance ceš lako prepoznati, nisam siguran koliko ih ima, ali su vrlo glasni i svuda prisutni kad im dirneš u bolno mesto. A ono je sve što vuče na Srbiju i srpsko. Odmah se odaju jer za Srbe iz Srbije koriste termin Srbijanci, otuda njima kao predstavnicima neke druge Srbije, pripada drugosrbijanci. Preziru celu istoriju Srbije, gnušaju se SPC, za njih postoje samo srpski zločini, nikada im nije dosta zamišljenog samokažnjavanja nacije, žestoko se bore za "evropske vrednosti", što predstavlja lgbt ideologiju kao najvece civilizacijsko dostignuce i po pravilu su debelo placeni za svoja (ne)dela. Onako na brzinu, medju našim navijačima predstavnici te grupacije su Pavle Grbovic, Sergej Trifunovic, Dragan Bjelogrlic, Nebojša Rujevic itd

Rašcišcavanje s prošlošcu ne podrazumeva nasilno i nikad uspelo menjanje imena, ali je petokraka ustupila mesto šahovnici, dok je klub kog su osnovali Srbi, dobio jedno H ispred NK. Sva ideološka obeležja bivše države i režima su odstanjena, niko ih nije tretirao kao deo neke tradicije. U suprotnom bi nemački klubovi i danas igrali sa kukastim krstovima

Dakle, saglasili smo se da nismo osnovani kao JSD, čemu onda borba za J, koje je umetnuto tek kasnije?

Ime, kao što napisah, je nešto što se po pravilu ne menja. Čak i da vuče na komunizam, a ne vuče jer su partizani znatno stariji termin od Brozovih koljača. Dodavanje sponzora imenu je vec sasvim uobičajeno, to i danas svaki čas radimo. Ali Partizan ostaje

Ime se retko menja, ali to ne važi za grbove. Evo jedan lep spisak velikih klubova koji su to radili. I mi smo, nego mrziteljima svega srpskog iz prvog pasusa, naročito prirasle za srce buktinje i crvena petokraka

https://lobsport.me/fudbal/foto-revoluc ... h-klubova/

Za kraj da pitam, ako ne može da bude srpski, ima li Partizan pravo da se poslednji od svih makar oslobodi jugoslovenstva?
Drugosrbijanci - krenem sa čitanjem definicije i kažem "dobro je, nisam drugosrbijanac", a onda dođem do Dragan Bjelogrlić pa vidim da je prilično besmisleno. Odmah se sjetim da ga sa malih ekrana naših televizijskih prijemnika redovno nazivaju Drugosrbijancem, a garantujem da je veći Srbin od svih tih koji ga prozivaju. Bar se bavi kreativnim radom i ostaće nešto iza njega. Ni u jednom njegovom radu, bilo glumačkom, bilo rediteljskom ne mogu da vidim tu vašu drugosrbijanštinu što pominjete. Naprotiv, i u njegovim izjavama vidim neki normalan rezon, rezon čovjeka koji razmišlja svojom glavom.
"evropske vrednosti", što predstavlja lgbt ideologiju
oh, dear Lord. Evropske vrijednosti podrazumijevaju vladavinu prava, slobodu govora, čistu vodu, vazduh i zemlju, kontrolu hrane da seljak ne potapa paradajz u hemiju da pocrveni preko noći, da ne mogu dva kluba istog gazde igrati u istim ligama, da nema tu i menadžerskog kluba, da jedan čovjek ne kontroliše sve medije... Tako te neke banalne stvari.

Šta nama donosi ta promjena grba i izbacivanje J? Protiv kakvih se to mi duhova borimo? Je l' to neki Jugosloveni hoće da dođu i da nam uzmu klub? Ne razumijem. Naš grb predstavlja borbu, zajedništvo i inkluziju. Mani me sa pričama kako postoje i drugi Partizani. Mi sigurno nismo osnovani ni od italijanskih, a ni od francuskih. Osnovani smo od prilično inteligentnih i obrazovanih ljudi koji su i sami vjerovali u neke ideale zajedništva.

Ovo sa potezanjem priče o promjenama je klasična strategija "stvaranje problema - reakcija - rješenje", a nije baš da je malo gledamo od 2011. pa na ovamo. U trenutku dok nas pritišću sa svih strana, gase klubove SD-a, FK grca, KK gubi sponzora na pola sezone, koji vaterpolo, šta vaterpolo, našli se pametni koji potežu promjene naziva i grba.

Srbin i da pročita "Knjigu o Milutinu" on je neće shvatiti, odmah će se svrstati na jednu ili drugu stranu. A možda je i Danko drugosrbijanac.

