Prelazni rok - leto, zima

Sve o evropskom fudbalu.

Moderator: Moderator

Batica ubica

Re: Prelazni rok - leto, zima

Post by Batica ubica » Mon Jul 21, 2025. 2:23 pm

I to ne da rezultati ne trpe, nego su osvajali Kup Nemačke i LE u poslednjih 8 sezona. I to u konkurenciji timova koje si naveo. Nema šta, vrhunsko poslovanje jednog prosečnog kluba.

Rašford u Barseloni i zvanično, pozajmica sa pravom otkupa od 40 miliona € čini mi se. Nejasno mi je zašto Barselona želi Rašforda a ni zašto Rašford želi u Barselonu. Prvo Rašford je levo krilo (da, kroz karijeru je igrao i desno i centarfora ali je po stilu igre levo krilo) a Barselona na levom krilu ima Rafinju koji izlazi iz nenormalne sezone gde je imao 34 gola i 25 asistencija. Rafinja je u prajmu svoje karijere (28 godina) i ako bude na približnom nivou kao što je bio prošle sezone i ako pritom ostane zdrav, Rašford neće početi ni 10 utakmica u sezoni tako da mi nije jasan ni njegov rezon da toliko želi u Barseloni. Ako Rafinja bude Rafinja iz prošle sezone Rašford će igrati minimalno. Čak mi je rezon Barse donekle jasan jer žele dobru rezervu za Rafinju ali Rašfordova plata je povelika za tako nešto, iako je prihvatio 15% manju platu. Rašford je u Junajtedu imao 350.000 € nedeljno što je 16.8 miliona € godišnje, Rašfordova plata u Barsi bi trebala da iznosi 14.28 miliona € u tom slučaju.

Rašford desno nije isti igrač jer nema sposobnost da igra 1v1, nije profil igrača koji će da igra na desnoj strani i da probija i centrira, nije taj a upotreba leve noge mu je slabija. Nije čak ni preterano dobar napadač dubine iako fizički ima sposobnost za to jer ima eksplozivnost i brzinu koja je potrebna. A sve i da ima desno je Jamal, mada Jamal je krenuo da se druži sa Nejmarom pa je poludeo. Dohvatio se para, lukzusa i kojekakvih kurvetina tako da je na dobrom putu da sam sjebe svoju karijeru. Počelo je sa farbanjem kose, nastavljeno je sa više žurki gde je tražio da se dovode kojekakve kurveštije, to je početak propasti. Ali mlad je momak, valjda će mu neko reći jer ako bude sam shvatio može da bude kasno.

Za centarfora Rašfordu fali snage i igra leđima od gola a on nije tip igrača koji bi uživao u tome da se bije sa štoperima. Sličan problem ima i Mbape. Sve i da jeste centarfor, centarfor je Levandovski koji jeste mator ali je prošle sezone dao 42 gola još se retko povređuje. Rašfordova igra se zasniva na igri 1v1 na levoj strani i ulasku u sredinu i šutu desnom nogom, što mu je glavna karakteristika. Čak bih rekao da on nije neki vrhunski dribler jer se njegov dribling zasniva na eksplozivnosti, na prva 2 koraka gde pravi prednost pre nego na nekoj veštini. Ako defanzivac ostane isped njega u prva 2 koraka gubi rešenje. Mora se reći da je solidan finišer, mada to kod njega varira od samopouzdanja.

O njemu pišem godinama. Fali mu bolje donošenje odluka i veći repertoar u igri sem tog ulaza sa leve strane. Ali ono glavno što ga prati je slab mentalitet, prelak gubitak samopouzdanja, što bi rekao Stevan Karadžić nemoj da padate dole e to se odnosi na Rašforda. Njegov stav na terenu je vrlo promenljiv i upitan. Čovek može danas da da 3 gola i da sledeće 2 utakmice izgleda najlošije na terenu. I naravno, zalaganje i fokus nisu konstantni, kada nema loptu postaje neupotrebljiv jer ga mrzi da trči i pomaže svom beku, ostaje van pozicije pa lagano džogira nazad. To Amorim nije trpeo i odmah je bio sklonjen, videćemo da li ga je to otreznilo. U Vili je odigrao vrlo solidno, dao je neke golove ali viđali smo od njega sezonu sa 30 golova pa gde se sledeću raspadne.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Čekićar

Post by Čekićar » Mon Jul 21, 2025. 3:31 pm

: Eintracht Frankfurt have earned €265m from selling Ekitike, Marmoush and Kolo Muani in the last 2 years.

