Engleska Premijer Liga

Sve o evropskom fudbalu.

Moderator: Moderator

Irriducibili

Re: Engleska Premijer Liga

Post by Irriducibili » Thu Aug 21, 2025. 1:44 pm

Da nije papirološkog problema, tj pravila oko potrošnje novca, Isaku bi praktično bila gotova karijera. Ovako je imao šansu da ga klub pusti, pod pretpostavkom da nadju zamenu i dobiju traženi novac. Očigledno da ima loše savetnike, a sve ukazuje i da LFC igra vrlo prljavu igru, pokušavajuci da preko igračevih ucena plate manje. A elegantno su mogli da ga dobiju, samo da nisu demonstrirali silu i bezobrazno preoteli Ekitikea. Dodatno iritira i što se Isak ponaša kao da igra u Moldaviji, a ne u klubu koji ce igrati LŠ
non mollare mai

Čekićar

Post by Čekićar » Fri Aug 22, 2025. 2:36 pm

Batica ubica wrote:
Thu Aug 21, 2025. 10:41 am
Totenhem je prosto morao da privede pregovore kraju posle povrede Medisona. Iako Levi poslednje 3 sezone ulaže znatne sume novca ovo je sad bilo klasično njegovo otezanje i ubijanje cene. Dok Levi taktizira Arsenal krade Ezea. Sad Arsenal ima pun tim, sa Ezeom ima i zamenu za Edegarda. Na svakoj poziciji su po 2 opcije minimum.

Raja, Kepa
Gabrijel, Saliba, Kivior, Moskera
Timber, Vajt
Kalafjori, Luis Skeli
Zubimendi, Norgard, Rajs, Merino
Edegard, Eze
Saka, Madueke, Nvaneri
Martineli, Trosar
Đokereš, Haverc i Žesus koji su povređeni doduše

Čak imaju i viškova tipa Zinčenko, Lokonga, Fabio Vijera, Ris Nelson njih će rasprodati šta mogu ili idu na pozajmice.

Eze je odlican igrac,Arsenal je pun kao kutija sibica ali dzaba i dalje im ne verujem sve dok ne promene trenera...Sta je on ucio od Gvardiole nije mi jasno kad njega mnogo losije ekipe dominiraju neretko tokom sezone,sad vec u prvom kolu UTD je bio daleko konkretniji na terenu...Gvardiola da mora da oceni svog ucenika,oborio bi ga,ocena 1 aj ti zemljace ponovo na obuku :D

Čekićar

Re: Prelazni rok - leto, zima

Post by Čekićar » Fri Aug 22, 2025. 6:29 pm

Nuno Espirito Santo i Marinakis su izgleda u bas losim odnosima od kraja prosle sezone kada je propustena prilika za LS i sprema mu se pedala…

Ozbiljan kandidat je Postekoglu…Grcka veza radi…

Prelazak sa Santa na Postekoglua auuu zemljace kao prelazak sa Kalatesa na Larkina😂
Koliko zapravo vlasnici ne poznaju fudbal samo imaju brdo para i dosadno im je…

Forest nema kadar za Postekogluov stil…2 igraca mogu da isprate njegove zahteve…

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Aug 22, 2025. 7:40 pm

Što se tiče Artete, fora i jeste u tome što nije klasičan Pepov učenik kao ostali. To sam pisao i pre par godina ovde na forumu, Arteta zapravo forsira pragmatičan fudbal pogotovo od sezone 23/24 pa na ovamo. Prilagođava se, nema zaletanja, igranje na prekide, defanzivno najbolji tim na svetu. Falio im je centarfor sad su ga doveli, videćemo da li je Đokereš kadar da ih dovede do trofeja. Sezonu 23/24 je vodio savršeno gde su za malo ostali bez titule, 22/23 su imali sve u svojim rukama gde su čuokovali na kraju ona 3 remija zaredom (Liverpul, Vest Hem, Sautempton). Prošle sezone je Liverpul prosto bio bolji, a i Arsenal je imao nekoliko povreda bitnih igrača kroz sezonu (mada je imao i Liveprul).
Čekićar wrote:
Fri Aug 22, 2025. 6:29 pm
Nuno Espirito Santo i Marinakis su izgleda u bas losim odnosima od kraja prosle sezone kada je propustena prilika za LS i sprema mu se pedala…

