KK Crvena zvezda
Moderator: Moderator
Re: KK Crvena zvezda
A zašto konkretno nije 3/4, point forward? Koji su to elementi koji mu fale?
Gore i piše da nema fizikalije... Ali toliko igrača nema fiziku, pa igra odlično...
Gore i piše da nema fizikalije... Ali toliko igrača nema fiziku, pa igra odlično...
Ko je iz proslosezonskog sastava svestraniji igrač od Davidovca?
Na Kosovu božur cveta, ne damo te zemljo sveta!
Svestranost je varljiva osobina. Ako uzmemo tripl-dabl učinke kao vrhovni parametar, plejmejker Denvera iz 80-ih Lafajet Lever ih ima više od Džordana i Brajanta. Ne bih rekao da je svestraniji od Perperoglua i Riversa (Radanova, nažalost, nismo imali priliku da vidimo).
Držim da je bolje biti ekspert u jednom segmentu igre, nego u brojnim dobar ali ne klasa. U jednom derbiju Stratos zatrpava koš Partizana, a drug grobar mi govori "Ovo ubija u pojam".
Davidovac ima neke vrline point forwarda, ali samo u limitiranom vremenskom okviru. Njega jednostavno ne možeš da držiš na parketu u Evroligi ili plej-ofu ABA lige duže od 12-15 minuta, ako i toliko. Ne kažem da ne vrijedi i da nije mnogo dao Zvezdi, treba da ima ulogu, ali fizička ograničenja su mu olovne bukagije.
Držim da je bolje biti ekspert u jednom segmentu igre, nego u brojnim dobar ali ne klasa. U jednom derbiju Stratos zatrpava koš Partizana, a drug grobar mi govori "Ovo ubija u pojam".
Davidovac ima neke vrline point forwarda, ali samo u limitiranom vremenskom okviru. Njega jednostavno ne možeš da držiš na parketu u Evroligi ili plej-ofu ABA lige duže od 12-15 minuta, ako i toliko. Ne kažem da ne vrijedi i da nije mnogo dao Zvezdi, treba da ima ulogu, ali fizička ograničenja su mu olovne bukagije.
Svestranos ne moze da bude varljiva osobina, jer govorimo o kvalitetnim segmentima igre a ne broju tripl-dabl učinaka.
U svim segmentima ga ima.
Jedan od najboljih igrača sa loptom u rukama u timu, moze i ledjima ka košu protiv nižih bekova od sebe,
sa 4-ke moze da pravi prednost licem ka košu ili vrti pik.
najbolji skakač u spoljnoj liniji,
jedan od najboljih dodavaca u ekipi generalno - pogotovo ako ga brojimo medju unutrašnje.
Odličan pregled igre jer zbog visine "vidi preko" odbrane, i donosi dobre odluke jer ima visok IQ.
Korektan spot up šuter, čak je i u PO počeo da šutira poludistancu iz driblinga kad ga centar čeka u dropu.
Individualna dbrana jeste segment kojim mora da se pozabavi, kao u ostalom i veći deo ekipe.
Davidovac u PO ABA lige ove sezone 23, 15, 17, 20, 17,16, 22, 19 min.
Jedan od najboljih igrača sa loptom u rukama u timu, moze i ledjima ka košu protiv nižih bekova od sebe,
jedan od najboljih dodavaca u ekipi generalno - pogotovo ako ga brojimo medju unutrašnje.
Odličan pregled igre jer zbog visine "vidi preko" odbrane, i donosi dobre odluke jer ima visok IQ.
Korektan spot up šuter, čak je i u PO počeo da šutira poludistancu iz driblinga kad ga centar čeka u dropu.
Individualna dbrana jeste segment kojim mora da se pozabavi, kao u ostalom i veći deo ekipe.
Oko boldovanog smo saglasni.Admiral wrote: ↑Mon Aug 26, 2019. 6:43 pmSvestranos ne moze da bude varljiva osobina, jer govorimo o kvalitetnim segmentima igre a ne broju tripl-dabl učinaka.
Regland, Beron, Rivers, Čović, Perperoglu. Od kojeg tačno ball-dominant igrača je bolji sa loptom? Korektan spot up šuter neko ko gađa ispod 30% trojke?
To da može ponekad da odigra leđima protiv nižih bekova se podrazumijeva kao što se od centra podrazumijeva da je dobar skakač.
Boris Diao je posle titule Sparsa 2014. zasipan pohvalama zbog svestrasnosti, svuda-ga-ima igre i košarkaškog IQ-a. Zasluženo. Znaš li koliko mečeva je startovao u PO te sezone? Tri u 23 susreta. Ako Davidovca vidiš u ulozi švajcarskog nožića ekipe, iza naših Dankana, Parkera, Đinobilija i Lenarda, onda je to sasvim realna priča.
