Engleska Premijer Liga

Sve o evropskom fudbalu.

Moderator: Moderator

Čekićar

Re: Engleska Premijer Liga

Post by Čekićar » Fri Aug 16, 2024. 5:55 pm

Sammie Szmodics novi igras Ipswich-a,prosle sezone najbolji strelac u Championshipu sa 27 komada.

Ove sezone u 1. kolu usao sa klupe jer je dogovarao transfer i lagani gol i asistencija za 20 i kusur minuta.

Dobar potpis u skaldu sa mogucnostima.

I prezaljenog Philipsa su uzeli :good:

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Aug 16, 2024. 6:55 pm

Filips može da bude dobro pojačanje ako uspeju da ga ožive.

Najbolji strelci Čempionšipa često udare na tvrdo u PL. Meni odmah pada na pamet Adam Armstrong koji je dao 28 golova u Blekburnu i pređe u Sautempton gde da 4 gola za 2 sezone u PL. Džej Rodrigez koji je majstor Čempionšipa mada je i imao solidnu PL karijeru, imao je Mitar posle one 19/20 sezone slabu PL sezonu itd. Slabiji kvalitet fudbala i veći broj utakmica igraju ulogu tu. Naravno postoji primer i Votkinsa recimo koji je posle dobrih sezona u Čempionšipu nastavio tako i u PL.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Aug 16, 2024. 7:41 pm

Videcemo da li je vic, ali mislim da za MU ovo konačno može biti sezona stabilizacije. Itekako tu ima kvaliteta, a deluje mi i da su se dobro pojačali. Na Bajernov dvojac ne treba trošiti reči, a posle sjajne sezone u Bolonji, Zirkzee može da bude pun pogodak. Od njegove aklimatizacije puno toga zavisi
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Aug 16, 2024. 8:59 pm

Irriducibili wrote:
Fri Aug 16, 2024. 7:41 pm
Videcemo da li je vic, ali mislim da za MU ovo konačno može biti sezona stabilizacije. Itekako tu ima kvaliteta, a deluje mi i da su se dobro pojačali. Na Bajernov dvojac ne treba trošiti reči, a posle sjajne sezone u Bolonji, Zirkzee može da bude pun pogodak. Od njegove aklimatizacije puno toga zavisi
Videćemo koliko će Zirkze igrati, videh da je za sebe rekao da nije klasičan centarfor a da nije ni prednji vezni već da je 9.5 ili polušpic. Da li će Junajted igrati sa dvojicom gore sa Zirkzeom i Hojlundom mislim da je to teška priča, pošto bi to značilo igranje bez 10 i veću defanzivnu obavezu za Bruna/Maunta (rekao bih Eriksena ali on nije 10 kako je došao u Junajted). Sad, da li će Zirkze igrati pre Hojlunda koji je imao vrlo solidnu prvu sezonu videćemo, svakako će biti dobra konkurencija jedan drugom.

De Liht mi se nije preterano sviđao ni u Ajaksu, tu je dosta bilo rizičnih 50-50 startova. Juventus koji ga je platio velike pare ga je prodao posle 3 sezone u kojima se nije proslavio, bilo je tu dosta kikseva, napravljenih penala. Već vreme u Bajernu mi je nepoznanica sem LŠ, sećam se da je revanš na Bernabeu u polufinalu ove sezone odigrao vrlo solidno. Opet, Bajern ga je prodao posle 2 sezone kao igrača u najboljim godinama. Sumnjivo je kad te 2 tima koja su dala veliki novac za tebe prodaju relativno brzo. Čak Junajted ima previše igrača na štoperu, Martinez, Megvajer, Evans, De Liht, Lidelof i ovaj momak Joro mada on ima 18/19 godina. Mislim da će gledati da Lindelofa udome negde do kraja PRa, mada i tu imaju jednog viška realno mada Martinez možda bude više igrao i beka s obzirom na fizičku spremu Malasije i Šoa.

Videh malopre da kreću bez centafora, da li će tu igrati Rašford a Bruno ili Maunt na 10 videćemo.

Čekićar

Post by Čekićar » Fri Aug 16, 2024. 9:56 pm

UTD malo jaci od kisele vode,za 45min stvorili jednu sansu + onu posle kiksa Lena.

Celava prevara stavio Mazrauia desno a Dalota levo,2 puta UTD stvorio visak po levoj strani i mucenik Dalot nije ni pokusao da centrira sta ce kad je struka bedna..

De Liht izuzetno precenjen igrac..

Teska holandizacija vodi UTD u ponor...Vidim i Ruda su dovukli da nesto smatra :lol:

Čekićar

Post by Čekićar » Fri Aug 16, 2024. 11:29 pm

Igras kod kuce,ogroman si favorit i u 81. minutu uvodis 2 stopera pri rezultatu 0:0,ovo u zivotu nisam video...

Celavi je potpuno nemocan i pogubljen.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Aug 17, 2024. 2:10 pm

Vrlo je moguce da celavi poništi moju prognozu. Da nema Stanoja, bio bih ubedjen da ne postoji trener koji ce izvesti tako idiotsku postavu. Sve što je sinoc donelo prevagu je došlo sa klupe
non mollare mai

Čekićar

Post by Čekićar » Sat Aug 17, 2024. 6:53 pm

Kakva postava Lopetegija za robiju...Ne mozes dobiti krstenog trenera da ga jebes

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Aug 17, 2024. 7:37 pm

Čekićar wrote:
Sat Aug 17, 2024. 6:53 pm
Kakva postava Lopetegija za robiju...Ne mozes dobiti krstenog trenera da ga jebes
Može da dođe i Benzema ali Antonio je zakucan :D

Apropo Ten Haga i izmena vidiš da su izmene uspele, čim su ušli Evans i De Liht pao je gol :D :D Šalu na stranu stvarno čudne izmene u čudnom trenutku, sem ako obojica nisu bili povređeni ne vidim svrhu. Maunt i Bruno ne mogu zajedno to je valjda jasno bilo i prošle sezone, ista pozicija, isti profil igrača prosto ne može.
Ovaj Mejnu je čudo, tako mlad momak a tako dobar. Da vidimo samo koliko može da drži konstantnost sad kad se to od njega bude očekivalo.

