Prelazni rok - leto, zima

Sve o evropskom fudbalu.

Moderator: Moderator

Batica ubica

Re: Prelazni rok - leto, zima

Post by Batica ubica » Tue Jul 15, 2025. 10:14 am

Đokereš u ugovoru ima klauzulu da deo obeštećenja ide njegovom menadžeru. Na 70 miliona € obeštećenja menadžer bi dobio 6.5 miliona € koliko sam skontao, te je Sporting od Arsenala tražio 80 miliona € obeštećenja da bi izvukli ono što oni traže a to je preko 70 miliona €. Kako stižu informacije Đokerešov menadžer se odrekao procenta, dogovorena suma je 63.5 miliona € fiksno + 10 miliona € kroz lako ostvarive maltene garantovane bonuse kako prenosi Fabricio. Sporting ne popušta i hoće da istera svoje i da uzme preko 70 miliona €, svaka im čast na tome :good: Pokazali su ozbiljna muda.

Arsenal s druge strane ne sme da se vrati bez Đokereša kojeg jure već mesec i po dana, mogu da zamislim kakav bi haos nastao kad bi kojim slučajem ostali bez Đokereša. Tek bi onda krenula panika i preplaćivanje Etikitea, Šeška itd. Bolje im je da daju sad 73 miliona € za Đokereša nego da krajem avgusta daju 95 miliona € za Šeška na primer.

Njukasl je krenuo po Ekitikea i ponudio je Ajntrahtu 80 miliona €. Kalum Vilson je otišao iz kluba i treba im rezerva za Isaka koji je realtivno podložan povredama, a čim Ekitikea plaćaju toliko možda znači da polako pripremaju teren za prodaju Isaka sledećeg leta na primer. Ne bi plaćali rezervnog centarfora toliko da Isak ne želi da ide u nekoj bližoj ili daljoj budućnosti. Mada za sada ni on nema puno razloga da traži transfer, osvojio je trofej, u top 5 je u PL, igra LŠ, još je dao gol u finalu Liga kupa. Ako sledeće sezone osvoji još jedan trofej sa Njukom mislim da će u očima navijača samo Širer biti ispred njega. A finansijski Njukasl može da mu ponudi više nego bilo koji evropski klub.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Irriducibili

Post by Irriducibili » Tue Jul 15, 2025. 11:35 am

Pominje se i da Newcastle hoce Watkinsa, može tu još svašta da se desi
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Jul 15, 2025. 2:50 pm

A treba dodati i da Liverpul traži centarfora posle Žotine pogibije, Darvin je već dugo nadomak odlaska iz kluba. Takođe Dijaz koji je igrao centarfora prošle sezone je zainteresovan za odlazak iz kluba.

Fabricio donosi informaciju da je Liverpul odbio zvaničnu ponudu Bajerna za Dijaza od 67.5 miliona €. Realno ako je Elanga koštao 61 miliona €, Kudus 63 miliona € Dijaz vredi bar 75 miliona € na ovom tržištu.

Takođe pregovori Konatea i Liverpula oko novog ugovora su stali, njemu ugovor ističe sledeće leto a Real je već spreman ko zapeta puška. Navodno će ponuditi Liverpulu 20-25 miliona €. Mislim da Liverpul treba da ga pusti jer Konate jeste solidan igrač ali ništa više od toga, klasičan crnac štoper brz, jak, visok, skočan ali igračka inteligencija je slabija. To što igra pored Van Dajka ga je napravilo boljim nego što jeste.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Tue Jul 15, 2025. 2:55 pm

Thiago Almada blizu Atletika, još jedan razlog zašto Tadic nema smisla
non mollare mai

Čekićar

Post by Čekićar » Tue Jul 15, 2025. 9:47 pm

El Hadji Diuf novi cekicar…

Kakav flesbek,mnogo gotivan igrac posebno kad se farbao u belo👌

Nadam se da ima nesto u nauci o imenima iako je ovaj bekcina😂

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Jul 16, 2025. 9:37 am

Liverpul krenuo po Isaka i ponudio Njukaslu 138.4 miliona €! Videćemo da li će Njukasl odbiti ponudu i da li uopšte Isak želi da ide iz Njukasla, o tome sam već pisao juče.