Očekivati od njega da bude lider - mogao bi, ali samo u srpskoj ligi.
Od sadasnjeg Stratosa, jer za razliku od njega i igra driblingom ka košu, ide po dubini, pravi visak i traži jako kvalitetna rešenja.
Stratos je shodno godinama to prestao da radi.
Traži ili niški post, ili šut nakon jednog ili dva driblinga.
Moguće čak i od KC-a koji zbog povreda ne može da pravi prednost kao ranije pa se x puta desavalo da iznudjeno baca floutere sa 6 metara.
Jbg...ne piše sve u statistici...
Izvadi procente za 3 u utakmicama koje odlučuju.
Kup, 1/2 finale i finale Aba lige...
Čovek se povampiri kada god je bitno, i kada god se resava. Jedna od bitnijih odlika lidera ekipe.
Stratos je shodno godinama to prestao da radi.
Traži ili niški post, ili šut nakon jednog ili dva driblinga.
Moguće čak i od KC-a koji zbog povreda ne može da pravi prednost kao ranije pa se x puta desavalo da iznudjeno baca floutere sa 6 metara.
Jbg...ne piše sve u statistici...
Izvadi procente za 3 u utakmicama koje odlučuju.
Kup, 1/2 finale i finale Aba lige...
Čovek se povampiri kada god je bitno, i kada god se resava. Jedna od bitnijih odlika lidera ekipe.
-
bogotac licno
sampionski igrac po definiciji ,allround igrac ,po definiciji ,deo sampionskog tima po definiciji
to sto neko igra odlicno ,ne znaci da je sampionski igrac, to sto je neko karakteristican po necemu ne znaci da je sampionski igrac,
prosto nema poziciju niti talenta da zadobije poziciju sto je od svega najzalije ,kao sto sam naveo moze bezuspesno da igra cak 4 pozicijie
brate ako ne vidis da je sakacen kosarkaskim i fizickim atributima davidovac za pozicije koje navodis onda ja stobom nema sta da razgovaram
on bi u vlaznim snovima ,bio najbolje produktivan da igra ,kao rezervni plejmejker son livingston vona bi ,al nazalost nema ledjne tehnike niti suta da to proizvodi
da juri krakat po celom terenu iako ne moze da sacuva nikog ,barem da smeta
moze on da igra odlicno al on igrac nije *(na stanu sto ga ja ovako dugackog odavno simpatisem ,jos od starih vremena sto bi ste vi rekli vrsca i hemefarma )
Ako sam ja tebe išta razumeo, to je ovo boldovanobogotac licno wrote: ↑Mon Aug 26, 2019. 8:44 pmsampionski igrac po definiciji ,allround igrac ,po definiciji ,deo sampionskog tima po definiciji
to sto neko igra odlicno ,ne znaci da je sampionski igrac, to sto je neko karakteristican po necemu ne znaci da je sampionski igrac,
prosto nema poziciju niti talenta da zadobije poziciju sto je od svega najzalije ,kao sto sam naveo moze bezuspesno da igra cak 4 pozicijie
brate ako ne vidis da je sakacen kosarkaskim i fizickim atributima davidovac za pozicije koje navodis onda ja stobom nema sta da razgovaram![]()
on bi u vlaznim snovima ,bio najbolje produktivan da igra ,kao rezervni plejmejker son livingston vona bi ,al nazalost nema ledjne tehnike niti suta da to proizvodi
da juri krakat po celom terenu iako ne moze da sacuva nikog ,barem da smeta
moze on da igra odlicno al on igrac nije *(na stanu sto ga ja ovako dugackog odavno simpatisem ,jos od starih vremena sto bi ste vi rekli vrsca i hemefarma )
Ovo italik: gore 2x napišem da čovek nema nikakvu fizikaliju, kažem da je point forward 3/4 i opišem zašto, ti mi opet pričaš o 4 pozicije
+1
Potpuno se slažem.
Primarno bi trebao biti spolja, i to sa loptom u rukama.
