NBA

Sve o američkoj košarci.

Moderator: Moderator

Batica ubica

Re: NBA

Post by Batica ubica » Tue May 13, 2025. 8:45 pm

E to je već drugo, svaka čast Tibodou na manevrisanju u tom slučaju.

Glavno pitanje je može li Denver do brejka večeras? Biće potreban Marej sa nekom svojom plej of partijom, te da Porter ubaci nešto, možda i Pejton Votson da se pojavi kao u majstorici protiv Klipersa.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Irriducibili

Post by Irriducibili » Tue May 13, 2025. 10:41 pm

Teško, ova serija je vec mogla biti gotova, Denver je obe pobede praktično oteo

Mada OKC ima svojih problema, jako siromašan ofanzivni potencijal, samouvereno su dopustili sebi da ne dovrše tim i pored rudnika pikova koji poseduju. Fali tu poena i plan b, kad SGA iz bilo kog razloga nije na svom nivou
non mollare mai

Irriducibili

Post by Irriducibili » Wed May 14, 2025. 3:58 am

Indijana u finalu Istoka

Priznajem da sam iznenadjen koliko su lako rešili Klivlend, deklasirali su ih, a mislio sam da ce biti obrnuto

Bez sumnje u PO za sada najbolje deluju, perfektno tempirana forma, široka rotacija i sada je vec sve moguce
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed May 14, 2025. 3:50 pm

Šteta za ovakvu partiju Jokića. Doktorski je odigrao, pogađao za 3, završavao ispod oko obruča. Probala je opet Oklahoma da udvaja Jokića ali je nalazio način, iz ofanzivnog skoka, iz igre licem ka košu, rešavao mismečeve kad Oklahoma nije slala pomoć. Nije imao puno asistencija jer ostali nisu pogađali a imali su pozicije.

Marej je odigrao pravu Marejovsku utakmicu. Prvo poluvreme onako, početak 3/4 vrhunski i onda je krenuo da prangija i nije se zaustavio. 3/13 za 3, hajlajt je onaj napad kad Denver hvata skok u napadu, ide pas na Mareja na 45° koji umesto da fintira i traži prodor i sigurnije rešenje pripaljuje odmah bez čekanja, lopta mu se odbija u ruke i on prangija i iz kornera bez čekanja i opet promašuje. Pa druže moj sačekaj malo ne mora da se digne svaka koja ti dođe. A imao je onu ludu poludistancu preko Dorta, polaganje pored Holmgrena na drugi obruč delovalo je da ulazi u onu neku svoju seriju ludačkih šuteva.

Pa je i Gordon imao jednu trojku u ranom napadu odmah je podigao, stani prijatelju dajte malo racionalne košarke. Kako vidim da će neko iz Denvera uzeti neki iracionalan šut u ranom napadu hvatam se za glavu :D :D Vestbruk ima 36 godina, igra košarku 17 sezona i čovek 2 šuta za 3 ostaje sam i dva puta promašuje ceo koš, pa legendo moja gde ti prođe život. Čak je u 1. poluvremenu Vestbruk imao nekih dobrih asistencija.

Kristijan Braun dobar defanzivno ali u napadu katastrofa, Porter 1/7 iz igre 0/5 za 3 kanal utakmica za njega i to su skoro svi šutevi bili otvoreni. Jedini je Gordon koliko toliko ispratio Jokića i Marej delimično, mada je Marej često kao čuvena krava koja da punu kantu mleka pa šutne kantu nogom i prospe sve.

S druge strane Šej odlično 2. poluvreme, sam ih je održavao u 3/4. Dobio je opet one neke kurtonske faulove gde izbacuje noge, peca ruke itd. Imao je odličnu pomoć. Homlgren odlična rola sa malo lopti, Hartneštajn isto odlična utakmica. Lu Dort pored odlične odbrane 4 trojke i to 3 dosta bitne u 4/4. Karuso 3/6 trojke i naravno odbrana. To je već ozbiljna uloga pomoćnog osoblja, za razliku od Denverovog.

