KK Partizan 2019/20

Arhiva.

Moderator: Moderator

Locked
Tommen
Site Admin

Re: KK Partizan 2019/20

Post by Tommen » Fri Sep 20, 2019. 2:00 pm

CikaZika wrote:
Fri Sep 20, 2019. 1:56 pm
Tad su pripreme za Diznija.
Ako nas sele ko kurvu zbog toga zaista im treba jebati mater.

edit: priupitao sam prezidenta na tw, cekam odgovor

CikaZika

Post by CikaZika » Fri Sep 20, 2019. 2:21 pm

Dovla_ wrote:
Fri Sep 20, 2019. 1:59 pm
Jel važe sezonske za diznija?
A kako ce se ulazi u Pioniru odrzati? :D
Nije uvek lako, al' je uvek lepo!

Misa Baksuz

Post by Misa Baksuz » Fri Sep 20, 2019. 6:14 pm

Pavlaka wrote:
Fri Sep 20, 2019. 11:08 am
Nažalost, nema ovde ništa za pohvalu... Ovo je primer, onako školski, kako se ne gradi tim, iako su svi ti igrači individualno kvalitetni. Budžet je odličan i mogao je biti mnogo bolje iskorišćen. Oni pričaju da imaju 3.7 + miliona, to je velika para.

Pozicija 1: Dva vrlo slična igrača, majstori u piku, Gordić donosi prodor, Walden solidan šut, ali jezivo će faliti kreacije kad protivnik zatvori igru iz pika... Nema tu pass first PG, nema kreativnog motora tima. U isti koš može i Jaramaz, iako će ga koristiti i na 2 i na 1. Ima Partizan dobar size, ima defanzivni potencijal, šut sporadičan, pas upitan. Tu je potrošeno oko 800k dolara...

Pozicija 2: Paige je inferioran potpuno, još uvek nesiguran. Ako ponovo ne donose šut, biće debakl. Čekamo pojačanje...

Pozicija 3: Zagorac se mnogo podigao, što me raduje. Još rada na šutu, donošenju odluka i biće on top. Ako opet ne padne psihički. Ali opet debakl u sastavljanju tima. Doveo se još jedan igrač sličnih karakteristika... Stranac, prosek šut, čudan prodor, dobar pregled igre, ali nekonstantan, 0 atleticizma, defanzivno upitan. Na poziciju je potrošeno oko 500k dolara...

Pozicija 4: Novica se ne zna da li ostaje... Thomas odlično pojačanje, donosi energiju, skok, igru na niskom postu. Završavanje oko obruča mu je veliki problem, kao i generalno šut. Može da pogodi, ali nije to to. Birčević mu je idealan parnjak, streč opcija na 4. Ovde se dobro uklopilo. Potrošilo se oko 500k plus Novica upitan

Pozicija 5: Artsiom Parakhouski je u teoriji odličan centar, ali i dalje mi ne deluje kao dobro rešenje za Trinkijerijev stil košarke. Ne deluje mi ni kao idealan odgovor na Zvezdine teškaše čak... Uz Mosley dobar spoj, s tim što ne vidim ulogu ni Mosleya protiv Zvezde, osim energije i atletike čovek nema ništa. Na sve to Nikola Janković, neka pnr verzija centra, slično Mosley u tom smislu, za mene čisto bacanje para i zauzimanje mesta... Na poziciju je potrošeno oko 900k dolara...

O Miletiću, Tanaskoviću, Aranitoviću nema smisla ni pričati dok ne vidimo gde će završiti... Možda sam nekoga i zaboravio. Sve u svemu, tim očajno koncipiran na 1 i 3, upitan na 5, mnogo zavisi koga će dovesti i na 2...ako i tu bude promašaj piši propalo.

