Liga Evrope

Sve o evropskom fudbalu.

Moderator: Moderator

Batica ubica

Re: Liga Evrope

Post by Batica ubica » Thu May 23, 2024. 10:22 pm

Atalanta :blue: Kapa dole. Verovali su u Gasperinija i kad je izgledalo da je njihovo prošlo, podržavali ga, čak išli i protiv igrača (slučaj Papu Gomez). Prvi evropski trofej za Atalantu i to protiv kakvog protivnika i u kakvom stilu. Adamola Lukman :blue: :blue:

Bajeru je malo falilo da ovo bude jedna od najboljih sezona u istoriji fudbala. Biti neporažen od avgusta do maja deluje nerealno kad se igra Master Liga u pokojnom PESu a ne u jednoj fudbalskoj sezoni. Na kraju je vrlo moguće da će ih samo ova utakmica koštati savršene sezone. 51 utakmica zaredom gde su ljudi bili neporaženi, osvojili prvenstvo neporaženi, stigli do finala kupa i finala evropskog kupa.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Apr 18, 2025. 2:15 am

Ono kad te crnci vrate iz mrtvih, pa im daš priliku da šutiraju penale za prolaz. Logičan epilog

Težak poraz i propuštena prilika da Lotito zaradi brdo para protiv Totenhema. Od kojih bi doveo jednog polovnjaka. Možda
non mollare mai

Čekićar

Post by Čekićar » Fri May 09, 2025. 3:22 pm

Godinama slusam zagovornike La Lige kao najjace lige na svetu kako je Seviljina dominacija u LE najbolji pokazatelj toga...Kontra argument je taj da se timovima iz PL finansijski ne isplati LE,vise im donese neki nizi plasman na tabeli u PL nego titula u LE...

Ove sezone,na svu srecu,smo dobili specificnu situaciju gde su UTD i Spursi totalno potopljeni u PL i jedini spas sezone im je osvajanje LE i plasman u LS....I imamo lagano finale izmedju te 2 ekipe...15. i 16. tim PL igraju finale LE...15. i 16. tim La lige nikada nece igrati finale LE...15. tim u PL je domolirao sa 7-1 4. tim iz La Lige...Jednostavno je nemoguca misija da 15. ili 16. tim La Lige demolira 4. iz PL sa 7-1....

Nikada jaci argument od ovoga nece imati ljubitelji La Lige.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed May 21, 2025. 2:23 pm

Nikad čudnije finale nekog evropskog kupa nisam video. I Junajted i Totenhem igraju užasne sezone, trenutno su 16. i 17. timovi PL. Totenhem doduše zbog nenormalnog broja povreda (jeste svi su ih imali ali oni baš), Junajted zbog toga što se tamo ne zna ko pije ko plaća već godinama. Obe ekipe su vrlo rano uvidele da je sezona u PL otišla u vražiju mater i da su kup takmičenja jedini način da se ista spasi.

Nema šta, dan D i za jedne i za druge. Pobednik osvaja trofej i ide u LŠ. Junajted bi osvajanjem trofeja 3. sezonu zaredom osvojio trofej što bi bilo vrlo pozitivno u situaciji u kojoj se klub nalazi, dok Totenhem nije osvojio trofej punih 17 godina, od Liga kupa 2008. godine. Evo jedan podatak, iz ovog tima Totenhema jedino je rezervni golman Frejzer Forster bio profesionalac poslednji put kad je Totenhem osvojio trofej, bio je rezervni golman Njukasla te sezone.

Amorim će biti trener Junajteda i na početku sledeće sezone to je sigurno, nezavisno od ishoda ovog finala. Za Postekoglua bi to definitivno bio kraj ako izgubi finale, mada me ne bi iznenadilo da osvoje a da ga svakako smene. To bi bio pravi totenhemovski potez, da smene čoveka koji je osvojio prvi trofej posle 17 godina.

Totenhem kao i cele sezone ima povreda, mada od svih ovih nedostajaće im Medison i Kuluševski. Skarlet, Verner, Dragušin, Bergval to je sve manje važno ili nevažno, uz ove koji nisu registrovani za LE Forster, Kinski i Regilon. U Junajtedu nema De Lihta i Martineza. Pozitivno kod Totenhema je što im se vratio Son sad protiv Vile.