Ozbiljan kandidat je Postekoglu…Grcka veza radi…

Prelazak sa Santa na Postekoglua auuu zemljace kao prelazak sa Kalatesa na Larkina😂
Koliko zapravo vlasnici ne poznaju fudbal samo imaju brdo para i dosadno im je…

Forest nema kadar za Postekogluov stil…2 igraca mogu da isprate njegove zahteve…
Ako je to Postekoglu iz finala LE onda bi to bilo ok, ovako... Znamo sve o njemu, čovek se prilagođavao tek kad je dogorelo. Tvrdoglavost na maks, zadnja linija na pola, građenje igre iz zadnje linije po svaku cenu, na gol više uvek. Zanimljivo za nas neutralne, za navijače kako kad. Ima on u napadu igrače za to, pitanje kako bi odbrana ispratila ovde nema Van de Vena koji je najbrži štoper na svetu...

Nuno je sve suprotno, pragmatizam, defanzivna organizacija, jaki prekidi, kontre, duge lopte. I po meni Nuno je bolji trener, čovek se prilagođava onom što ima i od toga pravi igru. Nije jedan od onih mi uvek igramo našu igru. Šta je samo sa Vulvsima uradio, posle ga Totenhem izjebao iako je imao dobar start.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Čekićar

Post by Čekićar » Fri Aug 22, 2025. 9:55 pm

Koliko je ovo lose,ljudi napustaju stadion u 30. minutu umesto da govnjivim motkama teraju govna iz uprave…Klub ima top8 proracun u ligi a ima top6 najgori tim u ligi…

Prikazuju u jednom trenutku vlasnika kluba a pored njega sedi neka trandza WTF

Čekićar

Post by Čekićar » Fri Aug 22, 2025. 11:01 pm

Čekićar wrote:
Fri Aug 15, 2025. 12:11 pm
Sampion: Liverpul
Top 6: Liverpul,Arsenal,Siti,Aston Vila,Junajted,Celsi
Ispadanje:Barnli,Lids,WHU
Iznenadjenje sezone:Everton
Razocarenje sezone:WHU
Prvi otkaz: Parker
Covece dvoumio sam se izmedju Parkera i Potera sto stavljanje WHU u ekipe koje ispadaju moze da potvrdi al jebeni Parker,nisam mogao protiv njega…

Poter je bivsi….Imao je istorijski uspon u karijeri a sad tone bez povratka…

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Aug 23, 2025. 9:18 am

Kakav raspad au. Povedeš rano 1:0 i to kući i onda izgubiš 1:5 i to bez Čelsijevog najboljeg igrača. Još je moglo da bude i više.

Sa ovim igračima ne može ova formacija, mislim da je to jasno svakome. Agerd i Kilman štoperi, to su kiksevi u najavi. Van Bisaka kao krilni bek koji nudi malo šta u napadu. Još je vratio Paketu i Bouvena da drže bokove, branili se sa 9 igrača i opet je bilo 1:5.

Hermansen pre Areole je baš sumnjiva odluka, ne znam na osnovu čega je donešena.

Drago mi je zbog Kukurelje da dokazuje da je dobar igrač u zadnjih godinu i po dana. Ljudi su ga malo i nepravedno kritikovali jer u onoj njegovoj prvoj sezoni u Čelsiju nije se znalo za časni krst.

Mareska je od trenera koji je rekao da će izvesti Jorgensena ako izbije loptu došao do toga da Sančez i ovo i prošlo kolo redovno šalje duge lopte, nema više pametovanja :good: Lepo je videti kad trener proguta svoj ego i svoje principe modernog fudbala.

