Evroliga
Moderator: Moderator
Re: Evroliga
Josh Nebo se izgleda povredio opet, veceras je igrao prvu utakmicu posle oporavka od prethodne povrede.
Luca Banchi je novi trener Efesa, ugovor na 1+1 sezonu, a Mijatovic navodno ostaje u klubu na nekoj drugoj poziciji (verovatno kao pomocni trener).
Litvanci sa BasketNews-a pisu da su ugovori na 3 godine pored Partizana, Zvezde i Virtusa ponudjeni i Monaku, Parizu i Albi, a Dubai ima ponudu za narednih 5 godina.
Sportando javlja da je Hapoel Tel Aviv zatrazio/aplicirao kod Evrolige za licencu na 3 sezone.
Sarunas Jasikevicius je najbolji trener Evrolige za sezonu 24/25.
- Irriducibili
Zaista je smešno što Spliter nije dobio to priznanje. U rangu toga što Jokic nece biti MVP
non mollare mai
Vecinu procenata u glasanju cini mi se da nose glasovi trenera evroligaskih klubova pa su mozda oni ipak odlucili da ne moze "ruki" da uzme nagradu za najboljeg iako je realno po odnosu ulozeno/ostvareno Spliter svakako zasluzio nagradu.Irriducibili wrote: ↑Fri Apr 18, 2025. 2:07 am![]()
![]()
![]()
Zaista je smešno što Spliter nije dobio to priznanje. U rangu toga što Jokic nece biti MVP
- Irriducibili
Esnafske kombinacije, ja tebi, ti meni. Tako jedne sezone i jedan naš trener dobi to priznanje, onaj koji je odmah potom postigao istorijski rezultat sa CSKA
non mollare mai
Kendrick Nunn je MVP Evrolige za ovu sezonu.
Sto se glasova tice po 35% su glasovi trenera i kapitena evroligaskih klubova (ukupno 70%), 20% su glasovi iz medija i 10% glasovi navijaca.
Sto se glasova tice po 35% su glasovi trenera i kapitena evroligaskih klubova (ukupno 70%), 20% su glasovi iz medija i 10% glasovi navijaca.
- Batica ubica
Gledao sam utakmicu Olimpijakos-Real gde ih je Olimpijakos rastavio, Real je nešto pokušao da se vrati u par navrata ali nije im uspelo. Olimpijakos ih je samleo napadom i protokom lopte, prava timska pobeda. Milutinov je odlično krenuo ali je imao nekih promašaja posle, Vezenkov vrhunska utakmica. Furnije se već ispucavao. videćemo kako će odigrati večeras. U Realu Ljulj najbolji, pogodio je neke trojke kad su pokušali da se vrate, ostali tanko. Imam osećaj da Olimpijakos eksploatiše Tavaresa maksimalno, dosta puta su im završavali na obruču. Nekako Real bolje deluje kad je Ibaka na terenu.
Kakav preokret Efesa sinoć
I to sve posle one dvojke Slukasa na kraju 3/4. Panatinaikos ih je razbio u 1/4 ali posle je Efes zategao u odbrani, dozvolili su Panatinaikosu samo 76 poena u njihovoj hali u plej ofu. Nana nije služio šut nikako, imao je dosta asistecija i dobar šut za 2 ali trojke ga nisu služile nikako. Osman vrhunska utakmica sem bacanja koje nije mogao da pogodi nikako. Delovalo je da Slukad preuzima utakmicu u 4/4 kad je krenuo da spaja sa košem saigrače. Grent vrlo dobar i zahvalan igrač, zli jezici će reći da je to Nilikina trebao da bude kod nas.
Drago mi je zbog PJa da je odigrao doktorsku utakmicu. Poludistance, kreiranje, trojka, odlična odbrana na Nanu u 2. poluvremenu. Čovek koji je pokrenuo preokret Efesa. Drago mi je jer kod nas nije uvek imao ulogu kakvu je trebao da ima, dobar deo vremena je provodio u korneru ili od lopte. Naravno i Larkin klasan igrač, kakve 3 trojke je pogodio. Pa na kraju ono polaganje za izjednačenje, pa trojka iz uručenja i 2 bacanja kad se lomilo. Poarje takođe vrhunska utakmica, niski post, ofanzivni skok, iz pika. Veliki preokret Efesa.
