Engleska Premijer Liga

Sve o evropskom fudbalu.

Moderator: Moderator

Irriducibili

Re: Engleska Premijer Liga

Post by Irriducibili » Sun May 12, 2024. 11:35 pm

Prevara na ceni
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon May 13, 2024. 8:56 am

E sad ga malo preteraše, jeste da je on odigrao dobru sezonu ali 100 miliona funti je malo previše za momka sa jednom dobrom sezonom u PL.

Da neće opet da navuku Čelsi kao prošlo leto za Kaiseda i Laviju :lol: :lol:
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Irriducibili

Post by Irriducibili » Tue May 14, 2024. 1:11 am

Šta znam, nisu ga jeftino ni doveli, ne vidim nikakav smisao da ga prodaju, ukoliko ne bi masno zaradili na njemu. Ako uopšte razmišljaju o prodaji, ne treba zaboraviti ko su i koliko novca imaju vlasnici
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed May 22, 2024. 5:14 pm

Tod Boli definitivno ne zna šta radi. Teranje Tuhela posle 7 utakmica, kupovina Potera pa njegovo teranje posle pola godine, dovođenje Poketina pa njegovo teranje posle samo jedne sezone gde je čovek na kraju završio kao 6. i igrao finale Liga kupa i polufinale FA kupa. Uz to kupovina igrača ko pijani baron, gde se treneri verovatno ne pitaju mnogo. Niko u ovom Čelsiju neće uspeti da napravi išta ako Boli bude nastavio da radi kako radi.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun May 26, 2024. 11:12 am

Batica ubica wrote:
Thu Aug 10, 2023. 3:34 pm
Početak je sezone, vreme za prognoziranje :D

Top 4:
Iznenađenje sezone:
Razočarenje sezone:
Ko ispada:
Prvi otkaz:

Ajde da otvorim:
Top 4: 1. Liverpul 2. Siti 3. Junajted 4. Arsenal
Iznenađenje sezone: Aston Vila
Razočarenje sezone: Brajton
Ko ispada: Vulvsi, Luton, Bormut
Prvi otkaz: Rob Edvards (Luton)
Pogodio sam iznenađenje i razočarenje sezone, od mene dosta :D :D Doduše i 3 tima u top 4...

Elem, Siti je ponovo šampion. Vrhunska sezona Fodena koji je uz Rodrija i Vokera izneo Siti na ramenima do titule. Ali pre svega Foden, izuzetna njegova sezona solidan broj utakmica je dobio sam maltene. Haland jeste dao 27 golova u ligi ali utisak je drugačiji, promašio je 34 velike šanse što je ubedljivo najviše od svih igrača u PL, na većini velikih utakmica je nestao. Štoperi ga se ne plaše ove sezone, igraju čvršće protiv njega a on baš ne voli fizikalnu igru. Siti je ove sezone bio i ranjiviji nego prošlih godina, primili su velikih broj golova za posed lopte koji imaju. Ali opet, šampioni su i svaka im čast na tome. 4 titule zaredom su velika stvar.

Arsenal je odigrao maltene savršenu sezonu. Arteta je bio pragmatičniji ove sezone nego prošle kada je igrao na gol više. Ove sezone su igrali čvršće, zatvorenije, organizovanije defanzivno. Rajs je veliki faktor odigrao je odličnu sezonu, Gabrijel i Saliba su uz Ridigera i Naća najbolji štoperski tandem ove sezone, Vajt je odigrao jako dobru sezonu. Raja je imao dobru sezonu i pored nekih grešaka u igri nogom. Na kraju Arsenal nije primio gol na 18 utakmica. Edegard top sezona, Saka isto. Od Martinelija nisu dobili učinak kao prošle sezone ali je Trosar imao dobru sezonu. Haverc se bolje snašao kao centarfor nego kao 8/10.