Poterova najveća greška je odlazak iz Brajtona. Brajton je dobio preko 18 miliona € obeštećenja za njih je to bio posao iz snova ali Poterova karijera je krenula nizbrdo. Prosto bio je žrtva Bolijevog učenja vođenja fudbalskog kluba. Mislim da je Dajš ovde pravi izbor, da ovo zategne pod uslovom da mu ne prodaju Paketu i Bouvena.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Aug 23, 2025. 3:46 pm

Batica ubica wrote:
Tue Aug 19, 2025. 3:12 pm
@Čele
Siti se mnogo oslanja na ofsajd zamku, samo su onog nesrećnog Munetsija uhvatili 3-4 puta u 1. poluvremenu. Videćemo kako će to izgledati protiv boljih ekipa, ofsajd zamka je super ako uspe, ako ne uspe moraš da se uzdaš u golmana ili da će protivnik da promaši. Mač sa 2 oštrice.
Upravo smo videli kako je to izgledalo protiv bolje ekipe, poklonili su im prvi gol iz ofsajd zamke. Uspevalo je protiv Vulverhemptona, Totenhem je ipak kvalitetniji.

Drugi gol, ne znam šta bih više rekao. Traford vidi da ovaj ima čoveka na leđima i opet mu daje loptu, pa šta će sa njom zemljače? Licem je okrenut ka svom golu, ima agresivnog Sara na leđima i to sve na 12, 13 m od svog gola i ovaj mu daje kosku. Nikad mi neće biti jasno šta bi se postiglo ovim pasom sve i da je Gonzales primio loptu, bio je sa igračem na leđima na 95 m od protivničkog gola.

Siti je oštećen za penal, Totenhem za igranje rukom Traforda. Engleske sudije nastavljaju da briljiraju.

Palinja je ozbiljan potpis Totenhema, a ovde će igrati u oba pravca koliko mogu da vidim, Bentakur igra ispred odbrane. Koliko snage ima Sar, čovek u 93' trči kao da je tek počelo.

Kudus isto ozbiljna utakmica uz par preterivanja sa zadržavanjem lopte. Igra u odbrani bez greške.

Lepo je ovo Frank posložio, baš deluju organizovano i disciplinovano. Ipak trebaće im jedan prednji vezni jer Medisona nema a Ezea nisu doveli.

Sitiju će trebati vremena, nije ovo više ona ekipa. A vremena puno nemaju.

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Sat Aug 23, 2025. 3:49 pm

Nevezano za ovu utakmicu meni deluje da ekipe koje su igrale prvenstvo sveta za klubove će imati ozbiljne probleme na početku sezone...

Siti, Čelsi (WH ipak trenutno jedna od lošijih ekipa lige), Real, Pariz baš deluju isceđeno.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Sat Aug 23, 2025. 7:38 pm

Kreće i Đokereš da rešeta.

VPJTS

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Aug 23, 2025. 10:13 pm

@Klupsko SP
Maltene nepostojeće vreme za odmor. Evo Čelsi već stiže, Palmer se povredio na zagrevanju. Potpuno bespotrebno takmičenje.

Krenuo je Đokereš i hvala mu jer mi je kapiten, osetio sam ga :D :D

Arsenal 2 gola posle prekida, kad je Rajs zavrne protivnička ekipa može samo da se pomoli. I to dva gola Timbera. Još jedna zadržana 0 za Arsenal.

Ono što je razlog za brigu su povrede Edegarda i Sake. Edegard je povredio rame nakon jednog duela i videlo se da ga muči morao je da izađe, Saka je opet sjebao zadnju ložu. Njega povrede zadnje lože muče stalno, prošle sezone je nekoliko meseci propustio. Verujem da je kod Edegarda lakša povreda i da će se brzo oporaviti, a kod Sake zadnja loža je obično minimum 2-3 nedelje pauze.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sun Aug 24, 2025. 12:49 am

https://x.com/FabrizioRomano/status/195 ... 32311?s=19

Pošto je po nekima dete punoletni mladic, ovaj je valjda beba. Koja zaigra za tamo neki Arsenal
non mollare mai