Teško će Denver ovde do prolaza, ovo im je bila najbolja šansa.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu May 15, 2025. 2:10 pm

Boston razneo NY, odigrali su meč u transu. Povreda Tatuma je učinila svoje, skupili su se i odigrali s ogromnom energijom. Problem im je što Brown vuče povredu kolena i veliko je pitanje može li u kontinuitetu da igra na sinocnem nivou

S druge strane, GSW nema materijal da nadomesti Stefovo odsustvo. Minesota je rutinski odradila posao i čeka rivala u finalu Zapada
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu May 15, 2025. 4:20 pm

Ne daju se šampioni. Kao što sam i pretpostavio Boston i bez Tejtuma ima kapacitet da se vrati u seriju. Sad je pritisak na Njujorku, bili su već viđeni kao finalisti na istoku pogotovo posle povrede Tejtuma. Bude li se vratila serija u TD Garden Boston će biti favorit. Vidim da je bilo nekih udaraca u muda, kao i hvatanja za muda :D Braun je bio akter u obe situacije :lol:

Mič Robinson 6/6 sa bacanja :shok: :shok: Nikad mi nije bilo jasno pravilo hekovanja, štitiš mrcinu koja ne može da pogodi bacanje a pritom zarađuje milione od profesionalne košarke. Prijatelju ako ne možeš da navežbaš bacanja do pristojnog %, a pritom to ti je posao, ja bih pustio da te fauliraju svaki posed.

Bilo je jasno da GS ne može daleko bez Karija, uz dužno poštovanje za ostale. Minesota je drugu sezonu zaredom u finalu zapada.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu May 15, 2025. 7:16 pm

E da, zaboravih da se nadovežem na predjašnju razmenu mišljenja, u vezi beskrajnog uzimanja šuteva i pored niza promašaja

Da ne uzmem Mentola za primer, jer taj je mimo svih pravila, šutnuo bi i sa lisicama na rukama, imam drugi primer iz iste serije

Dort je identifikovan kao slaba tačka i pomaganje je mahom s njega kad se SGA udvaja. Pri čemu on bez pardona pripaljuje, pa makar promašio šest za redom, ili imao 2 od 10 kao pre neko veče. A onda dodje meč u kom natrpa Denver. Jedno bez drugog ne ide kod tako sporadičnih šutera, da nema svu slobodu da promašuje, ne bi bio u prilici ni da pogadja u seriji
non mollare mai

Čekićar

Post by Čekićar » Fri May 16, 2025. 5:49 am

Strawther x faktor,pogodio je sve za kljucno odlepljivanje Denvera...Izvadio ga Adelman iz zamrzivaca,taj decko moze i mora da igra...Prebrz je,ima sut,moze da probije,nije mlaka voda ni u odbrani za razliku od Portera..

SGA je bio u zoni,sreca po Denver upao je vec u 1. poluvremenu u problem sa penalima,cak 4 je uspeo sakupiti tako da mu je minutaza bila redukovana..A pogadjao je cak i trojke sto nije tako cest slucaj..

Game 7 ce pucati,morace saigraci da ispostuju Jokica jer svedoci smo da njegovih 40+ mogu biti nedovoljni....a obicno ovi marginalci u Denveru losije sutiraju na gostovanjima..

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri May 16, 2025. 11:11 am

Nating izi, nating izi!

Prvo moram da se zapitam šta je razlog tolerisanja ovog kurtonskog iznuđivanja faulova Šeja. Jel moguće da mu svaki sudija u NBA svira sve živo? Čovek peca ruke defanzivca, izbacuje noge pri šutu, uleće u defanzivca i sudije sviraju sve. Otišao sam toliko daleko da osnovano sumnjam da je peder i da ga drži neki gej lobi, nemam drugo objašnjenje. Čovek dobija brdo pecaroških faulova u plej ofu, to čak ni prajm Harden nije mogao. Mislim vrhunski je igrač, brutalan skorer, poludsitanca odlična ali kako da ga čuvaš kad ne smeš da dišeš blizu njega.