-
bogotac licno
cekaj ti stvarno mislis da je davidovac 4 ? i ja treba da ti opisujem zasto on to nikako nije ?
znaci krilo je po definiciji lucic ,micov ,muric , krilni centar po definiciji macvan velickovic bartel
pa ti sad uoci zasto je ON NIKAD KRILO A TEK JOS MANJE KRILNI CENTAR
davidovac spolja je gore nego davidovac iznutra ,davidovac spolja moze da bude samo ono sto sam ja napisao ,al to nikad nece postati livingston lazni
kad opisujes davidovca ovo urami slobdno
"prosto nema poziciju niti talenta da zadobije poziciju sto je od svega najzalije ,kao sto sam naveo moze bezuspesno da igra cak 4 pozicijie"
kosarkaski najpismeniji tehnicki najneobdareniji
dve stvari ima jednu je visinu krakatost za laznog nikad pleja ,i drugu koju mu nikad necu osporiti karakter pobednicki mentalitet
znaci krilo je po definiciji lucic ,micov ,muric , krilni centar po definiciji macvan velickovic bartel
pa ti sad uoci zasto je ON NIKAD KRILO A TEK JOS MANJE KRILNI CENTAR
davidovac spolja je gore nego davidovac iznutra ,davidovac spolja moze da bude samo ono sto sam ja napisao ,al to nikad nece postati livingston lazni
kad opisujes davidovca ovo urami slobdno
"prosto nema poziciju niti talenta da zadobije poziciju sto je od svega najzalije ,kao sto sam naveo moze bezuspesno da igra cak 4 pozicijie"
kosarkaski najpismeniji tehnicki najneobdareniji
dve stvari ima jednu je visinu krakatost za laznog nikad pleja ,i drugu koju mu nikad necu osporiti karakter pobednicki mentalitet
Opet nisi čitao šta sam gore stavio, kakva 4, nego point forward tj atipična 3/4...te koje si naveo, pa ni oni ne spadaju u isti tip krila svi, a da ne pričam da postoji još 10ak osnovnih tipova igrača na poziciji 3...
To što ti voliš, preferiraš, da imaš atletsku trojku kao Lučić, kao Muric, ja se sa tim potpuno slažem... I meni je to najbolje. Ali već Micov ne spada u to, iako je sjajan igrač.
Evo baš kad si njega pomenuo, u pitanju je vrhunski kvalitet i igrač koji je jako cenjen u EL, ali da li je šampionski?
Dalje, nisi naveo ni jednog SF koji predstavlja trenutno najpopularniji tip 3 & D, i u NBA i u top evropskim timovima. To ni Muric ni Lucic nisu, oni su čista atletika, tranzicija, ali fali im bolji šut... Recimo Jeffrey Taylor je takav, pa moj Bell itd
To što ti voliš, preferiraš, da imaš atletsku trojku kao Lučić, kao Muric, ja se sa tim potpuno slažem... I meni je to najbolje. Ali već Micov ne spada u to, iako je sjajan igrač.
Evo baš kad si njega pomenuo, u pitanju je vrhunski kvalitet i igrač koji je jako cenjen u EL, ali da li je šampionski?
Dalje, nisi naveo ni jednog SF koji predstavlja trenutno najpopularniji tip 3 & D, i u NBA i u top evropskim timovima. To ni Muric ni Lucic nisu, oni su čista atletika, tranzicija, ali fali im bolji šut... Recimo Jeffrey Taylor je takav, pa moj Bell itd
@Pavlaka
Kad braniš svoje stavove, moraš paziti da se isti ne okrenu protiv tebe.
Micov je bio šampion u 4-5 zemalja, Evrokup sa Galatom, ozbiljna evroligaška karijera sa najboljom sezonom iza sebe u Armaniju i na sve to vrhunski šuter. Davidovac može da mašta o takvoj karijeri.
Kad braniš svoje stavove, moraš paziti da se isti ne okrenu protiv tebe.
U priču o Davidovcu ubacuješ 3&D krila, lik nije ni 3 a tek što nije D. Možemo rastegnuti tipove krila na onoliki broj koliko postoji aktivnih krilnih igrača, budući da ne postoje dva identična, ali se zna šta je po definiciji trojka a šta četvorka. U koji od dva kalupa se uklapa Dejan?Dalje, nisi naveo ni jednog SF koji predstavlja trenutno najpopularniji tip 3 & D, i u NBA i u top evropskim timovima.
Micov je bio šampion u 4-5 zemalja, Evrokup sa Galatom, ozbiljna evroligaška karijera sa najboljom sezonom iza sebe u Armaniju i na sve to vrhunski šuter. Davidovac može da mašta o takvoj karijeri.
Dao sam primer još jednog tipa SF koji on nije pominjao, ne da je Davidovac taj tip.
Evo Micov je igrao za sve vrhunske timove, gde je konkretno bio šampion i sa kojim učinkom? On je svuda bio prvoplaćeni ili top 3, osim CSKA... Znači takav i doprinos mu mora biti? Gde je to imao?
