Engleska Premijer Liga

Sve o evropskom fudbalu.

Moderator: Moderator

Batica ubica

Re: Engleska Premijer Liga

Post by Batica ubica » Sun Mar 15, 2026. 1:01 pm

Ogroman kiks Donarume sinoć, još jedan posle loše utakmice protiv Reala. Dosta puta je izvadio Siti ove sezone ali ih je zakopao ove dve utakmice. Dovoljno govori koliko je zapravo svaka naredna utakmica najvažnija.

Siti onako baš bled. Vidi se da kvalitet ovih igrača nije kao što je bio prethodnih sezona. Ovo je nekad za njih bio zicer.

Nuno je vratio Součeka u prvu postavu, vratio ga na zadnjeg veznog i rezultati dolaze. Fernandeš odlično pojačanje Vest Hema iako je letos to izgledalo kao preplaćivanje. Veliki posao radi u oba pravca, ne bi me čudilo da ga neko već na leto odvede.

Ne znam zašto Nuno kao bivši golman drži veselog Hermansena na golu. Kakav gol je čovek primio, kakvo je ono postavljanje. Bernardo doduše nije ni hteo da centrira, prešla mu je preko noge ali ono mora da bude rutinsko hvatanje za golmana. A pogotovo kad imaš Areolu koji je dobar golman.

Mora se reći da su štoperi Vest Hema odigrali vrlo dobru utakmicu kolektivno. Mavropanos, Disasi a čak i Todibo koji se dobro nosio sa Halandom u više navrata.

Zalaganje i stav Vest Hema je nešto gde se vidi veliki napredak. Recimo gledao sam utakmicu Siti-Vest Hem u 1. delu sezone i onda su izgledali kao da su se predali unapred. Sinoć su izašli sa nožem u zubima i spremni da se pobiju. Nešto što se ne vidi kod Totenhema na primer.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun Mar 15, 2026. 5:12 pm

Kako igra Bruno, ovo je verovatno prajm njegove karijere.

Čekićar

Post by Čekićar » Sun Mar 15, 2026. 8:45 pm

Batica ubica wrote:
Sun Mar 15, 2026. 5:12 pm
A gle kurca na biciklu,kod engleske neznalice igra tamo gde treba da igra i gde je u poziciji da daje zavrsne pasove a kod novokomponovanih magova fudbala,fudbalske elite igrao zadnjeg veznog,spustao se u liniju stopera po loptu da organizuje…

Jbg Kerik je staromodan,sta on zna sta je fudbal izmedju linija,bulid up i dijagonala golmana 😂

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun Mar 15, 2026. 9:26 pm

Čekićar wrote:
Sun Mar 15, 2026. 8:45 pm
Batica ubica wrote:
Sun Mar 15, 2026. 5:12 pm
A gle kurca na biciklu,kod engleske neznalice igra tamo gde treba da igra i gde je u poziciji da daje zavrsne pasove a kod novokomponovanih magova fudbala,fudbalske elite igrao zadnjeg veznog,spustao se u liniju stopera po loptu da organizuje…

Jbg Kerik je staromodan,sta on zna sta je fudbal izmedju linija,bulid up i dijagonala golmana 😂
Njemu je najviše prijao dolazak Kerika a i Junajted se pokrenuo njegovim prelaskom na 10, rezultati su krenuli na bolje. Imao je on nekih golova i asistencija i kod Amorima ali su to mahom bile asistencije iz prekida i golovi iz prekida, slabo je zalazio u završnu 1/3 terena. Jer kako si i napisao kao zadnji vezni se spuštao između štopera po loptu pa onda dok je prenese dalje pa dok dođe u završnu 1/3 terena prođe ceo dan.

Amorim je baš bio tvrdoglav u nameri da izgura svoju priču sa formacijom a svesno je gušio najboljeg igrača ekipe na poziciji koja nije njegova, gubio ga je u završnoj 1/3 terena gde je najbolji a takođe je morao više da se troši defanzivno a poznato je da Bruno defanzivno ne daje puno kao zadnji vezni. A to mesto je izuzetno osetljivo, tu mora da igra čovek koji zna da se brani.

I što je najgore to sam pisao ja ovde na forumu još letos a da to nije primetio Amorim za kojeg je Junajted platio 12.6 miliona € obeštećenja i kojem je dao višemilionsku platu. Ili još gore ako je primetio a gurao je svoje i dalje... I to nije samo Bruno, bilo je još nekoliko igrača.

