Transferi u evropskoj košarci

Sve o evropskoj košarci.

Moderator: Moderator

Irriducibili

Re: Transferi u evropskoj košarci

Post by Irriducibili » Wed Jul 23, 2025. 1:03 am

Petrušev na kraju prelazi u Dubai
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Jul 23, 2025. 7:38 am

Irriducibili wrote:
Wed Jul 23, 2025. 1:03 am
Petrušev na kraju prelazi u Dubai
Malo neočekivano na kraju, ipak su finansije presudile.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Jul 26, 2025. 11:49 am

Mislim da nisu samo finansije, nije da je baš imao mnogo izbora. Kod Barcokasa ne bi igrao, a u Zvezdu nije hteo da se vrati. Po Atini je pričao zbog žene koja ne bi u Bg, ali sam ubedjen da su drugi razlozi u pitanju. Otkrice se nekada
non mollare mai

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Jul 26, 2025. 11:23 pm

Izgleda da je Rogavopoulos izabrao zeleni deo Atine
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Jul 31, 2025. 2:29 pm

Prema pisanju španskih medija, američki plejmejker i najbolji strelac u istoriji Evrolige, Majk Džejms ozbiljno je razmatrao odlazak iz Monaka nakon poraza u finalu Fajnal-fora i pogoršanja odnosa sa klubom. U jednom trenutku, 34-godišnji košarkaš je bio spreman čak i da raskine ugovor sa Monakom kako bi prešao u Barselonu, sa kojom je već bio u pregovorima.

Katalonski gigant je pomno pratio razvoj situacije, čekajući da Džejms reši status sa Monakom, kako bi zvanično mogao da pokrene transfer. U skladu sa procedurom, njegovo ime je čak bilo stavljeno na "transfer" listu ACB lige, što je obavezan korak za strane igrače koji dolaze u Španiju.

Džejms je bio spreman da napravi veliki ustupak, prihvatio bi smanjenje plate u prvoj sezoni, uz ugovor koji bi vremenom rastao, samo da bi obukao dres Barselone i zaigrao u "Blaugrani".

Ipak, u poslednjem trenutku, sve se promenilo. Ključni faktor u preokretu bio je Vasilis Spanulis, novi trener Monaka, koji je uspeo da ubedi Džejmsa da ostane i pruži još jednu šansu projektu u Kneževini. Nakon razgovora sa legendarnim grčkim košarkašem, američki bek je odlučio da odloži svoju selidbu i ostane u Monaku barem još jednu sezonu.
Ovo bi bilo zanimljivo da se dogodilo, uvek kontroverzni Džejms i uvek ljigavi španski mediji tu bi bilo svega ako bi sezona bila neuspeh :D

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Jul 31, 2025. 4:22 pm

Cenim da bi i narcisoidni Punter imao problem sa tom situacijom
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Jul 31, 2025. 5:00 pm

Bilo bi tu tuče oko uzimanja zadnjeg šuta i raspodele šuteva generalno pogotovo kad Džejmsa uhvate njegovi drugari u glavi. Mada Kevin ima manji ego od Džejmsa, deluje da ga je lakše hendlovati i veći je profesionalac. Ovaj kad krene da se duri tu nema povratka.

Nisam siguran ni da bi prajm Želimir, sa svojom reputacijom i svim svojim dostignućima, uspeo da izađe na kraj sa Džejmsom i da ga ukroti. Maj vej or hajvej pristup nije moguć sa njim jer sledi bušenje u najavi, moraš malo da mu popustiš jer je klasa ali njemu ako popustiš malo on će uvek tražiti još malo više.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Aug 01, 2025. 2:35 am

Punter amnestiran...

James je vremenom naučio da podeli pas i da ne siluje po svaku cenu ako saigračima ide, dok Punter ne bi prosledio zadnju loptu ni za živu glavu, sa 9m preko šest ruku će pripaliti ako ga tu oteraju. Užasan egomanijak bez savesti, zato timovi s njim teško da nešto osvoje. Odličan košarkaš, ali ne vredi kad je još narcisoidniji od Jamesa
non mollare mai

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Aug 02, 2025. 12:04 pm

Achiuwa meta Panatinaikosa, da se ne nadamo
non mollare mai

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Sun Aug 03, 2025. 1:43 pm

Birč produžio još godinu dana sa Fenerbahčeom.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Borca

Post by Borca » Tue Aug 05, 2025. 3:03 pm

Kamar Baldwin i Baskonija zvanicno zavrsili saradnju.

Čekićar

Post by Čekićar » Tue Aug 05, 2025. 4:39 pm

Brandon Boston Jr u Feneru..

Zanimljiv potpis mada je kao i svaku drugi iz NBA macka u dzaku...Al ima to nesto u sebi sa onim dugim ekstremitetima,Durantulovski graciozan..Iako je dosta nizi od KD nekako je sav dugacak,sve mu otislo na ruke i noge :D

Mada izbor kluba je upitan jer Saras nije trener koji ce trpeti spavanje u odbrani,nerazumevanje racionalne kosarke...

Borca

Post by Borca » Tue Aug 05, 2025. 6:34 pm

Richaun Holmes navodno vrlo blizu potpisa ugovora sa Panatinaikosom prenose izvori iz Grcke, a i Janakopulos na svom nalogu na Instagramu najavljuje novi potpis.
Urbonas prenosi da je Kamar Baldwin posle danasnjeg rastanka sa Baskonijom blizu potpisa ugovora sa Bajernom.

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Tue Aug 05, 2025. 10:35 pm

Čekićar wrote:
Tue Aug 05, 2025. 4:39 pm
Brandon Boston Jr u Feneru..

Zanimljiv potpis mada je kao i svaku drugi iz NBA macka u dzaku...Al ima to nesto u sebi sa onim dugim ekstremitetima,Durantulovski graciozan..Iako je dosta nizi od KD nekako je sav dugacak,sve mu otislo na ruke i noge :D

Mada izbor kluba je upitan jer Saras nije trener koji ce trpeti spavanje u odbrani,nerazumevanje racionalne kosarke...
Misliš li da on zna sve ovo o Šarasu? :D
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Aug 06, 2025. 8:49 am

Saznaće odmah nakon prvog bekdor kata i lakih poena za koje on bude kriv, kad Šaras promeni 7 nijansi ljubičaste u licu :D :D

Post Reply