Kakav preokret Efesa sinoć
Drago mi je zbog PJa da je odigrao doktorsku utakmicu. Poludistance, kreiranje, trojka, odlična odbrana na Nanu u 2. poluvremenu. Čovek koji je pokrenuo preokret Efesa. Drago mi je jer kod nas nije uvek imao ulogu kakvu je trebao da ima, dobar deo vremena je provodio u korneru ili od lopte. Naravno i Larkin klasan igrač, kakve 3 trojke je pogodio. Pa na kraju ono polaganje za izjednačenje, pa trojka iz uručenja i 2 bacanja kad se lomilo. Poarje takođe vrhunska utakmica, niski post, ofanzivni skok, iz pika. Veliki preokret Efesa.
Nisam čiko, nisam čiko ja!
- Batica ubica
Urbonas prenosi neke informacije oko Dubai-a posle price sa generalnim menadzerom Kamenjasevicem u slucaju da Dubai bude igrao Evroligu narede sezone:
- projektovani budzet za plate igraca i strucnog staba bi bio izmedju 11 i 12 miliona € (po tome bi bili ispod top 10 u Evroligi)
- cilj im je godisnji porast budzeta u skaldu sa porastom salary cap-a (otprilike porast 10% do 15% godisnje)
- planiraju da zadrze 80% trenutnog tima i za narednu sezonu, budzet za plate trenutnog tima je 4.2 miliona €
- narativ da ce zbog njih da "eksplodira" trziste nije istinit
- projektovani budzet za plate igraca i strucnog staba bi bio izmedju 11 i 12 miliona € (po tome bi bili ispod top 10 u Evroligi)
- cilj im je godisnji porast budzeta u skaldu sa porastom salary cap-a (otprilike porast 10% do 15% godisnje)
- planiraju da zadrze 80% trenutnog tima i za narednu sezonu, budzet za plate trenutnog tima je 4.2 miliona €
- narativ da ce zbog njih da "eksplodira" trziste nije istinit
Hapoel Jerusalim koji je u vlasnistvu porodice koja je vlasnik i Dalasa navodno zeli 3-godisnju licencu za Evroligu i spremni su da plate 5 miliona € koji se spominju kao iznos koji je trazen i od drugih klubova.
- Batica ubica
Kako će goreti OAKA u majstorici au
Čika Dimitris je već krenuo, sada doduše u manje zanimljivom stilu
Traka za trčanje je bila hit

Šejn Larkin majstor košarke još jednom. Kako je razigrao ekipu, 9 asistencija, 1 izgubljena lopta, 4/7 iz igre i vrlo dobra odbrana bez štednje. Šampionski igrač. Doužer odlična utakmica i pored evidentne povrede desne ruke, 2 asistencije u završnici od kojih je ona jedna bila fenomenalna, vrhunska odbrana na Nanu u nekoliko poseda, pogođena bacanja, polaganje.
Pomenusmo Irr i ja jutros Elajdžu Brajanta, 19 poena sa samo jednim bacanjem, 4/9 trojke, 3 ukradene, pogođeni bitni šutevi. I onda Šmits i Osmani sa svojim rolama, X faktori, Poarje loš statistički ali odbrana top čovek menja svaki šut oko obruča.
Odličan potez Bankija sa uvođenjem izvesnog Ozdemiroglua u 2/4 da ujeda Nana, gde je ovaj odigrao odličnu odbranu u nekoliko poseda.