Čekićar

Post by Čekićar » Wed Mar 18, 2026. 11:00 pm

Koliko god vlasnicka struktura Celzija nema strpljenja toliko Njukaslova ima…

Ne valja ni jedno ni drugo…Klub je odavno prevazisao lokalca Edija Haua…

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Mar 19, 2026. 5:53 pm

Čekićar wrote:
Wed Mar 18, 2026. 11:00 pm
Koliko god vlasnicka struktura Celzija nema strpljenja toliko Njukaslova ima…

Ne valja ni jedno ni drugo…Klub je odavno prevazisao lokalca Edija Haua…
Mislim da je dostigao vrhunac sa ovom ekipom i da jedino može da usledi pad.

Ostavio ih je u ligi prve sezone kad su bili u teškoj situaciji, završio u top 4, onda jedna sezona neuspešna gde su se mučili sa povredama, onda osvajanje trofeja i još jedan ulazak u top 5. Sad je prošao grupu u LŠ i mislim da je ovo vrh brda za njega u Njuki, da je vreme i za njega i za Njuku da naprave promenu.

Meni su uvek u glavi dva trenera koja su ostala predugo u svojim klubovima. Rodžers u Lesteru i Mojes u Vest Hemu, ostali su sezonu duže nego što je realno trebalo da ostanu.

Čekićar

Post by Čekićar » Sat Mar 21, 2026. 8:26 pm

Rosenio moze samo da nastavi da zapisuje na papiric,moderni trenerski mag....Najjaca scena protiv Pariza na 2-8 on nesto pise kao ogroman intelektualac :D

Na sta je spao simpaticni Chelsea,kakve mediokritete dovodi na klupu...

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Mar 21, 2026. 8:51 pm

Čekićar wrote:
Sat Mar 21, 2026. 8:26 pm
Rosenio moze samo da nastavi da zapisuje na papiric,moderni trenerski mag....Najjaca scena protiv Pariza na 2-8 on nesto pise kao ogroman intelektualac :D

Na sta je spao simpaticni Chelsea,kakve mediokritete dovodi na klupu...
Ono sa papirićem je hit :lol: Druže gubiš 8:2 ukupno i crtaš nešto...

Rosenior je postavljen za trenera jer se neće mešati u dovođenje igrača. Koji god trener je krenuo da traži autonomiju u dovođenju igrača gosn Bolija dobio je pedalu. Tuhel, Poketino, Mareska. Princip je jasan, klub odlučuje koga će dovesti i koga će prodati, trener se ne pita.

Rosenior je idealan za to. Čovek iz Čelsijevog sistema, trenirao je Strazbur koji je Čelsijeva filijala. Rosenioru zbog karijere treba Čelsi jer će na konto Čelsija u CVu naći još 2-3 posla u ligama petice, a lepo će se i naplatiti kad (ne ako nego kad) ga oteraju. I zbog svega toga se neće buniti. A ako ne bude talasao uvek će imati mesto u Čelsijevom sistemu, da li kao trener mlađih kategorija ili kao trener Strazbura. I njegova računica je tu jasna, postavljen je da ćuti i da sluša radi svog interesa.

Gosn Boli ima taj sindrom bogatog vlasnika kluba, misli da sve zna i želi za sve da se pita. Žali Bože para koje je skrao u klub jer je većina para otišla na iracionalne kupovine, debelo su preplatili dosta igrača. Samo što trener od autoriteta i nekog imena to neće da trpi već će da se pobuni. A gosn Boli želi da se igra fudbal menadžera u stvarnom životu, njemu ne treba trener sa karakterom nego krpa koja će da sluša i ćuti.

Čekićar

Post by Čekićar » Sun Mar 22, 2026. 6:41 pm

Plasim se da nemamo municije bez Samervila da opstanemo a na fantaziju mu stoji unknown return date…

Sreca pa su Spursi bas na konopcima…U strahu su,nisu navikli da se bore za opstanak…Na nasem su terenu 😁

Irriducibili

Post by Irriducibili » Mon Mar 23, 2026. 5:26 pm

Finale kupa je pokazalo ključni Arsenalov problem, nedostatak hrabrosti i odsustvo samopouzdanja

Siti predvodjen super motivisanim Pepom ih je potpuno nadigrao, što može da se reflektuje i na završnicu sezone. Posle bolnog ispadanja od Reala, Pep je našao način da podigne ekipu iz nokdauna, pitanje je može li to Arteta uspeti sa svojima, pošto mi i on sam deluje kao zec. Ako Siti posle pauze dobije LFC, bukvalno je sve moguce