Da se osvrnem i na finale FA kupa. Potpuno neočekivana pobeda Junajteda nad Sitijem, ne znam da li je iko očekivao ovo. Pre svega, zalaganje i stav igrača Junajteda. Ušli su mnogo naloženije od Sitija, bez straha, da se pobiju pa šta bude. To je osnovna stvar u svakom sportu kao što sam 1000x napisao na ovom forumu.

Drugo, Junajted koji je prethodnih meseci imao stravičnih problema u defanzivi gde je svako ko pređe centar stvarao šanse protiv njih, maltene nisu mogli ništa da odbrane, gde su primili 58 golova i zadržali nulu samo 3 puta u drugom delu sezone ostavi ofanzivno najjaču ekipu sveta na 2 šanse u toku utakmice, obe u drugom poluvremenu. Vrhunska organizacija Junajteda. Varan i Martinez su pojeli Halanda koji je opet nestao na velikoj utakmici. Amrabat odlična utakmica ovo je onaj igrač iz Fiorentine, nekako ove sezone nije ni dobio pravu šansu. Mejnu ima talenta a rekao bih i mentalitet ali još je vrlo mlad tek 19 godina. Kako je samo markirao Halanda kod onog kornera, ostao uz njega, ušao u fizički kontakt, nije se uplašio. Junajted je znao šta će s loptom kad je osvoji, imali su ideju, bili su opasni. Čak su u drugom poluvremenu mogli do 3. gola da su donosili bolje odluke, bilo je dosta heroisanja. Takođe skoro nisam video Rašforda da se trudi onoliko, iako ga je Voker uhapsio. Čak nisu ni pokušali da grade napad iz zadnje linije, Onana je izbijao svaku loptu koja mu je došla u noge. Nisu ostavljali prostora za grešku.

Drago mi je da je Ten Hag osvojio trofej, dosta toga mu se pripisivalo tokom ove sezone a definitivno je da u Junajtedu nisu problem samo treneri. Klub koji 5 sezona nije osvojio ništa sad je uzeo 2 trofeja za 2 sezone, i to ovaj protiv najboljeg tima na svetu. Ova sezona je bila teška za njih zbog broja povreda koji su imali, pa i Ten Hagovog dovođenja igrača gde nije dovodio rezonski, preplaćivao je neke igrače. Ali s obzirom kakvu je grupu građana preuzeo pre 2 godine 2 trofeja su ogroman uspeh, i pored brukanja u PL i LŠ ove sezone što se mora napomenuti.

Siti bled. Foden je pokušavao, spojio Alvareza sa golom u drugom poluvremenu. Kad god gledam Vokera ja se oduševim, kakvu brzinu i eksplozivnost ima čovek od 34 godine, kakva je to sila. Kako je uhapsio Rašforda više puta. Odluka da uđe Doku koji je samo jednom bio blizu da prođe Van Bisaku i to kad ga je ovaj potcenio pa je morao da pravi pukovnik il pokojnik klizeći... Ne znam zaista šta u Sitiju vide u tom momku, 9/10 ide u levo i to svi na stadionu i pored TVa znaju i svaki napad ide na njega. Još igra protiv Van Bisake koji je izuzetno dobar fizikalac i defanzivac 1v1 (ne generalno, već 1v1) gde je bilo jasno da neće praviti prednost. Gol koji je dao ide na dušu Onane koji je ono morao da brani. Odluka Gvradiole da izvede De Brujnea :shok: :shok: Onakav igrač se ne izvodi, pogotovo ne u finalu dok gubiš. Baš nejasno.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Jun 05, 2024. 1:05 pm

Šta radi Čelsi :rofl: :rofl: :rofl: Šiju se sa Barsom za titulu najdebilnijeg rukovodstva...