Jokića i dalje udvajaju, više ne dobija loptu na postu na postavljenom napadu nego ga hrane loptama kad Oklahoma mora da brani klozaut, gde ne mogu da ga udvoje. Više puta je iz protoka dobijao loptu dole gde je majstorski rešavao naravno. Prvu trojku je šutnuo tek u 3/4 što je zanimljivo. Odlično je razigravao 8 asistencija, pogotovo pri kraju utakmice. Čudi me da ne vrati poludistancu u repertoar jer ovi čim primi loptu na postu na postavljenom napadu šalju Holmgrena pored Hartenštajna koji je primarni defanzivac.

Marej je lud čovek. Krenuo je odlično, onda je pogubio neke lopte, prangijao kao lud i onda ponovo period vrhunske igre gde je davao poene, iskreirao Stroteru 2 šuta za 3 i onaj ali up. Čovek igra toliko iracionalno, mislim da je zajebao i Avramovića. Kako je primi ide šut u 4. sekundi napada bez savesti, samo prangija. Hvala Bogu da Vestbruk nije mlađi, polovina navijača Denvera bi do sad bili dijabetičari. Svaka mu čast jer je igrao pod gripom očigledno, videlo se na klupi da mu nije dobro. Da vidimo kakav će se Marej pojaviti u majstorici, može da bude onaj što će da ubaci 40 poena sa visokim % a može i onaj što će da šutira 6/20.

Braun odlična utakmica pre svega šuterski, za razliku od prošle koju je šutirao loše ova je bila odlična. Dosta poena na obruču za njega, dobri katovi, odbrana na Pecarošu što je verovatno i najteži zadatak u NBA trenutno.

Porter je konačno ubacio nešto. Čak je defanzivno odigrao vrlo solidno što me je iznenadilo jer je loš defanzivac kroz celu karijeru. Stroter izuzetna rola, Čele je to već izanalizirao. Denver je relativno rutinski dobio sa samo 5 poena i 2/7 iz igre za Gordona što je vrlo pozitivno.

Šta radi Vestbruk ljudi moji :unknw: :unknw: Čovek nije nomralan, to su neverovatne amplitude. Dva puta popravlja promašaje na obruču, udara rampu, gubi lopte, promašuje šuteve. Na kraju kad je krenuo da onaj prodor u ranom napadu mislim da je svima u hali srce preskočilo :D :D Ja bih njega stavio na Šeja da ga vija po celom terenu, Vestbruk je brutalan fizikalac jedino što nikad nije hteo da igra odbranu. Kad god se spustio u stav nije Šeju bilo lako.

Za razliku od prošle utakmice sad se nije toliko pojavilo Oklahomino pomoćno osoblje. Holmgren je odigrao finu utakmicu, sviđa mi se kako igra može i od lopte, trči dobro u tranziciji, katuje sa onom visinom, šutira za 3. Karuso na kraju sa trojkama i krađama. Džejlen Vilijams bek očajan 3/16 iz igre. Hartenštajn je odigrao dobro 4/4 iz igre ali nije ni šutirao puno. Dort ovoga puta samo 2/7 za 3. Denver je našao način da iz protoka spušta loptu Jokiću gde ovi ne mogu da pomažu + Stroter je ubacio nešto, Porter je ubacio, Braun takođe. Ne verujem da će odustati od toga ni u majstorici.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat May 17, 2025. 3:55 am

Dobro, došao je čas da se bostonskom Vazuri omoguci da nadje prikladniji posao, McDonalds sigurno ima šta da ponudi, a da se igrači prepuste nekome ko ce košarkaški umeti da ih organizuje. Nije povreda Tatuma nikakav alibi, i pre toga su delovali kao ekipa koja se takmiči u šutiranju trojki. NBA čeka novog šampiona, Tibsov čopor besnih pasa je svrgnuo starog
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat May 17, 2025. 9:50 pm

Izgleda da ne pomažu Pepovi saveti :D Usled nekih obaveza nisam stigao da pogledam, ali kad sam video razliku sve mi je bilo jasno.