Očekujem da Junajted osvoji iako ih je Totenhem dobio sva 3 puta ove sezone. Godinama već mentalitet Totenhema je gubitnički, kad god se lomi uvek se uplaše, mekani su, nikakvi. Kako je to Kjelini davno rekao to je istorija Totenhema :D Junajted koliko god da je u raspadu opet je to ime, tradicija osvajanja videlo se prošle sezone u finalu FA kupa protiv Sitija. Mislim da lako može da bude goleada a može da bude i neka nervoza, tvrdoća 0:0 ili 1:1 i da penali odlučuju.

Totenhem ima nekoliko sposobnih igrača da reše utakmicu. Son, Solanke, Brenan Džonson, čak i ovaj Tel iz Bajerna. Kod Junajteda naravno Bruno, Dijalo koji je i ove i prošle sezone dokazao da je čovek za velike utakmice i da se ne plaši, Maunt sa klupe (asistencija u finalu LŠ), Kazemiro ako se bude ubacivao napred (rešio finale LŠ protiv Juventusa). Pa čak i Megvajer kod nekih prekida.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu May 22, 2025. 2:40 pm

Sada ću napusati nešto što sam mislio da neću napisati nikad u životu, ali Totenhem je osvojio trofej. I to evropski.

Pre svega, kapa dole Postekogluu. Bio sam kritičan zbog njegovog stila fudbala otkad je došao u Totenhem (opravdano, taj stil je na duže staze neodrživ sa ovim igračkim kadrom pa makar i svi bili zdravi), čovek je ove sezone prošao takvu agoniju sa povredama koja se retko viđa, nekad bukvalno nije imao igrača na određenim pozicijama već je morao da krpi, improvizuje, ubacuje decu, dovodi neproverene igrače. Mislim da su kritike prema njemu ove sezone nekad bile preoštre iz razloga što jednostavno nije imao igrača, mada je retko menjao svoj stil. Ipak, čovek je izdržao sve i osvojio je trofej i to evropski sa Totenhemom, mislim da je ovo jedno od najvećih dostignuća koje jedan trener može da ima. Postekoglu kapa dole!

Opet, i Postekoglu je shvatio da ne može uvek da se igra totalni fudbal i na gol više. Totenhem je sinoć bio dobro organizovan, disciplinovan, branili su se odlično, krila su odlično pomagala u odbrani, bili su agresivni. Sve do samog kraja sam bio ubeđen da će da pokleknu i prime gol, jer je to ipak Totenhem, ali su izdržali, pokazali su karakter i stvarno treba im čestitati na tome. Bisuma, Udogi, Džonson odlične utakmice, Ričarlison velika uloga u odbrani, Van de Ven odličan ono čišćenje sa linije je antologijsko. Nisam ljubitelj Totenhema i delom mi je žao što su osvojili trofej jer više neću moći da se zajebavam na njihov račun, ali drago mi je zbog Sona pre svega a onda i Medisona koji je majstor fudbala.

Amorim je pogrešio sa prvom postavom. Bruno je morao da igra bliže golu, ovako daleko od gola nije bio uticajan na utakmicu. To je vezalo Kazemira da igra ispred odbrane a on je više BTB nego pozicioni zadnji vezni otkad je došao u Junajted. Čudi me da nije to bio tandem Ugarte-Kazemiro, pogotovo jer je Kazemiro pokazao da ima kvalitet da se ubaci iz drugog plana i da gol. Maunt na krilu nije rešenje, on nije krilo već je 10. Nema dribling, nema prodornost, nema eksplozivnost, ne napada prostor a bar nešto od toga je potrebno za krilo. Tehnički odličan igrač, ja ga gotivim još od prve sezone u Čelsiju i velika je greška Čelsija što ga je pustio ali on nije krilo već isključivo 10, ali njegov je problem što je i Bruno 10.

Megvajer je odigrao jako dobru utakmicu, verovatno i najbolji igrač Junajteda uz Dijaloa. Kod gola se mogla videti mana igranja sa 5 pozadi, dosta prebacivanja odgovornosti između igrača. Kod gola Dorgu je mislio da će Šo markirati Džonsona, Šo je mislio da će ga Dorgu markirati i on pobegne obojici. 4 pozadi bekovi markiraju krila, štoperi centarfora (jednog ili dva) ili 3 pozadi gde bočni štoperi markiraju krila a centralni centarfora. Ovako sa 5 to je uvek dilema hoće li on ili ja, stvari nisu jasno postavljene.