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Sun Aug 24, 2025. 1:26 am

Više voliš da ispuštaš otrov nego hleba da jedeš 😂

VPJTS

Čekićar

Post by Čekićar » Sun Aug 24, 2025. 4:19 am

City je u problemu,videlo se to i u 1. kolu ali je ipak rival bio nejak iako su mogli povesti,mali ofsajd ih je delio od toga...
Ovo danas je bilo jako lose,jedina prava sansa je bila kad je Haland povezao Marmusa sa golom i to je sve...A ne tako davno na Etihadu se spasavala ziva glava,sevalo sa svih strana,rivali nisu znali gde im je dupe a gde glava...A danas dodju Spursi i bukvalno rutiniraju...Prodali su Traforda pre 2 sezone u Burnley i sad ga vrate za duplo veci novac a momak ne zna da igra nogom a svi znaju da je Gvardioli to prioritet...Nisu doveli brzog igraca u zadnjoj liniji da zameni Walkera kako bi krpio njihovu visoko postavljenu zadnju liniju,recimo logicno je bilo da iskesiraju za Van De Vena..Ostali su i bez De Bruynea,za njega je zamenu nemoguce naci,Cerki za 3 zivota ne bi dostigao te visine...Sva pojacanja ovog leta su cudna osim Rejndersa,rekao bih da Pep polako izlazi iz prajma ili jednostavno ne dovodi on igrace...
Ederson je vidjen u 3. kolu ako ostane ili Donaruma ako ga dovedu mada je i on tanak u nogama sto je jos jedna od nelogicnosti...

Sreca plavog Mancestera je sto i ostali velikani imaju probleme...Arsenal po mom misljenju ni danas nije odusevio iako je to mozda glupo reci posle 5-0 ali nista nisu napravili u prvom poluvremenu osim onog kiksa i amaterske reakcije svedskog madjara...Korner gol i Saka u nadoknadi,to je premalo s obzirom da igras protiv ekipe koja je usla u ligu...I tu je Leeds skroz pukao pa je drugo poluvreme otislo u drugu krajnost.
Zanimljiv podatak za Arsenal je taj da su prosle sezone bili najbolja ofanzivna ekipa iz prekida i najgora defanzivna ekipa na prekitu...WTF podatak bukvalno....A to se i danas videlo,Leeds je posle kornera imao mrtvu sansu za 0-1,sa druge strane svaki drugi korner gol...

Liverpool isto ima vidljive problem,nisu izbalansirani,preofanzivna ekipa...Frimpong je jedini bek koji je ofanzivniji od Trenta,sa druge strane i Kerkez je bolji ofanzivno nego defanzivno,i to ce tesko funkcionisati sa 2 stopera...U ovakvoj postavci sa samo 2 stopera i Gravenbergom koji defanzivno doprinose primace mnogo golova,naravno i davace mnogo al to je uvek mac sa dve ostrice,prospace se bodovi....Po mom misljenju resenje je da predju na 3-5-2 ali bi im to poremetilo napred strukturu...Jebena situacija...

Bravo za Franka,bas ozbiljna utakmica...Red niskog bloka,red srednjeg bloka,red visokog presinga...Bas su menjali ritam i nisu dali Mancesteru da se navikne...

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sun Aug 24, 2025. 1:56 pm

Tajler Darden wrote:
Sun Aug 24, 2025. 1:26 am
Više voliš da ispuštaš otrov nego hleba da jedeš 😂
Pa ono, kad Hubert izvuče "argument" kako je Kostic bio maloljetan, te stoga nije mogao igrati za super mocnu Buducnost više od par utakmica, a u najjačim evropskim klubovima se utrkuju ko ce pre gurnuti nekog maloljetnika u vatru. Dodao bih još da je Kosticeva konstitucija takva da se bez problema mogao krljati u toj komičnoj ligi. Tamo ni Yamal ne bi zaigrao dok ne bi postao punoljetan

Što se lige tiče, za sada je vrlo neizvesna, favoriti se nisu posložili i ne ne igraju dobro u kontinuitetu, dok autsajderi očekivano grizu
non mollare mai

Post Reply