Takodje se i ABA liga prosiruje i ako ne bude konferencija to je onda totalni kolaps....Batica ubica wrote: ↑Fri May 23, 2025. 2:39 pmOvo što je Čele napisao potpisujem od reči do reči. Recimo ideja sa konferencijama mi se svidela pre svega zbog 6 utakmica manje, manje duplih kola, više vremena za treninge, manji rizik od povreda kao i kvalitetnije utakmice na kraju. Ako bude 38 kola+nacionalna prvenstva... I to nisu utakmice intenziteta NBA regularne sezone, već je svaka na krv i nož. Ti recimo igraš duplo kolo i onda ideš u goste nekome ko je odmarao 7 dana i 7 dana se spremao za tebe.
Sto se tice F4 koji danas pocinje,nisam fan nijedne od ekipa koje ucestvuju ali PAO mi se toliko zgadio da mi je vazno samo da oni ne odu do kraja iz razloga sto Janakopulos radi strasan pritisak van terena,nezapamcen pritisak u svetu kosarke,nema granice,probija dno...Sa druge strane kurceviti Ataman koji malo koga postuje,prepun sebe..
U javnosti se stvorila slika kako je mec Fener vs PAO 50/50 sto je teska budalastina,PAO je daleko kvalitetniji na svim pozicijama i jedini igrac Fenera koji moze da isparira kvalitetom na papiru je Najdzel.
Posto nemam ekipu za koju bih se vezao,biram struku,znaci svim silama za Fener...Sarunas je daleko iznad svih trenera na ovom F4 po pitanju struke,samog terena,taktike,pripreme,targetiranja,specijala,detalja,posvecenosti..Drzi kosarku u malom prstu..Medjutim njemu ne odgovara F4 jer nikad utakmica u potpunosti ne ide u smeru koji si zamislio a tog dana se zavrsava sve,nema vremena za prilagodjavanja...PO sistem je njegov teren gde je kao riba u vodi,pisao sam o tome da ima 20-2 skor u PO serijama i 1 od ta 2 poraza je sa Zalgirisom od onog mocnog Zeljkovog Fenera gde su mu sanse bile bas minimalne..
Takodje je problem sto drzi ekipu pod prevelikom tenzijom,mada u poslednje vreme deluje da je malo olabavio...Mislim da bi za njegovu karijeru bilo idealno da ode jednu sezonu u NBA kako bi se vise opustio i spoj toga i njegovog kosarkaskog znanja,verujem da bi znacilo brisanje patosa sa svima..
Titule Atamana negativno uticu na buducnost struke,jer ako mladi trener pocnu da se ugledaju na njega to bi znacilo blejanje po plazama dok asistenti vode treninge,lelemudanje,nerad...A ti novi mladi treneri nece biti dobri GM-ovi,psiholozi kao Ataman i oticice sve do vraga...Takodje nece imati budzet i kvalitet igraca koje ima Ataman..
Mada ako kosarka nastavi da ide kuda ide ovo ce biti buducnost kosarkaske struke..