Ovaj tim je svakako lamborghini za ABA ligu, ali toliko i košta. Razlika u budžetu u odnosu na sve osim Crvene zvezde je velika i neke serije pobeda se očekuju. E sad, sve to pada u vodu bez titula... Za to se prave ovakvi timovi. A tu sam skeptičan vrlo
Mislim da je ipak prošlogodišnja Cedevita najbolji primjer kako se NE gradi jedan tim. Od onog primjera teško da ćeš pronaći bolji. :D
P.S. Kakvo bi tek pljuvanje po klubu bilo bilo da smo izgubili neke pripremne utakmice. Ne smijem ni da zamislim.
to die by your side is such a heavenly way to die

Pavlaka

Post by Pavlaka » Fri Sep 20, 2019. 6:28 pm

Pa moram reći da si u pravu potpuno. Doveden je trener is druge sredine, potpuno drugačije filozofije košarke od ove ovde, a bez iskustva za ovu sredinu. A pri tom mu data ogromna sloboda za građenje tima, naravno uz agencijska leđa. To ide baš teško kad se nije spremio za to što ga čeka. Još teže, ako se ima u vidu da vrhuška kluba nije uspela da se izbori sa Hks ni po jednom važnom pitanju, što je bio njihov posao. Nažalost po košarku tu, rezultat je da odoše u Ljubljanu.

A opet, pored svega toga, mislim da su pre svega Cobbs i Bell izuzetni igrači (kakve npr Partizan nema ni ove, ni prošle godine na tim pozicijama), a odlični i Pullen i Elgin Cook koji će tek da pokaže koliko je dobar za najviše 2 sezone. Juče ga gledam, 29 poena, 10 skokova, indeks 37 protiv vrlo dobre Astane... On će tek pronaći mesto pod suncem. A i 2. mesto u ABA i nije tako loše, za najmanji budžet od prva 4.

Evo ove godine su u Ljubljani promenili GMa, samo na Simonovića, Boatrighta, Blažiča i Codi MM potrošili ceo prošlogodišnji budžet, pa ćemo videti hoće li biti 2. Na kraju... Ili osvojiti. Što im ja pored Partizana, prvom sledećem želim.

A ima uvek i faktor budžeta, ovaj KKP je više nego duplo većeg budžeta. Reda veličine Bell sa 265 k dolara je bio najskuplji, ovde je to za sad Parakhouski sa 500+ hiljada evra. I nema B ekipu koju mora da vodi. Sve su to faktori koji utiču na građenje tima.

A za rezultate na pripremama, mislim da to nikoga ni ne zanima. Evo juče pričam sa Veljkom (pomoćnim) i Janisom iz Makabija, bave se ljudi individualnim radom još uvek sa Acy i Casspijem. Navikavaju ih na Evropu.

Asterix

Post by Asterix » Fri Sep 20, 2019. 6:36 pm

Pavlaka wrote:
Fri Sep 20, 2019. 6:28 pm
Pa moram reći da si u pravu potpuno. Doveden je trener is druge sredine, potpuno drugačije filozofije košarke od ove ovde, a bez iskustva za ovu sredinu. A pri tom mu data ogromna sloboda za građenje tima, naravno uz agencijska leđa. To ide baš teško kad se nije spremio za to što ga čeka. Još teže, ako se ima u vidu da vrhuška kluba nije uspela da se izbori sa Hks ni po jednom važnom pitanju, što je bio njihov posao. Nažalost po košarku tu, rezultat je da odoše u Ljubljanu.

A opet, pored svega toga, mislim da su pre svega Cobbs i Bell izuzetni igrači (kakve npr Partizan nema ni ove, ni prošle godine na tim pozicijama), a odlični i Pullen i Elgin Cook koji će tek da pokaže koliko je dobar za najviše 2 sezone. Juče ga gledam, 29 poena, 10 skokova, indeks 37 protiv vrlo dobre Astane... On će tek pronaći mesto pod suncem. A i 2. mesto u ABA i nije tako loše, za najmanji budžet od prva 4.

Evo ove godine su u Ljubljani promenili GMa, samo na Simonovića, Boatrighta, Blažiča i Codi MM potrošili ceo prošlogodišnji budžet, pa ćemo videti hoće li biti 2. Na kraju... Ili osvojiti. Što im ja pored Partizana, prvom sledećem želim.

A ima uvek i faktor budžeta, ovaj KKP je više nego duplo većeg budžeta. Reda veličine Bell sa 265 k dolara je bio najskuplji, ovde je to za sad Parakhouski sa 500+ hiljada evra. I nema B ekipu koju mora da vodi. Sve su to faktori koji utiču na građenje tima.

A za rezultate na pripremama, mislim da to nikoga ni ne zanima. Evo juče pričam sa Veljkom (pomoćnim) i Janisom iz Makabija, bave se ljudi individualnim radom još uvek sa Acy i Casspijem. Navikavaju ih na Evropu.
Nije bas za temu ovu ali kada kazes da Parhovski ima 500 k? je li to navjeca plata u aba ligi? Definitivno se morao dovesti bolji igrac za te pare..