Oteraš Poketina koji je pored svega imao pristojnu prvu sezonu sa realno ne puno kvalitetnom ekipom bez obzira na pare koje je Čelsi uložio. Na kraju 6. mesto, finale Liga kupa koje je vrlo lako moglo da ode na njihovu stranu, polufinale FA kupa koje je vrlo lako moglo da ode na njihovu stranu, neke dosta dobre utakmice protiv jačih timova. I onda oteraš Poketina koji je dokazan trener, kome ova ekipa Čelsija veruje i koga poštuje i dovedeš izvesnog Enca Maresku koji nikad nije vodio klub u PL :lol: Sve je to lepo, izborio je čovek promociju sa Lesterom i bio je prvi u Čempionšipu ali već je xy puta dokazano da su PL i Čempionšip dva različita sveta, najsvežiji dokaz je Kompani. Mareska u karijeri nikad nije vodio prvoligaški fudbal, pre Lestera je glavni trener bio samo u Parmi kad je vodio u Seriji B.

Otkad je došao, Boli je oterao Tuhela koji je imao 63% pobeda u Čelsiju, došao do 3/3 finala kupova u Engleskoj, uzeo LŠ, dva puta završio u top 4. Oterao ga je posle 7 utakmica u sezoni. Onda plaća 25.2 miliona evra obeštećenja Brajtonu za Grema Potera kome daje 5 godina ugovora i kojeg smenjuje posle nepunih 8 meseci. Onda Lamaprd privodi sezonu kraju, na leto dolazi Poketino kojeg evo smenjuju posle jedne sezone. Kladim se da Mareska neće dočekati kraj sledeće sezone.

Gosn Boli očigledno ne zna kako fudbal funkcioniše, nije dovoljno samo sunuti milijardu evra treba imati plan i znati šta se radi i kako se radi. Za 2 sezone je smenio 3 dobra trenera, pa čekaj druže ne ide to tako. Mora i tim trenerima da se da neko vreme, ne može ništa na dugme.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Jul 18, 2024. 3:05 pm

Bleki i zvanično u Forestu. Mnogo mi je drago što će igrati PL, mislim da će mu odgovarati i da će se pokazati u dobrom svetlu.

https://x.com/NFFC/status/1813899856852963707

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Jul 26, 2024. 3:41 pm

Koliko je fudbalsko tržište postalo nerealno i nenormalno dokazuje činjenica da je Čelsi za 23.5 miliona € prodao Ipsviču izvesnog Omarija Hatčinsona (desno krilo, uskoro puni 21 godinu). Taj momak ima 52 nastupa u seniorskom fudbalu, od čega je 50 bilo na prošlosezonskoj pozajmici Ipsviču. Ostala 2 nastupa su za Čelsi. gde ima čak 22' PL fudbala. Dakle, 11 golova i 5 asistencija na 50 seniorskih utakmica i sa pola poluvremena prvoligaškog fudbala vredi danas 23.5 miliona €...

Tako me je juče iznenadila informacija da je Fulam spreman da plati 40 miliona € za Smit Roua iz Arsenala i pomislio sam zašto daju toliko para za igrača koji prošle godine maltene nije ni igrao. Ali u poređenju sa Hatčinsonom Smit Rou, iako podložan povredama, je igrač,dokazano sposoban da pravi razliku na PL nivou tako da 40 miliona € koliko Fulam navodno nudi više i ne zvuči tako loše.

Kritikovao sam tako Notingem koji je pre 2 godine platio Morgana Gibs-Vajta dosta para mada je taj transfer dobro ispao po njih jer im je Gibs-Vajt glavni igrač, ključni čovek u njihovom opstanku prošle sezone.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Jul 26, 2024. 11:01 pm

Smit Rou ne igra samo zbog stravične koncentra ije kvaliteta u Arsenalu, Fulamu bi baš dobro došao. Cena? Sasvim u redu za ostrvske prilike, sam si konstatovao da tamo važe neka druga pravila
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Aug 02, 2024. 8:36 pm

