Engleska Premijer Liga

Sve o evropskom fudbalu.

Moderator: Moderator

Batica ubica

Re: Engleska Premijer Liga

Post by Batica ubica » Thu Aug 27, 2026. 11:52 am

Lijam Delap u Forestu za za 52.4 miliona €. Čelsi ga je prošlog leta kupio 35.5 miliona € posle solidne sezone u Ipsviču. Sada posle sezone gde je dao cela 3 gola prodali su ga za skoro 18 miliona € više. Mislim da bi on u Forestu mogao da odigra dobro, realno je da bude startni centarfor jer Žesus nije taj kalibar a Vud pitanje je da li će se vratiti na nivo iz pretprošle sezone. Sad čak imaju i gužvu jer njih trojica konkurišu za jedno mesto a već su ispali iz Liga kupa na primer. Ipak mislim da je Forest preplatio Delapa, realno je bilo da ne daju više od onoga što je Čelsi dao prošlog leta.

Čele brate moj spremi šećera i vode, Vila je navodno spremna da kupi jebenog Nikolasa Džeksona i to za 75.7 miliona € sa bonusima. 75 miliona € za jebenog Džeksona koji je prosečan igrač, da li tamo ima neko normalan Bolje bi prošli da su doveli Lijama Delapa za 25+ miliona € manje. Džekson ima svojih kvaliteta kao što sam i pre pisao, solidna igra leđima od gola, otvaranje prostora drugima ali čovek je toliko nepouzdan za startera, a tek da ga platiš ovoliko. Jebeni Džekson 75 miliona €...

Svaka čast Čelsiju, ljudi dovedu promašaje za više para nego što su ih kupili.

Još Vila navodno hoće Todiboa kao zamenu za Konsu :lol: Pa već kad gledaju nekog iz Vest Hema bolje da dovedu Mavropanosa a ne Todiboa koji je prosečan igrač u vrh glave.

Disasi na pozajmici u Palasu, potencijalno dobar transfer i za njega i za Palas jer Palasu fale štoperi a Disasi se dobro pokazao u Vest Hemu prošle sezone.

I realno vest dana, Barkola će preći u Liverpul za 116.5 miliona € a sa bonusima to može da izađe na 140 miliona €. Opet mislim da je i on preplaćen jer ni on nije još uvek taj nivo igrača da bi vredeo toliko. Realno on nije bio glavni igrač PSŽa prošlih sezona, to su bili Dembele, Kvarachelija i Vitinja. Naravno dobar igrač ali treba još da se dokaže kao nosilac ekipe koja je kandidat za najveće trofeje. Mislim da će Liverpul sad prodati Gakpa jer se na levom krilu stvorila gužva, Barkola, Gakpo, Ngumoa i ovaj Munjoz što je došao i on je levo krilo.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Čekićar

Post by Čekićar » Fri Aug 28, 2026. 11:57 am

Pricali smo prosle sezone kako svi pricaju koliko Chelsea trosi a niko kako fenomenalno prodaju…Ako uzmemo u obzir i pozajmicu u Bayern,oni samo na balvanu zaradjuju mrtve milione…

Martinez stize na gol….Chelsea mi je mrtvi favorit lige😎

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Fri Aug 28, 2026. 11:11 pm

Čekićar wrote:
Fri Aug 28, 2026. 11:57 am
Pricali smo prosle sezone kako svi pricaju koliko Chelsea trosi a niko kako fenomenalno prodaju…Ako uzmemo u obzir i pozajmicu u Bayern,oni samo na balvanu zaradjuju mrtve milione…

Martinez stize na gol….Chelsea mi je mrtvi favorit lige😎
Prodaju u svojoj ligi. Ne postoji kršten klub van Engleske koji bi za ove krndelje izdvojio taj novac.

Svaka čast Parizu kako je prodao Liverpulu Barkolu za 140 miliona. Dok je Engleza biće i ovaca za šišanje.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Aug 31, 2026. 4:02 pm

Palas se baš igra sa opstankom u PL, prodali su Danijela Munjoza Forestu za 25.7 miliona €. Glaznerov igrač, očigledno da se on pitao oko dovođenja neko ko je jako dobro 2.5 sezone igrao krilnog beka u Palasu. I realno napadački potentniji igrač od Ola Aine.

Kris Ričards je postao glavni štoper Palasa i već se vidi na šta to liči. Protiv Evertona ne markira Barija i podleće pod centaršut gde Bari daje gol, protiv Sitija ne markira Halanda i isto podleće pod centaršut a Haland daje gol. A eto baš sam pisao o onom štoperu Hetafea Đeneu pre neki dan i kako je dobro markirao Kojzeka, kako zapravo ti detalji prave razliku. Mislim da im Disasi nije dovoljan da im treba još jedan, Ričards je prosečan igrač sa njim se ne može daleko.

Šerki igra brutalno na početku sezone. On uvek izgleda kao da igra bez ikakvog pritiska, kao da igra na terminu ali ne mislim to negativno.

Liverpul ima problema, nisu uloge jasno definisane. Ovaj Munjoz mi se sviđa, pravo zalaganje i stav, odlično je sad pokrivao bok protiv Foresta, vraćao se u odbranu svaki put. Videćemo kakav ima kvalitet, vidim da je direktan dosta, ali zalaganje i stav su za svaku pohvalu, malo je krila koja onako igraju u odbrani očigledno da Iraola insistira na tome. Gol je dao jako lepo.

Gakpo je pomeren desno i bio je najbolji igrač Liverpula. Vrlo profesionalna utakmica od njega jer je maltene prešao u Siti a eto nije pravio nikakve probleme, nije ucenjivao klub. Generalno dosta zahvalan igrač, sad da li vredi 100 miliona € koliko je Siti ponudio Liverpulu pitanje je. Po meni je on bolji igrač od Dokua, konstantniji u završnici, donosi bolje odluke iako je Doku eksplozivniji i jači možda jer ima nisko težište.

Dan Ndoj igra kod Glaznera i iskreno bila mi je misterija kako on nije igrao prošle sezone a nije bila neka jaka konkurencija. Brzo razmišljanje Delapa kod onog auta, uhvatio je Žakea van pozicije.

Martinez je doneo stabilnost Čelsiju iako su primili 3 gola on je imao nekoliko odbrana a nijedan gol nije njegov realno. Pedro Neto je odigrao odlično, on je uvek onako agresivan i nabrijan, zalaganje mu nije problem. Čak mu nije ispod časti da igra krilnog beka mada kad se brane Fofana igra desnog beka a Neto se vraća da pokriva bok koliko sam video. Kako je samo otresao Kadioglua par puta.

Čak odbrana Čelsija nije izgledala loše većinu utakmice, već pomenuti Fofana je igrao dobro ali je u njihovom slučaju zdravlje najkritičnije jer je Fofana kroz karijeru više povređen nego što je zdrav, Kolvil je rekovalescent, Džejms je kao i Fofana. Čak bi se Džejms najbolje snašao kao desni štoper u ovoj formaciji.

Lavija je odigrao dobru utakmicu ali je i za njega pitanje koliko će biti zdrav, i on je svako malo povređen. Hato ima izuzetnu brzinu, mislim da savršeno odgovara poziciji krilnog beka.

Inače nisu samo igrači napustili Vilu ovog leta, Vilin trener za prekide Ostin Mekfi je prešao u Čelsi :D

Kakav gol je priznat Junajtedu juče :lol: Megvajer odnese loptu rukom i iz toga pravi prednost i oni gledaju i kažu to je regularno gol ostaje :lol:
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Post Reply