Koliko je mučno gledati Aston Vilu posle ovog PRa, ne čemu je ostavljen najbolji trener u PL. Džekson, Garnaćo, Lindelof, Mings, Ros Barkli, onaj mladi Hemings... Sve prosečni igrači. Sad su protiv Hala bili barabar, moglo je da ode na obe strane. Emeri nažalost sa ovom ekipom neće moći ništa, ako bi ih ušunjao u top 7 to bi bio jedan od njegovih najvećih uspeha po dolasku u Vilu.
Liverpulova odbrana deluje bolje sa Arauhom na desnom beku, deluje sigurnije od Frimponga. Arauho je u prošlosti igrao dosta jakih utakmica, šetan je dosta između dve pozicije, ima iskustvo. Za sad ovo što igra na beku deluje bolje od Frimponga defanzivno + dodaje ozbiljnu visinu.
Izgleda da će Liverpul koristiti Mekalistera kao zadnjeg veznog dosta ove sezone. Meni je on uvek bio desetka, majstor ali mu nikad nije bilo strano da zasuče rukave ipak je to vrela južnoamerička krv. Ono što bi mogao da bude problem za Liverpul je njegova preterana agresivnost, dobija dosta kartona, faulovi u opasnim zonama, možda nekad ispadne van pozicije a to ne bi smeo kao zadnji vezni ispred odbrane. Ekipa sa njim nikad ne trpi defanzivno i to je davno jasno, tehnički on je odličan igrač i zato mislim da je Liverpul trebao da ga forsira kao desetku kao što je igrao kod Klopa jedan period gde je bio odličan.
Gakpo je ostao u Liverpulu što je dosta bitno za njih jer je realno najbolje krilo koje Liverpul ima trenutno. Dve asistencije za Isaka pogotovo ona druga spoljnom. Isak je počeo da daje golove, kod njega je to samo pitanje zdravlja. Ovaj Žake je neiskusan i imaće problema tokom sezone.
Džejms Garner će biti sledeća velika prodaja u PL. Baš zahvalan igrač defanzivno, dobro se postavlja, čita igru a nije preagresivan, dobro štiti odbranu. I još je tehnički dobar, duga lopta, pregled igre, pas između linija, šut. Dosta sličan Eliotu Andersonu na primer. Ovo leto je bilo idealno da ga neko možda pokupi za manje para nego što će vredeti. Ima 25 godina, u najboljim je godinama.
Ne znam šta Mojes glumi sa Rolom na desnom beku, momak ne može da se sastavi. Ono šta mu je Rašford radio je bilo neprijatno za gledanje, vidi se da momak nikad nije igrao beka. Još Rol ima visoko težište, nikako ne može da igra beka. To što neko dobro pokriva bok kao krilo ne znači da može da igra beka.
Biće veliko pojačanje Griliš za Everton ali će im faliti centarfor to je definitivno. Bitan je povratak Brantvajta za Everton, nikad ga nisam nešto preterano cenio ali sad igra dobro i bolji je igrač od nesrećnog Majkla Kina. Veliki kiks Tarkovskog kod 1. gola Junajteda, da onako ostavi samog Šeška na drugoj stativi baš neuobičajeno za jednog iskusnog štopera.
Kakva golčina Mejtland Najlsa

I to je bio šut unutrašnjom, on je gađao ono. I pogodio je sam ćošak, a šutnuo je sa 24-25 metara. Gol kola verovatno.
Rašford je odigrao dobro kod Junajteda, mada videćemo koliko će to njega držati. Ne znam zašto Kerik klupira Šeška, jeste da on često da gol kad uđe sa klupe ali treba i da počne neku utakmicu. Nije Šeško više igrač koji ima 18-19 godina pa treba da ulazi sa klupe, ima on 23 godine.
Šo je odigrao odličnu utakmicu, namestio i gol. Kod njega je uvek zdravlje bilo upitno, da li će izgurati sezonu. Martinez je odigrao dobru utakmicu, stvarno čovek nadoknađuje svoj veliki nedostatak visine u svim ostalim aspektima igre.
Vidim pričaju kao Junajted je trebao da dovede igrače u odbrani a da bi neko došao mora neko i da ode a oni imaju 2 desna beka, 2 leva beka računajući Dorgua i 5 štopera. Puno ko oko, nema gde igla da padne. Problem za Kerika je što je dobio samo jednu od ove prve 3 utakmice a tek sad kreće Evropa i sigurno će biti kikseva. Sad je ovo pravi test za Kerika da vidimo od čega je.