Čini mi se da sam negde pročitao da je ponuda Njukasla za Ekitikea od skoro 80 miliona € odbijena. Koliko su danas centarfori skupi to je neverovatno, nema puno vrhunskih pa svaki prosečan košta bogatstvo. Centarfor koji ima 23 godine a dao je tek 44 gola u seniorskom fudbalu, nije još ni debitovao za reprezentaciju Francuske i Frankfurt glatko odbija 80 miliona € za njega. I to posle prve dobre sezone u njegovoj karijeri. Šta bi bilo da odigra 3 dobre sezone u kontinuitetu, tražili bi 200 miliona € verovatno.

Ne smem ni da zamislim šta bi bilo da se danas na tržištu pojavi Ronaldo iz 2011/2012/2013, komotno bi otišao za 250 miliona €.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Wed Jul 16, 2025. 1:36 pm

Newcastle ima pare, ne vidim rezon da prodaju Isaka
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Jul 16, 2025. 1:45 pm

Znam, o tome sam pisao i juče. Jedino ako Isak bude insistirao na transferu u Liverpul iz sportskih razloga. jer finansijski Njukasl će mu dati sve što mu da svaki drugi klub u Evropi i još više od toga. Čak je i u takmičarskom aspektu Njukasl sve bliži najjačim klubovima.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Jul 16, 2025. 6:22 pm

Peticija nije uspela, Madueke zvanično u Arsenalu. Transfer iznosi 55.3 miliona € fiksno + 4.6 miliona € kroz bonuse. Nije jasno dovođenje bilo koga na desno krilo kad imaju vrlo talentovanog Nvanerija tu koji se već pokazao prošle sezone, sad je teška priča da će dobiti šansu jer Saka je ipak ime i prva opcija a Madueke je plaćen lepo i mora da igra pre Nvanerija.

Što se tiče Maduekea igrač koji ima izuzetnu brzinu i eksplozivnost, solidan igrać 1v1 ali koliko sam video donošenje odluka je upitno, kao i završnica. Mareska je pričao o njegovoj letargičnosti u nekim trenucima, da je sklon opuštanju i da mora jače da trenira i igra. Mislim da on neće biti loša rezerva Saki niti da je loš igrač, samo mislim da je preplaćen a pogotovo da je preplaćen da bude rezerva nekome. Ne daješ skoro 60 miliona € sa bonusima za nekoga da počinje svaku 4 utakmicu.

Već vidim scenario u kome Arsenalu propada dovođenje Đokereša i okreće se dovođenju Džeksona koji više ne treba Čelsiju :D :D

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Jul 17, 2025. 12:27 pm

Kako prenosi Fabricio Liverpul je ušao u pregovore sa Ajntrahtom oko Ekitiketa sa kojim se već dogovorio uslove.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Jul 18, 2025. 7:55 pm

Junajted je konačno dogovorio dolazak Mbeuma, platiće Brentfordu 80.7 miliona €. S obzirom da je Madueke plaćen skoro 60 miliona € sa bonusima ovih 80 miliona € za Mbeuma i ne deluje puno jer se ipak radi o dokazanom PL igraču spobonom da pravi razliku što je već dokazao sezonama unazad. Jedino bode oči što Mbeumo ima samo godinu dana do kraja ugovora, da ima još 3 godine ugovora tražili bi 130 miliona € verovatno. Samo se treba setiti Antonija i transfera od 95 miliona €. Od svih igrača ovog leta mislim da je Mbeumo najmanje preplaćen.

Navodno su Totenhem i PSŽ u trci za Iliju Zabarnjija i to se pominju cifre od 70+ miliona € :lol: Čovek prosečan PL štoper u vrh glave, tržište je baš otišlo u vražiju mater.