Povreda Tejtuma jeste udarac, ali kao što si rekao nije toliki. Ako neko ima kapacitet da nadoknadi izostanak najboljeg igrača ili drugog najboljeg igrača (po meni je to Braun pre Tejtuma ali to je neka druga tema) to je onda Boston.

Treba se setiti i da je gospodin Mazula imao svoje bravure u plej ofu 2023, kad je isto imao najdublji i fizički najmoćniji tim pa mu je ekipa izgledala defanzivno kao da su puškom naterani, bilo je i tu nepravljenja faulova, neuzimanja tajm auta itd. Pa izjava Smarta u fazonu mi nemamo akcije, trener uči usput sa nama itd :D Al mislim da ga neće smeniti, osvojio je prvu titulu posle mnogo godina mada su tu novi vlasnici koliko sam skontao. Nije poenta samo pripaljivati za 3, daj neku alternativu, spusti nekom na post, traži mismeč, odigraj pik. A ne ovo Tejtum i Braun udaraju i ponekad to bude protok lopte, a obično budu izolacije dok ne popadaju. Prošle sezone su uzeli titulu na odbranu koja je bila brutalna.

Vidim da je Tibs držao startere i na stoka razlike :D :D Nikad se neće promeniti...

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sun May 18, 2025. 2:28 am

Da, Tibs ih je držao maltene do kraja, valjda za svaki slučaj :D

Najkravije je bilo kad je pri toj razlici, negde na pola zadnje četvrtine, konačno izveo dva startera, ali ujedno i vratio dvojicu koja tad nisu bila na parketu. A Boston je vec uveliko igrao sa trecepozivcima. Kravavo se odradjuje ugovor u NY-u :crazy:
non mollare mai

Irriducibili

Post by Irriducibili » Mon May 19, 2025. 1:19 am

Demonstracija sile, Denver nije imao ni najmanju šansu

Neverovatna energija i ludačka agresivnost, gde Jokic nije imao ni sekund da nešto uradi, jer su kako primi loptu, kao osice kidisali na nju. Kad je uopšte bio u prilici da je primi

Upravo zbog takve odbrane, OKC je za Minesotu nezgodniji rival od Denvera, jer Ant nece biti u prilici da se razmaše

Nema šta, bolji tim ide u finale, prilično je čudno da je uopšte došlo do sedme utakmice

Konji u Somboru takodje zadovoljni
non mollare mai

Čekićar

Post by Čekićar » Mon May 19, 2025. 1:44 am

Treneri i NBA....

Covece Jokic mu celu utakmicu prima loptu na visokom postu protiv Karusa na sredini gde nema kontorlu celog parketa jer nema oci na ledjima...I cim krene lopta ka njemu odmah jos jedan bek,koji mu je iza ledja,peca loptu...na taj nacin su izgubili masu lopti i ne samo da su izgubili vec su tako primili i tonu laganih poena+rastrcali OKC sto ne smes dozvoliti...
Zemljace a da ga spustis na niski post i ocistis mu stranu,nista a?...Aj na kupanje,to ti je to od NBA karijere u ulozi glavnog trenera...kao tele gleda...

Da ne bude da samo hejtujem,sve pohvale Degnoltu sa druge strane,iako je zabrljao zavrsnicu G1,rastao je kroz seriju,pokazao je brojna prilagodjavanja...Steta sto nije imao dostojnog kolegu..