Što se davljenika tiče, Jorkširci nisu zaslužili da ispadnu, što se za ostale ne može reci. Nezahvalno je za prognozu, svi mi deluju da potencijalno mogu da kiksnu
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Mar 23, 2026. 8:00 pm

Baš slaba partija Arsenala. Pre svega diskutabilna odluka Artete da na gol stavi veselog Kepu koji je već 2 puta gubio finala Liga kupa, i to gde je u oba bio tragičar. Naravno ne mora to da garantuje da će opet zasrati ali ako vidiš nekoga kako radi neki posao i da zajebe 2 puta nećeš mu dati i treći. I to mi nije jasno, sve ok rezervni golman ali ako se dođe do finala po meni mora da brani prvi golman. Kepa je prosečan golman kroz celu karijeru.

Još jedna Artetina greška je Hinkapije levo gde je jasno da je Kalafjori bolji kao levi bek što se i videlo kad je ušao. U Arsenalu Saliba i Gabrijel su odigrali dobre utakmice kao i uvek konstatni Rajs, ostali su bili prosečni/loši.

Arsenal je tek ulaskom Maduekea uradio nešto konkretno u napadu jer je Madueke direktan igrač koji vrlo direktno napada 1v1, ide pravo u svog čoveka. Naravno fali mu završni potez, da li završni pas da li sama završnica ali to je neka druga tema.

Saka se sakrio, Trosar se takođe nije video na utakmici. Đokereša su pojeli Husanov i Ake ali Husanov pre svega. Đokereš slično kao i Haland ima te utakmice kada nestane sa terena, prosto ne primetiš ga.

Arteta je kasnio sa izmenama, Madueke je morao na teren odmah posle prvog gola a po meni morao je i Martineli pogotovo ako je u modu da bude direktan jer i on zna često da igra alibi 1v1.

Sa kakvim stavom je u utakmicu ušao Bernardo Silva, čovek koji je osvojio sve po nekoliko puta. I dobra njegova utakmica defanzivno pre svega gde je uradio posao u povučenijoj ulozi.

Semenjo je uspevao da napravi prednost protiv Hinkapijea, bio je verovatno najbolji igrač u napadu Sitija. Sa druge strane Doku nije pravio prednost protiv Vajta, bio je dobro udvajan sve vreme.

Husanov je odigrao top utakmicu sa Akeom, Siti koga god da stavi na štoperu biće dobar par. Husanov, Ake, Gvardiol, Dijaš, Stons i Guehi. Fizički je Husanov dominantan, komentator Arene reče kako je Đokereš dosta jači od Husanova ali to uopšte nije tako, Husanov je jak kao zemlja, prava sirova, prirodna snaga. I jako brz igrač za štopera.

I naravno moj brat O'Rajli sa dva gola. Eto šta ti je fudbal, u Madridu kriv za 2 gola a posle 10 dana daje 2 gola u finalu kupa i to kao levi bek. Ozbiljno se nameće za odlazak na SP pogotovo jer Engleska nema neke opcije na levom beku.

Arsenal je ponovo u botlerskom modu. Uplašili su se pobede i trofeja. E to je ono kakav si kad krenu da se znoje dlanovi, kad krene nervoza. Baš sam juče gledao snimak iz svlačionice Reala ma poluvremenu u finalu LŠ 2024. Tačno vidiš da se ne plaše, da su to prošli. Arsenal se baš uplašio i sakrio. Čak je i Siti tako delovao do Kepine greške, u jednom trneutku je delovalo da i jedni i drugi čekaju penale.

E sad, kao što sam i ranije pisao ova utakmica ne donosi samo trofej koji je bitan. Arsenal jeste na +9 ali to časkom može da bude +6. Ako ih Siti dobije to je samo +3 i eto dramaturgije. Arsenal već 4 sezone zaredom ne može da završi posao. U stvari, to je 5 sezona zaredom jer su izgubili polufinale LE od Viljareala 20/21 tako da oni već 5 sezona zaredom završavaju kao gubitnici i to su ozbiljni psihički problemi. Kao kad Ben Simons stane da izvodi slobodna bacanja, ruka se skrati, dlanovi se znoje, plaši se greške i neuspeha. Tako i Arsenal, uvek dođu do pred kraj ali kad treba završni udarac da se zada useru se.

Elem, treba biti pošten i reći da se Arteta sve do sezone 22/23 forsirao vrlo ofanzivan fudbal i opet su čoukovali ozbiljno. Kad je video da sa time nema uspeha prešao je na drugu stranu i opet se isto dešava. I mislim da nije problem u stilu već u njihovim glavama. Probali su jedno pa je bila pušiona 3 sezone. Probali su drugo evo opet 2 sezone pušione a mogla bi da bude i treća. Njima je ovaj trofej bio preko potreban da prokinu i da skinu teret sa leđa, da skinu sa sebe zvanje luzera, botlera itd. I ostatak sezone bi im bio znatno lakši i rasterećeniji.