Samo čekam da neko istrese 60 miliona € za Nikolasa Džeksona :D :D

Čekićar

Post by Čekićar » Sat Jul 19, 2025. 10:41 am

Batica ubica wrote:
Fri Jul 18, 2025. 7:55 pm
Junajted je konačno dogovorio dolazak Mbeuma, platiće Brentfordu 80.7 miliona €. S obzirom da je Madueke plaćen skoro 60 miliona € sa bonusima ovih 80 miliona € za Mbeuma i ne deluje puno jer se ipak radi o dokazanom PL igraču spobonom da pravi razliku što je već dokazao sezonama unazad. Jedino bode oči što Mbeumo ima samo godinu dana do kraja ugovora, da ima još 3 godine ugovora tražili bi 130 miliona € verovatno. Samo se treba setiti Antonija i transfera od 95 miliona €. Od svih igrača ovog leta mislim da je Mbeumo najmanje preplaćen.
Sve ok ali sama cinjenica da se UTD pojacava iz Brentforda i Wolvesa,to su niske grane zatakvog giganta....A sledeca sezona je ogromna sansa jer ne igraju evropu....

Batica ubica wrote:
Fri Jul 18, 2025. 7:55 pm
Samo čekam da neko istrese 60 miliona € za Nikolasa Džeksona :D :D
Joa Pedro je vec na svetskom prvenstvu pokazao koliki ce upgrade biti u odnosu na neprepoznatog zadnjeg veznog Jacksona....10+ vise bodova ce Chelsea imati samo na toj izmeni...

Postavlja se pitanje po cemu je on bolji napadac recimo od Sadika....Brzi,dugonogi,finishing 9 na menadzeru.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun Jul 20, 2025. 9:07 am

Mislim da su preplatili i Kunju i Mbeuma, mada opet ko je sve plaćen mnogo para i ovaj PR i prošle PR njih dvojica su i najmanje preplaćeni. Recimo Kunja je plaćen 74 miliona € dok su Hojlunda platili 77 miliona €, Kunja bar igra PL već neko vreme i znaš šta da očekuješ a ovaj je bio mačka u džaku (a tako i igra :D). Mada je teško prihvatiti da igrač Brentforda vredi 80 miliona € ili igrač Vulvsa 70+ miliona €, nekad si za te pare mogao da dovedeš krem de la krem, danas su to najbolji igrači prosečnih klubova.

Pedro je apgrejd to je jasno, svako sa malo boljom završnicom je apgrejd u odnosu na veselog Džeksona. Postavlja se pitanje o kojem sam već pisao, da li je Pedro dovoljan da se napadnu PL i LŠ? Otkako je Boli došao Čelsi je potrošio 1.62 milijarde € na pojačanja, ovo je već 4. letnji PR koji vode za očekivati je bilo da dovede ozbiljne igrače i da postanu konkurenti. Ok da praviš jednu dve godine nešto, mladi igrači drži ne daj ali kad potrošiš ubedljivo najviše para za nepune 4 sezone a i dalje nisi konkurent za najveće trofeje onda nešto nije u redu. Recimo prvi naredni na listi u tom periodu je Siti koji je potrošio 803.3 miliona € što je duplo manje od Čelsija.

Dalje nastavljamo sa nerealnim cenama, kako javlja Fabricio Liverpul je ponudio 90 miliona € sa bonusima za Ekitikea. Dečko koji je odigrao tek jednu dobru sezonu u seniorskom fudbalu, ima 23 godine i igra već 5 sezona seniorski fudbal i dao je manje od 50 golova, nije još ni debitovao za A reprezentaciju Francuske i vredi 90 miliona €... Žestoko preplaćivanje.