OKC tuce kao interventna a za razliku od Denvera Sota ce na batine odgovoriti batinama...tako da ocekujem bas dobru,musku seriju...
Batica ubica wrote:
Sat May 17, 2025. 9:50 pm
Pa izjava Smarta u fazonu mi nemamo akcije, trener uči usput sa nama itd :D
Smart je bio skroz u pravu i zbog iskrenosti je verovatno fasovao i trejd...Ne pamtim siromasniji playbook racunajuci sve lige na kugli zemaljskoj...

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue May 20, 2025. 5:31 pm

Gledao sam samo 1. poluvreme utakmice, ali mi je bilo dovoljno da vidim kuda utakmica vodi. Vrhunski potez sa Karusom kao primarnim defanzivcem na Jokiću, Čele je to već opisao. Karuso iako je bar 25 kg-30 kg lakši i 15 cm niži od Jokića uspeo je da mu uđe u noge sa svojim niskim težištem (svako ko je igrao fudbal ili košarku i rekreativno zna koliko je zajebano kad ti se uvali neko sa niskim težištem) i da mu maksimalno oteža prijem lopte. A kad bi je Jokić primio usledilo bi agresivno pomaganje sa slepe strane da tako kažem, agresivno napadanje lopte gde je situacija 2v1. Kao što reče Čele nema čovek oči na leđima. Već pri kraju 2/4 se videlo kuda utakmica ide kad je Denver pogubio one lopte i otvorio Oklahomi veliki broj poena u tranziciji.

Oklahoma je našla načine da uspori Jokića i na tome im treba čestitati. Prvo Hartenštajn kao primarni defanzivac je uradio dobar posao u smislu da maksimalno oteža Jokiću i da ga natera da maksimalno radi za svaki poen (što je i posao odbrane), onda Holmgren kao igrač sa strane pomoći koji je odlično udvajao sa Hartenštajnom i svojom dužinom je onemogućavao Jokića da napravi prednost. Čim bi ostajao mismeč Jokić v Holmgren to bi bilo rutiniranje ali Oklahoma to nije dozovlila po cenu da svi ostali imaju otvorene šuteve. E sad, Denver nema osoblje dovoljno sposobno da to iskažnjava i plan Oklahome je uspeo.

Svaka čast Kristijanu Braunu kako je čuvao Pecaroša, nimalo lak zadatak što zbog njegovog kvaliteta što zbog nakaradnog kriterijuma koji važi samo za njega izgleda. Sa druge strane Dort i Karuso su imali odlične serije, dve prave kerine, peglaju odbranu kao ludi. Plus su pogađali svoje šuteve u napadu, što nije lako kad nemaš mnogo loptu u rukama a ovamo se šibaš u odbrani celu utakmicu.

Da sam Denver ozbiljno bih razmislio šta i kako dalje sa Marejom. On na trenutke deluje kao da je Kobi, a na trenutke kao da nije normalan. Dokazao je više puta (i u ovoj seriji) da može da poludi u plej ofu ali isto tako i da se raspadne kao bugarska skupština. Nepouzdan je, koliko je Jokić racionalan igrač toliko Marej nije.

Kapa dole za Gordona koji igrao majstoricu i pored povrede, način na koji se borio tokom cele serije. Baš je napredovao i pronašao svoju ulogu, šampionski igrač. S druge strane vrlo bleda serija za Portera iz kojeg prosto izbija neka mekoća, nedostatak čvrstine.

Adelman mi je tokom celog plej ofa izgledao kao da je preplašen. vrhunac je kad vraća startere u majstorici protiv Klipersa na stoka razlike jer je mislio da će ih stići. Meloun je svakako neko ko je bolji trener od njega, ostaje nejasna odluka da ga Denver smeni pred sam plej of a pritom su bili dobro kotirani na zapadu. Da li su oni svakako hteli da ga maknu na kraju sezone ali su se bojali da ne uzme titulu jer onda to ne bi smeli da urade, meni je to jedino logično objašnjenje. U svakom slučaju veliko je leto pred Denverom, od odluke vezane za trenera do odluka unutar tima.

Post Reply