Velika pobeda Totenhema, jedna od najvećih u klupskoj istoriji. Prvi trofej posle 17 godina i to veliki. Sad će biti zanimljivo videti da li će Levi smeniti Postekoglua što bi bilo vrlo totenhemovski, da smeniš čoveka koji ti je doneo prvi trofej posle 17 godina :D :D Mada ako ga je istrpeo do sad i ako je istrpeo 17. poziciju u PL red bi bio da ga ostavi i da mu omogući da se pojača na leto, zaslužio je to čovek.

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Thu May 22, 2025. 4:28 pm

Najgore finale u istoriji fudbala.

Tipičan primer precenjenih igrača sa obe strane, koji su plaćani basnoslovno (čitaj Hojlund, Megvajer i kompanija).

Više vremena igrači su proveli ležeći. Utakmica bez ikakvog tempa, sa tri i po prilike i nijednom fudbalskom potezu.

Više sam uživao gledajući četvrtu ligu Srbije prošlog vikenda nego ovaj besmisao.

Kada bi se Englezima finansijska nadmoć u odnosu na ostale lige smanjila za 50%, otprilike dva i po kluba bila bi konkurentna.

Totenhemu dva gola nije dao ko nije želeo, osim veselog Junajteda. 2025. godina a u postavi Kazemiro, Megvajer, Evans i Maunt.

Jedino vredno pomena mi je da moj brat Romero (top pet štoper sveta) sada ima 5/5 u finalima. Jedino što će mi u glavi ostati je njegovo jebanje Megvajera, koji se ponadao da će one sraćke protiv Liona i Bilbaa nešto da mu znače.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu May 22, 2025. 4:38 pm

Tajler Darden wrote:
Thu May 22, 2025. 4:28 pm
Najgore finale u istoriji fudbala.

Tipičan primer precenjenih igrača sa obe strane, koji su plaćani basnoslovno (čitaj Hojlund, Megvajer i kompanija).

Više vremena igrači su proveli ležeći. Utakmica bez ikakvog tempa, sa tri i po prilike i nijednom fudbalskom potezu.

Više sam uživao gledajući četvrtu ligu Srbije prošlog vikenda nego ovaj besmisao.

Kada bi se Englezima finansijska nadmoć u odnosu na ostale lige smanjila za 50%, otprilike dva i po kluba bila bi konkurentna.

Totenhemu dva gola nije dao ko nije želeo, osim veselog Junajteda. 2025. godina a u postavi Kazemiro, Megvajer, Evans i Maunt.

Jedino vredno pomena mi je da moj brat Romero (top pet štoper sveta) sada ima 5/5 u finalima. Jedino što će mi u glavi ostati je njegovo jebanje Megvajera, koji se ponadao da će one sraćke protiv Liona i Bilbaa nešto da mu znače.
Znam da voliš Argentinu i Argentince i da si pristrasan po tom pitanju, ali ne mogu da ne prokomentarišem ovu vrlo diskutabilnu konstataciju :D Čovek je tempirana bomba, nedisciplinovan igrač, u gotovo svakoj utakmici uleće u bar jednu pukovnik ili pokojnik situaciju, često zaboravi da markira svog čoveka, ima sposobnost da dobije izuzetno glup crveni karton, preda loptu u noge protivniku. Samo čekaš kad će čovek da ukanali svoju ekipu, klasičan krljator bez mozga. Za zalaganje svaka čast ali kvalitet je vrlo diskutabilan, u Argentini se šlepa uz Otamendija a ovde uz Van de Venovu brzinu. Verujem da si i dalje pod utiskom Argentininog osvajanja SP (i ja sam navijao za Argentinu da osvoji, zbog najvećeg pre svega), ali čovek je jedan od lošijih PL štopera, da je Englez verovatno bi išao hejt kao i za ostale Engelze :D :D

Čekićar

Post by Čekićar » Thu May 22, 2025. 5:57 pm

Ocekivano ruzna utakmica zbog ogromnog uloga...Pobednik spasava sezonu,odlazi u LS i ima daleko jaci proracun za narednu seznu dok porazenu odlazi u teski kanal..

To potvrdjuje i Postekogluovo bunkerisanje bez da pokusava da zapreti iz kontre....Covek koji uvek igra na gol vise,koji poslednju liniji podize na pola teran kada ima i 2 igraca manje...

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu May 21, 2026. 4:48 am

Još uvek sam pod utiskom ogromne razlike u kvalitetu, gde smo tek mi

Videcemo koliko Rayo može, jer Primera je ostala kao jedina liga, čiji timovi mogu da se nose s premijerligašima. A i to je ravno čudu, čist talenat, imajuci u vidu da je Barnley zaradio od svoje lige više nego Barselona od svoje
non mollare mai

Post Reply