I njega nisam poredio sa DD takođe, već uzimao primer šampionskog igrača... Lučić je šampionski igrač, za ovog je to diskutabilno
Evo Micov je igrao za sve vrhunske timove, gde je konkretno bio šampion i sa kojim učinkom? On je svuda bio prvoplaćeni ili top 3, osim CSKA... Znači takav i doprinos mu mora biti? Gde je to imao?
I njega nisam poredio sa DD takođe, već uzimao primer šampionskog igrača... Lučić je šampionski igrač, za ovog je to diskutabilno
Šampion Srbije, Crne Gore, Italije, Rusije, VTB lige, osvajač Evrokupa i tuceta domaćih.Evo Micov je igrao za sve vrhunske timove, gde je konkretno bio šampion i sa kojim učinkom?
Starter u Kantuu, Galatasaraju, Armaniju, u CSKA ključna rezerva. Ako mi nabrojiš po trojicu bitnijih igrača - bez Moskovljana - u ovim ekipama od njega dok je igrao tamo, priznajem da si u pravu čak i za Davidovca. Micov usred četvrte decenije života igra najbolju košarku, kad mnogi kače patike o klin.On je svuda bio prvoplaćeni ili top 3, osim CSKA... Znači takav i doprinos mu mora biti? Gde je to imao?
Po čemu je to Lučić šampionski igrač a Micov nije, imajući u vidu gorenavedene trofeje? Imaš li kakav opipljiviji kantar šampionstva od svog mišljenja (na koje imaš pravo, ali u polemici nije argument jer ja mogu da kažem da je npr. Branko Lazić veći šampion od Lučića)?Lučić je šampionski igrač, za ovog je to diskutabilno
Uvijek bih stavio Micova na SF ispred Lučića.
Pazi šampion Srbije i Crne Gore, sa Partizanom (pozajmica od 2 meseca) i KKB, koja u CG nije mogla da izgubi sve i da sam ja igrao 40 minuta. U Kantuu bitan igrač, ali zato trofeja 0...plus svake godine Ameri uglavnom nosili tim...u CSKA (osvajač VTB, Rusije) manje bitan igrač, dobra snaga sa klupe, ali ni jedan od tih trofeja ne bi bio izgubljen i bez njega...
Galata, isto bitan igrač, ali da se ne lažemo (ili smo zaboravili) koji igrači su Atamanu doneli trofej i to igrajući po 40 minuta svaku? Pokrivaju 1-2 pozicije...takva mu je košarka prosto. U Turskoj od domaćih trofeja nije uzeo ništa.
I dolazimo do ključne stavke, dovedeš ga u Armani, kao prvog ili drugog igrača i u 3 sezone osvojiš šta? Jada i bede, a ispred tebe timovi koji svi kad se saberu nemaju 70% tvog budžeta.
Da ne pričamo storiju sa reprezentacijom, svi smo videli da se njegovo škartiranje poklopilo sa renesansom nacionalnog tima. Da li ima ili nema veze, ne znam, ali to je činjenica.
Isto tako je činjenica da je u pitanju vrhunski košarkaš, samo bih ja pre njega uvek birao Lučića. Nosilac u Partizanu, povrede u Španiji, nosilac u Bajernu...protiv Albe sam prelomio za titulu prošle godine, u Partizanu razbucao Čović frankenštajna 2012/13, pre toga ugasio pljuvaonu u Železniku itd
Galata, isto bitan igrač, ali da se ne lažemo (ili smo zaboravili) koji igrači su Atamanu doneli trofej i to igrajući po 40 minuta svaku? Pokrivaju 1-2 pozicije...takva mu je košarka prosto. U Turskoj od domaćih trofeja nije uzeo ništa.
I dolazimo do ključne stavke, dovedeš ga u Armani, kao prvog ili drugog igrača i u 3 sezone osvojiš šta? Jada i bede, a ispred tebe timovi koji svi kad se saberu nemaju 70% tvog budžeta.
Da ne pričamo storiju sa reprezentacijom, svi smo videli da se njegovo škartiranje poklopilo sa renesansom nacionalnog tima. Da li ima ili nema veze, ne znam, ali to je činjenica.
Isto tako je činjenica da je u pitanju vrhunski košarkaš, samo bih ja pre njega uvek birao Lučića. Nosilac u Partizanu, povrede u Španiji, nosilac u Bajernu...protiv Albe sam prelomio za titulu prošle godine, u Partizanu razbucao Čović frankenštajna 2012/13, pre toga ugasio pljuvaonu u Železniku itd