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Sat Aug 17, 2024. 8:41 pm

Kakav je bio Kosta Nedeljković?

Vidim da je ušao u igru pred kraj meča.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Aug 17, 2024. 8:43 pm

Antonio, zločin koji traje....

Pritom je otišao i korak dalje, nije samo ofanzivno bezopasan, vec je i defanzivno igrač manje

Sve u svemu, Vila je tim, WH u fronclama koje treba sastaviti. Lopetegijev start u najmanju ruku ne obecava
non mollare mai

Čekićar

Post by Čekićar » Sat Aug 17, 2024. 8:54 pm

Batica ubica wrote:
Sat Aug 17, 2024. 7:37 pm
Čekićar wrote:
Sat Aug 17, 2024. 6:53 pm
Može da dođe i Benzema ali Antonio je zakucan :D
To je prva stvar,bolje Fulkrug iz aviona da dodje na stadion nego Antonio koji je prosao 10 priprema.

Druga stvar,ostaviti na klupi Ward Prowse-a je takodje zlocin,treniras ekipu koja je godinama unazad jedna od najopasnijih iz vazduha i ti parkiras na klupu jednog od najboljih izvodjaca prekida u istoriji PL..I umesto da je svaki prekid pola gola ti pucas sebi u koleno.

I kako je samo fudbal lepo danas sve podesio,prvi prekid Ville i primas gol+Antonio na bazi kurca ne isprati Onanu.Kada bi sport uvek ovako pravican bio bilo bi jako lepo...
Nek se tera u kurac Lopetegi,dao bih mu odmah otkaz.

@Tajler

Malo je igrao,nista konkretno ni dobro ni lose...

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Aug 17, 2024. 9:06 pm

Evo zašto sam pre neki dan pisao da je Kilman prosečan defanzivac, drugi gol je njegova odgovornost... Mavropanos sa druge strane odlična utakmica.

Biće Vest Hem dobar samo treba vremena da se prilagode na Lopetegija i da Fulkrug zameni Antonija koji više ne može, stigle su godine. Mislim da LŠ neće uticati puno na Vilu jer Emeri zna da vodi Evropu i ligu uporedo, doktorirao je na tu temu.

@Tajler
Malo vremena je proveo za neku konkretnu ocenu. Mislim da će moraćti da koristi minute u kupovima da bi dobio poverenje jer Emeri za PL retko rotira, a pitanje koliko će Nedeljković igrati kad bude odmarao Keša s obzirom da i Konsa može da odigra na desnom beku. Pogotovo jer Nedeljković ima nešto preko 40 utakmica u seniorskom fudbalu, daleko je od dokazanog igrača i nekoga sa nekim iskustvom. Tek 20 utakmica za zvezdu...

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun Aug 18, 2024. 9:25 pm

Drago mi je da se Vesli Fofana vratio posle duge pauze i posle svih povreda u njegovoj karijeri koje su ga snašle. Luj Kolvil je još jedan u nizu engleskih prosečnih igrača, ni prošle sezone me nije oduševio ali reko ajde igrao je i levog beka često, mlad je. Ali ova predstava danas, direktan krivac za gol Sitija. Ne markira Halanda pušta ga iza Kukurelji (eto kakva slučajnost posle svega :D) koji je i niži i slabiji od Halanda, konstantno je bežao od Halanda i prebacivao odgovornost na Kukurelju. To je radio protiv Sitija i prošle sezone na Etihadu. Loše markiranje i loše postavljanje, previše gledanja lopte, fizikalije jesu odlične ali mislim da tu nema materijala za vrhunskog igrača. Nema veliki plafon.

Doku da zna onoliko koliko je brz i jak ne bi imao cenu. Danas je išao od dobrih driblinga do vrlo upitnih poteza, kao uostalom i cele prošle sezone. Kovačić je fino odigrao, mnogo bolje deluje kao pozicioni zadnji vezni nego kao BTB.

Čekićar

Post by Čekićar » Mon Aug 19, 2024. 12:40 am

Batica ubica wrote:
Sun Aug 18, 2024. 9:25 pm

Doku da zna onoliko koliko je brz i jak ne bi imao cenu. Danas je išao od dobrih driblinga do vrlo upitnih poteza, kao uostalom i cele prošle sezone.
Ne postoji igrac koji losije odluke donosi od tuznog Dokua,milion puta prospe u vodu visak koji napravi jer nema zavrsni pas a ni sut,decision u minusu.Narodski receno brz i glup :D ..Nekad su fudbal igrali tehnicki majstori,danas je dovoljno samo da si brz...ide se na kvanitet,jednom iz 15 puta ce ga usrati dobra odluka kad probije.

Palac gore za Maresku sto je precrtao pilicara Sterlinga,jos da ukapira da Dzekson nije PL kalibar,strasno neartikulisan i nespretan igrac,ima lopate umesto nogu..
Nkunkua u spic....Ili iskesirati Osimena pa da Nkunku igra iza njega,nema potrebe za triom Enzo,Lavia,Kaisedo,dovoljna su dvojica...al aj mogu videti tu rezon vs City

Post Reply