Kajl Voker Piters u Vest Hemu. Odličan ofanzivni bek, jedan od boljih te vrste u PL. Centaršut odličan, šut dobar, čak i dribling, spodobnost da se pojavi u završnici, koristi obe noge, brz, eksplozivan. Al je zato defanzivno tanak ko flis papir, duva promaja po njegovoj strani. Nije čudo što je već 2 puta bio deo odbrane Sautemptona koji je ubedljivo ispadao iz PL.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun Jul 20, 2025. 1:29 pm

Batica ubica wrote:
Sun Jul 20, 2025. 9:07 am
Dalje nastavljamo sa nerealnim cenama, kako javlja Fabricio Liverpul je ponudio 90 miliona € sa bonusima za Ekitikea. Dečko koji je odigrao tek jednu dobru sezonu u seniorskom fudbalu, ima 23 godine i igra već 5 sezona seniorski fudbal i dao je manje od 50 golova, nije još ni debitovao za A reprezentaciju Francuske i vredi 90 miliona €... Žestoko preplaćivanje.
Posao je dogovoren, transfer će iznositi 95 miliona € sa bonusima. Po meni teško preplaćivanje, miriše na novog Darvina. Siguran sam da momak ima potencijal ali za još uvek nedokazanog igrača dati 95 miliona € sa bonusima a pritom si neko ko juri trofeje. Nažalost tržište centarfora je takvo da momak koji nije dovoljno dokazan odlazi lagano za 95 miliona €.

Ovo neodoljivo podseća na transfer Luke Jovića iz Ajntrahta u Real. Jović je odigrao samo jednu dobru, vrhunsku sezonu u Ajntrahtu, to je sezona 2018/19. Pre toga 2 ne preterano efikasne u zvezdi, jedna ispodprosečna u Ajntrahtu, užasne 2.5 sezone u Realu sa izletom pola sezone u Ajntraht, prosečna a može se reći i solidna sezona u Fiorentini i 2 ispodprosečne sezone u Milanu gde je dao 13 golova za 2 sezone. Dakle jedna vrhunska sezona, jedna prosečna sezona i sve ostalo nije vredno pomena. Slično je i sa Ekitikeom, jedna prosečna sezona u Remsu i jedna dobra u Ajntrahtu i to je to, to danas vredi 95 miliona €.

Ajntraht ima tradiciju dobrog prodavanja centarfora. Jović u Real za 63 miliona €, Haler u Vest Hem za 50 miliona €, Kolo Muani u PSŽ za 95 miliona €, Marmuš za 75 miliona € i evo za Ekitike potencijalno isto 95 miliona €. I šta je još zanimljivije: Jović prva i jedina dobra/vrhunska sezona - transfer u Real i propadanje; Kolo Muani prva i jedina dobra sezona - transfer u PSŽ i propadanje; Haler prva dobra sezona i nije se snašao u Vest Hemu mada je posle igrao dobro u Ajaksu i na početku u Borusiji dok ga nije snašlo to što ga je snašlo. Marmuš je odigrao 2 dobre sezone i za je dobar u Sitiju, videćemo kako će se razvijati dalje. Zaključak: Ajntraht tačno zna kad da proda svog centarfora :good:

Čekićar

Post by Čekićar » Mon Jul 21, 2025. 11:11 am

Ajntraht je ocigledno razvio ozbiljan sistem jer iz nekog razloga spic tamo procveta kako god se on zvao i prezivao...Najsveziji primer Marmus,nije mogao da se sastavi u Wolfsburgu i Stutgartu u Frankfurtu se pretvorio u zver...Takodje ista stvar je i sa trenerima,promena na klupi niti donosi neki pad niti uspon,oni su konstantno na svom nivou...Top5 u Bundesligi,ozbiljni rezultati u nizim evropskim takmicenjima i povremena bitisanja u LS...

Prodaju igrace za ozbiljne sume i uvek imaju nove koji isporucuju a uz to za razliku od Dortmunda i Levera(koji su jedini pravi konkurenti) nisu Bayernova kuckica,njima ne prodaju igrace...

Imaju ozbiljnu pricu u mladjim kategorijama,izbacuju svoje igrace....Npr sad na nedavno zavrsenom evropskom prvenstvu za klince gde su izgubili u finalu od engleza cak 4 igraca iz prve postave su iz Frankfurta,ubedljivo najvise....I svima je vrednost vec izmedju 10-25m...To ce sve biti ogromne sume na izlaznim transferima..

Svakog leta prodaju najboljeg igraca i za ocekivati je da rezultati trpe ali oni imaju konstantu...To je sistem cist...

Post Reply