KK Partizan 2021/22 - Sve za ljubav, sve za Partizan...

Sve o regionalnoj košarci.

Moderator: Moderator

Irriducibili

Re: KK Partizan 2021/22 - Sve za ljubav, sve za Partizan...

Post by Irriducibili » Wed Jun 12, 2024. 12:42 am

White Mamba wrote:
Tue Jun 11, 2024. 9:39 pm
svi zajedno zbirno nemaju 5 grama mozga, a bgm neki ni 2 grama muda
Ovo...

Nisam zadovoljan pojačanjem iz Zadra, iz bar dva razloga. Prvo, opet dominiraju krojačke nad trenerskim veštinama, size i samo size. Videli smo do čega nas je to dovelo. I drugo, imacemo više cigana od cigana, što smo takodje videli kako izgleda u derbijima. Očekujemo muda, a izbacujemo iz tima igrača koji ih pokaže

Gotovo sam siguran da ce doci neki kapitalac, neko ko ce da prodaje papreno skupe karte, jer drugačije to nece ici. Ali sve je to uzalud ne dodje li neko sposoban da razigra ekipu, ako se opet sve bude svodilo na izolacije i improvizacije. Sa plejem karakteristika gancija iz Zadra, makar to bio i veci kvalitet, nama ni Tatum ne bi mogao pomoci
non mollare mai

Houdini

Post by Houdini » Wed Jun 12, 2024. 5:59 am

Šta je po tebi razlog ovako loše Željkove sezone? Zašto je došlo do toliko grešaka?

Noctrune

Post by Noctrune » Wed Jun 12, 2024. 8:42 am

Irriducibili wrote:
Wed Jun 12, 2024. 12:42 am
White Mamba wrote:
Tue Jun 11, 2024. 9:39 pm
svi zajedno zbirno nemaju 5 grama mozga, a bgm neki ni 2 grama muda
Ovo...

Nisam zadovoljan pojačanjem iz Zadra, iz bar dva razloga. Prvo, opet dominiraju krojačke nad trenerskim veštinama, size i samo size. Videli smo do čega nas je to dovelo. I drugo, imacemo više cigana od cigana, što smo takodje videli kako izgleda u derbijima. Očekujemo muda, a izbacujemo iz tima igrača koji ih pokaže

Gotovo sam siguran da ce doci neki kapitalac, neko ko ce da prodaje papreno skupe karte, jer drugačije to nece ici. Ali sve je to uzalud ne dodje li neko sposoban da razigra ekipu, ako se opet sve bude svodilo na izolacije i improvizacije. Sa plejem karakteristika gancija iz Zadra, makar to bio i veci kvalitet, nama ni Tatum ne bi mogao pomoci
Možemo očekivati još cigana u rosteru? Ako je Lorenzo ne bih se bunio :D , šala na stranu sve je dobro rečeno, prosto u ekipu mora da dođe kapitalno pojačanje manje više zbog igre više zbog prodaje karata i loženja, druga stvar mora da se grize, dok si na utakmici nema drugarstva samo isključivo inat...

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Jun 12, 2024. 10:03 am

Kao što je i spomenuto, potreban je plejmejker koji zna da razigra ekipu da ne gledamo više Pantera, Avramovića, Ponitku, Anđušića i ostale kako glume nešto što nikad nisu bili niti će biti. PJ je to bio ove sezone ali je on dobar deo utakmica igrao od lopte, stajao u ćošku dok su stručnjaci hoblovali parket.

Slažem se sa Mambom oko petice. Evo već četvrti PR priželjkujem nekog andersajza dole, sposobnog da pegla odbranu kao ker, da preuzima i da se šiba pod košem kao što je to bio Mozli svojevremeno. Nek u napadu zna da samo da postavi blok i da rola u dubinu dosta je. Jedan centar mora biti isključivo defanzivni jer smo videli kako smo prošli sa onim što je dobar napadač, da mu ime ne spominjem. Kaboklo je vrlo dobar defanzivac a zna ponešto i u napadu tako da je za drugog centra idealan.

Na 3 bih ostavio Ponitku i Nanelija ako uopšte ima šansi da čovek ostane. Ponitka je u završnici sezone pokazao da zaslužuje da ostane i da ima veću ulogu. Odličan defanzivac od lopte, vrlo dobar na lopti, donosi čvrstinu, odličan kater u napadu, solidan šut za 3, solidna bacanja, sekundarna kreacija. Ostaje nejasno zašto je veći deo sezone presedeo ili je imao neku minimalnu minutažu.

Kao što je već navedeno dosta toga se svodilo na izolacije i improvizacije. Prevelika zavisnost od Pantera koji je bio i primarni skorer i primarni kreator a šta čovek ne može da bude, što su protivnici vrlo dobro uočili (najbolji primer utakmica sa Olimpijakosom u Areni, finale kupa). I to se dešavalo cele sezone, ako nekog krene samo ide njemu lopta u ruke i guraj, plana nema.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Irriducibili