Mislio sam da je ideologija Dobrice Ćosića na drugoj strani brda.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Wed May 22, 2024. 1:08 am

Ne znam što ubacuješ Bjelogrlicevu profesiju, to nije tema, baš kao ni kafanska tuča koju je izazvao, niti koliko je para dobio od države za svoje projekte. Tema je isključivo njegov odnos prema Srbiji i srpstvu. Imajuci u vidu da mu je cerka promoter "genocida" u Srebrenici, ne čudi što je njene istomišljenike javno podržao na izborima. Neka on slobodno razmišlja svojom drugosrbijanskom glavom, to mu pravo nikada necu osporiti, samo cu stvari nazivati onakvim kakve jesu

Vladavina prava? Upravo danas dobismo zadnji primer, gde se spremaju da bukvalno otmu neciji novac i prebace ga trecoj strani. Neko Robin Hud pravo. A vec imamo po istom principu zaplenjenu imovinu čitavog niza firmi i pojedinaca, samo zato što su pogrešne nacionalnosti. Za koju važe neka druga prava. Isto važi i za slobodu govora, važi dok je u skladu sa poželjnim narativom. Idemo dalje, žalosni haški sud se oteo kontroli i podigao optužnicu protiv Bibija. Što je izazvalo pometnju u zemljama vladavine prava, te je neimenovani mocnik iz zemlje vladavine prava, izjavio da je taj sud osnovan "za Afriku i nasilnika Putina", a ne za njihove kasapine. To se takodje odnosi i na medije, centar moci ce zabraniti nepoželjne (to čak ni Vučic ne radi), dok ce ovi podobni papagajski vrteti propagandu. Hocemo li i o nekontrolisanom prilivu migranata, na koje se ne odnosi baš ista vladavina prava kao na domicilno stanovništvo, ma kakva krivična dela činili? Da im i mi, poput Finaca, prigodnim slikovnim jezikom objašnjavamo da nije u duhu njihove nove zajednice silovati žene? Što se hrane tiče, da li je po nas gora ona hemijski obradjena, ili pak genetski modifikovana, pokazace vreme. Da se vratimo mi ipak na lgbt silovanje, koje sve agresivnije udara na decu. Što se mene tiče, što dalje od svih tih "evropskih vrednosti"

Lično se ne borim ni sa kakvim duhovima, samo ne želim da ostanem zamrznut u vremenu. Od kog su svi davno napravili otklon. Ni po čemu drugom ne živimo u tom vremenu, nije red ni da Partizan bude strašilo, muzejski eksponat, podsetnik na one, po tebi, inteligentne i obrazovane ljude, a za mene ubice, posvecene zatiranju svega srpskog

To što zaista imamo vecih problema, ne znači da ne treba rešiti manji, jer jedno drugo ne isključuje. Posebno što se taj manji lako može rešiti

Dobrica Cosic je takodje bio komunista, tako da su u pitanju tek finese, stranačka skretanja

Za kraj, uopšte ne insistiram da srpsko zameni jugoslovensko, mada činjenično mi jesmo srpski klub. SD je sasvim u redu. I nemam ništa protiv toga da taj klub osecaju kao svoj i pripadnici drugih vera i nacija. Mnogo mi je draži navijač muftija od ološa iz mog naroda. Drago mi je što su na našim utakmicama hrvatski nogometaši, poput Perišica ili Rebica. Bio sam izrazito protiv vredjanja Radje, ne samo zbog toga što sam ispratio Dinovu evoluciju, vec pre svega zbog toga što sam naučen da je gost svetinja. Svi su dobrodošli, svaki navijač Partizana mi je drag (osim pomenutih domacih izdajnika). Ali ne želim više da budem taoc, da mi se namece kao nepromenjivo nešto što je u nekom trenutku umetnuto. I što odavno više ne postoji

@Houdini

Kakav god da je, a sve više mi se gadi, Ostoja je svoj deo posla uglavnom obavio, uspešniji od njega su bili samo navijači. Sportski sektor svoj nije, isključivi su krivci za katastrofalnu sezonu
non mollare mai

Houdini

Post by Houdini » Wed May 22, 2024. 4:31 am

Sportski sektor je podbacio debelo i Željko prvi mora da resetuje prvo sebe, pa i ekipu.. Ali Ćoki je Sferopulosu daleko bolje spremio teren za ABA finale.. Ostoje tu nigde nije bilo..

Ali u neku ruku, ova metla možda i nije loša, nešto drugo bi zamaskiralo neke stvari..

Locked