@Irr
Jorkširci su odigrali vrlo dobru sezonu ali nisu zaslužili ništa. Ima još dosta da se igra tako da još uvek mogu da zasluže ispadanje ako ne budu bili dovoljno dobri. Tabela na kraju pokaže tačno ko je šta zaslužio, nema laži nema prevare. Ako budu zaslužili da opstanu opstaće. Forest ima LE što može da bude opterećenje, još najmanje 2 utakmice. A niko neće tankovati Evropu, pogotovo ne Forest koji je igra prvi put posle 100 godina.

Moram koju i o Slotu. Prošle sezone kad su očekivanja bila mala i kad Liverpul nije uložio pare u PR osvojio je ligu i to niko živ nije očekivao. Ove sezone su očekivanja porasla. Osvojena je titula, na tim koji je osvojio titulu (ok jeste otišlo par ljudi) je dodato 482 miliona €. Slotu je ispunjena svaka želja sem Guehija. I naravno očekivanja su da se napadnu i PL i LŠ, prema svecu i tropar. I čim su očekivanja bila veća Slot se raspao, ne može da se nosi sa pritiskom. I sad opet udara neke izgovore, pa pre toga neke izjave nije bitno šta osvojiš nego kakav stil fudbala forsiraš :lol: :lol: Alo legendo ti si u Liverpulu, jednom od najvećih klubova na svetu koji je upravo postao veliki zbog toga što je osvajao trofeje. Ta alibi priča može da se prodaje u Bormutu, Brajtonu, Vulvsima ili Totenhemu ali ti si majstore trener Liverpula.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Mon Mar 23, 2026. 8:37 pm

Engleski fudbal se zasniva na tradiciji, jedna od njih je da rezervni golman brani u kupu (Španci su to takodje počeli da forsiraju). Smatram da bi se vrlo loše odrazilo na ekipu, a da ne bi ni medju navijačima bilo prihvaceno, da je Arteta Kepu izostavio u finalu. Nema nikakve garancije da bi ishod bio drugačiji, a na kraju krajeva ni Donaruma nije branio. Kakav god da je, Kepa im je rezervni golman i deo tima, udar na njega je udar na sve. Neka kupe boljeg ako je do Kepe, ali ne mogu ga eutanazirati dok je tu

Kad sam rekao da Leeds ne zaslužuje da ispadne, mislio sam na prikazano do sada, gde su imali najmanje oscilacija, a često igrali i iznad realnih mogucnosti. Naravno da sve pada u vodu budu li se raspali na kraju. Nema nagoveštaja da su tome skloni, ali PL je vrlo prevrtljiva, za čas se sve promeni
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Mar 23, 2026. 9:37 pm

Slažem se, znam za tu tradiciju naravno. Liverpul je na primer sa Keleherom na golu osvojio 2 Liga kupa. Ali je na primer u finalu FA kupa 2022 branio Alison.

I to je tačno, ako je obećao Kepi da će braniti sve do kraja morao je da ispuni obećanje, i zbog sebe i zbog ekipe. A i da da onavku izjavu posle utakmice.

E sad, trener je tu da donosi teške odluke, da mu ranije kaže ako uđemo u završnicu braniće prvi golman. To jeste teško ali to je posao trenera. Lunjin je 2024 branio celu nokaut fazu LŠ ali je finale ipak branio Kurtoa.

Naravno možda bi i Raja napravio neki kiks to nikad nećemo saznati. Ali Kepa ima istoriju raspadanja u finalima kad se lomi, baš u istom takmičenju i jednom baš protiv Sitija (kad nije hteo da izađe a Sari besneo :lol: :lol:).

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Mar 31, 2026. 7:27 pm

De Zerbi novi trener Totenhema, navodno je dobio ogroman ugovor i to je razlog što preuzima u ovoj situaciji. A hteo je da preuzme naredne sezone.

Čekićar

Post by Čekićar » Sun Apr 05, 2026. 12:12 am

Soton drkno mucenog Artetu,sutra nekako da prodjemo Leeds,izvucemo Soton i eto i evrope i borbe za trofej :dirol:

Od potonule sezone moze ispasti tip to...

Dok sam igrao menadzer uvek sam se lozio na to da igram evropu iz Cempionsipa,samo kazem :D

Post Reply