Samo što je Rafa tada bio krem de la krem svetskih trenera, jedan od najboljih na svetu u tom trenutku. Kivu je ipak početnik, sa nepunih pola sezone treniranja Parme. Mlađe kategorije ne uzimam za ozbiljno, to nije isti sport kao seniorski fudbal i što se tiče treniranja i što se tiče igranja. U mlađim kategorijama i ja mogu da budem trener.Houdini wrote: ↑Fri Jun 06, 2025. 11:27 amznaci Kivu![]()
ovo je slicna situacija kao 2010. godine, kada je vidljiv kraj jednog ciklusa (doduse tada je Najveci uzeo tripletu :biggrin: ).. tada se pogresilo sto je doveden Benitez, kao iskusan trener, ostavljeni igraci i mislio se da se moze jos koju godinu mozda jahati na talasu, ali je usledio krah narednih godina..
ocigledno je ove sezone izabran neki "ribilding", pa je sa tim u skladu i trener biran, jer imalo se sta izabrati od ovih iskusnih trenera, verujem da bi Najveci jedva docekao.. zbog Svetskog prvenstva nije bilo mnogo vremena, pa je nakon sto je Fabregas otpao, Kivu bio drugi izbor..
e sad Kivu.. kao igrac jedan od omiljenih, karakter, snaga, pozrtvovanost.. kao trener stvarno ne znam, ali cinjenica da je Mota ponudjen, a izabran Kivu govori dosta o tome.. bio je u mladjim kategorijama, imao dobre rezultate, u Parmi napravio dobar rezultat.. tako da ga znaju u Interu, a i on zna Inter.. kako ce biti videcemo, ono sto je cinjenica je da nasledjuje tim koji nije osvojio nijedan trofej u sezoni i koji ce ici u neku vrstu rebildinga..
svetsko prvenstvo je blizu, prvi zadatak je da digne tim iz psiholoskog kratera kakvog mu je prethodnik ostavio..
Na prvu loptu ozbiljan korak unazad u odnosu na Inzagija, videćemo kako će to izgledati dok se selektira tim i počne sezona. Ne bi me iznenadilo da sad neki igrači poput Lautara, Bastonija, Barele, Damfrisa ili Tirama zatraže transfer, za ozbiljan projekat je potreban i ozbiljan trener iako naravno bez dobrih igrača nema ni dobrog trenera.
Ovo sad stavlja Napolija kao glavnog kandidata za Skudeto ako čika Konte ostane i ako mu De Laurentis ispuni želje a izgleda da hoće.
Uvek mi bude nekako tužno kad igračka legenda postane trener kluba u kome je legenda, velike su šanse da neslavno završi i delimično ukalja ono što je uradio kao igrač. Viđeno i kod nas xy puta, nažalost.