Nan loš, mada treba reći i da sudije nisu svirale nekoliko faulova nad njim. Ali, ne umanjuje da ga je Efes vrhunski čuvao, Larkin, Doužer, Brajant, Ozdemiroglu. 12 poena ali 3/12 iz igre, na obruču nije dao ništa jedna poludistanca i dve teške trojke. Slukas iskusna utakmica, malo šuteva je uzeo, podelio 6 asistencija, na suvo iskustvo iznuđivao bacanja na kraju. Osman juče najbolji igrač Panatinaikosa i pored lošeg šuta za 3. Panatinaikosu je problem centar, Jurtsevena buše u odbrani jer je spor a Gabrijel je divlji igrač sa njim nikad nisi načisto.
Ne smem da zamislim šta će Pao pripremiti za majsotricu, ima da gori sve i po cenu kazne. Ataman i čika Dimitris nisu mogli bolje da se nađu, tandem iz snova. Da ih ne oštete sudije oni bi se međusobno posvađali.
Majstorica i u seriji Monako-Barselona, tu nisam gledao nijednu utakmicu pa ne bih da komentarišem. Ne mogu da verujem da je EL stavila majstorice isti dan kad i revanše LŠ, stvarno im je marketing jača strana. I to staviše Panatinaikos-Efes maltene u isti termin kao i Inter-Barselona...
Šejn Larkin majstor košarke još jednom. Kako je razigrao ekipu, 9 asistencija, 1 izgubljena lopta, 4/7 iz igre i vrlo dobra odbrana bez štednje. Šampionski igrač. Doužer odlična utakmica i pored evidentne povrede desne ruke, 2 asistencije u završnici od kojih je ona jedna bila fenomenalna, vrhunska odbrana na Nanu u nekoliko poseda, pogođena bacanja, polaganje.
Pomenusmo Irr i ja jutros Elajdžu Brajanta, 19 poena sa samo jednim bacanjem, 4/9 trojke, 3 ukradene, pogođeni bitni šutevi. I onda Šmits i Osmani sa svojim rolama, X faktori, Poarje loš statistički ali odbrana top čovek menja svaki šut oko obruča.
Odličan potez Bankija sa uvođenjem izvesnog Ozdemiroglua u 2/4 da ujeda Nana, gde je ovaj odigrao odličnu odbranu u nekoliko poseda.
Nan loš, mada treba reći i da sudije nisu svirale nekoliko faulova nad njim. Ali, ne umanjuje da ga je Efes vrhunski čuvao, Larkin, Doužer, Brajant, Ozdemiroglu. 12 poena ali 3/12 iz igre, na obruču nije dao ništa jedna poludistanca i dve teške trojke. Slukas iskusna utakmica, malo šuteva je uzeo, podelio 6 asistencija, na suvo iskustvo iznuđivao bacanja na kraju. Osman juče najbolji igrač Panatinaikosa i pored lošeg šuta za 3. Panatinaikosu je problem centar, Jurtsevena buše u odbrani jer je spor a Gabrijel je divlji igrač sa njim nikad nisi načisto.
Ne smem da zamislim šta će Pao pripremiti za majsotricu, ima da gori sve i po cenu kazne. Ataman i čika Dimitris nisu mogli bolje da se nađu, tandem iz snova. Da ih ne oštete sudije oni bi se međusobno posvađali.
Majstorica i u seriji Monako-Barselona, tu nisam gledao nijednu utakmicu pa ne bih da komentarišem. Ne mogu da verujem da je EL stavila majstorice isti dan kad i revanše LŠ, stvarno im je marketing jača strana. I to staviše Panatinaikos-Efes maltene u isti termin kao i Inter-Barselona...
- Batica ubica
Sa čika Dimitrisom nikad nije dosadnoEvroliga se oglasila dan pred majstoricu Panatinaikosa i Efesa i saopštila zašto i koliko je kažnjen kontroverzni vlasnik atinskih zelenih.
"Gospodin Dimitris Janakopulos, većinski vlasnik Panatinaikosa, kažnjen je sa ukupno 100.000 evra zbog neprimernih izjava na društvenim mrežama koje se tiču suđenja, vređanja drugih ekipa, pojedinaca i organizacije Evroliga. Kažnjen je po članovima 24.2 b), c) i d) po disciplinskom pravilniku Evrolige", saopšteno je na sajtu takmičenja.