They bought them for a combined fee of €16m.

Jebeni doktorat...

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Jul 22, 2025. 5:27 pm

Fabricio potvrdio, Đokereš i zvanično u Arsenalu.

Ol in sezona za Arsenal i Artetu, ne osvoje li trofej mislim da će Arteta biti bivši mada ne bih to voleo, gotivim Artetu još od početka njegovog mandata u Arsenalu.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Jul 26, 2025. 10:46 am

Gori crna zemlja na tržištu, Isak bojkotuje Njuku i hoće samo u Livepul koji je spreman da plati 140 miliona €. Čudi me da Liverpul hoće i Isaka pored Ekitikea.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Jul 26, 2025. 12:03 pm

Mala anegdota :D

Kaze navijac Arsenala kako je uznemiren sto Simons i Hato idu u Chelsea, ali ga smiruje saznanje da ce ih obojicu za dve godine prodati njima🤣
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Jul 26, 2025. 12:10 pm

Irriducibili wrote:
Sat Jul 26, 2025. 12:03 pm
Mala anegdota :D

Kaze navijac Arsenala kako je uznemiren sto Simons i Hato idu u Chelsea, ali ga smiruje saznanje da ce ih obojicu za dve godine prodati njima🤣
:lol: :lol:

Simons je ozbiljan igrač, očekujem da napravi baš vrhunsku karijeru.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Jul 26, 2025. 12:22 pm

Sjajan igrač koji nema mesta u PSG-u. I nije jedini, njihov višak dominira na tržištu. Samo ilustracija koliko je PSG surovo jak
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Jul 26, 2025. 1:25 pm

Irriducibili wrote:
Sat Jul 26, 2025. 12:22 pm
Sjajan igrač koji nema mesta u PSG-u. I nije jedini, njihov višak dominira na tržištu. Samo ilustracija koliko je PSG surovo jak
Mnogo para koje su, za razliku od prošlih vremena, sada dobro uložene.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun Jul 27, 2025. 9:05 am

Batica ubica wrote:
Thu Jul 10, 2025. 8:50 pm
Totenhem dovodi i Morgana Gibs Vajta za takođe 69.3 miliona € kao i Kudusa. Gibs Vajt je odigrao odlične 3 sezone u Forestu, bio je glavni igrač ekipe, zamenik kapitena i jedan od lidera. Ipak, na toj poziciji u Totenhemu već igra Medison koji je jedan od najboljih igrača Totenhema, kako će iči raspodela minuta u tom slučaju. Neće baš platiti toliko za Gibs Vajta da sedi na klupi a ne verujem ni da imaju taj luksuz da Medison sedi na klupi. Malo nejasan transfer ako Medison ostaje.
Od ovoga ipak neće biti ništa. Totenhem je sve već dogovorio sa Gibs Vajtom, čak su bili zakazani i lekarski pregledi ali je Notingem stopirao transfer i prijavio Totenhem Premijer ligi valjda zbog nelegalnog prilaženja igraču ako sam dobro razumeo, čak će podneti i tužbu. Na kraju Gibs Vajt je produžio ugovor sa Notingemom do 2028.

Al Nasr zainteresovan za Žoaa Feliksa a navodno je sve već bilo spremno za povratak u Benfiku, čak je i sam Feliks izjavljivao kako mu je san da se vrati u Benfiku. Videćemo da li će izabrati san ili masnu lovu.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun Jul 27, 2025. 10:26 am

Vanja Milinković Savić i zvanično u Napoliju. Kakvo će to biti ludilo, VMS i Konte :D :D

Veliki sam ljubitelj lika dela VMSa te mi je jako drago što ide u ozbiljan klub gde će se boriti za trofeje. Vrhunski je golman i nadam se da će postati još bolji.

Kad smo već kod golmana, Siti je vratio svoje dete Džejmsa Traforda iz Barnlija za 30.8 miliona €. Povratna klauzula je navodno bila 45.7 miliona € ali je Barnli pristao da ga proda za manje para, pretpostavljam da će Siti opet da im učini uslugu i pozajmi nekog igrača kao kad je Kompani bio tamo. Da li ovo znači kraj za Edersona u Sitiju?

Traford je golman koji se baš ogulio da bi došao do ovog nivoa, 2 sezone u 3. ligi, prelazak u Barnli sa kojim ispada iz PL ali gde je branio vrlo dobro dok ga Kompani nije sklonio i stavio Murića, pa prošla sezona u Čempionšipu gde je na 45 utakmica čak 29 puta zadržao nulu.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun Jul 27, 2025. 5:21 pm

Žoao Feliks i zvanično u Al Nasru. Obeštećenje 30 miliona € + bonusi.

