Sastavni deo sporta jebi ga. Da li bi GS započeo dominaciju da su u njihovom prvom finalu bili zdravi Kajri i Kevin Lav, da li bi Toronto osvojio onda da se Durent nije povredio, da li bi Finiks stigao do finala da se Dejvis nije povredio itd itd.Čekićar wrote: ↑Mon Jun 23, 2025. 5:37 amHaliburton krenuo tekmu bas sa mudima,maksimalno agresivno i sjebe ahilovu i tu je bio kraj vec na samom pocetku...
Oklahoma jeste tokom cele sezone bila najbolji tim i nema im se sta oduzeti ali cinjenicno stanje je sledece da su direktno protiv njih rivali ostali bez Moranta i Haliburtona...Takodje GSW bez Stefa,Boston bez Tatuma...Treba dosta srece da bi se uzeo prsten sto potvrdjuje i to da u poslednjih 7 godina imamo 7 razlicitih sampiona..
Kako je presao igricu Presti dovoljno govori podatak da sledece sezone OKC ima 4 pika prve runde kao da su u rebildingu a oni prvaci...Kapa dole velikom majstoru ove igre...
Raketama je u ovom PO falio neki rutiner,odbrana je bila odlicna ali se napad patio,dolaskom KD-a ako ostane zdrav,kontenderi po mom misljenju...
Krivo mi je zbog Halibartona, ali prosto rizik je bio veliki. Isto kao i Durent, igranje sa istegnućem lista vodi ka kidanju Ahilove tetive. I to je krenuo utakmicu vrhunski, 3/4 za 3. Čak se Indijana odlično držala ali sem Mekonela u 2. poluvremenu nisu imali raspoloženih igrača, uplašili su se.
Čestitke Oklahomi na tituli, pokazali su da su šampionski kolektiv. Ekipa koja igra jako i čvrsto ali ne i prljavo, ne laju, ne unose se nikome u lice i ti fazoni. Irr je apostrofirao nedostatak šuta, to njihov uspeh čini i većim jer su realno bez čistog šutera osvojili titulu. Tamo je najčistiji šuter za 3 Dort, koji je odigrao ozbiljan plej of. Džejlen Vilijams je odličan igrač stvarno, dosta zrelo igra za tek 2. sezonu u seniorskoj košarci. Šeja ne gotivim zbog svima poznatih stvari ali umeće nikad nisam sporio. Iako i dalje stojim pri nekim stvarima.
Krivo mi je što Indijana nije uzela, baš sam ih zgotivio. I sam njihov stil igre, nesebična i timska košarka, nema dominantne zvezde svako može da iskoči, odbrana jako dobra. TJ Mekonel ima srce ko Rusija, Nemhard koji je odigrao vrhunsku seriju. Videćemo kako će izgledati sledeće sezone ili kad neki od ovih momaka budu došli na naplatu.
@Irr i Bruks
Mislio sam da će nuditi ove ostale tipa Adams, Ison i još ovih sporednih što ih imaju. Bruks im je dosta značio defanzivno, mada su oni svakako odličan tim defanzivno a ni Durent nije nikad bio naivan defanzivac. Kao što reče Čele ako Durent ostane zdrav pobiće se sa svakim, a on će ovde biti apsolutno prva opcija. Mislim da je Bruksa ugasio Batler u plej ofu, da je i to uticalo na odluku da ga trejduju. I kako je Bruks nestao u oba pravca u majstorici sa GSom, bila je klasična ol bark nou bajt priča.
Elem, desio se još jedan trejd. Boston je trejdovao Holideja u Portland za Anferija Simonsa (ili Sajmonsa kako se već čita). Mislim da će Portland proslediti Džrua dalje jer će on hteti kod nekog kondendera. Problem u Bostonu je bio ogroman ugovor. Džru je sada već prošle sezone kao 5. opcija u napadu Bostona imao 11 poena u proseku. Čak je i Pejton Pričard imao više šuteva po utakmici u proseku od Holideja koji je bio tek 6. na toj listi. O odbrani je glupo i pričati, čovek je godinama možda i najbolji defanzivac u NBA, na perimetru verovatno i najbolji.
Nadam se da će se NBA opametiti i da će razmak između plej of utakmica biti veći. Realno igraču trebaju 2 cela dana da se oporavi, tipa ako se plej of utakmica igra u ponedeljak sledeća treba da se igra u četvrtak. Dan duže za oporavak znači dosta, uostalom i krajnji proizvod je kvalitetniji. Imali smo primer iz serije Denver Oklahoma gde je 4. utakmica igrana ni 2 dana posle 3. utakmice i ta utakmica je ličila ni na šta, kamenjanje do zla Boga. Nadam se da će ih ova 3 kidanja Ahilove tetive u plej ofu opametiti, da dopuste igračima da se odmore a i trenerima da se bolje pripreme. Krajnji proizvod bi bio kvalitetniji.
Video sam ranije ove godine da Silver razmatra skraćivanje četvrtine sa 12' na 10' što bi po meni bio pun pogodak. 8' duža utakmica je mnogo, pogotovo na 82 utakmice. 8'x82 utakmice=656', 656'/48'=13.7 utakmica. Dakle samim skraćivanjem četvrtina sa 12' na 10' NBA timovi bi po broju minuta igrali 13.7 utakmica manje u regularnoj sezoni a da ne bi morali da smanjuju broj utakmica. Promenile bi se minutaže i proseci poena bi pali ali bi igrači igrali manje, bilo bi dosta više odmora, intenzitet utakmica bi bio jači jer su utakmice kraće a igrači odmorniji. A takođe i sam program bi trajao kraće jer ovako NBA utakmica sa svim tajm autima i kulturno-umetničkim programom traje 2.5-3 sata.