U ovom Čelsiju očigledno nema niko pametan, tamo je sve go ludak izgleda. Pored toga što u timu imaju 6 golmana i dovode 7., ljudi neće produžiti ugovor svom drugom najboljem igraču iz prošle sezone Konoru Galageru. Momak koji je silom prilika igrao kao 10 prošle sezone iako je 6/8 i odigrao odličnu sezonu gde je samo je Palmer igrao bolje od njega. E sad neće da mu produže ugovor i prodaju ga u Atletiko. I za kurtu i murtu su plaćali ludačka obeštećenja, potrošili milijardu i 200 miliona € pod Bolijem za ove nepune 3 sezone, davali svakoj šuši ludačke plate i sad neće da daju dobar ugovor svojem drugom najboljem igraču, koji je pritom ponikao u Čelsiju i koji bi sasvim sigurno bio novi kapiten a već je prošle sezone bio zamenik kapitena. Istu grešku su napravili i sa Mauntom prošle sezone, nisu produžili ugovor tada najkonstantnijem igraču Čelsija sezonama unazad. Boli vuče nenormalno glupe poteze, goreg vlasnika kluba u životu nisam video a čovek je sprcao milijardu u 200 miliona € za nepune 3 sezone.

Čolo dobija pravog kera na sredini terena kakav njemu treba , pravi motor ekipe. Galager je momak koji svaku utakmicu igra sa maksimalnim zalaganjem i stavom, kod njega nema opuštanja. Agresivan, odličan u presingu, dobro se postavlja, odličan na uklizavanjima. Predstavlja izuzetan štit odbrane da tako kažem. Tehnički vrlo dobar, šut, duga lopta, centaršut, dobar prekid, ubacivanja iz drugog plana gde je itekako sposoban da da gol. Može da igra jednako dobro i kao poziciona 6 i kao 8.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Aug 15, 2024. 3:03 pm

Ajmo vreme je za predikcije za PL :D :D

Šampion:
Top 4:
Ispadanje:
Iznenađenje sezone:
Razočarenje sezone:
Prvi otkaz:

Šampion: Arsenal
Top 4: 1. Arsenal, 2. Siti, 3. Liverpul, 4. Junajted
Ispadanje: Sautempton, Ipsvič, Brentford
Iznenađenje sezone: Kristal Palas
Razočarenje sezone: Čelsi
Prvi otkaz: Enco Mareska

Čekićar

Post by Čekićar » Thu Aug 15, 2024. 3:31 pm

Batica ubica wrote:
Thu Aug 15, 2024. 3:03 pm
Ajmo vreme je za predikcije za PL :D :D

Šampion:
Top 4:
Ispadanje:
Iznenađenje sezone:
Razočarenje sezone:
Prvi otkaz:

Šampion: Arsenal
Top 4: 1. Arsenal, 2. Siti, 3. Liverpul, 4. Junajted
Ispadanje: Sautempton, Ipsvič, Brentford
Iznenađenje sezone: Kristal Palas
Razočarenje sezone: Čelsi
Prvi otkaz: Enco Mareska
Tooo ubicoo :D

Sampion:Arsenal
Top 4: 1.Arsenal, 2. City, 3.Liverpool, 4.Spurs
Ispadanje:Ipswich,Southampton,Leicester
Iznenadjenje sezone:West Ham
Razocarenje sezone: Aston Villa
Prvi otkaz :Russell Martin

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Aug 15, 2024. 3:50 pm

Šampion se ne menja

MC, Arsenal, LFC, MU

Southampton, Leicester, Ipswich

MU

Chelsea

Rusell Martin
non mollare mai

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Thu Aug 15, 2024. 6:35 pm

Siti
Siti, Arsenal, Liverpul, Aston Vila
Brentford, Ipsvič i Lester
Vest Hem
Junajted
Ten Hag
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Čekićar

Post by Čekićar » Fri Aug 16, 2024. 4:39 pm

UTD u top4,kraj vica :D

Celava prevara angazuje samo igrace iz Ajaxa al se malo prejebao jer Eredivisie je JSL za PL :pardon:

Poznavanje trzista nula bodova,90% pojacanja u CV ima Ajax,jako neozbiljno za toko visok nivo.

Post Reply