Luis Dijaz u Bajernu, obeštećenje 75 miliona € sa bonusima. Dijaz će dobiti ugovor na 4 godine, sa platom od 14 miliona € dok je u Liverpulu imao 3 miliona € godišnje.

Ovaj transfer definitivno promoviše Gakpa u startno levo krilo a Liverpul će do kraja PRa morati da dovede bar jedno krilo ako Kjeza ostaje, ako Kjeza ide onda i dva krila.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Jul 28, 2025. 8:42 pm

I pored Ten Hagovih izjava, Džaka ipak ide u Sanderlend. Bajer će dobiti obeštećenje 20 miliona €. Iznenađujuć potez Džake da ode u tim koji će se grčevito boriti za opstanak u PL, kontam da je dobio odlične uslove ali ti uslovi za godinu dana mogu vrlo lako da se prepolove.

Već vidim da je Tajn-Vir derbi biti žestok.

Čekićar

Post by Čekićar » Tue Jul 29, 2025. 1:09 am

Batica ubica wrote:
Mon Jul 28, 2025. 8:42 pm
I pored Ten Hagovih izjava, Džaka ipak ide u Sanderlend. Bajer će dobiti obeštećenje 20 miliona €. Iznenađujuć potez Džake da ode u tim koji će se grčevito boriti za opstanak u PL, kontam da je dobio odlične uslove ali ti uslovi za godinu dana mogu vrlo lako da se prepolove.

Grcevito boriti za opstanak?...Cenim da opstaju lagano...

Sunderland have spent over €130M this summer:
Diarra (€31.5M)
Le Fée (€23M)
Talbi (€23M)
Adingra (€21M)
Sadiki (€17M)
Reinildo (free)
Xhaka (€20M)

Jako dobar prelazni rok za nekog ko ulazi u prvu ligu...

Odvalice nas u prvom kolu jer ovi moji jazavci samo gledaju ceski fudbal i ko je slobodan...

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Jul 29, 2025. 12:23 pm

Čekićar wrote:
Tue Jul 29, 2025. 1:09 am
Batica ubica wrote:
Mon Jul 28, 2025. 8:42 pm

Grcevito boriti za opstanak?...Cenim da opstaju lagano...

Sunderland have spent over €130M this summer:
Diarra (€31.5M)
Le Fée (€23M)
Talbi (€23M)
Adingra (€21M)
Sadiki (€17M)
Reinildo (free)
Xhaka (€20M)

Jako dobar prelazni rok za nekog ko ulazi u prvu ligu...

Odvalice nas u prvom kolu jer ovi moji jazavci samo gledaju ceski fudbal i ko je slobodan...
U poslednje 2 sezone svih 6 timova koji su ušli iz Čempionšipa su ispali. Pogotovo timovi koji su ušli kroz plej of, koji su u Čempionšipu bili 3-6 mesta njihovi timovi ne mogu da igraju PL, zato pobednik plej ofa i dobija 100+ miliona € da bi renovirao tim i bio konkurentan u PL. Forest 2022. i Vila 2019. su provalili sistem kad su podovodili brdo igrača i maltene zamenili cele timove, izgleda da je to način :D

Džaka je ozbiljno pojačanje, smirio je glavu s godinama ali je zalaganje ostalo isto, tehnički i taktički je bolji, sad je i iskusniji, osvojio je i nekih trofeja. On će im puno značiti, ali videćemo da li je to dovoljno. Od svih ovih što su ih doveli samo su Adingra i Džaka PL iskusni, ostali su uglavnom momci od 20-21 godine koji prvi put igraju PL. I to su dvojica iz belgijske lige, jedan iz italijanske lige, jedan iz francuske lige. Znači svima će biti potreban period prilagođavanja, pa verovatno i Mandavi koji je igrao u Atletiku. Prilagođavanje traje a Sanderlendu je preko potrebno da krene odmah da skuplja bodove, kako ne bi dočekali novembar-decembar zakucani za dno a posle nema spasa.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Jul 31, 2025. 2:50 pm

Doskorašnje krilo Bolonje Dan Ndoj potpisao za Forest za 40 miliona € + 5 miliona € kroz bonuse i 10% od naredne prodaje. Ndoj će navodno 5 miliona € po sezoni u Forestu dok je u Bolonji imao 800.000 € po sezoni. On praktično dolazi kao zamena za Elangu.

Post Reply