Post by Irriducibili » Wed Jun 12, 2024. 3:40 pm

Houdini wrote:
Wed Jun 12, 2024. 5:59 am
Šta je po tebi razlog ovako loše Željkove sezone? Zašto je došlo do toliko grešaka?
Koliko god se trudio, ne mogu da dodjem do racionalnog objašnjenja. Želimir je sve svoje uspehe napravio selektirajuci ekipe sa plejevima ekstra klase, potom i sa dominantnim peticama. Vec 3 godine ne mogu da dokučim zašto je od toga odstupio i opredelio se za telesne gabarite kao ključni kriterijum. Na sve to, nismo ni ratnička ekipa, vec skup igrača bez karaktera, koji skidaju gace čim je tvrdo. Tome je i on sam dodatno doprineo svojim "peace brothers" stavom. Košarka, posebno ovde, više nije neko viteško nadmetanje, vec rat svim raspoloživim sredstvima. Primer Atamana i njegovih reakcija, pokazuje kako je danas nužno postupati da bi se došlo do cilja

Da ne mudrujem više, užasna selekcija igrača i tvrdoglavo insistiranje na ulogama za koje oni nisu sposobni, dovelo je do ovakvog epiloga i silnih uludo bačenih miliona. Retoričko pitanje, šta bi se desilo da je u pitanju bilo koji drugi trener?
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Jun 12, 2024. 3:44 pm

Irriducibili wrote:
Wed Jun 12, 2024. 3:40 pm
Houdini wrote:
Koliko god se trudio, ne mogu da dodjem do racionalnog objašnjenja. Želimir je sve svoje uspehe napravio selektirajuci ekipe sa plejevima ekstra klase, potom i sa dominantnim peticama. Vec 3 godine ne mogu da dokučim zašto je od toga odstupio i opredelio se za telesne gabarite kao ključni kriterijum. Na sve to, nismo ni ratnička ekipa, vec skup igrača bez karaktera, koji skidaju gace čim je tvrdo. Tome je i on sam dodatno doprineo svojim "peace brothers" stavom. Košarka, posebno ovde, više nije neko viteško nadmetanje, vec rat svim raspoloživim sredstvima. Primer Atamana i njegovih reakcija, pokazuje kako je danas nužno postupati da bi se došlo do cilja

Da ne mudrujem više, užasna selekcija igrača i tvrdoglavo insistiranje na ulogama za koje oni nisu sposobni, dovelo je do ovakvog epiloga i silnih uludo bačenih miliona. Retoričko pitanje, šta bi se desilo da je u pitanju bilo koji drugi trener?
Upravo ovo sam se zapitao posle jednog od brojnih kikseva u ABA ove sezone... Ipak, ime pokriva mnogo toga kao i u svakom sportu...

Irriducibili

Post by Irriducibili » Wed Jun 12, 2024. 4:00 pm

Samo što to nije u interesu ni njemu, ni nama. Povratak korenima, zadnji je čas!
non mollare mai

dacolik

Post by dacolik » Wed Jun 12, 2024. 5:51 pm

Izgleda da su polili Zelimira hladnom vodom i da je odlucio da ipak dovede plejmejkera. :D

Noctrune

Post by Noctrune » Wed Jun 12, 2024. 6:31 pm

dacolik wrote:
Wed Jun 12, 2024. 5:51 pm
Izgleda da su polili Zelimira hladnom vodom i da je odlucio da ipak dovede plejmejkera. :D
Nadam se da će se to zapravo desiti, mučno je gledati naše napade a još gore napade cigana kad Teo namesti jebenom Gilespiju 15 poena iz šale.

Noctrune

Post by Noctrune » Wed Jun 12, 2024. 6:38 pm

Irriducibili wrote:
Wed Jun 12, 2024. 3:40 pm
Houdini wrote:

Pričao je skoro da mu je osvajanje ABA lige jedan od najvećih uspeha, pa po moj proceni je to neki razlog ovakvih rezultata ove sezone, tačnije mislim da je popuštao ekipi ove sezone nakon svakog kiksa "Ajde nema veze doće to na svoje" mesto da se igrači pritisnu, ovo što sad pričam je mnogo čudno jer bi inače Željko za takav odnos prema radu slao kući odma, šta znam možda to dolazi s godinama. Ono čega se ja bojim je da se se opet sve svede na to da Panter kreira jer onda opet ista priča čak i da mu sledeća sezona bude najbolja u karijeri.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Jun 12, 2024. 6:49 pm

dacolik wrote:
Wed Jun 12, 2024. 5:51 pm
Da nije Grk sa američkim pasošem u pitanju :D :D :D

White Mamba

Post by White Mamba » Wed Jun 12, 2024. 7:11 pm

Ajde bre Batice prekini :D
Zar nece kamenko u knezevinu?

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Jun 12, 2024. 7:27 pm

White Mamba wrote:
Wed Jun 12, 2024. 7:11 pm
Ajde bre Batice prekini :D
Zar nece kamenko u knezevinu?
Pisalo se da hoće, pošto ih je upropastio u majstorici sa dve klač trojke :D :D

Verujem da će dosta zavisiti od Džejmsa koji jedan dan produžuje ugovor na 3 godine a sledeći razmišlja o odlasku :D Ako ova druga opcija bude u pitanju mogli bismo i mi da uskočimo :D :D

White Mamba

Post by White Mamba » Wed Jun 12, 2024. 7:56 pm

Nemoj samo ko prosle godine kad smo se fukljali oko bradatog voza da uskocimo, pa fasovali poljsku tetku s pola meniskusa :D

Milorad

Post by Milorad » Thu Jun 13, 2024. 12:59 pm

Da ne bude lažnog nadanja

Locked