Pavlaka

Post by Pavlaka » Fri Sep 20, 2019. 6:38 pm

Nije najveća da ja znam... Ali ima stvarno toliko, što jeste veliki novac za igrača van glavne scene i od 32 godine. Ali individualno posmatrano, kvalitetan je on.

Asterix

Post by Asterix » Fri Sep 20, 2019. 6:45 pm

Pa cigani su Gista platili isto 500 k ali dolara znaci da je skuplji od njega... Pa naravno da je previse to su pare za evroligaskog centra moglo se i moralo mnogo bolje, sad da vidimo sto ce biti za tog beka kako hvali ovoj ekipi suter to je nevjerovatno

drmisa

Post by drmisa » Fri Sep 20, 2019. 7:00 pm

jaramaz jos uvek nema ugovor ? :D
@pavlaka oce li taj bek do prvog kola ?

Čekićar

Post by Čekićar » Fri Sep 20, 2019. 7:20 pm

Pola milje za Parahovskog???

RIP KKP

Misa Baksuz

Post by Misa Baksuz » Fri Sep 20, 2019. 7:25 pm

Čekićar wrote:
Fri Sep 20, 2019. 7:20 pm
Pola milje za Parahovskog???

RIP KKP
Nema toliko

Kobra

Post by Kobra » Fri Sep 20, 2019. 7:35 pm

Ovde se jos uvek veruje spin-masini poznatija kao Nebojsa Covic.

Gist ni u ludilu nije dosao da igra za 500k, kao ni Derik Braun za 350k.

A, da je katastrofalna selekcija KKP-a, slazem se, jedino sto valja su Tomas i Mozli.

Gordic, Pejners cist visak, Parahevski ( tako je pravilan izgovor ) se ne uklapa u ovu "atletsku" ekipu, dok je Volden prosecan plej/bek.

Pavlaka

Post by Pavlaka » Fri Sep 20, 2019. 7:48 pm

Koliko ima Mišo?

Bek je trebalo, ali ima nekih novih dešavanja...

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Fri Sep 20, 2019. 7:59 pm

Prethodnih godina razlog za poraze nalazio se u budžetu, u sezoni koja je pred nama toga nema.

Budžet Partizana jeste manji od Zvezdinog, ali je toliki da je Andrea mogao da bira tim u skladu sa svojom vizijom.

Danas sam nešto privatno pričao sa Irr-om i usaglasili smo se da klub traži instant uspeh. Lično nisam optimista i smatram da su nam šanse spram CZ mizerne.

Teren ovde odavno nije jedini parametar. Predsednik kluba mora zaštiti igrače i trenera od koraka, nesportskih i ostaloga... Mora obezbediti egal šanse pre meča, pa neka na parketu bude 30 razlike.

Tu će kao i prethodnih puta pasti.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

drmisa

Post by drmisa » Fri Sep 20, 2019. 8:01 pm

zanima me kit langford kolko ima , lik je klasa
juce mislim da je imao samo 1 promasaj , ako ga ne udvojis ide kos
nova desavanja nadam se pozitivna , racunam u to i pejdzov otkaz :D

Misa Baksuz

Post by Misa Baksuz » Fri Sep 20, 2019. 8:59 pm

Tajler Darden wrote:
Fri Sep 20, 2019. 7:59 pm
Prethodnih godina razlog za poraze nalazio se u budžetu, u sezoni koja je pred nama toga nema.

Budžet Partizana jeste manji od Zvezdinog, ali je toliki da je Andrea mogao da bira tim u skladu sa svojom vizijom.

Danas sam nešto privatno pričao sa Irr-om i usaglasili smo se da klub traži instant uspeh. Lično nisam optimista i smatram da su nam šanse spram CZ mizerne.

Teren ovde odavno nije jedini parametar. Predsednik kluba mora zaštiti igrače i trenera od koraka, nesportskih i ostaloga... Mora obezbediti egal šanse pre meča, pa neka na parketu bude 30 razlike.

Tu će kao i prethodnih puta pasti.
Zaboravljaš da se do Evrolige može na dva načina, odnosno kroz dva takmičenja :D

Locked